ההורים הם המכה.

בעני שיטתם דומה לטוהר הגזע.

אני לא יוע אם תסכים איתי. אבל בעני יש קשר מאוד ישר ואפילו מובהק בין טוהר הגזע שהשתמשו בו הנצים ש"ארנחנו הגזע
הכי טהור וכל השאר הם נחותים וצריך להשמיד" אז מה קרה פה?: בגלל שלא ניתן כיום להשמיד את החריגים כמו שאהיה בעבר
אז עשו שנוי גברת בשנוי אדרת. בעני גם כל העניין של הפוסט מודרניזם שמנסה לשים ת האצבע על זכיות הפרט מאוד חוטא.
ולא מקיימת את הבטחתה עם כל המילים של שחרור וכל שאר המילים בשפה גבוהה " ונאורה" בעני יש פה שני מחנות אנו
החריגים= נחותים= צריך לשנות כי= אנחנו לא משרים קו עם הנרומה= פחד שנוי= מלחמה בפחד= אוטיסטים/ חולי נפש מנורמלים
או= זוסלים כי לא צייתו לפקודות. סוף נקודה. כך אני רואה את הדברים. אני מדבריך מבין שאת כמוני לא סובל את הגישה הטיפולית
&nbsp
ובצדק מופתי. הם ל הגיעו לשום תבונה אם הם רופאים, כי פסכיטריה זה רפואה הם צריים להקל על הכאב והם רק מוספים. אני
שמעתי רק מעטים מאוטיסטים שחיים כיום באושר או שטוב להם . ואני מודע לכך שמליוני אוטיסטים מכגל הגלאים סוסבלים.
הן שהם ילדים מאיזה ילד נטי בריון טיפש ועלוב שלא מבין את המנגנונים של האספי ומתעלל בו מחמאת טיפשתו ורשעתו
המובנת בתוך אישיתו ועד נוער שעושה אותו דבר אבל כאשר היחיההפצועה עטה מחוץ לכלוב ומנזה לפוגש לה בשמי התכלת.
אז משלכים את רשת הדגים שלכודת את אותה ציפור דהיינו מתי שאנו מנסים להתקומם להחזיר אז אנחנו א. אלימים. לא
מבינים מצבים חברתיים. ג. בל כשורי חברה . כלומר מתי שאותו ציפור כואב לה וצפוף לה ורוצה להשחרר ולעוף החוצה
ישר מנסים להחזיר אותו ללתם/ לשגירה בעני הנורמטביות כש עצמה היא נאצית מאותה סיבה של טוהר גזע וגם בגלל
הרצחנות שבה לזר/ לשונה היא בכל הדרה ובעוצמה עצומה. זאת דעתי.

arana1

New member
לא מבין מה יש לך נגד הפוסט מודרניזם

כי לפחות עד היום הוא מהווה את התפישה שהכי קרובה לחשיפת הבעיות והמניעים והדחפים שעומדים מאחורי כל מה שהכי ממאיר בנורמטיביות

אני לא מצאתי עד היום שום תורה או משנה שמגינה על חריגות ומעיזה לשאול שאלות אמיצות על גבולות השפה והזהות כמו פוסט מודרניזם
משער שגם בגלל זה שמו יצא לשמצה
אלא שכל מי שמשמיצים אותו לא מבינים אותו בכלל

המאבק על זכויות הפרט הוא חלק מהדרך לתשתית שתשרת גם את המידה שבה כל אחד מאתנו הוא יחודי

לא אין לי כלום נגדה.

אני רק אומר שהיא צריכה לעשות יותר. ואני מרגיש שיש כאלו שמשתמשים בפוסט מודרנזים באופן לא " נכון" או יותר
נכון משתמשים בו לטובתם בזמן שהכוונות שלהם הם אחרות לגמרי ואפלות. בגלל זה אני מרגיש שגם בפוסט מודרנזם.
עדיין לא הכל שלם. אתה לא חושב כך?

arana1

New member
נכון, רוב האנשים משתמשים בפוסט מודרניזם בצורה רעה ושגויה

וזו אחת הבעיות עם כל תורה או משנה מורכבת, שקל מאוד לעוות אותה ולעשות בה שימוש לרעה

גם תורת היחסות ממש לא אומרת שהכל יחסי
למעשה היא אומרת בדיוק ההפך
עדיין
רוב האנשים חושבים וגם משתמשים בה לשם אמירות כמו "הכל יחסי"

אנשים טועים לחשוב שפוסט מודרניזם מתאר מציאות שבה הכל אותו הדבר ואין רע וטוב בזמן שבדומה לתורת היחסות גם פוסט מודרניזם פשוט מעמיק את החיפוש אחר הבחנה מדוייקת יותר ופחות יחסית של ההבדל בין הטוב והרע
והוא עושה את זה דרך שלל דרכים
שאחת מהן מפזרת את האשליה של פרשנות מסויימת כעדיפה בהכרח על פרשנות אחרת דרך הנסיון לבדוק איך נוצרת פרשנות ומה המשקל של הסובייקט במה שנחשב כאובייקטי

אני מאוד אוהב פוסט מודרניזם אבל מרגיש שזו תפישה שמאוד קשה להבנה וגם הדרך שהיא נכתבת מפירה כללים רבים של כתיבה אקדמית לכאורה ולפחות מבחינה זאת היא דווקא קרובה ברוחה לאוטיזם

אני וחושב שאני בכלל לא מבין אותה.

לפחות לא באופן מודע כלומר שאני יכול להסביר. אבל אני מסכים עם גישתך שישנה דרך טובה יותר מהקיימת ( האקדמית).
לפי דעתי ישנם דרכים טובות יותר ואחת מהם היא לימדה עצמית. כמו שאמר אוהבי לאונרדו " "החוכמה היא בתו של הניסיון".
אני מנסה להבין את דרך חשיבתו. מספרים שקראתי הוא היה בעל גישה מאוד מודרנית גם התנהגתו הכללית ( ליבוש פרוע/
טבעונות/צמחונות מה שלא היה מקובל מכיוון שלא רצה לפגוע בעלי חיים בשום דרך) גםן מבחינה מדעית וגם לימודית. אני מבין
מדבריך שאתה בעד לימדה עצמית. חשיבה בקרותית ורחבה. אני חושב שאתה מאוד דומה לו וןשקראתי את הספרים מצאתי מאפיינים מאוד בולטים שמושתפים לשניכם. לכן אני מסכים שהדרך להבין את העולם היא שברת הכללים הקיימים וניסחום
מחדש כל הזמן בהתאם למצב הנתון המשנה. זאת דעתי.

מה דעתך כעל המשפט הבא של דה וינצי?

"הברזל מחליד עם הזמן. מים עומדים מאבדים את טוהרם. באותו אופן חוסר פעולה חותר תחת עוצמתה של הרוח."

arana1

New member
אלא שצריך לברר מהי "פעולה" בכלל

כי מצד שני העולם או מהומה רבה על לא מאומה כי אנשים חושבים שלא משנה מה העיקר זה לפעול, לעשות משהו

גם חלודה מבטאת פעולה (ההתחמצנות של הברזל זאת פעולה) וחלק לא מבוטל מהיחס השגוי לאוטיסטים נובע מזה שמנקודת יחוס נורמטיבית אנחנו נדמים כסטאטים, כאנשים שלא מתפתחים ולא עושים את הפעולות והתנועות הנכונות

שאלת הפעולה היא שאלה גדולה, הכי, כי היא נוגעת וממצה את כל השאלות, זאת של התנועה והגדרתה ושל ההשפעה ושל הסיבות לה ולדרך בה היא משתנה ומשנה
יש פעולות שמרחיקות את האדם מהרוח, מרוחו, ויש שמקרבות אותו
לצערי נדמה שבינתיים החברה יודעת לתמוך כהלכה בעיקר בסוג המרחיק של הפעולה
זאת שלא מבטאת חתירה לאחדות בין החושים והשכל והנשמה

אני מעדיף אנשים שלא עושים כלום על אנשים שעושים המון וחושב שזאת ההעדפה ההולמת לשלב ההיסטורי הזה שסובל מהפרזה מאוד גדולה בכל המובנים ונראה שגם בגלל זה יותר ויותר אנשים מוצאים את עצמם פשוט לגמרי מבולבלים ומבוהלים

לדעתי הגיע הזמן לעצור קצת ולחשוב קצת
אלא שמעטים מעיזים
כי תקופתנו היא כל כך היסטרית שדי שתאיט על מנת שירמסו אותך לחלוטין

אבל שמע יש מה שמכונה " רצון להצליח"

אני מסכים איתך שעדיף לחשוב. אבל אי אפשר לא להסתכל על היבט הזה של מצלחנות שלפי ידעתי הקצרה הולך וגובר
דווקא בעת הזאת. אני לא מומחה גדול להיסטוריה ( חובב משובע כן): אבל מידעתי הקצרה היום מכנסים לילד מהרגע שהוא נולד
את " תהיה הכי טוב/ תהיה טוב מהילד השני/ תראה את היכולות המיוחדות שלך" אני למזלי אמי לא ניצלה אותי בדומה לך ולא
הכריחה אותי ללכת לתחרות/ או לעשות דברים מיוחדים אבל אבי?: רק שמע שאני לא לומד זרק אותי מהבית לרחוב. כל המרדף
אחרי הצלחה/עושר פרסום למשל תוכניות ראלטי הרצון שיראו אותך דקה אתה לא חושב שזה פגם של העת הזאת? הפוסט

מודרנית. או שאתה בעד? אני לא יודע כי אני מצד אחד אדם שקט שגם אם הייתי מתפרסם מאוד לא הייתי רוצה להחשף אלה
להשאר בתוך הכנוכיה שלי. אמרתי לעצמי אם הייתי מתפרסם והיו רוצים לראיין אותי לא הייתי בא אפילו אם במקרה הכי הזויה
וקיצוני הייתי מקבל פרס/ישראל/ נובל לא שיש סיכוי כרגע אבל גם אם מבין. לפי דעתך עדיף כך? אני מעדיף את המשפחה.

לא רוצה להיות בסביביבת אנשים שאני לא מכיר. אני שונא גם חנפות. ושאומרים לי שאני גאון אני כועס ואז נעלבים. בכלל
שונא שבח בעני זה נובע מחנפות או צביעות. ולא מבינים למה. פתחתי פה לפני מלא זמן אשכול על שחצנןות של ההוריםפ
בילדים. נראה לי בעת הזאת זה מאוד נפוץ מה שדעתך?אתה כתבת יפה ונתת ניתוח נהדר ויצרתי למה שאמר לאונרדו
אני לא חשבתי על זה באותה צורה. אבל תייחסתי לאותו נקודה בסוף הפוסט שלך. אני אשמח לתשובה.

arana1

New member
להצלחה, אמיתית, יש מימוש שאינו תחרותי

כי להצליח באמת זה לאהוב ולהבין בני אדם ואת זה אי אפשר לעשות תוך כדי שמתחרים איתם ומתוך קיום לעומתי
אני יודע שזה נשמע פשטני ומילולי מדי לנ"ט שמתגאים בתחכומם וביכולתם לשקר ולעשות דבר אחד בזמן שהם מעמידים פנים שהם עושים משהו אחר (אפרופו מה הדיון על טבעו וטיבו של ה"מעשה") אבל ככה זה כאוטיסט אני יותר מדי מילולי ועדיין לא הצליחו לאלף את זה ממני, וזה לא שלא ניסו

בעני אהבה/ חכמה היא שיתוך= הצלחה

חבל שרוב האנשים חושבים ההפך כולל מדענים גודולים/ ופילסופים ובעצם הרבה מאוד אנשים גם " גאונים" שהגיעו
תבונה מסיומת. וגם אני מאוד מאוד מילולי וניסו למתן אותי או יותר נכון להוציא ממני את הדברנות המפוזרת כלשונם.
ושאני ידבר במה שהם מכנים " בגובהה העינים" כאילו אני מתנשא. הם מאשמים אותי בחטאם כמו שנאמר " הפוסל במומו
פסול" או מה שאתה מכנה צביעות נטית/ ושקרנות וחוסר הודאה במעשים הרעים על ידי כל מיני גיבובים ריקים מתוכן
שהם " מתוחכמים" אבל בעני חסרי נשמה ויופי. אם אפשר לקורא לרפש שהם מוצאים מהפה ( שקרים/ צביעות וכולי*)
תחכום. זאת דעתי.

ואראנה אתה יכול בבקשה להגיב לי באשכול השני.

על לאונרדו ( הבאתי סרט) ועל החשיבה קדימה- ראית הנוטלד בלי קשר עליו אבל התייחסוטת גם עליו. תודה מראש.
מצטער שאני מנדנד. פעם שעברה היה לנו שיחה מעניינת נורא.

arana1

New member
אבל זה משתנה

כי אני למשל סבלתי בדיוק כמוך, ונורא, מכל "הלמה הוא לא מדבר ולא יוצר קשר עין ואחר הרי ברור שהוא יודע להתבטא הכי יפה אז זה סימן שהוא סתם עושה את זה בכוונה או שהוא פשוט לא רוצה או מנסה להשיג כל מיני דברים על ידיד מניפולציות של מסכן..."
( אתה חייב להבין שאנשים נורמטיבים הם סוג לא מפותח של בבונים ולכן כל התפישה של אינטימיות בכלל לא קיימת אצלם בכלל ומכאן שאין להם שום מצע שיאפשר להם לפרש אותך)

אבל זה משתנה
כי למשל אני כהורה
הכי אין מצב שאני אעשה את זה
לא אכפה על ביתי ליצור קשר עין או אחר ולא אצפה ממנה לעשות כך בכלל, לא מצפה ממנה שתדבר או תיצור קשר עם מישהו בכלל, אלא דברים הכי אישיים ופרטים ונוגעים ונובעים רק מהבחירות הכי עמוקות ואישיות שלה שאני בכלל לא בטוח אם אני אמור לברר אותן בכלל, היא יודעת, לי זה מספיק
והיא מתבטאת שחבל על זמן
אבל היא תשתוק בהקשרים שבהם אחרים מדברים בלי בעיות
אז אם מישהו רוצה, וזה כבר קרה, לתייג אותה ככזאת או אחרת הוא לא ימצא בי שותף לפרקטיקה המתועבת הזאת
זה בטוח
ואין לי ספק שהורים כמותי יש יותר ויותר

בגלל זה גם אין טעם להילחם בתעשיית המוות הפסיכוטית שהאקדמיה מנהלת נגדנו
כל מה שצריך זה הורים שלא יספרו את הפסיכולוגים והפסיכיאטרים והמאבחנים וזהו,
אנחנו מסודרים והעולם יפה והגון ואוהב הרבה יותר

נכון אין צורך במלחמה אלה בהסברה.

לאותם הורים מהי הדרך הנכונה. סבתא שלי לעומת אמי לא רצתה שיקחו את הכד שלה לטיפול היא אומרת " את בוחרת
בדרך הק'לה חינוך ילדים רק בבית" סבתא שלי מתעבת מטפלים דם רופאים רגילים ואומרת לי תמיד שהדרך- האמתית היא
עבודה על עצמך. היא מאוד כעסה על אמא שלקחה אות יל לקלינאי תקשורת היא אמרה לה" את התחלקת על השכל הוא מדבר
נהדר, תראי איזה שפה גבוהה יותר משלנו, אז הוא קצת מתבייש שהוא יכיר אותם הוא ידבר" אבל גם אמי מסכנה כי הפיעלו
עליה לחץ, הדודות למה הילד שלך לא מדבר איתנו, או השכנים. היא גם לא רצתה אבל כמו שאמר ניאו נפלה לחץ האין סופי
והכל כך מהודק לקני נשימה עד שאתה חייב לשחרר קצת את האחיזה אחרת אתה נחנק'. לכן היא גם לא אשמה. וטוב שיש
הורים כמוך. זה מחזק את מדתי שהכול יכול להשתנות. והחברה זזה אולי האיטיות אבל כל מהפכה תתקים אפילו אם היא
הדרגתית.

ניאו30

New member
הדברים שלי לא כוונו כלפי מבנה אישיותך

( גם אני מורכב ויש לי צדדים שנראים סותרים ) אלא למבנה הפנימי של הטיעונים המחשבתיים שלך שהיה לי קשה להבין את הטיעונים. גם לגביי אראנה וגם לגביי הדברים שלך - בדיוק משום שברור לי שאתם לא "נוראים" כמו שלפעמים אנשים תופסים "מילים לא יפות" אז אני לא ממש מתייחס למילים "הבוטות" או למילים "היפות", בתור גורם שמכריע אצלי את היחס לאדם, מעבר לכך שברור שקשה באמת להכיר את האדם ש"מסתתר" מאחוריי המילים כאן , ולכן מה שאתה כותב הוא די ברור בשבילי.

אני מצטער שזה לא מובן לך אבל כך אני.

לפעמים צרך לעשות עובדת נמלים כדאי להבין מה אוטיסט אומר. לא קשור עלי לכן יש שתי אפשריות. א לנסות להתעמק ולהבין
אחרי שאתה מתאמץ. ב לא לרצות להבין ולא לחפש הגיון במה שנאמר. אני מאמין שאתה שייך לקובצה א. לפחות לפי מה שראיתי
עד כה. יום טוב. אני זז לישון.

ניאו30

New member
בוודאי שצריך

וזה בדיוק העניין - שלדעתי רוב ההורים כן מנסים להבין ולחקור ולהתאמץ, אבל פשוט הם מקבלים מידע מוטעה לגביי המהות האוטיסטית ולכן הם מסתכלים על זה בצורה הפוכה - את נקודת המוצא הזו צריך לתקוף ולבקר, ואפילו במילים קשות ובוטות, אבל נקודת המוצא הזו לא באה מההורים אלא מהגורמים שמספקים את הידע להורים ( ובכלל לחברה ).

אני יודע.

אבל חקירה אמתית מובילה לבסוף לשברת האללים= שברת הדעות המסכמות שהכניסו להם לראש מה שלא קורה
אצל רוב הורים. אס השאלה האם יש באמת מחקר? אני לא אתן תשובה ושאל אותך.

ניאו30

New member
מחקר אמיתי יהיה

מתי שיכניסו את האוטיסטים לעולם השיקולים של המחקר, כלומר שמעבר להתייחסות אליהם כאובייקט מחקרי בלבד יתייחסו אליהם כבני אדם עם עולם פנימי עשיר ומלא תוכן ועניין למחקר, לא מחקר בשביל הסנסציה של העניין, אלא מחקר אמיתי שקשור גם לדברים כמו רגישויות חושיות ועל חושיות ( בשביל זה צריך להרחיב את הגדרות החושים מעבר למה שמקובל היום במדע ) או היבטים פילוסופיים וקיומיים של האדם המודרני ( בשביל מה הוא כאן ? מה מכשיל אותו ? מה מקדם אותו ? כשאז כמובן יש גם לשנות ולהרחיב את מושגי ה"הצלחה/ התקדמות/התפתחות" ).

מתשובתי זו אתה בטח מבין שאני לא חושב שנעשה היום מחקר אמיתי אלא נעשה מחקר שמתבסס על תצפיות והיבטים חיצוניים בלבד ( מה שמדיד ונראה לעין הוא הדבר היחיד שקיים ), ולכן מחקר שכזה לא יכול להתקרב למהויות האוטיסטיות שהן פנימיות (ולא ליניאריות ) בעיקר, מהויות פנימיות שיש להן היבטים חיצוניים רבים ( החל מהתנהגויות שנראות מאוד לא חשובות ואפילו זניחות, כמו למשל כיצד הוא מניע את גופו או היובש של העור ודברים רבים אחרים, ועד התנהגויות יותר בולטות ומוחצנות כמו דיבור / אילמות ( מוחלטת או סלקטיבית ), אלימות, פגיעה עצמית התבודדות / הסתגרות עצמית ועוד כהנה וכהנה ).

בזה אני מסכים.

רק שאני לא חושב-שאקדמיה תקדם לסוג מחקר כזה. אבל אם כן? מה טוב או מה נעים. אני חושב שהמפכה תבוא
מביפנים וגם אתה. לכן תזיז הצידה את המחקר האקדמי שעבר זמנו. זאת דעתי ואני לא ארחיב כי אני מרגיש שאנחנו
טוחנים מים.

arana1

New member
אפשר ומותר וצריך לדבר על הורות כהכללה

ואתה מאוד טועה אם נדמה לך שאי אפשר לדעת ולהכיר מה קורה במשפחות שאתה לא רואה ולא שומע ולא נמצא אצלם בבית
כי הכי אפשר
ובצורה הכי פשוטה
כי בדיוק כשם שאפשר ללמוד מהפרט על הכלל ככה אפשר ללמוד מהכלל על הפרט
והעובדה שאנחנו חיים בחברה מסריחה מהווה אינדיקציה שאין ברורה ממנה שרוב המשפחות הן מסריחות, נורא

למעלה