האם זה אפשרי?

זה לא עקרוני איך קראו לזה

ההתנתקות היא התנתקות פיזית בכל הקשור לישובים וצבא, לארגן תשתיות חלופיות זה עיניין מאד מורכב ולוקח זמן, יש זמן לעשות את זה יותר מאוחר, אין שום סיבה שזה היה הדבר שמונע מאיתנו לצאת משם. זה לא משנה איך הרשות הגיעה לכל שהיא מסכנה, היא משחקת על כך ויש למנוע מהם את המשחק הזה, הם משחקים על רגשי הנחיתות המפותחים שלהם ועל גרימת העולם לחוש רחמים עליהם, ככה הם משיגים השגים, הדרך היא למנוע מהם לשחק את המשחק, הפרדות תוריד מאיתנו את האחריות לגורלם, ברור שצריך לדאוג עכשיו לתשתיות חלופיות כמו שצריך לדאוג שהרשות תעלה לרמת מדינה מבחינה בינלאומית. ההסברה הישראלית אומנם לא טובה, אך כדי ליצור הסברה טובה צמריך ליצור פלטפורמה מדינית עליה היא נשענת, לא יעזור להגיד "הם אשמים ואנחנו צודקים" כל האירגונים רוצים ב"פלשתין הגדולה", רק שהחמאס הוא גם אירגון פוליטי והוא בשלטון והכל עובר דרכו. למה ברור שאפשר לפנות יהודים? דבר ראשון אנחנו אלא שישבנו אותם, ממשלות ישראל עשו זאת ולכן אנחנו גם יכולים לפנות, עם הערבים זה אחרת, זה לא העם שלנו, לא ישבנו אותם, כל מה שאנחנו יכולים לדאוג זה להפוך אותם ללא רלוונטים לנו וזה אומר שינוי גבולות, הפסקת ריבונות בחלקים שונים. המציאות היא שפינוי ערבים = מלחמת אזרחים ותמונה רעה מאד בעולם, פינוי יהודים תוך מתן פיצויים וישוב מחדש, לא מביא כי כולנו יודעים שזה יפיל את כולנו, גם המתיישבים יודעים. זה לא עיניין של מאמינים או לא מאמינים לערבים, זה עיניין של מעשים. אני למשל בעד כל ההפרדות הזאת ללאר תמורה ואני לא מאמין לא לערבים ולא לאף אחד, לא מאמין בשלום, מאמין בהפרדה, אנחנו כאן והם שם.

snea

New member
אבל המשחק הוא הגורם להתנתקות!!

בגלל כל המשחק על המסכנים והחלשים, בגלל כל זה נאלצנו לברוח מעזה!! הרי אחד המניעים העיקריים לבריחה הייתה שנקבל לגיטימציה בינלאומית. לגיטימציה למה?? לזה שאנחנו לא הכובשים והם לא המסכנים! אבל אם לא היה את המשחק הזה מהתחלה לא היינו צריכים לקבל לגיטימציה! ומה העניין לצאת משם אם לא באמת יוצאים משם? או שיוצאים טוטאלית - או שלא יוצאים בכלל. ושוב אני חוזר - הערבים שם לא עשו צעד אחד בעניינים שהם לא ענייני טרור. תשתיות? האזור הכי עני בעולם? נראה לך שלאבו טיר והאנייה אכפת בכלל? כל העניין הזה של אחריות לגורלם הוא הרי בולשיט אחד גדול. האם מנענו מהם לבנות בתי חולים, להקים מערכת חינוך נורמלית, להקים תשתיות וכו'? ברור שלא. " כל האירגונים רוצים ב"פלשתין הגדולה", רק שהחמאס הוא גם אירגון פוליטי והוא בשלטון והכל עובר דרכו." - מי שלט ברשות עד לפני כמה חודשים?? הפת"ח לא?? ולפני זה אש"ף לא?? כולם ארגונים פוליטים וכולם היו בשלטון!! איך אומרים? בשביל לחיות בבטחון צריך לעשות צעדים. אי אפשר לפנות רק אוכלוסיה אזרחית אחת בניגוד לרצונה. וכאילו שזה לא ברור שפינוי 70000 יהודים לא יגרמו פה למלחמת אזרחים (בתקווה ששום דבר כזה לא יקרה לעולם) מאמין בהפרדה, אנחנו כאן והם שם? תוכנית הנסיגה זה הם כאן והם שם. הם כאן ואנחנו שם זה טרנספר.

וטרנספר = ישראל כמדינת עולם שלישי

מצטער, אני מעדיף להיות חכם ולא צודק. אנחנו יכולים לשלוט רק על העם שלנו ולכן הפינויים הם רק לגבינו, בכל הקשור אליהם כל מה שאנחנו יכולים וחייבים לעשות זה לשנות את גבולות ולהחליט על הכלת ריבונות שנותנת מקסימום יהודים ומינימום פלשתינאים. זה לא עקרוני אם לחמאס אכפת מעוני או לא.

snea

New member
אז ההפרדה שלך היא בולשיט

ההפרדה שלך היא הם שם ואנחנו כאן, כשהם גם כאן. ובוודאי שזה עקרוני! כשאתה נותן לרשות כספים בשביל לבנות שם מדינה... עזוב מדינה - לתת מזון לאזרחים - מאוד חשוב לדעת שמי ששולט ברשות יתן את הכסף לצרכים האמיתיים שלה. כמובן, הכסף תמיד הולך לטרור.

מה זאת אומרת מקימים מדינה

שתכליתה הריסת מדינתנו?! קודם כל נאחנו לא מקימים אלה הערבים דבר שני אלף מדינות ערב לא יצליחו לעצרו את מדינת ישראל אז אתה מדבר איתי על מדינת פלשטין העתידית?! אם מה הם יתקפו אותנו אבנים וקאסמים?!

לא נכון מי שיקבע מי נשאר

בתחום המדינה היא הדמוקרטיה עצמה שמייצגת את כלל אזרחי המדינה..

יוסף! מה אתה מסלף עובדות?!!

זבוטינסקי רצה טרנספר?!! ראיתה בכלל איזה שירים הוא כתב.. שמעתה על השיר שתי גדות לירדן שבו כתוב "שם ירווה לו בשפע ואושר! בן ערב!!!!!! בן נצרת!!! ובני" על איזה טרנספר את מדבר??!! הייתה אז כזה דבר מדינת אוקראינה?!!! מה הקשר אוקראינה בכלל... תגיד את שפוי?!! מה אתה חושב יוסף שכאן זה שיעור הסטוריה ואתה המורה?!! אתה חיי בסרטים.. דבר תכלס בלי קישקושיאדה!!

איתיet

New member
אם כך

מדוע אנחנו לא משאירים יהודים כאזרחים פלסטינים כמו שאצלנו יש פלסטינים מ48 בעיקר עם אזרחות ישראלית?

motyka

New member
אין מניעה שיישארו

הבעיה היא שכרגע אין הסכמי כפל אזרחות עם הפלסטינים, וזה אומר שיהודם שירצו להשאר יצטרכו לוותר לחלוטין על אזרחותם הישראלית, על כל המשתמע מכך.

איתיet

New member
יש לא מעט יהודים שיסכימו

אבל בל ניתן יד לצביעות. לא ניתן לעשות מדינה ערבית-פלסטינית נקייה מיהודים, כל עוד חיים בישראל פלסטינים.

5EDEN50

New member
איתי התבלבלת ! מהות השלום זה כאשר

יתאפשר לכל אזרח יהודי ערבי דרוזי או נוצרי להתגורר היכן שהוא יבחר להתגורר בישראל או בפלסטין לכשתקום וכאן המקום רק לחפצי שלום !!!

איתיet

New member
לא בחרו שום צד

הם נאמנים לשלטון בהתאם למדינה בה הם נמצאים. עקרון התקיה.

סלוניק

New member
סתם שאלה לגבי החתימה שלך,

לפי איזה חוק אני צריך ללכת אם אני פוסט-ציוני? אתה מבין שהמשמעות של דבריך היא גירוש אנשים בשל השקפות שונות?

למעלה