התחלתי את הצפייה בעונה 3 בהתרגשות כי זו אחת הסדרות האהובות עליי באפל, אבל קלטתי שעברו יותר מידי ימים מאז העונה הקודמת ושטכנית הרבה מהסיפור בעונה 3 בעצם ממשיך מהעלילה של עונה 1 ואז בכלל הייתי אבודה. אז חשבתי שהגיע הזמן לעשות צפייה חוזרת וחשבתי שיקח לי איזה שבוע לראות 24 פרקים של כמעט שעה מההתחלה, אבל סיימתי אותם תוך יומיים וחצי ונזכרתי שוב כמה שאני אוהבת את הסדרה הזאת!
אני ממש שמחה שראיתי עוד פעם מההתחלה כי הכל טרי בראש עכשיו וזה הרבה יותר מהנה ומענין.
אז בעונה הראשונה אנחנו בעצם מכירים את הסיילו והחוקים הנוקשים שלו. את רובם לא זכרתי בכלל אבל החוק הכי נוראי בעיני זה זה שנתנו לאבא של ג'ולייט לאכוף וזה הילודה המבוקרת וזה שנתנו לזוג להאמין שהוא זכה בהגרלה של האפשרות להיכנס להיריון רק בשביל שהוא לא באמת יוציא לאישה את ההתקן הרחמי שמאפשר לה להיכנס להיריון בכלל. זה די נוראי. ושכחתי לגמרי שאן פרקינס הייתה בהפרק הראשון של הסדרה. כל כך התרגשתי והופתעתי לראות אותה.
אז אומנם כשהיא ובעלה יצאו לנקות הראו לנו הבזקים קטנים של התצוגה של הקסדה וקצת מציק שהיינו צריכים לחכות עוד סוף העונה הראשונה כדי לגלות שהתצוגה שיקרית. אבל גם קצת האמנתי שהיא שיקרית.
גם אף פעם לא הבנתי למה אף אחד לא לוקח חול ביד ומכסה את החלון ואז פשוט רושם עליו משהו עבור אלו שבפנים.
לא זכרתי שבעצם רוב הסצינות של ג'ורג' הם בעצם פלאשבקים כי הוא מת ממש בהתחלה. שירלי היא לגמרי לסבית שמאוהבת בג'ולייט. איך לעזאזל היא בזוגיות עם נוקס. ולמה?! נוקס היה ממש חתיך בשתי העונות הראשונות ואז איכשהו הרגיש שהוא הזדקן בעשור בעונה 3. עדין חתיכי אבל הרבה פחות מהעונות הראשונות.
אוף היה לי ממש כואב על זה שאבא של ג'ולייט הקריב את עצמו במרד ולא היה להם יותר מידי זמן לחדש את הקשר שלהם

עונה 2 בסיילו מספר 17 ביחד עם סולו הייתה זכורה לי כקצת מרוחה כי רציתי שג'ולייט כבר תחזור לסיילו שלנו, אבל בצפיית בינג' זה זרם יופי.
איכשהו זכרתי שהזוג הזה ו-"eater" (חשבתי בהתחלה שהם קוראים לה הת'ר עם מבטא מוזר כזה) שניסו להרוג את ג'ולייט היו חלק משמעותי בעונה אבל הם הגיעו רק בסוף של עונה 2, לא יודעת למה חשבתי שהם היו יותר משמעותיים לעלילה.
אוף היה כזה עצוב לגלות שסולו בעצם היה בן 11 כשהמרד שלהם קרה ובגלל זה הוא עדין מתנהג כמו ילד כי הוא לא זכה להתבגר כמו שצריך עם מבוגרים סביבו. הוא עשה עבודה מצויינת בלהתנהג כמו ילד. הצחיק אותי כל פעם שהוא נעל את עצמו בכספת וג'ולייט מנסה לדבר איתו והוא לא עונה לה ורק אחרי שהיא מתייאשת והולכת הוא פתאום צועק לה "חכי!!" ואז מתחיל לדבר איתה. הוא עשה את זה כמה פעמים שחשבתי שהיא כבר תקלוט שהדרך להוציא אותו משם זה לאיים שהיא תלך ואז הוא פשוט יצא.
יואו כש-eater שאלה את ג'ולייט אם בסיילו שלה יצא לה לרכול עכברושים כמעט הקאתי. נראה לי שזה הדבר היחיד שהזכיר לי את המאה. לא הבנתי למה ניק משווה בניהם

גם לגמרי הדחקתי את הסצינה עם דניאל והלן בסוף העונה. אבל עכשיו כשראיתי שוב והוא הביא לה את הפז בסוף, הבנתי שזה כאילו בתקופה של הלפני.
בפרק 3X01 היה רשום בתחילת הפרק להישאר אחרי שהוא מסתיים לקטעים מאחורי הפרק. הפרק אוטמטית עבר לפרק הבא במקום לקטע בונוס וחבל שלא נתתי לו פשוט לעבור כי חשבתי שהם סתם ידברו על הפרק הזה אבל זו הייתה הצצה לעונה כולה ועכשיו כשצפיתי בפרק 5 היו בקטע בונוס קטעים שעדין לא שודרו וזה מעצבן אותי כי אני כבר לגמרי יודעת מאיפה הגיעו הסיילואים בגללו. מי שם דבר כזה מספיילר בתחילת עונה?! ובסדר, יש מצב שלא קראתי את הכתובית בהתחלה כמו שצריך ואולי כן הזהירו שזו הצצה לעונה ולא לפרק אבל עדין למה לעשות טריילר כזה מספיילר לדברים שלא קורים רק בפרקים הראשונים?
טוב לא חשוב עכשיו. קיצר עונה 3.
ג'ולייט מתעוררת במיטה ועכשיו היא ראש העיר (הכתוביות כותבות ראשת העיר וזה נשמע לי לא נכון גם אם זה טכנית נכון [אין לי כוח לבדוק] לכן אני אשאר עם ראש העיר) יש לה כוויות על הצוואר וגם על הידיים והיא לא זוכרת כלום. יואו הקטע שהיא באה אל סימס מחוץ לבית הספר של אנתוני והוא מתחרפן ואומר לה שעדין יש לילד סיוטים בגללה והיא אומרת לו שלפחות הוא זוכר ושלפחות יש לו אבא כי היא לא זוכרת אפילו איך זה מרגיש שיש לה אבא וזה היה כזה עצוב

ואז שסימס מנסה לשכנע את קמיל לקחת את אנתוני לפארק כדי שיהיו לו זכרונות מהם והיא לא מבינה מה הוא רוצה מהחיים שלה גם היה קצת עצוב אבל גם הוא יודע בדיוק מה החומר הזה שמכניסים למים עושה. הוא באמת חושב שטיול בפארק יגרום לאנתוני לזכור אותם אם מישהו ינסה למחוק לו את הזכרונות??
וול, בפרק 5 מסתבר שכן, כי ברנרד מסביר להם שזו הסיבה שאסור להחזיק בשרידים כי זו דרך להחזיר את הזיכרון. אבל בתאכלס השרידים אמורים להחזיר את הזיכרון לאנשים שהשרידים היו שלהם. לסתם מישהו היום בסיילו זה לא יעשה כלום. אז בסדר שהם אוסרים את הספר הזה של ווסט ווירג'יניה אבל סתם חפצים חסרי משמעות כמו הפז זו היסחפות.
למרות שהפז הזה כן החזיר לג'ולייט את הזיכרון אבל זה כי הוא משוייך בראש שלה עכשיו לג'ורג', לא כי הייתה לו משמעות לביפור טיים עבורם לפני.
אז בסוף פרק 5 היא נזכרת סוף סוף שמנגנון ההגנה הוא צינור שפולט רעל לתוך הסיילו ויכול להרוג את כולם. אבל כמובן שהיא לא תיזכור איפה הוא נמצא בפרק 5 כי עדין יש לנו עוד 5 פרקים לראות.
אני מקווה שמתישהו בפרקים האלה, ווקר תמצא דרך לתקשר עם סולו וג'ולייט תוכל פשוט לשאול אותו.
למרות שבדוק שקמיל תעשה להם חיים קשים.
אגב, האם הקול בכספת הוא פשוט AI? כי זה לגמרי יהיה און ברנד עם כל הסדרות האחרות שאני רואה עכשיו. כאילו אני די משוכעת שכן, ואם כן, הוא בעצם יכול לראת מה קורה רק באמצעות אלקטרוניקה כלומר הוא יכול להתחבר למצלמות האבטחה. אבל כל הסבלים שמעבירים פתקים זה לא משהו שהוא יכול לעקוב אחריו, הוא צריך סוכנים אנושיים בשביל זה. מענין אם יש מצלמות נוספות חוץ מאלה שאנחנו יודעים עליהם. למרות שגם, אם יש ל-AI שליטה על כל המצלמות אבטחה, למה בעצם צריך את כיתת התצפיתנים הזאת שצופים בכל המצלמות.
אני מבינה שה-AI צריך סוכנים אנושיים כדי לבצע את המשימות שלו, אבל מה הבעיה פשוט להגיד לברנרד (או לכל ראש IT אחר לצורך הענין) מה לעשות? זו הסיבה היחידה שאולי אני לא בטוחה במאה אחזור שמדובר ב-AI. או לפחות לא רק ב-AI.
כאילו זה למגרי מרגיש כמו איזה ניסוי מדעי כלשהו שמשתמשים ב-AI כדי לנתח את הנתונים ולהמליץ על דרך פעולה יעילה למצב כי הגרף הזה שהוא הראה לקמיל על מה האחוזים של הסיילו לשרוד אם ג'ולייט תזכור או לא תזכור היה משהו שהוא שלף ביותר מידי קלות. נכון שטכנית מהרגע שג'ולייט נכנסה חזרה לסיילו הוא היה יכול לחשב את זה אבל עדין.
אוי כמעט שכחתי שיש את הקו עלילה הזה של אורלה קנט שנרצחה וכל הציוד שנגנב ממחסני האספקה הקריטית. עכשיו כשבילינגס יודע שיש להם מספיק מנורות רק לשנתיים מענין אם הם יגיעו לסיילו 17 וינסו לקחת את הציוד שלהם מכיוון שהוא לא באמת פעיל. מענין בכלל אם הציוד שם בכלל תקין עדין.
ומענין אם אפשר להיכנס בחזרה לסיילו בלי המדורה המוגזמת הזאת שהפכה את ברנרד וג'ולייט לגלגלי שווארמה אנושיים. אולי אפשר פשוט לחפור תעלה על לסיילו 17. נכון שהברית שלהם אומרת שאסור אבל מה שהם לא יודעים לא פוגע בהם.
הקול אמר לקמיל שאם היא חושדת שלוקאס קייל חופר מנהרה לא חוקית היא צריכה לעשות כל מה שביכולתי כדי לעצור אותו. אבל בעצם היא לא ידעה בוודאות שזה מה שהוא עושה.
וגם לא היה נשמע שהקול יודע בוודאות מה לוקאס עושה. אבל גם יכול מאוד להיות שהוא כן יודע בדיוק איפה לוקאס ומה הוא עושה אבל רוצה לתת לקמיל איזשהי הרגשה שהיא בשליטה על המצב. הרי לוקאס דיבר עם הקול הזאת בתחתית התהום, כלומר הוא קיים גם למטה. אם כי נראה שהמנהרות הם בקומות גבוהות יותר. אם אני זוכרת נכון הם איפשהו בקומות 70
הו וול, יש לי את פרק 6 לראות כי הוא יצא כבר בשישי, אבל חשבתי שמחצית עונה זה מספיק זמן כדי לעשות סיכום ושאולי זה יעזור לי בעונה הבאה לזכור מה שאני צריכה לזכור. אם כי נראה שהפעם אנחנו לא נצטרך לחכות שנתיים בין העונות כי נראה שעונה 4 תעלה בקיץ 2027

בינתיים הפיד שלי מלא בסרטונים חמודים של רבקה פרגסון והקאסט ואני קצת מאוהבת בה. כאילו ג'ולייט היא אחלה, אבל רבקה מושלמת.