דעתי על בעזרת הג'אם

fuggi

New member
יש לך קטע חזק של להיות באופוזיציה

אבל לא חשוב. בכל אופן, אני לא כתבתי מילה על להיטים, תחפשי טוב ולא תמצאי, אז אין לתגובה שלך שום קשר למה שבאמת כתבתי. מעבר לזה, מותר לכל אחד פה להגיד מה שהוא רוצה. ובקשר למשפט שלך למה לייצר משהו בשביל שהקהל יאהב אותו - ככה זה עובד בתעשיית הבידור, ילדה, והדג נחש הם חלק מהתעשייה הזאת. זה לא קיצוני וזה לא ממוסחר ברמות היסטריות, אבל גם הדג נחש עושים דברים בשביל לקבל את הפידבקים - בין אם זה מקהל המאזינים הקבוע, מאלה ששומעים אותם ברדיו או מהמבקרים המוזיקליים. אז כל שיר שאת שומעת או כל יצירה אחרת שפורסמה, נועדה בשביל זה. אחרת בשביל מה כל זה?

Funky Giraffe

New member
ציטוטים של יוסי פיין והדג נחש -

לגבי כל היצירות שלהם עד היום- "אנחנו נעשה אלבום, ומקסימום יקנו אותו..." הם לא כל כך שמים על מה אוהבים ומה הולך. דרך אגב, אם אנחנו בתוך זה, לא יודע אם זה ישנה משהו אם אני אגיד את זה ב2006, אבל קובי אוז רצה לגנוז את 'לזוז', והיה בלאגן - הוא פחד שזה לא יצליח מסחרית, והעובדות דיברו בעד עצמן...

fuggi

New member
אמרו אמרו

הרבה אנשים אומרים הרבה דברים. תשמע, אני מאוד אוהבת את הדג ואין לי שום דבר נגדם, להיפך, רק בעד ובעד ובעד, ומתה כבר שיהיו עוד הופעות וכל הסיפור... אבל בסך הכל, הם לא מאוד שונים מהרבה להקות פה בארץ. הם לא עילוי כלשהו, הם עוד להקה, אמנם מאוד טובה, אבל מבחינת הצלחה מסחרית ואמנותית - מגיע שלב שכולם נהיים אותו דבר. חלק יותר, חלק פחות, וחלק אוהבים להודות בזה (כמו סאבלימינל), חלק לא. בכל אופן, זה לא הבלון הורוד שכולכם מדברים עליו, בשום מקרה. יתפוצץ לכם עוד מעט.

° w a v e °

New member
מה?

הגבתי בקשר ללהיטים לו, לא לך, וכשהגבתי לך לא הזכרתי שום דבר שקשור ללהיטים. אמרתי שאסור? אמרתי שאין זכות לבוא ולבקר אדם שנתן את כולו ואח"כ לבוא ולומר לו שישתפר. נכון, זאת דעה, הכל יפה וטוב, אבל יש דרך להגיד דברים. [איך שאני רואה את זה, בכל מקרה]. למה את מכניסה לי מילים לפה וקובעת לאן אני שייכת [אופוזיציה] לפי תגובה אחת מסכנה שלי? [לא, לא כל מה שאני שומעת נועד בשביל פידבקים, תתפלאי, יש גם חיות כאלה, ובגלל זה נראה לי אבסורד לחשוב שהכל נועד בשביל פידבק'ס ומסחור.]

fuggi

New member
איזי

התכוונתי שאת כל הזמן באה נגד... ראיתי מכמה תגובות שלך. אל תקחי קשה. שוב, אם תטרחי לקרוא את מה שכתבתי כמו שזה באמת ולא בשביל לחפש איפה ליצור דיונים שטותיים חדשים, תראי שלא אמרתי שהדג עושים שירים בשביל שהקהל יאהב, ועל זה יעיד השיר "סוד ההצלחה," אלא שבאופן כללי, כל יצירה שמגיעה אל הקהל הרחב והאמנים שלה ממשיכים להתפתח, נועדה בשביל שיאהבו אותה, בשביל להמשיך עם ההצלחה ולהתרחב איתה. אבל אבל כנראה שלא יעזור מה שאני אגיד. אז בשבילך - כן, אני רק מחפשת את ה"להיטים"... יום טוב ילדה

חולוני

New member
אין דבר כזה שאין זכות לבקר

אנחנו פה במדינה דמוקרטית עם חופש ביטוי ולכל בנאדם יש זכות להביע דעה וביקורת גם אם היא לא מוצאת חן בעיניך. וגם אם האמן נתן את כולו ליצירה (נגיד, מאיפה את יודעת? היית איתם באולפן בקליפורניה?), זה לא אמור ממש לעניין אותי. אותי מעניינת התוצאה הסופית. לא חסרים אמנים בעולם שנותנים את כל כולם ליצירה ועושים מוזיקה גרועה (לא שאני אומר שהדגים עושים מוזיקה גרועה, רק שהפעם יצא להם אלבום פחות טוב).

תיראה..

לפי דעתי המוזיקה של הדגים איכותית מאוד, ולא אני לא "גרופית".. אני מסכימה איתך שלזוז הוא האלבום ההכי טוב [דעתי..] אבל זה לא אומר שבגלל שבבעזרת הדגים מביאים חומר קצת שונה מלהיטים המוזיקה בינונית.. אני ממש אהבתי את סטטיסטיקה ואני לא חושבת שהוא גלגול של מספרים, אני חושבת שהוא שיר מעולה עם מסר חזק. וזה שגיא ושלומי קצת מתערבבים בעשייה זה מוסיף לפי דעתי לזה שהמוזיקה תתחדש, ומוזיקה עם קצת פחות שיא ולהיטים זה לא רע לפי דעתי. לך תדע מה יהיה באלבום הבא
בקיצור, דעתך- אני מכבדת אותה אבל לא כל מי שאומר שהאלבום מעולה הוא גרופי!

באמת שלדיון הארוך הזה לא הייתה

משמעות. אני חושבת שאתה קצת פלצן,אם לומר את האמת. לא כל אלבום צריך להיות עם "להיטים" כדי להיות מצליח. יש שירים שנקלטים יותר ויש שירים פחות,וזה מה יש . אם ציפית מראש שתבוא ותקבל אלבום שייצא ממנו להיט\להיטים\מה שיהיה,אני חושבת שמשהו קצת דפוק פה. כשאני שמעתי את האלבום,לא השוויתי אותו לאלבומים אחרים של הדג. שמעתי אותו כאלבום חדש, בלי לצפות לכל מיני דברים.

חולוני

New member
מה הקשר פלצן?

קשה לקבל דעות של אחרים? למה שלא יהיו ציפיות מלהקה טובה? למה לא להשוות לאלבומים קודמים? בחייאת..תחשבי קצת לפני שאת כותבת. הודעה טיפוסית של גרופית שבולעת כל דבר שהלהקה מוציאה.

תגיד,על איזה בסיס אתה בא ואומר

לי שאני גרופית? יש עוד דרך ארוכה כדי להגיע לגרופית,מאודמאודמאוד ארוכה. אני אפילו לא קרובה אליה. ועכשיו אליך. אני מקבלת את הדעה שלך טוב מאוד,אבל לפי איך שאתה כותב זה נראה כאילו עוד לפני ששמעת את האלבום ציפית מהם לתבנית מסוימת.אני חושבת שכדאי שתשמע את הדיסק עוד כמה פעמים ואז תגבש דעה מלאה. הולך? :)

טיפקסית

New member
בעזרת הג'אם שלי

שמע הדג נחש אמרו בעצמם בכמה מכונות שהם נכנסו בלי הרבה מושג מה יצא מזה,נכנסו לאולפן והתחילו לנגן,זה לא שהם באו מראש למצוא את הלהיט הבא,אלא באו מכוונה אמיתית של מוזיקה פרופר,פשוט מוזיקה נטו. ועכשיו הנה המחשבות שלי על האלבום: לוטוס-פתיחה מקפיצה וקלילה לאלבום באופן כללי,היא טיפה נמרחת מדי כמו שאמרו כבר לפניי,היה אפשר לקצץ,הליריקה של שאנן חזקה מאוד. קליפורניה-בעיקר פאן נטו,מקפיץ וקליל,כמו שיאיא הגדיר את זה בתוכנית "המצעד" "הביץ' בויז של הדג נחש" חסר לשיר עוד משו לטעמי,קצת נמאס אחרי כמה פעמים מה שבא בא-שיר מעולה, הבית של אמיר חזק,אפילו שהוא נשמע טיפה מאולתר על המקום. כל הצ'וצ'ות-שיר תקוע שלא ממש מתאים לאלבום הזה לטעמי,היה יכול למצוא את מקומו מחוץ לאלבום,אולי באלבום אחר היה משתלב בצורה חלקה יותר-מבוזבז להתחלק בעיר-מבחינת מסר חזק,מבחינת הלחן,טיפה כבד מדי,היה אפשר לשנות למשהו טיפה קליל יותר,למרות שלדעתי הלחן הותאם במידה למסר הכללי של השיר סטטיסטיקה-התשובה ההומוריסטית למספרים,כיפי,לדעתי יותר יהיה בנוי להופעות עצמן. סאגה-רגאיי נהדר,הדג נחש הוכיחו שאפשר לעשות רגאיי בארץ ישראל כמו שצריך. מהבמה להפציץ-גיא בעבודה פשוט מצוינת,הפזמון די מעצבן,אלקטרוני מדי,מהוקצע מדי,ההפסקה בהברות שרוי עושה במילים בבית שלו די מעצבנת בהתחלה,אבל בהחלט מוכיח שיש לו מה לתרום תרגע-אין ספק שאולי אחד משיתופי הפעולה הטובים ביותר שגיא ושלומי עשו,הליריקה של הבית של שלומי מעבירה בדיוק את מה שהדג חושבים על ביצת הבידור הישראלית. אגב למי שלא שם לב-יש בשיר הזה קריצה מהעבר על ה"סכסוך" [לא יודעת אם זו המילה הנכונה להגדיר את זה] בין הדג נחש לבין סאבלי והצל "נתחיל לדפוק מכות כי זה טוב לתדמית,במיוחד לקולגה או לעמית למקצוע",והבית של שלומי שמבקר את תעשיית האינסטנט של כוכב נולד ודומותיה פשוט חזק ובהחלט במקום הנכון ובזמן הנכון,שיר מצוין. איזה כיף-שיר טוב,אבל עדיין טיפה מטושטש מדי,מדבר בעיקר על כמה שכל מה שמנסים למכור לנו הופך פתאום לזהב,ניפוץ האשליות וההתפכחות,קצת מזכיר את לי את הכאפה המצלצלת במובן מסוים לא יודעת למה להביא את המכה-במכוון לא להיט,נעשה מתוך ג'אם משותף וחיבור מצוין,יש כמה עליות וירידות בשיר,בנוי לדעתי כרגע בעיקר להעמדה על במה בהופעות. שבחי ירושלים-פינאלה ע-נ-ק לאלבום,הדג נחש בהחלט ידעו מה הם עשו והוציאו מעצמם את המקסימום,אהבתי כל כך.

Funky Giraffe

New member
סאגה? רגאיי? מה נסגר עם אנשים?

זה הרבה דברים אבל רגאיי זה לא ד''א השיר הזה מזכיר לי מבחינת לחן וסולם את גבי ודבי בטירוף

למעלה