הגדרת א-מיניות

אני?
מרביצה?

אני פיה תמימה
תגידי תודה שזה לא היה את ותחזרי לפינה שלך.
בדרך תמסרי ד"ש לרובוט

k500

Active member
מנהל
שים לב למה שאתה כותב כאן

גם כאן וגם מהודעות קודמות שלך, ניכר שאתה לא בקיא במינוחים ובשאר הדברים הנוגעים לא-מיניות. זה לא משהו אישי כלפיך, רק חבל שתעלה בפורום דברים לא נכונים, בייחוד כשרבים קוראים וחושבים שזה נכון. אני בטוח שאתה מתעניין ורוצה להיות שותף פעיל בפורום וזה טוב, רק תשתדל לדעת על מה אתה כותב, זה יתרום לכולנו

חדש פה6

New member
תגובה

אני מבין ומכבד מה שאתה אומר אך מאידך גיסא, אני מוצא קצת קושי לכתוב בצורה "נכונה", כשלא כל מה שאני לומד מהפורום "נכון" ומדוייק :) אשתדל להעלות סימנים במקומות המתאימים שסתם עובר אורח לא יקבל את דברי כאמת מוחלטת

יש הגדרות שהן כבר "רישמיות" כמו

"א-מיניות" ו"אסקסואליות" שהן אותו הדבר ומציינות אנשים שלא נמשכים מינית לאחרים. אני חושבת שאין פה עניין של כתיבה "נכונה" אלא פשוט לדבוק בהגדרה שכבר הוגדרה על מנת לא להטעות אחרים ושנוכל לדבר "באותה שפה" ללא אי הבנות.

ושוב

מי אנחנו שנגדיר לטבע מה "תקין" או לא? הפכנו להיות אלוהים?
אפילו מוטציות זה "תקין". זה חלק מהאבולוציה וההתפתחות של הזנים. בטבע אין רע או טוב. ולכן אין גם תקין או "לא תקין". יש "טבעי" ויש "לא טבעי" ויש "קיים" ו"לא קיים". רק לזה אתה יכול להתייחס, אם ב"פשט" עסקינן. ומצב אידאלי בחיים של בן אדם הוא מצב סובייקטיבי ואינדווידואלי. אי אפשר להכליל על כולם את האידאליות שאתה מדמיין. כי זה מתאים רק לך ולאמונה שלך. אבל לא לשכן ממול. וכמו שאמרו לך לפני: "א-מניות" = "אסקסואליות"
יודע מה, בוא תנסה להסביר לנו איך אתה רואה את הא-מיניות. ממה שהבנתי (ותקן אותי אם אני טועה), אתה סבור שזה משהו מנוגד לטבעו של אדם, למהלכי עולם או משהו כזה (?)

חדש פה6

New member
תגובה

אשתדל להבהיר את מה שאני תופס כאי הבנה נכונה שלי. לפי התפיסה שלי, לפחות באופן תאורטי גם אם לא חוויתי הטבע, והמציאות - מושלמים! ותקינים!! ויכול להיות שמהודעות קודמות שלי זה לא עלה כך, אך תני לבך להודעה זו כמשקפת נכונה (יותר לפחות) את תפיסתי. הדבר היחידי, שלכאורה, ניתן להגיד עליו שהוא "לא תקין", לא טוב לא נכון לא אידיאלי וכולי.. השתמשי באיזה מונח שמתחשק לך הוא התפיסה החוויתית הסובייקטיבית של האדם (לצורך העניין) עצמו בלבד או אם את רוצה להגיד ולדייק, שלי בלבד. בשונה ממה שכתבת ש"יש טבעי ויש לא טבעי, יש קיים ויש לא קיים", אני חושב שיש "רק" טבעי, וכל מה שאת תופסת כ"לא טבעי", אם הוא בעצם קיים, אז הוא "טבעי", אלא שהוא כנראה טבעי בצורה אחרת מדברים אחרים, ואני גם חושב שיש "רק" קיים, כי לא ייתכן שיהיה לא קיים, כי אם הוא "יש" אז הוא בהכרח קיים :), קצת התפלספתי פה, אך אני מרשה לעצמי להתפלסף מול מי שמתפלסף גם כן. עכשיו ברגע שהאדם לא מקבל את הדברים כפי שהם באמת, את יכולה לכנות את זה כלא מקבל את הטבע, את המציאות, כלא רואה את הטבע נכון, או באיזה צורה אחרת שתרצי, הדבר יוצא אצלו סתירה/ניגוד/קונפליקט בין התפיסה שלו לבין המציאות ואת הסתירה/ניגוד/קונפליקט/ווטאבר הוא יחווה כ"חוסור נוחות"/... מה שאני רואה כמצב אידיאלי, הוא שהאדם מבין/מכיל/רואה נכון את המציאות כפי שהיא באמת, וכל חריגה מכך ... התפיסה שלי את הא-מיניות עברה מספר שינויים מרגע שנחשפתי לפורום הזה, ומן הסתם היא שונה כרגע מזו שיכלת להבין שהחזקתי בה מתוך הודעות קודמות. לגבי המשפט האחרון שלך, "משהו מנוגד לטבעו של אדם מהלכי עולם..." אפשר להגיד שהתפיסה שיש לאדם לגבי אי שדברים צריכים/ראויים להיות יכולה להיות מנוגדת לאיך שהוא, וזהו המצב הלא תקין :), אך כמובן, מדובר על מצב לא תקין אצל התפיסה של האדם עצמו, אך לא במציאות למרות שאני מבין את הדברים האלו בצורה שכלית/חוויתית מסויימת/תיאורטית וכולי, וגם רגשית במידה מסויימת ההבנה הזו שלי עדיין לא מוחלטת מבחינה חוויתית ורגשית וכולי

חדש פה6

New member
תקינה, אך

אני קצת מוטרד לגבי העתיד וחיי הנישואים שאני רוצה שיהיו לי

אוקי. קודם כל ברור לך שזה אפשרי?

ונכון שזה נראה מפחיד ומרתיע, כי ישר חושבים: כמה א-מיניים כבר יש. אבל אני מאמינה, במיוחד בגילך הצעיר ובמיוחד מהיותך גבר הטרו-רומנטי (אם הבנתי נכון...), שהסיכוי שלך לא רע בכלל. והוא בעיקר תלוי בכמה מאמץ תשקיע בנושא. ממליצה לך להעלות הודעה לפורום ההכרויות ולעבור על ההודעות שכבר שם... בנוסף, להיות שותף פעיל בפורום ולהגיע למפגשים. זו דרך מצויינת להכיר את הנפשות הפועלות ואולי גם בת זוג...

Berethor

New member
אהבתי איך שעשיתה סדר בדברים

לי לא היה כוח אפילו לנסות, מרוב שזה היה לא נכון ומבולגן כל כך. צודק אם משהו קיים עדיין לא אומר שזה טבעי או נכון. יש הרבה דברים שקיימים בטבע, לחלקם הגדול יש סיבה, אצלך חילקם זה פשוט טעות/משהו לא בסדר. הקטע הוא להבין בין הדברים, וגם לקחת בחשבון שגם אם משהו לא בסדר, זה לא תמיד באשמת מישהו, לפעמיים זה פשוט ככה יצא, זה מה שיש. אי אפשר לשים את היחיד לפני הכלל, או את האדם לפני הטבע. להגיד שהכל בסדר זה כמו להגיד שכלום זה לא בסדר, זה פשוט לא להבדיל בין טוב לרע לדעתי. מצד שני להרבה מצבים בחיים יש יתרונות וחסרונות, גם למצבים לא טבעיים לפעמיים יש יתרונות כלשהם, במיוחד שמדובר באנשים בודדים ולא בכולם.

חדש פה6

New member
אני חושב שבמקום לעשות אצלך סדר

עשיתי בעצם קצת בלגאן ולא הבנתי אותי נכון.. :\ אני תופס שכל דבר שהוא קיים הוא בעצם טבעי ונכון גם מה שבני האדם מכנים אותו נס, אני מכנה אותו דבר טבעי, אלא פשוט מכיוון שמדובר בדבר שהם לא מבינים, אז הם מכנים אותו נס, אך אם היו מבינים את אשר התרחש באמת, והרקע של הדבר, היו רואים בזה דבר רגיל וטבעי, כל עוד זה במציאות זה טבעי, וזה בהכרח טוב מצד עצמו, לרבות דברים שאני אגיד עכשיו ואני מניח שבראשונה יעלו תהיות ואולי אף התקוממות כלפיי פה בפורום, לרבות אלימות ומלחמות ודברים "נוראיים" אחרים. כשבן אדם מבין משהו בשלמות, ואני מתכוון למבין בצורה מלאה באמת, הוא לא חווה שמץ של תחושה רעה כלפי אותו הדבר, אלא רק אהבה אינסופית וטוב, לפי תפיסתי, הסיבה היחידה שאנשים חווים סבל ורוע, היא מכך שהם לא מבינים את המציאות בשלמות כפי שהיא באמת, והקונפליקט בין התפיסה שלהם לבין המציאות, או קונפליקטים שנוצרים אצלהם וחוסר וודאות, הם שגורמים לתחושות הרעות והסבל אצל האדם. אני מערער פה במידת מה על התפיסה ה"ילדותית" של הטוב והרע כפי שהורגלנו וחונכנו אלייה. טוב, כבר איבדתי את הקישור (שקראתי רק אתמול), ואני רואה רק את ההודעה האחרונה, אז נסתפק בזה ואני מאמין שאתה יודע לעשות 1 + 1 ולהסיק את המסקנות, אם כי אני בספק אם יש לך "כח" לזה חחחחח

אני מצטערת

קשה לי להכנס לחפירות בענייני הגדרה של א-מיניים. אפשר לסכם את זה מבחינתי שכאשר אנו חיים בחברה "מינית" שבה הזוגיות נצאת בכל צעד ושעל, "כולם" נשואים (כמובן לפני גירושים וכו'), כולם יולדים ילדים בזוגיות, מצאתי כאן מקום שיש אנשים כמוני שהם א-מיניים. האם כל משתתפי הפורום חושבים ומרגישים כמוני? ברור לי שלא משום שכמו כל דבר בחיים אין שחור ולבן. כל אחד פחות או יותר יש את ההגדרה שלו אך בסך הכל יש מכנה משותף.

חדש פה6

New member
לרוזית

את מרגישה צורך (רגשי) לבן זוג? מישהו להיות איתו, לשתף אותו במה שעובר עלייך, לאהוב ולהעניק לו וגם להיות נאהבת על ידו..?! ושאלה נוספת, לא היית רוצה שיהיו לך ילדים מפרי בטנך..?! אם לא, אז מעניין אותי במה את כן מוצאת עניין בחיים..? ועכשיו כשאני חושב על זה, יכול להיות שיש משהו ברצון/צורך הזה, בזוגיות, ובילדים, משום איזה משהו שימלא את החיים שלנו, שיהיה לנו איזה עניין בהם הרי סה"כ ללא העיסוקים האלו, הם דיי משעממים לדעתי :)

orald

New member
ילדים הם לא סיבת החיים. ואתה יכול לאמץ אם כבר

הרשה לי לענות לך מנוקדת מבט של אל-הורית

התפיסה שהמטרה שלנו בחיים, והעניין העיקרי שלנו בחיים היא להוליד ילדים, שגויה מיסודה. לא נקבע בשום מקום שנולדנו על מנת להשריץ. אנחנו לא בעלי חיים. יש לנו בחירה. והרחם של הנשים הוא אופציה בלבד. אתה בא בגישה שאישה "רוצה" ילדים מפרי בטנה. מאין ההשגה הזו? האמונה של "חוש אמהי" או "ייצר אמהי" הוא אגדה אורבנית. החברה הכניסה לנו לראש את הפנטזיה הזו. המציאות היא אחרת לגמרי. דיכאון אחרי לידה הוא דבר נפוץ וסותר לגמרי את "קיום" הייצר האמהי. שלא לדבר שיותר ויותר נשים מתחילות לפקוח עיניים ומוח ומגיעות למסקנה שילדים זה לא "התחביב" האהוב עליהן ביותר. יש להן דברים יותר מעניינים לעשות בחיים מאשר לגדל ילדים. במיוחד כשעול גידול הילדים נופל רק עליהן (יש מספיק אמהות שמתחרטות שהביאו ילדים). וכמובן, הלידה. היית רוצה לחוות הריון ולידה אם היית יודע מה קורה באמת בתהליך ההריון ובחדר לידה? אולי נצנץ תתרום לך מידע איך היה ההריון שלה... סיפור משעשע על דעה קדומה: פעם הייתי בחוג להגנה עצמית. והמדריך עשה לנו אימון קשה שדרש זחילה על הקרקע להגיע עד לאחד התלמידים הצעירים שעמד כ"גבול". באיזה שהוא שלב נשברתי, קמתי, והלכתי עד אליו. הוא שאל אותי: "מה, למה הפסקת?" אני: "כי אין לי כח. זה קשה" הוא: "מה קשה? אז איך תולידי ילדים?" אני: "אני לא הולכת ללדת ילדים" הוא: "מה?! איזה ביזבוז. אז מה המטרה שלך בחיים אם לא להביא ילדים?" אני: "בוא אשאל אותך שאלה אחרת. אם היה לך רחם, היית מוכן להכנס להריון?" הוא שתק ולא אמר יותר מילה. ועכשיו השאלה האמיתית שאני שואלת את כולם, ואף אחד לא סיפק לי, בנתיים, שום תשובה משכנעת והגיונית: "למה כן להביא ילדים?"

למעלה