הלייקים -
מה פירוש "אף פעם לא עניין אותי אם עשו לי לייק למשהו"?
לייק זה פידבק חיובי. זה מה שכל אחד (חוץ מסוציופאטים) רוצה.
הבנאדם שהמציא (אוקיי לא הוא אבל עובד שלו) את כפתור הלייק הוא היום טריליונר ואחד האנשים החזקים בעולם, וזה במידה רבה בזכות האפקט הפסיכולוגי החזק שיש לזה על אנשים.
לייק זה מישהו שאומר לך שהוא מסכים עם דברייך, או שהוא אהב את מה שכתבת. זה לא מעניין אותך?
כתבת כן שזה נחמד לך, אבל מצד שני "חסר טעם" כמו אבן על המצבה אחרי מותך. עזוב את המורבידיות, אני עוד מנסה להבין את הדימוי. מהו המוות בנמשל? איך אפשר להגיד שזה חסר טעם להסכים עם מישהו בדיון, או להגיד לו שאוהבים את הדברים שהוא כתב?
קודם כל מצחיק אותי שתוך כדי הדיון כאן עדי

עושה לך לייק למה שאת כותבת.
לרוב אני בכלל לא שם לב לאם כתוב שלמישהו יש לייק.
המוות בנמשל זה שאחרי שכתבתי משהו בפורום אז האני שכתב את זה הוא כבר מת. זה נחמד שמגיבים לו, אבל זה לא משנה אותו.
או משהו כזה כי זה באמת לא נשמע הגיוני.
כמובן שאני אוהב שמגיבים לי ולדעת שאנשים קוראים את מה שאני כותב.
נראה אם אכפת למישהו רק ברמה של לעשות לייק, אז זה לא ממש משנה. כי אני אשמח להמשך דיון, אבל לייק לא נותן המשך דיון.
עכשיו אני גם קולט שאתם אולי חושבים שאני לא מסכים עם הודעות שלכם כשאני לא עושה להן לייק.
אני פשוט עושה לייק רק כשאני חושב על זה במיוחד כשיש משהו שאני במיוחד ארצה לתמוך בו.
ולעיתים קרובות יותר דווקא הדברים האחרים יותר שימושיים. כלומר הצחוק או ה

או דברים כאלו. כי זה בעצם מביע מה אתה מרגיש
הפעמון -
גם אני קוראת את כל ההודעות בפורום, או לפחות כמעט.
ועדיין, כשאני נכנסת לפורום אני ארצה לקרוא קודם את ההודעות שהן תגובה ישירה לדברי.
זה ברור שבהן אני אתעניין במיוחד, לא?
זה שיחה של מישהו ישירות איתי. בוודאי שזה רלוונטי לי יותר מאשר דברים או שיחות שאין להם בהכרח קשר אלי או למשהו שמעניין אותי.
איך יתכן שלא יסקרן אותי במיוחד מה הגיבו אלי?? מה מדברי עניין מישהו, או הצחיק מישהו, או עצבן מישהו? (או מישהו בחוצפתו העיז לחלוק עלי ועל כן אני צריכה בדחיפות לחלוק עליו בחזרה...)
(ולפחות אתה לוחץ על הפעמון בשביל לנקות את הנוטיפיקציות והסימון האדום, נכון?)
לעיתים נדירות אני לוחץ על הפעמון כדי להוריד את המספר. רוב הזמן אני פשוט בכלל לא שם לב לזה שם בפינה. (בגלל זה לפעמים אני גם לא שם לב שיש לי הודעה לכמה ימים)
אני דווקא מעדיף קודם לראות הודעות שהן לא תגובה אלי כי אני מעדיף קודם לראות את כל ההודעות ואז רק להגיב. לכן יותר נוח לראות את אלו שאין לי בהם מה לכתוב קודם.
לכן למשל אם אני נכנס לפורום ואני רואה שהגיבו במספר שרשורים אני אכנס קודם לאלו שפחות מעניינים אותי.
מורבידית אבל נכונה. העניין הוא שכמו עם הלייקים, יש אנשים שנורא חשוב להם להשאיר חותם כלשהו בעולם ואז הם ירצו שאנשים יראו מלא אבנים על הקבר שלהם ויבואו לקרוא עליהם.
גם אני אוהב אבנים על הקבר שלי
(אני גם לפעמים חושב על אם אני אמות מי יגיע להלוויה שלי ומה יאמרו)
בזמנים נדירים שאני כותב בפייסבוק (יש קבוצה ארורה שנקראת הגיקיה) אז זה תמיד משמח אותי כשאני רואה שמישהו שם לי לייק (שם אני חייב לבדוק דרך נוטיפיקציות). אבל זה מעצבן אותי כי זה מכניס אותי למוד של מה אני יכול לכתוב שיקבל הכי הרבה לייקים. אני לא אוהב לפעול ככה.
לייק זה פידבק חיובי. זה מה שכל אחד (חוץ מסוציופאטים) רוצה.
וואו, בתור מיזנתרופית לא ציפיתי שככה תבטלי את הסוציופאטים