האם זה אפשרי?

איתיet

New member
יש לי חברים ערבים

שלא מתביישים בזה. לא משלמים ארנונה כי טוענים שהכסף הולך לחמולה יריבה ובכל מקרה לא מכירים בסמכות השלטון המקומי.

סלוניק

New member
כן, שמע,

יש לי גם חברים בשכונה שלא משלמים ארנונה, אבל דוגמה פרטית לא תופסת. שאלתי אותך אם יש לך נתונים שמאמתים את הטענות שלך. יש או אין?

Ragamala

New member
מתנחלי ניסנית ביקשו להישאר בביתם

ולעבור לחיות תחת ריבונות פלשתינאים

איתיet

New member
כי יש חוק ליהודים וחוק לערבים

ליהודים אסור מה שלתושבים הערבים מותר. מי שרוצה זכויות - שיקיים חובות. בינתיים היהודים סובלים והם מתבכיינים בלי שום סיבה.

סלוניק

New member
LOL

כן, אתה בטח זוכר את הילדות הזו בכפר בלי התשתיות בזמן שהערבים גרו במגדלי השן שלהם.

איתיet

New member
אתה מברבר לחינם

כשהם בגיל 22 כבר רופאים ועורכי דין אני אחרי חובתי האזרחית עם תום השירות הצבאי נמצא הרחק מאחריהם. מה אתה שח? אני גדלתי איתם ולצידם.

סלוניק

New member
כן, ממש.

אחוז הרופאים ועורכי הדין הערבים מרקיע שחקים. העובדה שהרבה פחות ערבים מסיימים תעודת בגרות בבי"ס מתפורר נעלמה מעיניך.

סלוניק

New member
כי אנחנו כבר לא בשנות ה-40.

יש שני הבדלים עיקריים: 1. יש צורך בהסכמה של המדינה המארחת בקבלת התושבים (אי אפשר להעבירם ללא הסכמת הרש"פ). 2. סיבה הומינטרית מספיק טובה בכדי לאפשר השארות של תושב בנתינות הזרה. גם אם תושב ניסנית מתעקש להשאר במקומו, יש סיכון גדול לחייו, ומחובתה של המדינה למנוע זאת. בניגוד לכך, תושב ערבי שבחר להשאר בתחומי ישראל של 1948 הסתכן הרבה פחות. ההצעות שנעשות כדי "לאזן" את ההבדלים הן בעצם הפיכת חיי הערבים הישראלים לגיהנום בכדי ליצור שיוויון מלאכותי. היות ואני כבר צופה תשובות מסגנון אלה מצד חלק מבאי השרשור, אקדים ואאמר כי הפיכת ישראל למקום המהווה "סיכון הומאניטרי" עבור ערביי ישראל איננה דרך לגיטימית ליצור משוואה. אגב, את הכללים הללו מפרים היום במקרה אחר - עשרות פליטים סודאנים שנמלטו מרצח העם בדארפור גורשו ע"י ישראל חזרה אל עבר מותם בסודאן. טבח המוני, לדוג', זו סכנה ממשית לחייו של אדם.

למעלה