הגדרת א-מיניות

orald

New member
עיזבי את הזיהוי הבוטני של האזוב, ראיתי שם...

משהו נפלא הרבה יותר בצד העמוד! כלבלבי!!!

Berethor

New member
המטרה של המשכיות היא לא אגואיסטית

שמדובר בהמשכיות אישית זה דיי אגואיסטי(אם כי לא איגואיזם רע בדרך כלל), אם זה גם בשביל הבן זוג, המשפחה, העם וכו יש פה גם אלמנט של לטובת הכלל ולא רק הטובה האישית, מה שהופך את זה להרבה פחות איגואיסטי. גם מה שברמבית תיארה הוא לא מנוגד לטובת הילד, למה את חושבת שטובת הילד היא לא לוולד, כל עוד יש להורה מה להוריש ואפשרות לגדל את הילד זה לא כזה איגואיסטי. עוד שני דוגמאות ללא איגואיסטיות, זה שהאדם בררני לגבי הבן זוג ולגבי עצמו, גם למען הילדים, דוגמא נוספת ללא איגואיזם זה מצב של ילד יחיד, שיודע שאם שאם לו לא יהיו ילדים אז גם להורים שלו לא היו נכדים, זה מצב יותר קשה מכאשר יש כמה אחים/אחיות.

orald

New member
אתה לא צריך להיות כלי למשאלותיהם של הוריך.

וכמה שכואב להם שאין נכדים זה לא אומר שאתה צריך להקריב את חייך בשביל לספק להם איזו גחמה. ולמען העם? מה זה פה, שיעור בלאומניות? המליטי למען עתיד האומה! הכה באמצעי-מניעה והצל את האומה! העם דורש עוד תינוקות!
כל מה שאתה מתאר הן לא סיבות אלטרואיסטיות אלא כניעה ללחץ חברתי. של בן/בת הזוג, של ההורים, של המשפחה ושל העם(ושוב, העם? בחייך?). יש מספיק כניעה ללחץ חברתי בעולם הזה, ואתה יכול לראות מה לחץ חברתי עשה ועושה לחלק מחבריי הפורום.

Berethor

New member
גם לא להביא ילדים יכול להיות איגואיסטי

לחשוב רק על עצמך ולא על הבן זוג, הורים, משפחה, עם וכו זה נורא איגואיסטי, לחשוב רק איך תחייה ותמות, רק על הנאה רגעית בלי להשאר שום דבר מאחורך זה גם יכול להיות איגואיסטי וחסר ערך לטווח ארוך. הרי מי עושה דבר יותר בעל משמעות בחייו, זה שמביא ילדים, אפילו אם השנים הראשונות לגידולם הן לא קלות, אבל "סוף טוב הכל טוב", או מישהו שלא מוכן להקריב שום דבר מחייו אין לו אפילו יורשים. זה ממש כמו הסיפור של הצרצר והנמלה. הנקודה שלי היא לא כניעה לחברה, אלא מחשבה אמיתית במה היתרונות ומה ומה החסרונות של ילדים, לרוב הדברים בעולם יש יתרונות וחסרונות. כן זה נכון שמי שמביא ילדים מקריב מידה מסויימת מחייו האישיים וזה דבר לא קל, אבל יש לו סיבות לעשות את זה, זה לא רק גחמה, יש גם הרבה סיבות מאחורי זה. האחד יבלה כל חייו וישאר ללא ילדים, והשני יקדיש חלק מזמנו להבאה וגידול ילד/ילדים והיו לו ילדים. צריך גם לזכור שיש אנשים שלא יכולים להביא ילדים, והם יכולים להעיד טוב מאוד על החסרונות של המצב הזה, אז כן מצד אחד הם לא צריכים אמצעי מניעה וכו, אבל מצד שני לא יהיה להם ילדים ביולוגים גם אם ירצו. נשים גם לא יכולות להביא ילדים אחרי גיל מסויים, לכן הן לחוצות יותר מהשעון הביולוגי מאשר גברים. אני לא חושב שכולם חייבים או ראויים להביא ילדים, זה בכלל לא הנקודה פה. הנקודה פה שיש גם הרבה סיבות טובות ללמה אנשים רוצים ילדים, יש גם סיבות טובות ללמה אנשים לא רוצים. צריך לציין שאני אישית דיי נטרלי בנושא, כמו בהרבה נושאים אחרים, ויכול להיות שאני ירצה ילדים ויכול להיות שלא. אין שום דבר רע בזוג שחושב שיש לו מה להוריש לילדים(דבריים חומריים ודברים גנטיים), ויכול לגדל ילדים באופן מספיק מכובד(אני לא בדעה שילד חייב לקבל הכל זה מוגזם). כן אני גם לא תומך באנשים שמביאים ילדים רק מתוך משהו חברתי בלי לשקול באמת אם הם רוצים או לא, וגם לא באנשים שמביאים ילדים בלי לחשוב אם הם יכולים לגדל אותם, ואם לא אכפת להם עם מי וכו. אצלי זה תמיד היה חלק מהשיקולים, וזה למרות שאני לא סגור אם אני מעוניין בזה או לא, אני לא חושב שאני חייב, מצד שני אני גם לא אנטי זה באופן גורף, או אנטי אנשים שרוצים ילדים.

חדש פה6

New member
תגובה (למה חייבים לכתוב נושא??)

כל פעולה שאתה עושה - היא בהכרח אגואיסטית, והסברתי במקום אחר גם זה שאתה עושה "לכאורה" כלפי צד אחר, זה מתוך אגואיזם אם זה מתוך פחד, אז אגואיזם להשתיק את הפחד או מתוך שהדבר גורם לך לתחושת טוב וכאן אנחנו נכנסים לצורה הפנימית/חיצונית של הדברים כתבתי על זה אני חשוב להמבורגר, לא זוכר עשית איזשהו חילוק, כאילו מי שמביא ילדים מקריב מחייו, והאחר לא. אני לא מסכים עם התפיסה הזו. אני חושב שכל אדם בעולם, בכל רגע בחייו מקריב דבר, לפחות את הזמן עצמו, את הנשימה, את החשיבה שלו, השאלה בשביל מה יש אחד שמעדיף למקד את ההקרבה לאינטרס כזה והשני לאחר, אך כל אחד מקריב "האחד יבלה כל חייו וישאר ללא ילדים", אותו אחד "הקדיש" את חייו לעניינים אחרים, והשני הקדיש לגידול ילדים, שניהם הקדישו שניהם הקריבו ולגבי יתרונות וחסרונות, מדובר בחוויה, חוויה אחת גדולה, עם גוונים שונים, שמשתנים עם הזמן אתה קורא לזה יתרונות וחסרונות, אני רואה את זה כחוויה שיש בה מן הטוב ומן הרע החיסרון היחידי של זה שלא הביא ילדים, הוא זה שהוא לא חווה את כל הכרוך בכך והיתרון של כך, הוא זה שהוא חווה משהו אחר במקום :)

orald

New member
אוי ווי, חתיכת "קורבן".

רק מי שחושב שכל מטרת החיים היא להביא ילדים לעולם יכול לחשוב באופן אוטומטי שלא לעשות כך זה "קורבן". מה עם...לא בא לי? לא מעניין אותי? לא רואה טעם? ולסיום, לא סובלת ילדים?

orald

New member
מי אתה שתקבע לי מה אני מחמיצה?

אולי זה שאתה לא מקיים יותר יחסי מין זו החמצה ופספוס? אולי אתה צריך לנסות לגוון קצת את חיי המין שלך במקום לקבוע ש"מין זה מין" ולפספס דברים נפלאים? הקביעה שאני צריכה להיכנס להיריון וללדת בשביל לא להחמיץ היא בדיוק כמו הקביעה שאתה מפסיד אם אתה לא מקיים יחסי מין...רקשאתה לא צריך לסבול כמעט שנה של היריון ואז דבר מחריד כמו לידה. אבל כל זה דיון מיותר לגבי, כי כמה שאנסה אני לא אכנס להיריון. לפחות על זה אני יכולה להודות לאמא טבע בלב שלם.
לא מרגישה שום החמצה, שום בזבוז ושום פספוס בחיי רק בגלל שלא יהיו לי ילדים משלי, או בכלל.

orald

New member
ותוך כשנתיים לא יהיו לי שום ילדים משלי...

בוודאות, גם לא מתוך טעות.

חדש פה6

New member
לא קבעתי דבר, אלא תיקנתי אותך

כתבת שמי שחושב שמטרת החיים היא להביא ילדים לעולם יכול לחשוב שאת קורבן, ואני תיקנתי שהוא לא יחשוב שאת קורבן אלא מחמיצה ולמה את לא יכולה להיכנס להריון?

orald

New member
אני לא מחמיצה דבר, זה מה שבטוח.

ולמה איני יכולה להיכנס להיריון? ובכן, זו סיבה מאד מאד אישית ואני לא יודעת אם אני מוכנה לפרט אותה מעל גבי הפורום לפני כל האנשים ו...oh, who am I kidding?

Berethor

New member
הסיבות הכי טובות הן

המשכיות(אישית או לא רק אישית), הסיבה השניה היא שאנשים רוצים שהיה ילד שלהם לצידם, אלו ששמחים מכך שיש להם ילדים. הסיבה של ככה צריך היא כמובן הכי לא טובה, כי זה סתם לעשות את זה בלי לחשוב לפני, ובסך הכל גם אם כמה אנשים בעולם לא יביאו ילדים המין האנושי לא יכחד, רק בגלל העובדה שיש אחרים יעשו את זה "במקומם". מה שכך כאשר קבוצה יותר קטנה ואינבידואלית של אנשים, כמו משפחה או עם כן עלולים לכחד אם יהיו אחוזי ילודה נמוכים מדיי. העניין עם ילדים הוא להגיד לאיזון הנכון, לא יותר מדיי ולא מעט מדיי, זה המצב האידאלי. הסיבה האמיתית העיקרית שאנשים מביאים ילדים זה כי לאנשים אין חיי נצח, ולנשים גם אין תאפשרות להביא ילדים אחרי גיל מסויים. מה שהמדריך אמר לך יכול היה להיות גם מחמאה, יעני הוא חושב שבזבוז אם לא יהיה לך המשכיות, בדרך כלל לאנשים שאין להם הרבה מה להוריש אז לא אומרים עליהם שזה בזבוז אם לא יהיה להם ילדים, אבל אם הוא אמר את זה באופן כלילי אז זה לא הייתה מחמאה אלא סתם משהו שהוא חושב שכל אחד חייב לעשות, מה שכמובן לא נכון.

orald

New member
אתה צודק, אנשים עניים/חולים לא צריכים ללדת.

כי אצלם אין "בזבוז" אם הם לא יביאו ילדים לעולם. אולי פשוט נסרס ונעקר אותם רק כדי להיות בטוחים, אם כבר? אני לא יודעת מה הקטע שלך עם "משפחה ולאום!" שאתה חושב שפרטים שלא רוצים להביא ילדים לעולם הנפלא הזה צריכים להיכנע ללחץ חברתי מוזר שכזה, בשביל "המשפחה והלאום!". הרצון בהמשכיות ו"כי כיף להם עם ילדים" הן שתי סיבות אגואיסטיות להחריד, ובהחלט לא באיזשהו מובן טוב אפשרי של המילה. אם כל כך טוב להם עם ילדים שיאמצו ובאמת יעזרו למישהו שאין לו הורים/הוריו לא רוצים או יכולים לכלכלו. או שסתם כי הם סלבריטאים שרוצים להיות באופנה ולהיראות כל כך נחמדים וכי ילדון אפריקאי כחיית מחמד זה כל כך חמוד. והניסיון שלך להוציא מדבריו של התלמיד איזושהי "מחמאה" להמבורגר הוא עדיין חלש במיוחד.

למעלה