דף הנחיות לתלמיד

erez801

New member
אני מקווה שיום אחד תשכיל להבין

הניסיון שלי עם תלמידים הוא עשיר לדעתי לא פחות משלך. אני מורה לצילום ווידאו בבית ספר יסודי כבר למעלה משנתיים. כל פעם שאני יוצא משיעור אני מנסה להבין איפה אני השתפרתי ומה זקוק לשיפור. אם אתה חושב שדורכים עלייך אז אתה מצוי בבעיה קשה. חוסר הביטחון האישי שלך לא יוביל אותך לשום מקום בטח שלא להצלחה עם תלמידים. עד שלא תשנה את הגישה שלך אתה לא תקצור שום דבר כי אתה בסך הכל ילד קטן שקיבל תפקיד שגדול עליו בכמה רמות אני מציע לך להתבשל עוד כמה שנים ואז להתחיל ללמד.

אין שום דבר פלילי בפרסום שם של אדם,

כל עוד אין צו איסור פרסום או מדובר בקטין שמעורב בעבירה פלילית.

אתה אפילו לא חושב על מה שאתה עושה

לילד שאתה מפרסם את השם שלו. אתה אפילו לא חושב על הנזק הרב שאתה גורם לו בזה שאתה מפרסם את השם שלו. כל עוד הוא פגע בך זה מספיק לך כדי לפגוע בו. כי אתה אומר "ומה עם המורה? המורה נפגע" אז אם אתה לא רוצה להיפגע אל תלמד ילדים. ואם אתה מלמד ילדים אז אל תצפה מכולם להתנהג כמו אנשים בוגרים. ואם הם לא מתכוננים לשיעור אז אל תיקח את זה אישית. ואם אתה לוקח את זה אישית, אז שוב- אל תלמד אותם. כי ילדים הם כאלו. אבל אתה בכל זאת מלמד אותם ובכל זאת מפרסם את השם שלהם ואני קצת בהלם מזה. לא רק שזה לא יפתור לך שום דבר, לא רק שזה עד כדי כך מגוחך, זה פוגע! זו יכולה להיות פגיעה לכל החיים. ואם אתה לא מבין את זה אלא רוצה לראות רק את עצמך ואת טובתך האישית (שגם ככה לא יעזור לך) אז גם אתה מסכן גדול.

ואם נקח את כל מה שכתבת, ונהפוך אותו,

את מסכנה גדולה. את רוצה לראות רק את טובתך האישית, את לא מבינה. את הלכת לקיצון מסויים, כי את תלמידה, וכנראה שגם את לא ממש אחראית ודופקת פעם אחר פעם את המורה.

ועוד,

אם את לא מספיק אחראית בשביל לא לפגוע במי שמשקיע בך מזמנו, שעות על גבי שעות, אל תלכי ללמוד. ואם את לא מתכוננת לשיעור, אל תשכחי שאת משתינה על המורה שהתכונן לשיעור, פינה מזמנו, הכין חומרים ועבד שעות בשביל שיהיה לך מה ללמוד.

אני לא יודעת אם שתי ההודעות שלך ראויות לתגובה

אתה מדבר אליי כאילו אתה יודע עליי הכל. אז אולי דווקא בגלל זה אין לי עם מי להתווכח. מאיפה אתה יודע שיש לי מורה בכלל? מאיפה אתה יודע איך אני מתנהגת עם לימודי המוסיקה שלי? אני הגבתי למה שאתה כתבת, לאיך שכתבת ולגישה שלך. הגבתי למה שאני יודעת ולא למה שאני לא יודעת. חבל שאתה לא מגיב ישירות להודעה ובמקום זאת טורח לכתוב עליי דברים מצוצים מהאצבע.

אחרי שאת באה לתקוף אותי אישית, את הולכת לבכות

כשאת מקבלת באותה מטבע? חבל שאת לא מגיבה ישירות להודעה ובמקום זה טורחת לכתוב עליי דברים מצוצים מהאצבע.

יאסון1234

New member
חבר'ה די עם השטויות...

גמד, אין צורך להתגונן כל כך חזק, יש אנשים שלא מסכימים בדרך הפעולה שלך וזה בסדר מותר להם ואני יודע שאתה יודע את זה אבל נראה לי ששכחת את זה כמה פעמים עד להודעה האחרונה... לדעתי אין צורך לכתוב את השם של התלמיד מכיוון שזה ממש לא צריך להיות משנה לנו מי התלמיד. אפשר להסתפק בשלומקי שלומיהו או שם בדוי אחר. ולכל אלה שיצאו נכעסים פה, ברוב חלקי ההודעות שלכם הייתם די בסדר והתנסחתם בצורה מכובדת, אבל יש אנשים שלוקחים דברים יותר קשה מאחרים או לא יודע איך לקרוא לזה אחרת, אבל המסקנה היא שכשכותבים באינטרנט ואנחנו לא מכירים את האדם שיושב מול ההודעה שלנו, כדאי לנקוט במשנה זהירות ולהגיב בנימוס יתר ובנסיון להסביר כמה שאפשר מה לא מצא חן או הכעיס או לא יודע מה. ולכל אלה שלא קשורים ובכל זאת חייבים לבוא ולהגיד 'מילה טובה' על המגיבים - מיותר. שבת שלום וג'חנון שתהיה

em AllיKill

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

הטרול בחוטיני הינו בנאדם חסר ערכים וטיפת כבוד כלפי אחרים, אי אפשר לנהל איתו דיונים רציניים כפי שאת רואה. פשוט תרדי מהנושא.

נשמת

New member
זו לא בעיה שלך

שהילד לא מתרגל מספיק. בסופו של דבר, הוא משלם והוא קוצר מה שהוא זורע. החלק שלך מסתכם בלהסביר כמה חשוב לתרגל... המקסימום שלך לעשות, זה להפסיק ללמד אותו על חוסר מוטיבציה שלא מביאה תוצאות. זהו.

erez801

New member
אין בך טיפת מוסר

אני לא חושב שיש בך את החומר האנושי בלהיות מורה. ואם אתה מדבר על מטבעות אז כנראה שיש סיבה לכך שמבריזים לך כל כך הרבה והיא טמונה בך. אני לא למדתי משפטים ואין לי הבנה בתחום אבל אני בהחלט יודע שלפרסם את שמו של הילד אינו נכון מבחינה אישית ומוסרית. אתה מתנהל בצורה נקמנית וקטנונית שמזכירה נערה בת 14 כשמרכלים עליה בשכבה.

Y036

New member
מה? תחשוב שנגיד הילד המסויים שפירסמת

את השם שלו נכנס לאינטרנט. רואה את השם שלו, את הטלפון שלו, ורואה במה הוא לדעתך "בעייתי". עזוב את זה שלדעתי זה ממש מוציא את כל החשק מללמוד גיטרה, אני בטוח כמעט ב-100% שזאת הוצאת דיבה

נשמת

New member
לא מעורה

בחוקים פליליים.... מה שבטוח, מזל שיש לנו מוסר אישי. או יותר נכון, חבל שאין לך את המוסר האישי...

yotamn9

New member
הרעיון טוב

אבל כמו שכבר נאמר פה, לא הייתי מחלק דף כזה. זה רק ירתיע ילדים מללמוד אצלך. מה שכן, תעשה את זה בע"פ מול הילד וההורים. זה גם ייראה ידידותי יותר ופחות נוקשה. ובמהלך הלימודים עם התלמיד תראה איך הדברים מתפתחים ותחדד נקודות שונות.

אצלי זה היה ככה

דיברתי עם המורה בטלפון ובחמש דקות סגרנו את כל החשובים ברשימה בלי פקודות פשוט בשיחה: "תביא מחברת לא קלסר כי דברים נוטים להאבד בקלסר" "תביא ת'גיטרה שלך" "70 שקל לשעה" כל הקטע של הברזות אמור לעבור בלי מילים, כשאתה רואה את המורה שלך כותב את השם שלך ביומן ומסביבך עוד תלמידים אתה יודע שתהיה בעיה אם תאחר או אם לא תבוא כי הוא יכל לשים מישהו במקומך. זה אמור לבוא מכבוד למורה, נכון לא הייתי בן 12 כשהתחלתי איתו אלא 18 והייתי עם מלא מלא מוטיבציה אבל אפשר לגרום לילד לכבד מורה לא? ואם לא אז לאן הגענו? אחרי הכל אתה לא מנהל בית ספר, אתה מורה פרטי, אחד מהתכונות של מורה פרטי זה שהוא מתייחס לילד בצורה אישית ולא שם אותו בסטסטיסטקות. כמו שאתה מתנהג אל כל ילד אחרת ושם עין על ההתקדמות ההשקעה והיכולת אז תשים עין על ההתנהגות ותדע לתקן בעיות איתו או עם ההורים שלו. אם אתה רואה שיושב אצלך תלמיד שלא אכפת לו ולא רוצה ללמוד אבל מביא ת'כסף כל פעם ואת כל הציוד אני הייתי מתייחס אל זה יותר בחומרה מאשר אחד שאולי מבטל בהתראות די קצרות לעתים אבל כשהוא בא אתה רואה את התשוקה שלו לנגינה ואתה רואה את השעות של חרישת אצבעות בבית. תן לכל ילד צ'אנס ותעבוד על הצד ההתנהגותי בנוסף לצד המוזיקלי, אחרי הכל אתה לוקח מעמד של מורה בחיים של הילד. רואים שהרשימה הזאת נכתבה על ידי בן אדם שממש ממש נשבר לו הזין מאיזה תלמיד מעצבן, אין צורך שתלמידים סבבה יקבלו גבה מורמת לפני שאמרו לך שלום אפילו. בקשר לדברים אחרים כמו קנייה של ציוד, לא הייתי מציג את זה כמו שאתה מציג, אם התלמיד רוצה משהו והוא אמר לך או שאתה רואה שפריט מסוים היה משפר אותו המון אז הייתי מציין את זה בשיעור ולא בדף הוראות לתלמיד.

terje

New member
אתה קצת

קשוח, אבל העקונות שלך מאוד נכונים. אני חושב שאתה צריך לדבר עם כל תלמיד שמגיע אליך ולתת לו הסבר (ברוח חיובית) על איך יתנהלו השיעורין ברמת השעות, זמנין, ביטולין, תשלומין וכו.. ואם מישהו חורג מזה מיד לפעול כמו שציינת. אני נגד טקסים וטפסים מיותרין. כל מקרה לגופו, אחרי הכל רוב תלמידי הגיטרה באים ללמוד רק מרצון ואני לא חושב שיש צורך להפוך את זה לחוזה ענק שכזה. אבל כמובן, עשה כראות עינך. יותר

למעלה