דף הנחיות לתלמיד

דף הנחיות לתלמיד

מבקש את דעתכם, את המסמך החלטתי לכתוב לאחר ארוע חמור עם הורי תלמיד מסויים שהפסקתי ללמד. דף הנחיות לתלמיד לאור ריבוי מיקרי הזילזול וחוסר האחריות, מסמך זה בא לענות ולהבהיר סוגיות מסויימות בנוגע ללימודים. 1.זמני שיעורים: 1.לכל תלמיד יש את הזמן שלו, לרוב שעות וימים קבועים 2.זמן השיעור הוא 45 דקות, השיעור יכול להתרחב לשעה ואף יותר. 3.ישנו מאמץ מצידי להרחיב את כל השיעורים לשעה שלמה, אך במקרים מסויימים הדבר לא מתאפשר. 4.רצוי להגיע בזמן ולא באיחור על מנת שניתן יהיה למצות את כל השיעור. 5.מומלץ לבחור שעות וימים קבועים. 6.ביטול שיעור יעשה לפחות 3 שעות ממועד השיעור, אחרת יחשב כאילו לא בוטל. אתחשב במקרים חריגים. 7.ניתן להעביר שיעור ליום אחר במקרים מסויימים 2.שיעורי תגבור: 1.שיעורי תגבור, מבחינת זמנים, הם שיעורים רגילים. 2.שיעורי התגבור הם שיעורים ללא תשלום נוסף. 3.שיעור תגבור ינתן לכל תלמיד שצריך, מבחינת הבנה, טכניקה, התקדמות, או כל סיבה שתראה לי לנכון. 3.ציוד לשיעורים: 1.מומלץ כי התלמיד יגיע לכל שיעור עם כלי הנגינה שלו. 2.חובה להביא חוברות, מחברות והדפסות לכל שיעור. 3.יש לשמור על החומרים בצורה נאותה, הדפסות בתוך קלסר עם ניילון. 4.במידה ויתבקש יש להביא מטרונום לשיעורים 4.רכישת ציוד: 1.ביכולתי לרכוש ציוד איכותי לתלמידים במחירים סבירים, ההזמנות לרוב נעשות בזמנים קבועים, במידה ותלמיד מעוניין בציוד מסויים, נא להודיע על מנת שאוכל להתארגן. 2.הציוד האפשרי נע בין מיתרים, עמודי תווים, כבלים, ספרים וכלי נגינה. 3.כל ציוד יותאם לרמתו ולתקציבו של התלמיד. 4.התשלום על הציוד יעשה בצורה שתקבע עם התלמיד או עם הוריו. 5.דיווח על השיעורים: 1.אינני נוהג לדווח להורי התלמיד על התקדמותו או רמתו של התלמיד, אדווח רק במידה ואשאל. 2.כל התנהלות נעשית מול התלמיד, אלא אם הוא מתחת לגיל 12 או לפי בקשה מפורשת של הוריו. 3.כל שיעור הוא אישי, ממליץ להורים שלא להגיע לשיעורי התלמיד. 6.תשלום: 1.התשלום על השיעורים יתבצע בכל שיעור או בתחילת כל חודש על השיעורים העתידיים. לא יהיה תשלום בסוף חודש. 2.במידה ונבחר לשלם בתחילת כל חודש ושיעור בוטל, הסכום יתקזז מהחודש הבא. 3.רישום מדוייק של כל השיעור נשמר על ידי, מומלץ לכל תלמיד או הוריו לשמור רישום. 4.מומלץ לבצע את התשלום במזומן. 5.סכום התשלום לשיעורים יוסכם עם התלמיד או עם הוריו. 6.מידי מספר חודשים סכום התשלום משתנה, בהסכמה של שני הצדדים בלבד אם למישהו יש מה להוסיף, אשמח לדעת. תגובות רציניות בלבד, אין מקום לטרולים, אני עייף מידי.

RoieL

New member
אני חושב שתשלום מראש הוא טרחה

אתה יכול להוציא את הדף הזה אבל לתלמידים שאתה סומך עליהם לתת לשלם בסוף החודש על מס' השיעורים, זה הרבה יותר נוח. אני למשל משלם כבר כמעט שנתיים כל שיעור רביעי (כשרוב התלמידים משלמים כל חודש, המורה פשוט נותן לנו מרווח נשימה).

יאסון1234

New member
../images/Emo31.gifתרשה לי לא להסכים.

גם תלמידים שאתה סומך עליהם עלולים לשכוח שהם לא שילמו או כל דבר דומה שיקרה והמורה לא צריך להתעסק עם ההורים וגם לדעתי אסור לו, לטובתו שלו. שמעתי כבר על מקרים דומים וההורים התחילו לעשות בלאגן והמורה ויתר פשוט בכדי לא לעשות מהומה ופשוט לא הסכים ללמד את התלמיד יותר. אפשר להבין את שני הצדדים אבל עדיף למנוע את זה מההתחלה ולשלם כל תחילת חודש. אני משלם לפי רבעונים (עכשיו נגמר הרבעון השמיני כבר[שנתיים עברו]) ופשוט כל שיעור שאני לא נמצא יורד מהחודש הבא. שיטה בטוחה ויעילה!

Kfitzi

New member
בגדול זה נשמע הגיוני,

ביטול שיעור - יעשה יום לפני. לא שלוש שעות. מי שלא מודיע על ביטול שיעור, כאילו השיעור התקיים התשלום ידרש כרגיל. מצאתי שהרבה יותר יעיל לתת חוק נוקשה ולהתגמש איתו מאשר לתת חוק גמיש ולראות איך הוא מתמוסס ונעלם... מעולם לא לקחתי כסף על שיעור שהבריזו לי ממנו, אחרי הכל זה קרה 3-4 פעמים ב 3 שנים האחרונות ואלה ילדים צעירים לרוב שבאמת ובתמים שוכחים או מתבלבלים. אבל הרבה יותר מסודר לדרוש הודעה של יום מראש ולהיות נכון להתגמש במידה וזאת פעם ראשונה, או אם התלמיד מתקשר באותו יום אז לא בדיוק חרב העולם. שאלת לפני כמה ימים כאן, לגבי מאגר תלמידים "בעייתיים" - אני מאוד נגד. ליצור מאגר אינטרנטי ציבורי עם פרטיים אישיים של קטינים מכל רחבי הארץ יגרום לך לזכות בתיק פלילי על חשבון משלם המיסים ומטעם משטרת ישראל. שזה בנוסף לכל מיני קודים אתים שנפגעים כתוצאה מהצגתו של צד אחד במשוואה.

3 שעות לא מפריע לי,

הבעיה היא שהיה לי תלמיד (סילקתי אותו כמו טיל אתמול) שהבריז באופן קבוע משיעורים בלי להגיד כלום . ומיד מגיב לך על הסיומת (זה לא היה רעיון שלי) פשוט יש כאן שני חתולים שפלשו לי לדירה

אוקי, עכשיו בנוגע לסיומת שלך,

הרעיון לא שלי, אבל אני חושב שהוא גאוני. תלמידים יכולים לכתוב ביקורת על מורים חופשי, למה שלא יהיה הפוך? למה שמורה לא יוכל לכתוב באינטרנט על תלמיד שמבריז לו משיעורים (ניר) או תלמיד שלא משלם (לא יודע אךי קוראים לו, הוא לא שלי) או תלמיד שקנה גיטרה, לקח אותה ומאז נעלמו עקבותיו. והאתר לא ישב על שרת ישראלי עד כמה שידוע לי, כך שהחוק הישראלי יכול להכנס לתחת. באמת מעניין אותי מה קרה לטובת המורים בזמן האחרון.

theGypsy

New member
כי אתם מבוגרים, והם ילדים.

זה כל הסיפור. יש מן קטע כזה, שאם ילד בן 4 מרביץ לאבא שלו זה יכול להראות מובן (למרות שאם כבר נכנסים לעיניני הורות וכאלה- זה באסה אם ההורים מגיעים למצב כזה), אבל אם אבא מרביץ לילד בן 4- זה כבר חמור. אם תחשוב על זה רגע, הדוגמא לא מופרחת.

theGypsy

New member
זה מן קטע כזה בעולם,

שהמורה פשוט לא יזרוק חרא על תלמיד שלו גם אם השני עושה את זה.

לא מדובר על לזרוק חרא, מדובר על נתונים בלבד.

מה ההבדל ביו שירות כזה למורים לבין האתר "תלונה", למשל?

לדעתי

ילד עוד צריך לגדול וללמוד נימוסים והליכות. סביר להניח שאם מורה מתנהג בצורה מסוימת ומקבל ביקורת כלשהי אז הוא באמת ככה, אבל ילד יכול להיות שאחרי כמה חודשים או דברים שקרו בחיים שלו או לך תדע מה השתנה. ילדים משתנים וגדלים ואין שום טעם בדבר כזה, זה רק יידפוק את הילדים ויהיה טרחה למורים שיתחזקו את זה, התועלת שתצא מזה תהיה מאד קטנה אם בכלל ויכול להיות שהמערכת הזאת תגרום להרבה מוזיקאים פוטנציאלים לשים זין על מוזיקה כי כשהוא היה בן 13 הוא שם זין על הגיטרה ועכשיו שנתיים אחרי כשהוא הרבה יותר בשל הוא שונא את הרעיון של להרים טלפון למורה בגלל שמורה אחד אמר "אההה, שמעתי עליך". תחשבו על זה יותר מפעמיים לפני שאתם מחליטים להתחיל משהו כזה.

IdoKazma

New member
כמה הארות

הדבר שהכי בלט זה השיעורי תגבור. הא?! הוא לא תלמיד בכיתה שצריך להגיע לבגרות במגבלת זמן מסויימת. יש כאלו שההתקדמות שלהם מהירה ויש כאלה שלא. לא נראה לי ששיעור "תגבור" לא יעלה. מבחינתי כל שיעור עם התלמיד הוא שיעור. זה משנה אם זה שיעור שגרתי או שיעור יום לפני קונצרט? אולי מהשעות השיעור עצמו אפשר להתגמש ולהוסיף אבל שיעור שלם נוסף שלא קשור לכלום?

RoieL

New member
|כו|../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

באמת שאלתי את עצמי מה זה אומר.. הלוואי עלי עוד שיעורים בחינם

שיעורי תגבור זה משהו שקיבלתי מהמורה שלי,

והם התגלו ככלי עזר נהדר. חוץ מזה שאני אוהב ללמד אז אין לי בעיה להוסיף לתלמיד עוד שיעור בשבוע.

כן....אבל לא כל כך אחד מקבל את זה

תלמיד שמתאמץ, מתרגל בבית, עושה בשיעור הכל, יקבל שיעור תגבור. גם אם הוא לא צריך ואני סתם רוצה להתקדם איתו.

SVS1

New member
למה שיעורי תיגבור?

אני לא ממש מכיר את המושג הזה. ז"א שאני פשוט קובע איתו שיעור על בעיות שהיו לי בזמן שניסיתי לחזור על החומר בבית? בשביל זה יש עוד שיעור לא? למה צריך שיעור תיגבור?

כי לפעמים יש בעיות מסויימות, שלא כדאי למרוח

על יותר מידי שיעורים. או אם הגיע סוף השיעור והתלמיד הבא כבר מחכה, ובדיוק הייתי באמצע הסבר על סולמות, קובעים שיעור תיגבור וממשיכים. וכ'ו כ'ו.

Y036

New member
שני דברים הפריעו לי פה

העניין עם המטרונום - זה עניין בסיסי מאוד שלמורה יהיה מטרונום. אם לתלמיד אין, תגיד לו לקנות. אבל לדרוש ממנו להביא? זה מוגזם קצת. דבר שני - תשלום בתחילת כל חודש? זה דבר חדש. בד"כ משלמים בסוף של החודש, זה ממש לחוץ אם משלמים לפני, ואם נגיד יש תקופה של עומס, והתלמיד לא יודע שהכל יתבטל - מה הוא עושה? זה קצת מוזר.

למעלה