דף הנחיות לתלמיד

terje

New member
רק ../images/Emo34.gif ../images/Emo197.gif ../images/Emo34.gif ../images/Emo197.gif

5 שעות ביום, לא יותר. והמהדרין נוהגין לומר YESHIVE MORE

yotamn9

New member
אה אוקיי

זה בסדר, רק תזהר עם זה. זה יכול להגיע למצב של זריקת אבנים על איוו. ואני בטוח שאתה לא רוצה את זה.

ברור שכל אחד גם מקבל הסבר בעל פה,

זה תמיד היה ככה. כל הדברים שאני מסביר בעל פה בשיעור הראשון, כתובים כאן. הבעיה היא שיש תלמידים והורים שמזלזלים, זה משהו שאי אפשר לראות בשיעור הראשון, גם לא בשני. לכן זה כתוב, עוברים על זה בעל פה והדברים סגורים לתמיד, מי שלא רציני, ידע שאין לו מקום.

והתלמידה הראשונה קיבלה אתמול את הדף,

שעה אחר כך ההורים שלה התקשרו אלי והודו לי, כי את רוב הדברים היא בכלל לא אמרה להם והם לא ידעו שהם חשובים לי (כמו הביטולים) ומדובר בתלמידה ותיקה (מעל לשנתיים) שדיי אחראית וכמעט שלא מבטלת שיעורים.

rosedal

New member
לדעתי

כתבת את זה אחרי מקרה 1 גרוע שנתקלת בו. והשלכת על כל התלמידים. תמיד יש יוצאים מן הכלל
6.6 מיותר לטעמי!

Octavarium

New member
לדעתי? תן את הדף להורים ולא לתלמידים

הורים יבינו את הקונספט של זה תלמידים לא יאהבו אותו וגם זה יוציא להם את החשק. תן את זה להורים בלי לערב את התלמיד וככה לא יהיו בעיות...

Mr MAG

New member
עוזב דף והכל.

לפני תחילת הלימוד של תלמיד חדש תפגש עם אחד ההורים שלו או שניהם ותסביר להם את הדרישות שלך מהם ומהתלמיד. תוודא שהם מבינים ומסכימים. במידה וישנה הסכמה והם לא מקפידים לקיים לאחר מכן, הער על כך. במידה וזה לא עוזר, הפסק ללמד את התלמיד לצמיתות. בסופו של דבר, אתה לא יכול להכריח אף אחד לעשות משהו ואם התלמיד או ההורה לא מעוניין לעשות משהו שאתה מעוניין שיעשה לא לך הזכות "להעניש" אותם וכו'. הפסק הלימודים ובזה סיימנו. בסופו של דבר אם אתה מחשיב עצמך מורה שהרוויח את הזכות לחלק לתלמידיו דפי נהלים, ללא ספק תמצא תלמיד אחר. אם נפלת בפח למקרה של מרמה והונאה פנה לגורמים המוסמכים לטיפול - המשטרה והמערכת המשפטית וסדר את עניניך באופן חוקי וישיר. מה שאתה מעונין לעשות זה התנהגות של ילד, רוב הסיכויים קטן יותר מאלו שאתה מלמד. זה עצוב שבן אדם בגילך ובמעמדך בתור מורה זקוק לאמצעי "נקמה" מלוכלכים ומיותרים ע"מ להגן על האגו שלו. זה לא משהו שמורה עושה. תלמד להוות דוגמא לבגרות, תלמד להתמודד עם כשלונות, תלמד להתעמת באופן שקול ונכון עם הורי התלמידים (שהם בד"כ האחראים על של להדברים שמפריעים לך), ותלמד שלא תמיד העולם ינוע לפי הדרישות שלך. אם אתה לא יכול לעמוד בסטנדרטים האלו, אם אתה נפגע אישית מהתנהגות של לקוחות, אם אתה מרגיש צורך להחזיר עין תחת עין, אתה פשוט לא ראוי להיות מורה ושקול ברצינות החלפת תפקיד, כי בסופו של לדבר תביא לתמידים יותר נזק מתועלת, לאו דווקא בתחום הנגינה אלא בתחום האישי וההתנהגותי. בנאדם, הגיע הזמן לקחת את עצמך בידיים, להסכל על מה שאתה אומר ועושה מהצד ולהעביר קצת ביקורת עצמית. להפסיק להתנהג כמו ילד שמשכו לו בתחתונים מול כולם ולהתחיל להתנהג כמו בן אדם בוגר. להפסיק להיות פרובוקציונר שמחפש לחולל מהומה רבה (בד"כ על כלום) והתחיל להתמודד עם בעיות בצורה שקולה ואחראית. שקול את דברי ואל תיתן להבדלי הגילאים להטעות אותך - גם מהתלמידים שלך, אני מבטיח שיש לך מה ללמוד.

jimi2219

New member
כמה תגובות/הערות -

קודם כל חשוב לי לומר, אני לא מתיימר לומר לך מה לעשות .... זכותך .... כל אדם זכאי לדעה משלו ואף אחד לא יגיד לך שהיא לא טובה . אחרי שאמרתי את זה .... מנסיוני (הרב) , אני מורה כבר כמה שנים טובות , עברו אצלי עשרות תלמידים שלמדו כל מיני תקופות (החל משיעורים בודדים וחלק כבר כמה שנים ....). נראה לי שאתה לוקח את העניין קשה מידי ! זה לא ניתוח מוח (תודה לאל) וגם לא משהו מעבר להעשרה ותחביב לשעות הפנאי (אצל רוב התלמידים) . כנראה שאין לך מספיק נסיון ולא עברת מספיק תלמידים כדי לדעת שכשאתה מתעסק עם לקוחות תמיד יהיו את המצבים שינסו ל"דפוק" אותך או לרמות אותך או סתם תתעסק עם עפיפונים שישכחו שהם קבעו שיעור (וזה מעצבן ... אני יודע ....). מה שאני עושה זה בדרך כלל בשיעור הראשון עם תלמיד אני מדבר איתו ועם הוריו (תלוי בן כמה הוא) כ 10 דקות ובהן אני מבהיר לו בדיוק איך צריכים להתנהל השיעורים, התשלומים, האימון שלו בבית, האיחורים/אי הגעות וכו'... תזכור שבסך הכל רוב התלמידים הם ילדים (מבחינתי גם נער בן 16 , 17 הוא עדיין ילד ) ורוב הסיכויים שלא הם משלמים בכלל אלא ההורים שלהם , ולא צריך כל כך להחמיר עם הילד עצמו (לפעמים צריך לפנות להורים ישירות וזהו ). בין זה שתקבע לעצמך כללים את מי אתה רוצה ללמד ואת מי לא ובין לרשום מסמך שנראה כמו תנאי קבלה לפנטגון יש מרחק ! וגדול ! קח את העניין קצת יותר בEASY , לאט לאט תלמד לדעת לסנן את הבעייתיים כבר בהתחלה (ולא אחרי 4 או 10 שיעורים) ותחסוך לעצמך בעיות עתידיות . בנוגע לפירסום רשימה של תלמידים בעייתיים , נראה לי שכבר טיפסת על עץ גבוה מדי ! (או בעברית יפה - "תגיד לי .... התחרפנת לגמרי ?????!!!!!") , מי אתה שתפרסם מידע על אנשים ? מי שם אותך לשופט מי בסדר ומי לא ? לא טוב לך התלמיד הזה ? אל תלמד אותו ! תפסיק את השיעורים שלו , תגיד לו לא לבוא יותר וזהו ! אבל "רשימה שחורה" נראה לי מוגזם בטירוף ....... לסיכום , מצטער ש"קדחתי" קצת , סך הכל יש לי די הרבה נסיון בקטע הזה (וכבר נתקלתי בתלמידים מכל מיני סוגים , ואני יכול כבר לכתוב ספר על קטעים מסריחים שתלמידים ו/או ההורים שלהם עשו לי .....), אבל בסך הכל מדובר כולה בשיעורי גיטרה !!!!! לא פחות ולא יותר מזה !!! אתה חייב להבין את זה ! לא צריך גם לגזים עם המיסוד של העניין ! מקווה שעזרתי . jimi

The Walrus

New member
../images/Emo45.gif מסכים עם כל מילה

אדון גמד, זה נורא נחמד שאתה נורא אוהב מוזיקה, מתעניין בהיסטוריה ובתיאוריה, ושאתה מאוד מאור רציני בנושא. אני מאוד מאוד מעריך אותך על ההתעניינות האובססיבית במוזיקה (שהיא דבר חיובי לדעתי), אבל אתה לא יכול לצפות מכל תלמיד להתנהג ככה. אתה צריך לזכור שרוב התלמידים ירצו להגיע סך הכל לרמת נגן מדורות ממוצע, שיהיה תחביב נחמד ויעשו פוזות ויעזבו אחרי שנה ומשהו... חלק מהחוקים שלך לגיטימיים (כמו הקטעים עם התשלום - אכן מגיע לך הכסף אם השקעת בהם זמן), אבל יש הרבה דרישות יותר מדי מחמירות... למשל הקטע של המטרונום. אם תלמיד רוצה אין ספק שצריך ללמד אותו להשתמש בזה והכל, זה מאוד חיוני, אבל מה לעשות של90% מהתלמידים לא אכפת אם הם סיימו את השיר קצת יותר מהר מאיך שהם התחילו אותו. ובכלל, ההתרשמות שלי שאתה כופה לימודי תיאוריה והיסטוריה מוזיקלית על אנשים שלא בהכרח רוצים את זה. אני מסכים שזה חשוב למוזיקאי, אבל לא כל אחד שרוצה ללמוד גיטרה יהפוך למוזיקאי...

למעלה