הגדרת א-מיניות

ברומבית

New member
תשובה לשאלה בסוף

כדי להנות מהילדים. זאת נראית לי הסיבה של רוב האנשים שבאמת רוצים ילדים. זאת לא דוגמה מייצגת, אבל אמא שלי אמרה שהביאה אותי ואת אחותי בשביל הכיף שלה, ובאמת היה לה כיף, ועדיין כיף. לפחות אצלה הקשיים התגמדו. מישהי אמרה בטלויזיה שבשבילה להיות אמא זה "צורך קיומי". אז גם זו יכולה להיות סיבה. ----- המקרה עם המדריך מהמם

זה לא היה המדריך >.< זה היה אחד התלמידים!

שימי לב שאין שום סיבה להבאת ילדים שהיא לא אגואיסטית. "בשביל הכיף", "צורך קיומי", "שלא ישעמם לי" "שיטפלו בי בזקנתי" ועוד ועוד... זו לא סיבה שמצדיקה להביא ילדים מבחינתי. כי כל סיבה שנובעת מאגואיסטיות, אני פוסלת מיד מכיוון מטרתה אינה לטובת הילד, אלא לטובת ההורה.

נרו2

New member
מסכים..

גם כגבר אני לא רואה את הסיבות האלה כמוצדקות כדי להביא ילדים.

ברומבית

New member
אי אפשר לעשות משהו לטובת מישהו שעוד לא קיים

אז נשאר רק להביא ילדים בשביל ההורים, ואז לדאוג שלילדים יהיה כמה שיותר טוב, אם כבר הם באו
בעקרון אפשר להביא ילד כדי "לאפשר למישהו את חווית החיים הקסומה, שתהיה הכי קסומה אם היא תתחיל לצדי"
אמא שלי אומרת גם שהיא העניקה לעולם את היצור המופלא שהוא אני

אין שום הגיון במה שאמרת עכשיו

"לאפשר למישהו את חווית החיים הקסומה"??? שאלת את הילד אם הוא רואה כך את חווית החיים? אולי הוא אומלל עד עמקי נשמתו ומקלל את היום שנולד? מה תעשי אם מה שחשבת שיהיה עם הילד, לא קרה? אי אפשר להחזיר אותו חזרה לבטן. קיצר, בדיוק מהסיבה שאנשים לא יודעים אם לילד שיביאו, באמת יוכלו לעזור לו ולהעניק לו מה שהוא צריך ולא מה שהם חושבים שהוא צריך (או יותר גרוע: מה שהם צריכים), אני לא רואה טעם בהבאת ילדים. הסיכון הזה לא שווה את האומללות האפשרית של הילד. שלא לדבר שדעתי על העולם שלנו כרגע היא שלילית ביותר ואין צורך, לדעתי, להוסיף עוד ילדים שיהיו קורבנות עתידיים של מלחמות ואלימות או יותר גרוע, יהיו המקור למלחמות ואלימות.

ברומבית

New member
זה היה חצי בצחוק

יש מעטים מאוד שבאמת סבורים שיוכלו לתת לילד חיים טובים, ובכלל מעטים שחושבים על זה מספיק לפני שמביאים ילד. חוץ מזה שאיכות החיים לא מושפעת רק מההורים, אלא גם ממיליון דברים אחרים.

orald

New member
ההורים+מיליון דברים אחרים, אז אין הרבה תקווה.

ואנשים נאחזים בחיים מכורח אינסטינקט חייתי. חלקם אפילו חושבים שכיף להם בחיים. למיעוט זעיר אני אפילו אאמין. אבל אני עצמי לא אשקר שכך הם פני הדברים. כבר ניסיתי פעם אחת "לחזור לרחם"(וזה קשה מאד, בשל אותו אינסטינקט חייתי) ואני עדיין לא רואה שינוי מהותי במצבי ומצב העולם שישכנע אותי שלא לנסות בשנית, ולהצליח, ביום מן הימים. בהחלט תודה להוריי הנפלאים.

ברומבית

New member
אני אניח שאצלם זה היה

יותר מרק ידיעה שהם לא יכולים להבטיח לך חיים טובים. לא שאני באמת יודעת עליהם משהו, רק ממה שאת כותבת כאן. בכל מקרה עכשיו זה תלוי בך. - ובנושא אחר- אופטימיות מעלה ב-63.4% את הסיכוי לשיפור המצב. אבל גם אופטימיות "לא קונים במכולת"... באינסטינקט הייתי שולחת אותך לטיפול אלטרנטיבי כלשהו שינקה ממך את המשקעים מהעבר שמפריעים לך להנות כיום. אולי אני אופטימית כפייתית, אבל אני רואה אותך עוד 10 שנים עם נקודת מבט שונה לגמרי וטובה על החיים. ואולי כמו אנשים שהיו בטלויזיה, "תעבירי את זה הלאה" ותעזרי לאנשים אחרים להרגיש טוב. כי אפשר להנות המון מהחיים האלה. ואם העולם ישאר נורא (אם מתעלמים מהדברים הטובים...) את תמיד יכולה לשפר אותו קצת

orald

New member
10 שנים? אני בספק שיש לי חצי שנה.

אבל את זה אני לא אספר לפסיכיאטר.

חדש פה6

New member
ברומבית היא ראייה מובהקת לכך

היא למשל, עם כל האופטימיות שלה, יש לה פרצוץ מזיע אחד ושלושה כועסים בהודעה של 8 מילים

orald

New member

אם בברומבית נפלה שלהבת, מה יעשו אורלדי הקיר?

ברומבית

New member
זה הכל היה בגללך

הפרצופים הכועסים באו גם כאקט חינוכי נואש
והם בעצם עדיין היו אופטימיים, רק כועסים
--- --- --- --- אף פעם לא הבנתי עד הסוף (אבל כן בערך) את המשפט המקורי, ובכל מקרה לא אהבתי אותו
הוא סתם נשמע לא טוב
--------- בקיצור, הנבואה שלי תתגשם

ארז הוא עץ קשה לשריפה

אומנם כמו כל עץ, גם הוא דליק, אבל קשה להדליק אותו. עזובי הקיר, אלו צמחים דקיקים שנדלקים בקלות. כמו זרדים. אז אם בארזים נפלה שלהבת - אם עץ כ"כ חזק ומאסיבי נדלק = משל לאדם נחשב בתחום המדובר מה יגידו אזובי הקיר? - זרדים דקיקים שנדלקים בקלות-משל לאנשים שנחשבים לחלשים באותו התחום. או במילים אחרות: אם מישהו שמאוד טוב במשהו נכשל באותו המשהו, מה יגידו אלה שמלכתחילה לא היו משהו במשהו הזה? הבנת משהו?
דוגמא: אם גדול המיניים והמומחים במיניות יבוא ויגיד שמין זה לא משהו, מה נגיד אנחנו, הא-מיניים שגם ככה לא מוצאים עניין במין?

למעלה