האם זה אפשרי?

5EDEN50

New member
מחל הדרוזים הם אזרחי ישראל

לכן אני כוללת אותם כחלק שווי זכיות בנושא העדפות מקומות מגורים.

מחל1

New member
ובכך תומך גם הליכוד...

כל אזרח רשאי להשאר בביתו. אבל כששלום עכשיו פועלת נגד אזרחי המדינה באמצעות מימון זר ונגד בטחון המדינה, משרת את האינטרסים של אלה שרוצים מדינה דו לאומית.

לימור75

New member
אתה מתבלבל קלות

שלום עכשיו מנסים להציל את אזרחי ישראל משכמותך

איתיet

New member
שלום עכשיו היא תנועה מסוכנת

שמתייחסת בפטרונות בלתי מוסברת לפלסטינים הערבים. מחברי בתקשורת הפלסטינית שמעתי "מדוע אתם לא מטפלים בבוגדים אצלכם". אפילו הם חושבים כך.

היא לא התנועה היחידה שרוצה שלום

היא גם לא כל כך תמימה, העמדות שלהם בהתאם למציאות המסוכנת לא השתנו למרות שהחמאס שולט והן מסוכנות.

לימור75

New member
אידאולוגיה אמורה להיות מנותקת

אחרת זה אופרטיוניזם ולא אידאולוגיה

זה נקרא ללכת עם הראש בקיר

אידאולוגיה צריכה להיות דינמית בהתאם למציאות, לא בהתאם לדעת קהל, זה אופרטוניזם.

לימור75

New member
עוד נושא שלא נסכים עליו

יש לנו חלוקי דעות בהגדרה מהי הסיבה ומהי התוצאה

איתיet

New member
כולנו רוצים שלום

שלום עכשיו מחבקים את הפלסטינים כאשר הם דוחים את כל מי שלא דומה להם. הם עושים דמוניזציה למתיישבים בתקשורת. הם נרתעים מעזרה ליהודים. יש בזה משהו גזעני.

ufo1

New member
זה לא מהות השלום

יש לנו שלום עם אמריקה אז זה לא אומר שכל הישראלים יכולים לגור באמריקה הריי ברור שאם ניתן מעבר פתוח כל הפלסטינאים יכנסו לישראל הריי כאן עדיף מי מליון משם

motyka

New member
אני חושב בדיוק כמוך

מי שירצה להיות אזרח פלסטיני, מוזמן לעבור לפלסטין, להישבע אמונים למדינה הפלסטינית, למלא את כל החובות, לעמוד דום כששרים בילאדי בילאדי, ולוותר על אזרחותו הישראלית. ואני מתכוון הן ליהודים והן לערבים. לעומת זאת מי שרוצה לחיות בישראל, צריך להשבע אמונים למדינת ישראל, למלא את כל החובות המוטלים עליו, ובכך אני מתכוון הן ליהודים הן לערבים והן לחרדים.

הבעיה שלא זה יקרה ולא זה יקרה

סתם להתעקש על עוד חיכוכים לאומיים ששום אזרחות כזו או אחרת לא תשנה, זה יביא רק לבעיות ולדם. אתם רוצים להנציח את החיכוך, חיכוך לא מביא לדו קיום, הגשה עצמית לאומית ורעיונית לכל צד מביאה דו קיום. יהודים לא ישבעו אמונים לפלשתין וזכותם הלגטימית שלא. ערבים ישראלים - פלשתינאים לא יהפכו לציונים, דבר לגיטימי מאד מבחינתם. זה לא מציאותי, זו לא המציאות, זה לא הולך לקרות. אם זה היה הולך לקרות אז אין צורך המדינה יהודית, אין צורך במדינה פלשתינית, אין לאום יהודי ואין לאום ערבי-פלשתיני. העיניין הוא העם היהודי הוא לאום, הפלשתינאים הם לאום, לכל אחד יש תפיסה אחרת לאיך הארץ צריכה להיות, התפיסות מנוגדות ולכן החיכוך יוצר מתחים, מלחמות ודם, במצב של מדינה מעורבת כאשר מדובר בלאומים ורעיונות לאומיים אין לאזרחות כל חשיבות, היא רק אמצעי שאפשר למצל אותו בבחירות לכנסת, האזרחות לא מבטלת שאיפות לאומיות, אזרחות לא תביא ערבי להיות תומך ישראל ציוני כמו זאזרחות לא תביא יהודי להיות פרו-פלשתינאי מובהק, כולה סטטוס חוקי, ברור שיש לו חשיבות אבל עדיין בסך הכל סטטוס חוקי, ממש כמו הפספורטים האירופאים של הרבה ישראלים, זה לא אומר כלום, זה ניתן לניצול כמו עבודה באירופה, מעבר לכך אותו ישראלי נשאר ישראלי למרות האזרחות האירופאיות, הוא לא נאמן למדינה שהנפיקה לו את הפספורט, הוא נאמן לישראל. חוץ מזה, הפלשתינים רוצים בפירוק כל ההתנחלויות בשטחם, בעיני זה לגיטימי, ממש כמו החילופי שטחים.

מחל1

New member
לגיטימי אם כן, לדרוש מצדי

פירוק של כל ההתנחלויות הפלסטיניות שהתרנו להם להשאר מ48 על אותו הבסיס? הרי אין בדבריך צביעות סמויה, כן?

איפה יש התנחלויות פלשתיניות?

הישובים הערבים שנשארו כאן ב48 אינם תחת כל הגדרה התנחלויות.

איתיet

New member
הגיע הזמן שנגדיר אותן כך

הרי הן בלב שטח יהודי. אין הבדל בין פלסטיני ערבי מנצרת, עראבה, מזרעה וסכנין לבין פלסטיני ערבי מטובאס, ג`נין, סלפית וחלחול. ההפרדה הזו נעשתה בידי יהודים

ההבדל היחידי בינהם הוא הסטטוס

החוקי, צבא תעודת הזהות, מבחינה לאומית, רעיונית, ערכית, אתנית, דתית, הם אותו הדבר (זה לא דבר רע וזה לא דבר טוב, אני לא שופט אותם, זה פשוט ככה). שניהם חותרים למימוש הביטוי הלאומי שלהם, חלק מתוך היותם עם תחת כיבוש כזה או אחר (למרות שערב האינטיפאדה הנוכחית כמעט לא היה כיבוש מאחר וכל צה"ל היה מחוץ לכל הערים שם מרוכזים רוב התושבים) חלק פועלים מתוך מעמדם כאזרחים ומהפתטפורמה הזאת הם מנסים ופעלים לשינוי תוך הפעלת המערכת הפוליטית ושימוש בדמוקרטיה לצורכיהם. השוני הוא בסך הכל בשדה הפעולה של כל אחד, מאבק והתנגדות פיזית תוך עירוב הקהילה הבינלאומית מצד אחד מול שימוש בכלים דמוקרטים וניצול עוצמה הנובעת מגודלם באוכלוסיית אזרחי ישראל. אני אישית לא מבדיל ברמה המהותית בין שתי הדרכים למרות שהן שונות, מאחר ושתיהן מובילות לאותה תוצאה. זה לא ישנה לי/ינחם אותי אם המדינה תכנס לסוג של פלשתניזציה, תשנה את ציביונה כאשר התהליך הוא דמוקרטי חוקי ותקין לחלוטין, מבחינתי זה יהיה כשלון של המדינה והמשטר הדמוקרטי שאינו עומד בפני עצמו, בכך היא היתה אמורה למנוע מדבר כזה לקרות. הדמוקרטיה לא עומדת בפני עצמה, היא כלי, נועד לשרת במקרה שלנו את מדינת ישראל שהיא מדינת העם היהודי והאינטרסים שלו, אם היא לא עושה את זה אז היא נכשלה.

לימור75

New member
לדעתי אתה חי בעבר הרחוק

במשך השנים חלו תמורות גם בקרב ערביי ישראל, הדור הנוכחי נולד כבר אחרי 48, למצב נתון. והם רואים עצמם כמיעוט ערבי בישראל יותר מאשר כפלסטינים, והראיה לכך - התנגדותם העזה להעברתם המדינית לחסות הרשות הפלסטינית.

למעלה