אני מבין את הנקודה שלך
אגב מה שציטטה ממני לא טענה אלא מבחינתי מדובר בעובדה, זה בכלל לא נאמר על מנת לשכנע. ההגיון מאחורי זה פשוט, אדם מיני ורומנטי יכול לעשות גם דברים מיניים וגם דבריים רומנטיים עם בן הזוג שלו, וכמובן גם למשך לזה ולהנות מהם, בעוד שאדם שהוא א-מיני או א-רומנטי, ירצה לעשות 'רק' חלק, מי שא-מיני א-רומנטי בכלל לא ירצה כלום, ופה אני בכלל לא מבין מה הטעם בזוגיות. ברור שבתור א-מיני לא מרגישים טעם לעשות את הדברים המיניים, בדיוק כמו שבתור א-רומנטיים לא מרגישים טעם לעשות תדברים הרומנטים, הטענה פה היא לא מתוך הנחה שאפשר לשנות את המצב, אלא הבנה של למה זה נראה לך פחות אידאלי. הטענה של הרבייה לא הייתה כזאת רלוונטית לדעתי, כי גם לא-מיני יכולים להיות ילדים הרי, ולא דווקא בהפרייה מלאכותית. יש לך נקודות טובות, מין איך שלא תעשה אותו, באיזה צורה, באיזה אווירה ועם איזה אדם הרעיון נשאר דומה, אבל זאת אחת הסיבות שאני חושב שבגידות וסטוצים זה דבר מיותר, כנ"ל לגבי לבחור בן זוג רק על בסיס הפרמטר המיני(אנשים צריכים התאמה גם בעוד דברים ולא רק במה שאפשר לעשות או לא לעשות כמעט עם כל אחד), כן אני מודע שיש גם מי שטובים בזה ויש שלא כל כך, אבל זה כבר נושא אחר. אתה מבין אבל שאותו אתה שאתה אומר על מין אפשר לומר גם על אקטים רומנטים?, על נשיקות, חיבוקים, מגע רומנטי ועוד, אפשר לקחת את זה ולהגיד גם על כל הדברים הרומנטים. "כי אני חושב שלא משנה עם מי אעשה את זה, או עם כמה אעשה, באיזה צורה, איפה ואיך יהיה המגע, באיזה מקום, וכולי וכולי, מצד האמת/מהות הכל בעצם אותו הדבר תעשה את זה פעם אחת, או תעשה את זה 1000 פעמים בצורות שונות (צורה = מקום/פרטנר והכל הכל..) אין הבדל גדול כאילו, אני מכיר את זה, זהו, חלאס, זה לא מחדש לי כלום, ואני חושב שזו גם הסיבה שאני בעצם מואס בזה." אז השאלה פה האם אתה מאבד עניין ככה גם בדברים רומנטיים ולא רק בדברים מיניים. אם כן זה בכלל לא קשור לא-מיניות, אם לא אז זה רק מהסיבה שאתה א-מיני זה נראה לך ככה. אני למשל לא יוצא מהנחה שכל הזמן צריך לחדש משהו, אני טיפוס של שיגרה, לא צריך כל פעם משהו חדש לחלוטין, ככה שאני באמת לא מבין מה כל כך נורא במה שאתה מתאר. חסר דברים בחיים שאנשים עושים 1000 פעמיים ויותר במהלך החיים. כנראה שהצפיות שלי מהמיניות(האמת שגם מרומנטיקה) במלא מעולם לא היו גבוהות, אז בעיקרון גם זה לא משנה שזה לא כזה וואו בשבילי. גם בתור א-אפור זה לא וואו אגב, רק בתור מיני או מאוד מיני זה וואו. גם אנשים שמספקים את עצמם לבד יודעים שזה לא כזה וואו, אבל עדיין הם עושים את זה. אני בהחלט מתאר לעצמי זוגיות אפשרים כל עוד יש בא רומנטיקה, יש הרבה דרכים לשמחה ואושר, אבל אני לא רואה איך זה סותר, אני למשל לא חושב שמיניות באה על חשבון הרומנטיקה או על חשבון דברים אחרים שציינתה(אלא אם כן הקשר מבוסס רק מין כמובן), אלא שמי שמיני ורומנטי יש לו גם וגם. בכל אופן זה לא נסיון לשכנע זה רק להראות לך איך זה נראה מפרספקטיבה אחרת, גם את זאת שלך אני מבין ויש מאחוריה גם הרבה אמת. אנחנו אנשים שונים בקטע הזה, אני טיפוס של שיגרה, ולא מצפה שהחיים שלי יהיו מלאה הפתאות ודברים חדשים, אפשר לומר שאם יש דבר שאתה אוהב אתה יחזור לעשות אותו גם עד אין סוף ועדיין להנות ממנו(גם אם לא כמו בפעם הראשונה), זה עיקרון הנצחיות כנראה. מצד שני אם דבר הוא רע בשבילי אני יעדיף לא לעשות אותו אפילו פעם אחת. הטענה של תעשה משהו פעם אחת או 1000 פעם זה לא משנה אפשר לקחת לשני הכוונים, אם זה באמת לא משנה למה שלא תעשה את זה שוב. מה עדיף צלחת חד פעמית או צלחת רב פעמית, אני מעדיף תרב פעמית. כל פעם לתרגל ולנסות משהו חדש גם יכול להיות מעייף לדעתי. כמה טוב זה למצוא דברים שאתה אוהב ואנשים שאתה אוהב, ולהשאיר הכל ככה. בעצם למה שנשאר לזמן רב, ומה שטוב לך ואתה נהנה ממנו לזמן רב יש יותר ערך בענייך מאשר למשהו שנהנים ממנו רק פעם אחת. אבל השאלה היא גם האם זה רק מתוך סקרנות ורצון לנסות, או שאתה באמת אוהב תדבר המסויים, אם אתה אוהב ונהנה משוקולד טוב, אתה יכול להנות ממנו עוד פעמים רבות. זה מה שנותן להנאה רגעית יותר משמעות, דברים קצרים הם חסרי משמעות בעניי, מה שלא טוב לאורך זמן כנ"ל, אפילו בגד טוב הוא בגד שמחזיק הרבה זמן לדעתי. סרט טוב זה סרט שאפשר לצפות בו יותר מפעם אחת, משחק טוב זה משחק שאפשר לשחק בו הרבה פעמיים וכו. ככה שבסופו של דבר השאלה פה היא האם אתה מואס מהר בדברים כי ככה אתה באישיות, או כי באמת אותם דברים הם לא מספיק טובים עבורך. הכרות והבנה למשל, בסופו של דבר אפשר להכיר ולהבין את בן הזוג כמעט כמו את עצמך, ולהתרגל עליו, לדעתי זה טוב, זה לא הרגע שהייתי קם ואומר שזה משעמם אותי, ושאני צריך משהו חדש. אני בגישה של סוס מנצח לא מחליפים, יין משתבך עם השנים, מה שמחזיק הכי הרבה זמן הוא יותר טוב.