דמיסקסואליות

• פותח הנושא AL212
  • פורסם בתאריך

Berethor

New member
המוח הוא לא גברי? האם אתה יכול להוכיח את זה?

מוח גברי ונשי לא שונים בהרבה(אם בכלל), מה שהולך שם במוח שונה, אבל גם מה שהולך במוח לאנשים מאותו המין לא בדיוק זהה. אם ככה אתה לא יכול לטעון שהם נשים במוח וגברים בגוף, המוח שלהם כמו כל הגוף הוא גברי או נשי. לכן ההחלטה שלהם שהם לא מרגישים חלק מאותו מגדר היא לרוב מגדרית, תסביכים מגדריים "סטייל אסור לי ללבוש שמלה או להיות עם גבר(ולהפך)", או 'מסיבות נפשיות', אבל בטח שלא ביולוגיות, סטייל מוח נשי או גברי וגוף אחר, אין דבר כזה.

Razzle Dazzle

New member
דרך אגב, דווקא הרבה

אנשים שאני מכירה מרגישים יחסית נטרליים לגבי המגדר. זאת אומרת, הם די רגילים למגדר שלהם, והם ממשיכים להשתמש בו מתוך הרגל ונוחות (סה"כ זה מאוד בעייתי להתנהל בעולם כחסר מגדר) אבל אין להם רגשות מאוד חזקים כלפי המגדר שלהם. אבל פגשתי גם שני אנשים שהם באמת חסרי מגדר: אחד מהם הוא זכר והוא לובש לפעמים חצאיות - אבל לא נראה שהוא מנסה להיראות נשי (לא מדובר בבגדים שיוצרים אשליה של גוף נשי\מדגישים נשיות- כמו שטרנסגנדרים לובשים), יש לו זקן. ושניהם מדברים על עצמם בלשון נקבה ולשון זכר לחלופין.

inbardaf

New member
לי יש הרגשה ובעיקר שאיפה אישית

שהחברה שלנו תלך ותעשה פחות ופחות מגדרית עד חסרת מגדר לחלוטין. סתם חלום...

Razzle Dazzle

New member
האמת, קשה לי לדמיין

חברה לגמרי חסרת מגדר. גם בגלל הבדלים ביולוגים (הכוונה להבדלים פיזיים). אבל בכל מקרה, הייתי שמחה אם זה היה קורה או אם לפחות ההבחנות המגדריות היו מאוד מטשטשות.

inbardaf

New member
הייתי שמחה להפטר גם מהסממנים הביולוגים

אבל זו כבר באמת אוטופיה
בכל אופן, אני חושבת שאנחנו כחברה התחלנו תהליך שבו כבר אין חלוקת תפקידים ושאר ירקות לפי מגדר. כמובן שאנחנו רחוקים שנות אור מזה, אבל ככה נראת התחלה. דווקא לי לא קשה כ"כ לדמיין. תסתכלי על הנשים של היום. הם אימצו את רוב הדפוסים הגבריים (לטוב ולרע
) גברים התחילו קצת. הכיוון ההפוך הרבה יותר בעייתי כי אנחנו עדיין חיים בחברה שוביניסטית שבה להיות גבר זה עילוי ולהיות אישה זו השפלה. אז גבר שילבש, לא עלינו, חצאית או שמלה מיד יקבל 'כינויי גנאי' נוסח: 'מה אתה נקבה?' או בצורה בוטה יותר: 'מה אתה כוסית?' או מכיוון אחר: 'מה אתה הומו?' וזה בדיוק מגדר חברתי..

Razzle Dazzle

New member
לא יודעת....

נראה לי שזאת רק אשליה. בתכלס, נשים מופלות, הן לא מקבלות את אותו יחס כמו גברים, והן גם לא באמת אימצו כל כך דפוסים גבריים. (זה מזכיר את האשליה שמצב השחורים בארה"ב השתפר בשנים האחרונות, אבל בעצם לפי כל מיני מדדי עוני ומדדים אובייקטיבים אחרים הוא הדרדר) בכל מקרה, קשה לי לדמיין כי עדיין יש הריון ולידה, אברי מין שונים (ולדעתי יש לזה השפעה גדולה- הסקס הוא לא אותו דבר בשביל נשים וגברים וזה משפיע בהרבה רמות), וחוזק פיזי של גברים.

inbardaf

New member
זה שעדיין יש הפליה, לא אומר שאין מגמה...

ברור שיש עדיין הפליה. את לא צריכה לספר לי על זה.. והמצב של הנשים כרגע במובן מסויים הורע, כי הן יצאו לשוק העבודה ולמדו להיות עצמאיות ועדיין רוב משקי הבית מנוהלים ע"י נשים שגם עובדות וגם מחזיקות בית ומגדלות ילדים. חוזק פיזי של גברים לא רלוונטי יותר. א. יש היום מספיק נשים חזקות יותר. ב. החברה שלנו טכנולגית יותר ויותר. וככל שיש יותר טכנולוגיה, ככה יש פחות חשיבות לחוזק גופני. ובכל מקרה, הרעיון שלי הוא שיתיחסו לאדם כאדם. אם מגיע מישהי ענקית למי איכפת שהיא אישה? זה בכלל לא צריך להכנס לשיקולים של אף אחד. לגבי הריון לידה - טוב, זו בהחלט בעיה וזה בהחלט משפיע על המציאות הנשית בצורה מאוד מאוד גדולה. הלואי שלא הייתי צריכה להיות בהריון. כמו שאמרתי - הייתי מעדיפה להפטר גם מההבדלים הביולוגים. ושוב - אני מדברת על אוטופיה.. אם כי ברמה הנפשית/חברתית אני חושבת שיש בהחלט הרבה מה לעשות.

Berethor

New member
תאמיני לי לא צריך חצאית

לא לתעניין בדברים מיניים זה "מה אתה הומו?", לא לתעניין בדברים עסקיים זה "מה אתה אישה?".

inbardaf

New member
../images/Emo6.gif

תמיד ידעתי שאתה לא 'גבר אמיתי'
ואח"כ מספרים לי שזה לא נורמות חברתיות..

tomasth

New member
מה הכונה נטרלים ?

זה לא מעסיק אותם ? גם אותי לא , עד שהגבתי כאן.. למה הוא לובש אותן ? סקוטי? בעל אופנה יוצאת דופן ? השאלה למה הם מדברים על עצמם בלשון נקבה ולשון זכר לחלופין. מלכים מדברים לעצמם בלשון רבים.. סתם בשביל חופש לשוני מחשבתי ?

Razzle Dazzle

New member
כתבתי בפירוש

שהם חסרי מגדר. בגלל זה הם עושים את כל זה. אולי אתה מתקשה להבין את זה כי אתה לא מאמין בקיומם...

inbardaf

New member
../images/Emo45.gif

אהבתי שהוא כתב 'סקוטי'. כל פעם שמציינים חצאית ושמלה בהקשר של גברים ישר הוא מעלה קונוטציות של בגדים כאלה מהמגדר הגברי (ראה קאדפי..) זה מהסרט טומאס, יש גברים שאוהבים שמלות ממש!! כאלה עם נצנצים ומחשוף. והם לא מעוניינים לשנות את מינם ולא מרגישים 'אישה'. סתם, לפעמים מתחשק להם.. ולפעמים מתחשק להם ההיפך.

Razzle Dazzle

New member
כן, אבל האדם

המסוים הזה לא היה בדיוק קרוס-דרסר. זה פשוט חלק מהעירעור שלו על תפישות מגדריות, הוא שילב אלמנטים גבריים ונשיים במראה שלו. זה לא היה נצנצים ומחשוף, ולא בגדים שיוצרים אשליה של גוף נשי\מדגישים נשיות.

inbardaf

New member
לא הבנתי מה כתבת - איזה אדם?

אני אסביר שוב למקרה שזה לא היה ברור: אני מכירה גבר, שבכל המובנים החברתיים הוא עונה למגדר גבר. רק מה, הבחור ממש אוהב לעשות קניות. ממש כמו הסטרוטיפ הנשי. ולא רק אוהב לעשות קניות, גם אוהב לקנות בגדים נשיים סטראוטיפים. כלומר, שמלות ממש! לא כמו של קאדפי. שמלות מעצבים של נשים עם כל הגדרנות וההבלטה של הגוף הנשי. כנ"ל לגבי השיער. אם הוא לא היה מרגיש לא בנוח, הוא היה מגדל שיער ומתענג אצל ספרים בכל הזדמנות.. אם החברה שלנו לא היתה מגדירה את כל הפעולות האלה כנשיות ולא היתה לועגת לגברים שמגלים בהם עניין הוא היה הולך עם הדברים האלה ולא רק חולם עליהם וממש אותם דרך אישתו (כל היום הוא קונה לה בגדים..) חבר שלך יותר אמיץ ופחות מתרגש מהחברה, אז הוא מרשה לעצמו ללכת עם חצאית. רוב הגברים לא כאלה אמיצים.

Berethor

New member
אני חושב שבמקום מסויים את הורסת

מספיק שהוא מקבל תלבוש 'הסקוטי' 'והקאדפי', כך גם מבין שבעיצוב גברי ובחברה מסויימת זה מקובל שגבר ילבש 'שמלות גבריות'. בעצם כמו שיש 'חולצה נשית' 'ומכנס נשי', 'תספורת נשית' להבדיל מלהגיד שכל גבר עם שיער ארוך זה נשי. אני חושב שזה כבר התקדמות, לכן אני דיי שולל בגדים נשיים סטראוטיפים, לדעתי זה צעד אחורה, במיוחד בדיוק מהסוג הזה.

inbardaf

New member
כל מה שניסיתי לומר

זה שעובדה שקדאפי לובש שמלות, לא אומר שהוא מרגיש אישה, כי השמלה שלו לא נשית ע"פ התפיסות החברתיות. גברים שאומרים שהם מרגישים אישה, מכוונים לכל אותם תפקידים ולבוש והתנהגות סטראוטיפית נשית.

Razzle Dazzle

New member
כן, הבנתי מה כתבת

כתבתי פשוט על הזכר חסר המגדר שאני מכירה, ועל סוג הבגדים שאני ראיתי אותו לובש.

inbardaf

New member
הבנתי שזה מה שכתבת

וספרתי על מישהו שממש אהב שמלות, אבל לא הלך איתן. שניהם מבחינתי מחזקים את מה שאני אומרת. לא צריך להיות קיצוני במשהו בשביל להבין שישנה מוסמה חברתית ששמלות (ולא כמו של קאדפי
) וחצאיות (ולא סקוטיות
) הם לבוש של נשים בלבד. אז אחד שממש אהב וויתר על הכל ואחד שבאופן כללי יוצא נגד מוסכמות מגדר הולך עם הכל. אין סתירה בין הדברים רק חיזוק. וזה גם מה שניסיתי לומר. לחזק את דברייך.

למעלה