הבגרות בהסטוריה

אולי המורה עצמה בחרה את הנושאים?

כי אצלנו אלו בכלל לא היו נושאי הלימוד בכיתה יוד.

אולי זה חינוך שנוטה להיות בזרם הדתי ?

זה חלק מהחומר על בית שני

בשנה שעברה למדו בית שני ומרד בר כוכבא כחלק מהעניין למדו על עזרא ונחמיה ושיבת ציון, דווקא חז"ל לא היה אבל כן רבן יוחנן בן זכאי והקמת יבנה אחרי החורבן.
הכל בפרספקטיבה היסטורית, נתנו את האספקט הדתי רק בעניין של הגישה הדתית מול הגישה המדינית.
השנה בתנ"ך הם לומדים על גלות אשור וחורבן בית ראשון ומגלים עד כמה הדברים דומים.

אצלנו לא למדו בית שני,עזרא נחמיה

וכל היתר.

אבל לגופו של עניין

בעיה אמיתית שלומדים "היסטוריה של עם ישראל" לפני 2000 שנה
ולא עוסקים ב"מלחמת יום הכיפורים" כי זה לא במיקוד של הבחינה.
בעיניי כשל מוחלט.

חוטהשני

New member
איפה היא לומדת ? ולפי איזה תוכנית - כי זה מאד מוזר - ממה שידוע לי מלמדים בכיתות הללו בעיקר על תחילת המאה ה-20...

הבת שלי לומדת/למדה את הנושאים הללו - אבל זה בגלל שהיא לומדת בחינוך העצמאי כרגע...

נומלה

New member
הוא ולא היא

תיכון חילוני (אני מקווה...) והוא לומד מינימום הכרחי של הסטוריה. רק מה שחובה ולא טיפה יותר.

חוטהשני

New member
אה עכשיו נזכרתי... זה התוכנית של י' (בעבר כשהתחילו עם זה עשו את הבחינה בי"ב...) זה כן קשור לגלות בבל וליהדות. אבל לומדים באמת את זה ברמה של לדעת את התקופה (זה מה שראיתי בספרי הלימוד...מזכיר את הקורס של האוניברסיטה הפתוחה על גלות בבל) ולא מעבר. (גם שם הספר בחינוך ההמלכתי הוא מאד לא דתי באופיו 'מעם המקדש לעם הספר'...)

בעיני חשוב בצד הלמידה על הלאומיות בעולם ובעם ישראל גם לדעת על בסיס היציאה לגלות (סוף הבית השני...)

מירי,

New member
את יודעת שזו החלטה של ביה"ס...

הבכור סיים עם הסטוריה בשנה שעברה ולא למד דבר מכל אלה, בביה"ס בעיר שלנו (מרחק 5 דק נסיעה) זה מה שלמדו.

מירי,

New member
יש מראש בחירה בנושאים.

כנראה שזה משתקף אח"כ בשאלות שהם יכולים לבחור.

אימם

New member
בעקבות דברייך פתחתי גם אני ספר הסטוריה

הבאת לשתומת ליבי דבר חשוב. אני מודה ומתוודה שלא פתחתי עד כה.
מדובר בכיתה ח. ספר מסדרת "מסע אל העבר". להפתעתי, גם בספר זה, נכתב רבות על יהדות...
יש פרק שלם שעוסק בצמיחת תנועת החסידות של הבעש"ט, פרק על אורתודוקסיה ותיקוני דת ופרק מורחב על אנטישמיות מודרנית...

מירי,

New member
פרק אחד בכיתה ח.

גם אנחנו למדנו את זה.
השאלה כמה המורה מקדיש/ה לנושא.

רגע אחד. זה שזה כתוב בספר בכלל לא מחייב

שהם למדו את זה!!!!! הם לא לומדים את כל מה שיש בספרים!!

Ani15

New member
בואי לא ניסחף

שתיים וחצי יחידות מתך שש מוקדשות בספר הזה ליהודים בעידן מהפכות (מאות 16-19) , זה לא מעט אבל זה לא הרוב.

אימם

New member
2.5 מתוך 6 זה די הרבה! זה כמעט חצי....

לא ספרתי כמה דפים יש לכל פרק, אבל נראה שמלמדים די הרבה יהדות בתוך ספרי ההסטוריה

חוטהשני

New member
זה לא לימודי יהדות זה לימודים על ההיסטוריה היהודית...
הלאומניות היהודית....

ת'אמת אני מפחדת לחשוב שעוד כמה שנים/דורות הורים יתלוננו על כך שמלמדים על השואה

(וסליחה על הבוטות...אבל ככה אני מרגישה....
חורבן בית שני הוא בעצם גם היה אירוע מאד מאד קשה באותם ימים...)

BrightEye

New member
ממש לא אותו דבר

ראית מה נומלה כתבה בהודעה הפותחת?
". הפכו את ההסטוריה ללימודי יהדות. חצי מהספר מוקדש לחכמינו זכרם לברכה, רבי יהודה הנשיא ודעתו על שמיטה, בית הלל ובית שמאי ועוד מרעין בישין."

חוטהשני

New member
כי אלו נושאים/שמות הקשורים לבית שני...

ואגב הזכרת שמיטה וזה אחלה נושא

כי זה רלבנטי לימנו - כמדומני לשנה הבאה... (תשע"ה 2014-5)
את לא יודעת כמה צרות הרבנים הראשיים (שהיו לגמרי לא ציוניים) עשו בנושא שמיטה - כאשר הלל בשעתו התקין תקנה טובה שתקפה לכולם וגם לימנו אנו...
כלומר הפרוזבול של הלל הזקן זה בעצם הבסיס של 'היתר המכירה'
וגם הפרוזבול נהוג כיום...

בעיני לדעת את המושגים הללו חשוב גם כיום (כי לדוגמא פרוזבול הכספים נהוג גם כיום...)
..

נומלה

New member
אין לי ויכוח בענין ידיעת המושגים

וכפי שכתבתי אני מאוד בעד. אבל זה לא הסטוריה ולכן לא צריך לבוא במקום של לימודי ההסטוריה. הכניסו המון שעות מורשת בחטיבה ומבזבזים אותן על שטויות. שילמדו בשעות האלה.

חוטהשני

New member
אבל כל נושא בית שני הוא כן היסטוריה.

ומה לעשות וחלק מהדברים שם של בית שני קשורים למצוות.
הרי לא באים ומלמדים אותם מה צריך לעשות (עכשיו אני מציצה באחד הספרים...) אלא מתארים להם איך בכלל הדברים התגלגלו - (גם מתוארות מס' מצוות מצומצם - וכאמור בעיקר כדי להראות את התהליך ולא כדי ללמד אותם יהדות...)

נומלה

New member
למה?

למה המצוות הן חלק מההסטוריה? (והן לא מובאות בהקשר כזה) למה אי אפשר לדבר על מחלוקות באותה ואם אנחנו כבר מדברים על בית שני ודת יש איזה פריט קטן ולא מהותי שהושמט. ישו הנוצרי. שזה כנראה הדבר הכי גדול שקרה בראיה הסטורית עולמית בירושלים בשלהי הבית השני. אבל כמובן שלדבר על למה ראו את בר כוכבא כמלך המשיח זה יותר חשוב.

למעלה