דיוני סדרות #151

דיברגנט חדש

Well-known member
כן Heroes
הייתה לה עונה ראשונה מעולה. ממש שווה.
אכן, עונה מעולה.
בהמשך היא דישדשה קצת ואני נטשתי אותה במהלך עונה 3.
גם עונה 2 מעולה למעט 2-3 פרקים ש"קצת" הזויים מדי.
מבין בהחלט מה אתה אומר, התחלתי לראות את עונה 3 והיא יותר הזוייה מה-2-3 פרקים מיותרים מהעונה 2.
אגב, רק לעונה הראשונה היו 23 פרקים. העונה השניה הייתה קצרה בגלל שביתת תסריטאים (רק 11 פרקים). ואז לעונה 3 היו 25 פרקים ולעונה 4 היו 18 פרקים.
כמה שנים אחרי סיום העונה הרביעית יצאה גם סדרת בת בשם Heroes: Reborn שלה היו 13 פרקים.
חשבתי בהתחלה שהעונה המקוצרת היא בגלל הקורונה כפי שהיה במקגייוור :) אך היא שודרה כעשור לפני הקורונה.
נכון שגם בה מעורב מסע בזמן, אבל חוץ מזה לא מרגיש לי שום קשר בינה ובין Travelers, כי העיקר בה זה אנשים עם כוחות על שונים. בעוד בTravelers אין לאף אחד כוחות על.
התפקיד של הירו הוא דיי משמעותי, כל מסע הזמן שלו.
אגב, יש 2 שחקנים מהסדרה זהות בדויה שמתבססת על הדמות של מיילו רמבלדי.
השחקנים הם גרג גרונברג, ששיחק בתפקיד אריק ווייס וכאן הוא משחק כשוטר מאט פארקמן ואת דייוויד אנדרס, בתפקיד ששיחק ג'וליאן סארק וכאן משחק את קנסאי בעבר ובעתיד את אדם מונרו.

אגב, יש גם את מיילו ונטימיליה ששיחק בעברו את בנו של סילווסטר סטאלון וכאן משחק את פיטר פטרלי.

didalf

Well-known member
קלטתן שבסוף באמת הייתה את ההתחלה של "סליחה על השאלה - קווקזים ששוטפים כלים" :-D :-D
כלומר אין לי מושג אם זה יושב על איזה סטריאוטיפ או משהו, אבל זה היה קורע שהיא ציינה את זה בפרק ואז זה היה. וכאלו שאלות מוזרות.
חחחחחח כן.
ובהתחלה סגרתי את הפרק כי חשבתי שהתחילה תוכנית אמיתית ואז קלטתי שזה לא מה שמשודר בערוץ 1 אחכ אז חזרתי לראות.

חשבתי שהוא יגיד לה שזה לא אוקטובר בכלל
דווקא הגיוני לשנת לימודים להתחיל באוקטובר. הדבר הכי הגיוני בסדרה אפילו:-D

ואלו רפרנסים שלא מדברים אלי.
חבל לך.

הדמות של חן רוטמן עוד לא הבריקה. אבל היה מצחיק איך שהוא מנסה לשכנע שזה נורמלי מה שהוא עושה עם העגבניות.
הצחיק אותי שהוא כל הזמן טען שהוא יוצא עם חיילת אבל כל פעם נתן לה שם שונה ואמריקאי:-D

וואי כל הדרכים שבהם בצי מתייחסת אל היפנית היו יכולות להיות ממש לא בסדר, אבל היא מגעילה אז לא אכפת לי.
היא קוראת לה קונג פו פנדה. והיו עוד דברים.
חחח דברים שלא היו עוברים בארהב בחיים

בכלל לא ציינתן את הרומן המתפתח בין בצי ויפתח
אני לא ידעתי שיש לו שם.

אגב, באופן מוזר אתמול הייתה הפריימרה של הסדרה (שבוע אחרי שהיא יצאה)
כי הוא היה בארהב עד עכשיו להביא עוד תינוק.

snirf

Active member
לפחות זה לא פרק באמת מבוזבז.
ופיליפ ופאבל ממש חמודים יחד כמעט כל הזמן.
אבל עדיין פרק ששיעמם אותי בסופו של דבר.
גם לא ברור לי איך עברנו מזה שהוא נלחם על אימוץ ועל פרנסה לכך שבכלל לא מדברים על העניין המשפטי והוא גם מבזבז כסף נורא בקלות.

@טוני החתול איך משעמם? בעיניי היה פרק מעולה! שממשיך את רוח הסדרה ומציג את המורכבות שהיא דנה בה
זה היה ניכר בכמה וכמה סצינות שכיווצו/ריגשו והמחישו זאת לטעמי בצורה מאוד טובה
חבל שהסדרה לא אחידה ברמתה, כלומר, בכ"ז מדובר רק ב-8 פרקים ובכ"ז התסריטאי פה הלך לאיבוד קצת בדרך...לא אוהב תסריטאים שאין להם תסריט עם כיוון קוהרנטי וברור ...כלומר היא התחילה עם הבטחה וכיוון/ים מסויים/ים שהנחנו, ואז התקדמה לכיוונים אחרים הכוללים פרקים מבוזבזים...עד לפרק זה שחזרנו בו לתלם והיה מצויין...אך זה מבאס אותי שנותר עוד פרק אחרון ועם תחושה של חוסר סיפוק/מיצוי/הסדרה לא מילאה את מטרתה ...ועם השאלה- איך יסגרו הכל בפרק אחד אחרון? מקווה לא להתאכזב...ואולי יפתיעו לטובה.

איזה חמוד פיליפ שהזמין את פאוול לחופשה! הוא ממש מנסה לשלב ולסגל אותו לחייו...להראות לו ש"הפיל" לא כ"כ נורא כפי שהוא נראה...
אך גם אני תוהה כמוך- מאיפה יש לו כסף פתאום?
הפרק היה חשוב כי הוא נע בשני מעגלים שעוסקת בהם הסדרה- המעגל החיצוני של ההומופוביה והשמרנות של פולין. בחופשה הם לא הרגישו בנוח להתנהל בצורה חופשית, נתקלו בהערות הומופוביות של המשפחה ההיא וכל מיני מצבים לא נעימים כולל עימות ופיצוץ בסופו של דבר שהיה בלתי נמנע...גם כמובן הייתה הביקורתיות הסביבתית לכך שיש 2 גברים לבד בחופשה עם ילדה, וההנחה שיש להם נשים.
המעגל הפנימי-המורכבות האישית שפיליפ מתמודד איתה: ההורות הכפויה אל מול זוגיות מתפתחת. הסצינה שיכולה לעמוד בפני עצמה וממחישה זאת היא הסצינה במסעדה...הם רצו לחוות רגע רומנטי יחד, זוגי, אך יש את המציאות- טושה נרגנת ופיליפ לא מצליח להרגיע אותה...כך יוצא שכל החוויה נהרסת להם...אהבתי את ההתמודדות של פאוול שהגיע עם האוכל לפיליפ, רצה שיאכל ובזמן הזה הוא ניענע את העגלה של טושה...אך החמיצות הודגשה כשהוא חזר לשולחן, אכל לבד, ובמעלה המדרגות- ראה את פיליפ ממשיך לנסות להרגיע את טושה...סצינה בלי מילים שהעבירה הרבה רגש ותסכול.
הרי לפאוול כשלעצמו יש התמודדות- הוא רוצה את פיליפ, אך האם בכל מחיר? שכן עם כל זה שטוב להם, אין סיבה שהוא יקבל על עצמו גם את הנטל של הילדה...פיליפ מרגיש מחוייב כלפיה מנוכח הנסיבות, אך פאוול מצידו מבין שאין סיבה שהוא ייכנס לזוגיות שכוללת בתוכה גם הורות...ומבין מהר מאוד שזה מעיק עליו וככה הם לא יכולים להמשיך...:cry: הם מקיימים שיחה עצובה שבה פיליפ אומר משהו יפה- טושה גרמה לו להיות רציני גם מבחינה זוגית, ואילולא היא...פאוול עבורו היה רק סטוץ. הוא מבין עד כמה טושה שינתה אותו כבן-אדם...
היה עצוב לראות אח"כ את פיליפ מתפרק במיטה...

עוד סצינה ללא מילים שהייתה מכווצת היא הסצינה שחברה שלו והאקס שלה לוקחים את טושה לכיוון הים, בזמן שפיליפ מסתכל עליהם מתרחקים...ובעצם זה ממחיש את ה"נורמליות" שמדברים עליה- אבא ואמא עם תינוקת, ואני בטוח שזה גם מה שהוא תהה לעצמו- האם כל המלחמות האלו שוות את זה? האם בסופו של דבר לא זה מה שעדיף לטושה?
מה שגרם לי לתהות לגבי הסוף...ייתכן ויהיה איזשהו סוף עצוב והוא יוותר עליה מתוך איזושהי תובנה מה עדיף לה ו/או הלחץ של כל הסביבה? שכן הנחנו שהסדרה תעסוק במלחמה משפטית על משמורת...אך זה לא קורה ונותר פרק אחרון. איך ייפתרו הכל בפרק אחד?
או שיהיה סוף חמוץ-מתוק שהוא מבין שחייו ישתנו ויעניק את כל כולו לטושה, תוך ויתור על חיי אהבה/זוגיות, שכפי שניתן היה לראות עם פאוול- לא כל אחד מוכן לקבל את זה, וזה הגיוני לחלוטין... השאלה היא- איך נושא המשמורת ייפתר כ"כ מהר?
הסיום צריך להתכתב עם שם הסדרה PROUD ונקווה שזה יצדיק את זה.
מקווה לא להתאכזב מהסוף...ושהסדרה תהיה מספקת בסופו של דבר
ממתין לתגובתך, יש לך פה מה להתייחס :p

למעלה