הבגרות בהסטוריה

תנ"ך אהבתי וחרשתי. מילאתי מחברות בפירושים

מקסוטו ומהתרגום השני....קיבלתי 90. לא זוכרת כלום. זה לא היה שינון. יכול להיות ששיטות הלמידה לא מאפשרות זכירה ומי שזוכר...התמזל מזלו ושיטת הלמידה נכונה וטבעית לויש כאלה שלא. אני רק מנחשת...כמו שיש מי שמסתכל על תמונה או שרטוט או משהו מרחבי ורואה...פשוט רואה ויש אחר שינסה עד מחר ולא יראה כלום. גם לא יזכור.ז

אימם

New member
נו טוב עברו כבר איזה 20 שנה לפחות מאז?

אני מדברת על רגע אחרי...

נומלה

New member
למה בטוח?

אצלנו לא היתה בגרות בכלל ותנ"ך סיימנו ללמוד בכיתה ט'. זה לא הפריע לי בכלל לקרוא את התנ"ך מהתחלה עד הסוף (וגם את הברית החדשה) והרבה ספרים בנושא.

3תיתי

New member
ברדיו שמעתי התלהמות פופוליסטית

לגבי בחינות הבגרות. סופרים צועקים, שאם לא תהיה בחינת בגרות, כל התיכוניסטים יהפכו לבורים ולא יקראו אף ספר. שטויות!

אימם

New member
ברגע שיבטלו את הבגרויות...

מורים ילמדו יותר בנחת,
מורים ילמדו בהנאה,
תלמידים ילמדו בהנאה
תהיה יותר למידה ופחות שינון.

אז את ופתיתי יחידות סגולה
זאת דעתי לגבי

רוב הילדים. לא בדקתי סטטיסטית אבל ככה נראה לי. זה כמו הויכוח על התואר והאוניברסיטה....

iris mom of two

New member
איה, מה שעצוב זו המחשבה שלומדים רק למבחן

אני מכירה הרבה ילדים שלומדים גם כשאין מבחן. הבת שלי לדוגמא אוהבת ספרי קריאה הסטוריים. לא רק דמיוניים, אלא גם אוטוביאוגרפיות, וספרי עיון. היא קוראת אותם כי היא נהנית מהם.

בעלי ואני הולכים כל שבת בבוקר ללמוד תנ"ך. אנחנו לא אנשים מאמינים במיוחד, אבל אנחנו נהנים מזה, ומהדיון שהרבה שלנו מנהלת.

הבן לומד מה שמעניין אותו, וזה מחשבים, וכימיה, מעבר למה שלומדים בכיתה.

אנחנו כולנו מנהלים דיונים פוליטיים ועל דת, על מצבים שונים סתם כי זה מעניין אותנו. לפעמים אני מקשיבה לשיחות של הילדים בינם לבין עצמם או עם אבא שלהם, וזה מרתק.

הם לא היחידים, הרבה מהחברים שלהם עושים דברים דומים. אני יכולה לנהל שיחה אינטילגנטית עם הרבה מהחברים שלהם.

כשהם לא יודעים משהו, לא זוכרים בדיוק את התאריך של משהו, אז ישר גוגל בא להצלתינו. אני לא יכולה לספר לך כמה פעמים נכנסנו לדיון בזמן נסיעה, ופתאום לא זכרנו משהו ואחד מאיתנו השתמש בטלפון החכם למצוא את המידע בגוגל.

אז זה לא בטוח בכלל. חלק מזה זה אופי של הילד, חלק זה דוגמא מהבית, חלק זה איך לומדים בכיתה.

משפחתינו ארצית יותר :-\. אנחנו יודעים דברים

אבל מסתבר שלא ברמתכם. יש לזה מן הסתם כל מיני סיבות. כשהייתי ילדה קראתי המון אבל בעיקר סיפורת. אנגלית למדתי מסרטים למשל ממוצע הבגרות שלי לא גבוה מספיק. הפסיכומטרי שלי יצא נמוך להביך. אם כי בלי קורסים כמו שיש היום.

בעלי למשל לא קורה כלום. רק עתונים ועיתונים הם ממש לא מקור אמין למידע.

לי אין השכלה גבוהה. לא ידעתי במה לבחור. קיבלו כותי לירושלים והלכתי אבל הבדידות הכריעה אותי ועזבתי מהר מאוד. גם לא הצלחתי להסתגל למסגרת החדשה ומרוב הטראומה (כן) פסלתי כל אפשרות לנסות להתקבל ליד הבית ופניתי למזכירות משפטית. שם למדתי המון אבל הפסקתי לקרוא.
כשהילדים היו קטנים עוד לא היו סמארטפונים. הנסיעות שלנו היו מלאות בשאלות שלהם ותשובות שלנו על הל מה זרק ידענו אבל לא תמיד ידע ו הכל ותמיד תמיד גם כשגדלו האחריות על מתן התשובות היתה "עלינו" מעולם הם לא הרימו את הכפפה לחפש משהו בעצמם ולדבר עליו. סיפרתי כאן פעם איך נסיעה של שעה וחצי לוותה בבקשות לתרגם מילים אנגלית...עד התשה.

הגדולה קוראת די הרבה. האמצעי כלום והקטנה בקושי.

זה המצב. לי באופן אישי יש בעיות זכרון..אולי מהפיברומיאלגיה ואולי יש גם איזו בעיה אמיתית זלא מאובחנת..אין לי מושג. א י לא זוכרת הרבה ממה שאני קוראת.

כל הכבוד לכם!

מוזר. אצלינו למדו על ימי הביניים. המהפכה

תעשייתית. מלחמת העולם הראשונה. מוחמד והאיסלם. לא היה שום דבר רבני בלימודי ההיסטוריה!

מוזר. בתרבות ישראל או מורשת הם למדו על מנהגים וחגים וקצת מורשת אבל לא בכמות שתגרום לי התמרמרות.

נומלה

New member
זה לא חומר לבגרות

כנראה במשרד החינוך חושבים שזה חומר פחות חשוב מרבי יהודה הנשיא

נומלה

New member
חז"ל, שמיטה, בר כוכבא,

עזרא ונחמיה, (נשברתי פה מהספר הזה). חומר לבגרות בהסטוריה.

שאלתי את הבת. היא בקושי זוכרת על מה המבחן

בכל מקרה לדבריה אחרי המחזור שלהם החומר למבחן השתנה. והנושאים שונים. היא לא זוכרת שלמדו את הנושאים שציינת למעט קצת על חסידות ולא בהקשר דתי אלא הסטורי.

איזה כיתה?

עברתי עם הצאצא לפני שנה בחינת בגרות בי"א בבגרות
היה שם בהחלט פרק עבה של חשמונאים
וגם צמיחת העמים של המאה ה-20 (אני זוכרת כי אני זוכרת שהיה שם מידע שלא ידעתי בכלל קודם והחכמתי)
וגם מקבץ על העליות הראשונות לארץ.

בי"ב -יש לו שואה ותקומת מדינת ישראל בערך.

אז מאיפה עזרא ונחמיה הגיעו אלייך?

תבדקי אם זה תוכן המיקוד של משרד החינוך לבגרות או "יוזמה חופשית" של אותה המורה להיסטוריה?

למעלה