דעתי על בעזרת הג'אם

חולוני

New member
דעתי על בעזרת הג'אם

אוקיי, להגיד לכם ת'אמת - אני לא יודע מה לחשוב. בסופו של דבר כנראה שאני חושב שזה האלבום ההכי פחות טוב שהדגים הוציאו. אני נזכר בימי "לזוז" שבו כמעט כל שיר היה להיט ומבין שזה מה שחסר באלבום הזה - להיטים. עם כל הכבוד לג'אמים הבאמת מעניינים המלודיות לא מספיק טובות. לי נראה שאחרי ההצלחה הגדולה של "שירת הסטיקר" הדגים נבהלו מהתהילה ולקחו צעד אחד אחורה. הם החליטו להוציא אלבום קשה לעיכול ואפילו הטקסטים לא מה שהיו פעם. בכל זאת, כמה נקודות ציון ראויות באלבום: 1) לוטוס - פתיחה מעולה, למרות שהיא קצת נמרחת. 2) הנה אני בא - אחלה הפקה אלקטרונית, אבל טקסט חלש (לא אופייני להם). 3) תרגע - אחלה שיר לייד בק, טקסט עוקצני, אחד הטובים באלבום. 4) להביא את המכה - נשמע כמו ג'אם ארוך ומופרע שכולם נהנו ממנו. כנראה השיא של האלבום.

Slim Jim

New member
להקה טובה לא *זקוקה* ללהיטים

היא זקוקה ליצירות אמנות! טוב, באלבום יש כמה אפס אנד דאוונס, אבל זה לגיטימי, לא? דווקא אני רואה את 'לזוז' בתור האלבום הכי *פחות*. עכשיו לסיקור השירים:
לוטוס- במילה אחת: פ'אנק. דרך נהדרת לפתוח את האלבום.
קליפורניה- הנה הלהיט שחיפשת. שיר הזיות, מאנצ'יס, וליוויתן מיפן.
מה שבא בא- שיר גרוע.
הנה אני בא- שיר מוזר. עם כל האפקטים. הליריקס (שהם עצמם בינוניים) מפצים על השיר.
כל הצ'וצ'ות- לא אוהב.
להתחלק בעיר- מוסיקה בינונית, ליריקה טובה. שאנן
סטטיסטיקה- לפי הקצב, הפיקנטיות והמזרחיות זה הגלגול הבא של 'שירת הסטיקר'. שיר מצויין. קליט מאד
סאגה- ייתכן שזו הפסגה של האלבום. גרוב מטורף, ליריקה טובה, והרגאיי הזה יצא להם טוב.
מהבמה להפציץ- לא מיוחד כ"כ השיר הזה, אבל הוא די טוב. מהנה... בהופעה האחרונה שהייתה בכפ"ס עשו את זה מצויין. יותר מהדיסק.
תרגע- שיר טוב. אפילו שזה גיא.
איזה כיף- לפעמים יש שם הברקות, אבל כל הקטע של 'איזה כיף יש זכות בחירה אישית' זה מעצבן. אבל הקטע עם בקהאם זה מעולה.
להביא את המכה- טוב, זה לא אובייקטיבי. יש לי פינה חמה לטרופרז. את הפזמון אני לא אוהב אבל יש שם כמה בתים טובים. אלפחורס הזה לוקו. אחלה גיטרות ברקע...
שבחי י-ם- מחווה יפה למקורות. הדגים יודעים מה הם עושים. אחלה פינאלה...

chen2408

New member
מסכימה איתך חלקית...

לוטוס - באמת שיר טוב אבל האינסטרומנל ארוך מדי ולא מחדש כלום לאורך 5 דקות שלמות חוזר על עצמו בערך...
קליפורניה - להיט, שיר כיף כזה...
מה שבא בא - אחד השירים הטובים באלבום. קצב מגניב, מילים אישיות ועמוקות, פזמון קצת מאכזב אבל השאר מכסה. אהבתי בעיקר את השילוב של שאר חברי הלהקה, שלומי ואמיר (זה אמיר שר, נכון?)
הנה אני בא - אלקטרוני מדי אבל עדין שיר טוב. טקסט מעולה וביצוע מעולה עוד יותר. ומסתבר שגם הוא להיט...
כל הצ'וצ'ות - גם אני לא אוהבת.
להתחלק בעיר - שיר מעולה. טקסט טוב ומוזיקה טובה. שיר שונה מכל מה שהם עשו עד עכשיו. מגוון ומעניין.
סטטיסטיקה - שיר מעולה. קצב שונה ומיוחד, גלגול של שירת הסטיקר ומספרים ביחד לדעתי.
סאגה - אחד השירים שהכי אהבתי בדיסק. שיר מיוחד, מוזיקה טובה ושילוב יפה בין גיא ושאנן.
מהבמה להפציץ -לא אהבתי. חסר בו המון. נשמע כמו סקיצה.
תרגע - שיר טוב. במיוחד שזה גיא! גיא הוא MC מעולה, פשוט לאנשים קשה לבלוע את זה ששאנן לא שר את כל השירים. תנו לו קצת זמן והוא ימריא.
איזה כיף - השיר האהוב עלי בדיסק. שיר יפה, טקסט פוגע ומוזיקה מקפיצה. הטוב ביותר!
להביא את המכה - גם אחד הטובים. למרות שהוא כל כך ארוך אני מוצאת את עצמי חורשת עליו בלי סוף. מעניין לראות אותו בהופעה.
שבחי ירושלים - מעולה. החידושים המיוחדים האלה מעולם. מוזיקה טובה וביצוע טוב של שאנן. לסיכום - דיסק מעולה ואולי קצת קשה למי שלא מכיר את הדג נחש לא דרך גלגל"צ... איזו חפירה...

חולוני

New member
קלפורניה להיט?

ניגה פליז.. זה הסינגל הכי פחות להיטי שהדגים הוציאו. סטטסיטיקה זה הגלגול הבא של שירת הסטיקר? נו באמת, אפילו בצחוק אי אפשר להגיד דבר כזה. אם כבר, זה מין ניסיון לעשות המשך ל"מספרים" אבל הוא לא עובד לדעתי. נשמע כמו סקיצה לא גמורה ולא יותר למרות הטקסט החביב פלוס. איפה הגרוב? בכל מקרה, אין סיכוי שזה יהיה להיט אם יצא כסינגל. מהבמה להפציץ זה שיר מיותר. אין בו כלום. שירים כאלו לא אמורים להכנס לאלבום. אם היה שוק סינגלים בארץ, אולי היה מתאים לשים אותו בתור בי-סייד או משהו. להביא את רוי המתלהב מערוץ 24 להתארח בתור ראפר (??) באלבום? לא יכלו להביא אורחים יותר מעניינים? עדיף כבר היו עושים עוד שיר עם גליה ירון או מזי כהן במקום זה. שבחי ירושלים חמוד, לא יותר. לדעתי היו יכולים לשפר את זה, הווקאלס די חלשים. לסיכום, ורק בגלל שאלו הדג נחש (שהם מוזיקאים נפלאים) - 3 כוכבים בלחץ. אם להקה אחרת הייתה מוציאה את הדיסק הזה, היה מגיע לה 2 כוכבים מקסימום. בסה"כ אלבום לא רע יצא, אבל יש לי הרגשה שלא השקיעו בו מספיק יחסית לאלבומים הקודמים.

SHIKO2000

New member
אתה כזה פלוץ שתופס מעצמו

שזה מצחיק. כנראה שאם היית יותר מבוגר אתה מאלו שהיו הולכים להופעות של סייד אפקט בחומס בר ומתלהבים. אבל עכשו שהוא בערוץ 24 הוא רוי המתלהב... הראיה שלך כל כך צרה שזה עצוב.

הם גם לא התכוונו להוציא להיטים

באלבום הזה. הוא אלבום כיפי,ושמים לב לזה בשירים. ובקשר ללוטוס,גם אני חושבת ככה :\.

חולוני

New member
"לא התכוונו" לא עוזר לי

אולי את בולעת כל דבר שהם מוציאים, אבל אני לא גרופי, אני בסה"כ רוצה לשמוע שירים טובים ואין מספיק כאלו באלבום החדש.

חולוני

New member
אני לא רוצה לתייג

אבל אני שם לב שבולעים כאן יותר מדי כל דבר שהם מוציאים. יצא לי לקרוא את השירשור הראשון שהיה על הדיסק איך שהוא יצא, 90 אחוז מהתגובות היו תגובות מתלהבות של גרופיז. כנראה כשהתלהבו יותר מדי מ"אלבום חדש לדג נחש!!1" ולא הקשיבו מספיק למוזיקה.

Funky Giraffe

New member
להגיד לך ת'אמת? עם חומר מקומי

היה לי בדיוק אותו הסרט ואחרי שבוע של האזנה אינטנסיבית נשארתי מהדיסק הזה עם 2-3 שירים טובים ביד בלחץ... אבל לאלבום הזה באתי כמאזין הרבה יותר מפוכח

חולוני

New member
לדעתי חומר מקומי

הוא אלבום פחות Fאנקי מ-2 האלבומים הראשונים אבל יש בו כמה מהפקות ההיפ-הופ הכי טובות שלהם וזה מה שאני אוהב בו. אין ספק שזה אלבום מושקע. בכל מקרה, הנה הדירוג שלי לאלבומי הדג: 1) לזוז - יצירת מופת. 2) המכונה של הגרוב - קרוב מאוד ליצירת מופת. 3) חומר מקומי - אלבום שונה, אבל מהנה מאוד בסה"כ. לא יצירת מופת. 4) בעזרת הג'אם - אלבום בינוני עם כמה קטעים מעניינים מוזיקלית. בשום פנים לא יצירת מופת.

chen2408

New member
על טעם וריח...

אני חושבת שחומר מקומי זה האלבום הכי טוב שהם הוציאו... אתה נראה לי יותר כמו אחד שמושפע יותר מגלגל"צ...

חולוני

New member
מושפע מגלגל"צ?

1) אני לא שומע רדיו בכלל. חוץ מ"עסק שחור" לפעמים ו"הקצה" עם קוואמי פעם בחודש בערך (ובזמן האחרון גם זה לא). 2) רוב המוזיקה שאני שומע היא מוזיקה אלטרנטיבית. למעשה, ההיפ-הופ זה כנראה הז'אנר היחידי שבו אני מעדיף את המיינסטרים הלהיטי על האלטרנטיבה המשעממת שלו (כל ה-MF דום וחבריו). 3) אני לא המעריץ הכי גדול היפ-הופ ישראלי. היחידים שאני חושב שעשו משהו איכותי וטוב בארץ אלו שבק ס', חלוצי החלל, הדג נחש כמובן וקוואמי שהוציא אלבום מעולה שהוא בכלל לא לילדים.

chen2408

New member
אתה בעצמך אומר שאתה לא מעריץ גדול

של היפ-הופ ישראלי... אז השרשור הזה חסר טעם לחלוטין... אני שונאת מוזיקה אלטרנטיבית ואותה מידה אני יכולה לבוא ולקטול כל דבר שאתה חושב שהוא יצירת מופת.

חולוני

New member
אני אוהב מוזיקה טובה

זאת לא אשמתי שבהיפ-הופ הישראלי לרוב אין מוזיקה טובה. כשיוצא משהו טוב ואיכותי לטעמי - אני מפרגן.

חולוני

New member
איזו תגובה מיותרת

מן הסתם לטעמי. לא מבין אנשים שמגיבים ב"לטעמך". אין לכם מה להגיב - אל תגיבו.

למעלה