הבגרות בהסטוריה

אני מתנצלת על הידע המועט שלי. הגיעה

גברת אחת להרצאה בבית הספר ובנוכחות מנהלת בית הספר סיפרה למה הקימו את בתי הספר.
 

נומלה

New member
אין בשביל מה להתנצל

חבל שהגברת המדוברת גם לא היתה מעודכנת במה שקרה לפני הרבה מאות בשנים בעם שלה.....
 
בכל מקרה לא נראה לי שאפשר ללמד משהו

בעל ערך בקבוצות של 40 ילדים. אז אולי נחזיר את החדר שם הקבוצות היו קטנות אם כי למדו על רבנים
.
 
גודל הכיתות מצער, אבל תירוץ עלוב.

מה הקשר בין גודל הכיתות לבין הנושאים הנלמדים בהיסטוריה?

ויש מעט מאד כיתות בארץ עם למעלה מ40 ילדים.

הבורות חוגגת גם בקרב בני נוער ומבוגרים שלמדו 30 בכיתה.
 
מאיפה המידע הזה?

בתי ספר כנסייתיים (כמו יהודים ואחרים) היו קיימים מימי הביניים לאוכלוסייה אמידה או כזו שיש לה אינטרס להכניס את הילד למסגרת כזו.

ילדי אצולה ומלוכה למדו אצל מורים פרטיים

מעבר לכך הילדים גם למדו מקצוע כשוליות אצל בעלי מלאכה (אבל ממעמד נמוך יותר)

בכל מקרה

למיטב ידיעתי, הגעתו של נפוליון במסגרת כיבושיו למרבית אירופה גרמה להלאמת בתי הספר והוצאתם מרשות הכנסייה והדת . השיקולים היו אחרים לגמרי.(רציוליזם, תנועת ההשכלה,חילון)
החשיבה לא הייתה כלל בהיבט "בייבי סיטר לילדים" והמהפכה התעשייתית
אלא ניסיון (והצלחה) לתפעל את האוכלוסיה האזרחית ב"אמונה אזרחית" (או שטיפת מוח- תלוי איך מסתכלים על זה).
 
אוי עצוב עוד יותר לנוכח מה שכתבתי 3

שורות למעלה. נראה לי שסיימתי עם הרצאות בית סיפריות.ז
 

iris mom of two

New member
אני חושבת שזה ערבוב מידע

בתי ספר כן הופעלו על פי המודל התעשייתי, בתי ספר במתכון הנוכחי הם על מתכון בית חרושת. המפכה התעשייתית הראתה כמה מעולה לעשות דברים בצורת הסרט הנע, ועשו אותו דבר כשהחליטו ללמד את כולם, זה היה הגיוני והתאים. לעומת הנבערות שהיתה קודם זה היה שפור. לפני הקמת בתי ספר במתכונת הזו שעור האנלפבתיות היה גבוה לאין שעור.

אבל...

המהפכה התעשייתית היתה מזמן. בתי ספר עדיין מנוהלים כמו סרט נע בבית חרושת. כל שנה עולים כיתה, חיים מנוהלים על פי פעמון, וכדומה.
 

iris mom of two

New member
להייתיאביבקייץ

לימודי הסטוריה לדעתי הם מאד חשובים. הבת שלי הולכת ללמוד הסטוריה לתואר ראשון. זה בסיס נהדר ללמידת פסיכולוגיה, להבנת העולם, לפוליטיקה...

כמובן שלא כלמודי יהדות בלבד, אלא למודי הסטוריה אמיתית, להבין מה גרם למלחמת העולם הראשונה, ולמה התחילה מלחמת העולם השניה, ומה קרה קודם, ואח"כ. ההסטוריה היהודית חשובה לנו כיהודים. מי היו משיחי הכזב, ואיך זה מסתדר לנו עם מה שקורה היום, גרוש ספרד בתוך כל מלחמות המורים, וכדומה.

הסטוריה זה לא רק מקצוע מרתק, עם לומדים הסטוריה אפשר ללמוד איך לצפות מה יקרה בעתיד, כי לא סתם נאמר שההסטוריה חוזרת על עצמה.
 
מה שבטוח שאם לא יהיה מבחן הם לא ילמדו

מה שעצוב הוא שגם תלמידה טובה אפילו טובה מאוד כמו ביתי לא זוכרת כלום רגע אחרי המבחן. זה עצוב, מתמיה...אולי פסיכולוגי (עזבי אותי עשיתי את הבחינה לא מעניין אותי יותר).
 

3תיתי

New member
למה בטוח?

אני הייתי בשנתון הממוזל, בו לא נבחנו בספרות. למדנו ספרות ואני קוראת הרבה עד היום.
 
אויש אבל אחת יחידת סגולה. לנו היה שיעור

בסוציולוגיה. לא כותבים בכיתה ואין מבחן. נראה לך שאני זוכרת משהו?
 
לא. אבל אני זוכרת שכבר אז בכיתה יא/יב

חשבתי שאני לא זוכרת שום דבר ממה שהמורה הרצתה/סיפרה לנו. כי אם לא רושמים....לא זוכרים כלום ככה זה אצלי לפחות.
 

3תיתי

New member
כלומר בחינות הבגרות הן הדרך היחידה ללמוד?

את באמת לא מסוגלת לדעת שןום דבר, עליו לא נבחנת?
 
אני מתנגדת למילה "מסוגלת"


בעקרון אני מוצפת כבר שנים רבות אז אני כבר מקרה אבוד. אני בקושי זוכרת ספר שקראתי גם אם נהניתי ממנו. אני זוכרת אותו במעורפל...גם אם למדתי עם הבן למבחן אני לא זוכרת ברמה של הבחנות.
 
בוודאי שלא הדרך היחידה. היא הדרך היחידה

להכריח ללמוד מי שלא לומד מעצמו!
 

3תיתי

New member
או שיש מורה טוב, שמלמד חומר מעניין

בלי שיאלץ ללמד רק מהרשימה של משרד החינוך. והכורח הוא, שבלי ציון גמר, אין תעודת בגרות. אבל אין כל צורך בבחינה. בטח שלא בספרות. אני חושבת שגם בתנ"ך לא צריך, וגם היסטוריה זה בסדר. עוד לא החלטתי במה הכי צריך. לדעתי חייבים באזרחות, בלשון, בכימיה (במקום מתמטיקה) ובשפה זרה.
 
מה אומר לך. מזל שניצלתי בכימיה אף שהייתי

בביולוגית את הכימיה לא הצלחתי להבין גם לא עם מורה פרטית.

אם מדובר על ציון גמר לעומת ציון בגרות אני לגמרי בעד. ציוני הגמר יהיו גבוהים יותר. ציוני הבגרות נמוכים משמעותית לא ברור לי למה.
 

אימם

New member
וזה מקור השינון!

תלמידים שלא זכו במורה להסטוריה שמלמד באוםן מעניין, משננים את החומר בהיסטוריה
ורגע אחרי המבחן שוכחים...
 
למעלה