דף הנחיות לתלמיד

תשובות:

ברור שיש לי מטרונום. העניין הוא שלפעמים צריך להדריך את התלמיד בשימוש במטרונום ולעזור לו להתרגל (במיוחד עם מטרונום דיגיטליים עם מיליון אפשרויות) וזה לא לכל שיעור, עד היום לתלמיד שהתחיל לעבוד עם מטרונום, עבדתי עם המטרונום שלו כמה שיעורים ואחר כך אמרתי שהוא לא צריך להביא, אחרי שלמדנו את האפשרויות שיש. בעניין השני, זה בגלל כמה תלמידים מאוד לא אחראיים שהיו לי מאז שהתחלתי ללמד ואני לא מוכן שמקרה "ניר ווטרו" יחזור על עצמו.

Y036

New member
אוקיי, אני מבין אותך אבל הנה רעיון

נניח שאתה מלמד את התלמיד 4-5 חודשים, ומתחיל לסמוך עליו, אני חושב שאתה יכול להעביר לו את התשלום לסוף החודש, אם הוא רוצה. בתור תלמיד, הרבה יותר נעים ללמוד עם מורה ולדעת שהוא סומך עלייך אחרי תקופה, ולא ממשיך להזהר בגלל מקרים שקרו לו.

זה היה לי ברור מאליו ../images/Emo13.gif

אבל כמובן, שתלמיד שאני סומך עליו (ויש כאלה, על כמעט כולם אני סומך) שישלם בסוף חודש, לא אכפת לי.

Molchansky

New member
לפי דעתי

אם תתן דף הנחיות לתלמיד תוציא את החשק להרבה ללמוד אצלך. להרבה מהתלמידים זה תחביב, מי שלא רואה את זה כתחביב אלא כמשהו רציני מלכתחילה לא יעשה בעיות. והדרך הכי טובה לתשלום היא מזומן על כל שיעור, לא תחילת חודש ולא סוף חודש, נגמר השיעור מקבלים מזומן על אותו שיעור. כל דף הנחיות הזה מרגיש עם עצבים, וזה לא יעשה טוב הגישה צריכה להיות קלילה יותר, אתה לא מלמד באקדמיה, אתה מלמד ילדים.

יאסון1234

New member
יש בעיה עם מזומן

יש הורים שלא נוח להם להוציא 70 שקל(או יותר, אני משלם 100 למשל...) כל שבוע וגם תמיד אין וצריך להוציא לפני השיעור, ואםתגיע בלי אז זה יגרר לשבוע הבא ויכולים להיווצר קטעים לא נעימים. אבל זאת אופציה לדעתי למי שנראה אחראי ויותר נוח לו ככה.

theGypsy

New member
לכאורה,

אתה מבקש ודורש דברים הגיוניים ומובנים לגמרי. אבל אם אני אקבל כזה דף, רוב הסיכויים שלא תראה אותי יותר. רוב הדברים כאן הם מובנים, ואני כל כך אוהב את המורה שלי בגלל ההרגשה שהוא נותן שהוא סומך עלי, והוא בא לגמרי מתוך אהבה ללמד. הוא יודע, ולי ברור שצריך לשלם לו אחרי כל שני שיעורים שלא שילמתי לו, אני דואג לעשות רישום מדויק כדי שלא יהיו פאדיחות (ואני בנאדם מממש לא מסודר. זה פשוט המורה שגורם לי לתת לו כבוד). ברור לי שיש תלמידים בעייתים, שמבריזים. אז מרימים טלפון, ואומרים בנימוס שיחפש מורה אחר. ולגבי פרסום שמו של התלמיד באינטרנט- מה אתה מנסה להשיג בדיוק? כולה ילד! לילד ממש מתאים לשמוע על משחק כדורגל, לזרוק על עצמו מכנסי ספורט ונעליים ולרוץ למגרש כששיעור הנגינה פורח מהראש. הילד מבריז? לא נאה לך? תפסיק ללמד. פרסום שמו זה פשוט לא לעניין, ואני ממליץ לך שתפסיק עם זה. בכל מקרה, אני יכול להגיד לך שאני בדיוק מחפש מורה, אבל אלייך (בלי קשר לידיעות המוזיקליות שלך) לא הייתי הולך. פשוט לא נראה לי כל הקטע הזה, העצבים שלך והטינה שמביאה אותך לפרסום שמו של ילד מסכן.

miki872

New member
איך זה שאתה כ"כ אוהב את המורה שלך

ומחפש מורה אחר? :) בכל אופן, אני חושב שהדרישות שלו ב95% מאוד הגיוניות, ובכלל, אני לא חושב שהילד צריך לראות את הדף הזה. הדף צריך להנתן ישירות להורים. את הדברים שהילד צריך לדעת משם (איך להגיע לשיעורים) אפשר ואף רצוי להגיד בשיעור הראשון, בצורה פחות נוקשה ויותר נחמדה, וכך הילד לא יקבל תחושת הרתעה וההורים יוכלו לפקח על הנעשה.

theGypsy

New member
חח אם אתה מתעניין,

עברתי לתקופה מוסימת לחצוצרה ואני רוצה לחזור ללימודי הגיטרה. אני לא באמ מחפש מורה אחר, ברור לי שאני אלך אליו. סתם נתתי דוגמא לכך שאני תלמיד שכרגע רוצה לחזור ללמוד גיטרה אבל אני לא אלך אליו.

מוצארט

New member
../images/Emo45.gif

קהל היעד של דף ההוראות הזה הוא ההורים. אם הילד יראה את הדף הזה, זה ירתיע אותו. אם ההורים יראו את הדף הזה, זה רק יתן להם תחושה שיש מישהו רציני שמלמד את הילד שלהם נגינה, והכסף לא נזרק.

גם אם הייתי אמא ששולחת את הילד שלה ללמוד

לא הייתי אוהבת את הגישה הקפדנית הזאת. וזה לא קשור לזה שמה שכתוב בדף הגיוני. זאת גישה. וגם הרעיון הזה של לפרסם שמות של ילדים זו גישה לא משהו..... אני גם לא הייתי הולכת ללמוד אצל מישהו עם דף כזה וגם לא הייתי שולחת את הילדים שלי.

miki872

New member
לא יודע לגבי הלפרסם שמות של ילדים

אבל אם אני בתור אבא (ובתור מזל גדי טהור ;) הייתי מרוצה ואף יותר מזה שהמורה שהבן שלי הולך ללמוד אצלו מקפיד על דברים ומסודר, כך אין טאקלים וכל הקלפים פרוסים.

JustThomas

New member
../images/Emo45.gif

חוזר מנכ"ל כזה רק מרתיע הורים ובעיקר תלמידים מלבוא ללמוד אצלך.

נשמת

New member
וואו.

קצת המומה, אם לא הרבה. נשמע שדף הנחיות כזה מתקבל בהבנה רק במקרים של בי"ס לנגינה, או כיתה שלמה. לא לשיעורים פרטיים. לא כשאתה מרוכז בילד, בתלמיד ואמור להיות בעל יחסי אנוש לא פחות מאשר מורה מקצועי. אני מאד מאד מאד אוהבת את המורה שהיה לי, מעולם הוא לא התעסק איתי בעניין כספים. הוא תמיד סמך עליי. אף פעם לא רגז על ביטולי שיעורים, ואם כן, זה קרה פעמים אחדות, שהוא גם הזהיר שהוא הפסיק ללמד תלמיד על ביטולי-יתר. אני מאד השתדלתי לא לבטל, ואם לדחות, אז בהקדם האפשרי. בכל זאת הייתי תלמידת תיכון והלו"ז שלי לא תמיד היה גמיש. הוא אחלה מורה, ממליצה אחד כמוהו בחום ל-כ-ל אחד. והדף שלך עושה רושם של עבודה נטו, ואנשים אוהבים אנשים שעושים בהרבה אהבה מה שהם עושים. גם אם זו פרנסה. על המורה שלי יכולתי לראות את האהבה בעיניים... היה ממש כיף להכנס אליו. תמיד בחיוך. בסבלנות. הוא מקסים. אבל אולי אצלי זה ככה, כי אני אדם בוגר וילדים הם יותר מעופפים. כאמא, גם אני לא הייתי שולחת אלייך את הילד שלי.

erez801

New member
../images/Emo45.gif

מעבר להעברת התוכן למורה צריכה להיות מסירות ואחריות כלפי תלמידיו. ניכר שהוא עסוק בעצמו יתר על מידה מאשר בתלמידיו.הוא מוציא תקנון "ומלמד" כיצד עלינו (התלמידים) להתנהג כאשר אנחנו מגיעים לשיעור בשעה שהוא עצמו צריך ללמוד דרך ארץ, פחות יומרה יותר צניעות.

נשמת

New member
ושכחתי להוסיף

את תדהמתי על הדבר הזה, שאתה מזכיר כאן שמות. אאוטינג מטורף ולדעתי קצת לא חוקי. מה שבטוח - פסול בהחלט. אתה בכלל לא נשמע כמו אדם בוגר.

erez801

New member
על איזה מקצועיות אתה מדבר?!

אתה שוכח שאתה עובד עם ילדים.יש לך תפקיד כפול גם ללמד אותם וגם להניע אותם. הילד הממוצע יעדיף לראות טלווויזיה או לצאת להסתובב עם חברים שלו מאשר לשבת ולהתאמן בגיטרה. מכיוון שאתה מרוכז בעצמך פתרת את עצמך מהחלק השני והוצאת דף הוראות יומרני. אני מציע שתביט בעצמך ותנסה להבין איפה אתה טועה.

סלח לי,

אבל אני מעדיף להקשיב למישהו שהיה לו ניסיון עם תלמידים מאשר עם צלם שחושב את עצמו לאדם מוסרי, רק בגלל שהוא נותן לאחרים לדרוך עליו. אז תהנה כשדורכים עליך, לא כולם חייבים להיות חסרי עמוד שידרה כמוך. יאללה, יום טוב. אני הולך לכתוב לתלמידים תרגילים, כי אני כל כך רע.

למעלה