דיוני סדרות #151

דיברגנט חדש

Well-known member
החלטתי לנסות את TRAVELERS (נטפליקס).
ניק אם תרצה להצטרף אני אהיה מוכנה להאט קצב... ההתחלה של זה נראיית לי מאוד מסקרנת.
האם אתם מתכוונים לאשתו של הנוסע בזמן (The Time Traveler's Wife) ששאלתי אתכם בתגובה #16 שלי בשרשור דיוני סדרות #95?

Lhuna3

Well-known member
(בעצם את לפעמים כותבת ב2 בלילה)
אני, מה פתאום? :p

TRAVELERS
פרק 1X02
Protocol 6
אוקיי אז זה נראה שהמטרה של הקבוצה הזאת היא למנוע פיצוץ של אנטי-חומר שעומד לקרות עוד מעט בגלל תקלה בתפקוד של מתקן ההכלה שלו תוך כדי העברה.

חוץ מזה הנוסעת בגוף של האמא הצעירה והנוסע בגוף של הסוכן FBI הם זוג.
האמת שפער הגילאים קצת מטריד אותי, למרות שזה כאילו מתורץ ע"י זה שהוא צעיר בגוף מבוגר (לכן הוא שואל אותה מה דעתה על גברים מבוגרים), אבל עדיין בין השחקנים יש פער מטריד...

המבצע הולך מאוד חלק ויפה, מרדימים לכמה דקות את הנהג, גונבים את האנטי חומר במתקן הכלה תקין שהכינו מראש, ומחליפים אותו במשהו שיוצר פיצוץ הרבה יותר קטן, שהורג רק את הנהג שהוביל אותו במקום 11,000 אנשים. (האם הנהג אכן מת? ראינו אותו לרגע עוד חי אחרי הפיצוץ אז לא בטוחה.)
והם גונבים את האנטי חומר.

אבל מסתבר שזו היתה רק המשימה הראשונה שלהם.
האם בכל פרק בעצם תהיה להם משימה של מניעת אסון שהם יודעים עליו שתרם להרס העולם?
אבל בעצם אם הם שינו עכשיו את ההיסטוריה באופן משמעותי, אז זה לא אומר שהם כבר לא יכולים לסמוך בכלל על הידע שלהם מכאן והלאה?

בעתיד כנראה לא שותים חלב פרה. הנוסע של "מק'לרן" כמעט מסתבך קצת עם "אישתו".

ואז דברים מתחילים להסתבך כי הם אמורים למסור את האנטי-חומר לנוסע מצוות אחר, אבל הנוסע הזה לא מגיע ל"יעד" שלו כי הבנאדם הזה מת מכדורים שלקח ולא מיריה עצמית כפי שהם חשבו... אז הוא אמור יהיה להגיע לאדם יעד אחר (מכאן אנו לומדים שהנוסע מהעתיד לא מת אם הגוף יעד שלו מת, אלא יכול לחזור לעתיד ומשם לגוף יעד אחר? כי בעקרון נראה היה שהוא כן עבר אליו רגע לפני היריה המיועדת, ומת קצת מאוחר יותר במשרד שלו).
אבל יש מידור מאוד גדול בין קבוצות הנוסעים ולכן הם לא יודעים איך ליצור קשר עם הקבוצה השניה ויש להם לא הרבה זמן עד שהמיכל שלהם גם יפסיק לעבוד.

ודברים מסתבכים עוד יותר כי הצבא (או איזה ארגון שזה) שהעביר את החומר במקור מבין שהפיצוץ היה קטן מדי ולא היה שם אנטי חומר והמפקד שם מתכוון לחקור את זה, וגם הנהג רק בתרדמת והוא בטח עוד יתעורר בסוף העונה או משהו ויספר על הבחורה שהופיעה לעצור אותו שם וזה שהורדם...

אני לא מבינה למה מרסי נשארת עם דיוויד העובד הסוציאלי, היא אמרה לו שהיא תצטרך את עזרתו במשהו כלומר יש לה תוכנית, אבל למה היא צריכה דווקא אותו בהתחשב בזה שהיא אפילו לא ידעה נכון מי הוא, וגם זה שהיא מראה לו "ניבוי עתיד" לא נראה לי כמו משהו שמשרת את המטרות שלה אם היא לא מתכוונת לגלות לו שהיא מהעתיד, זה ברור שזה רק יגרום לו לשאול יותר שאלות.

מסכן הנוסע עם הסמים, למה הם בחרו מישהו כזה בכלל בתור יעד?
והוא גם נפגע מהמיכל ואיכשהו קיצר את הזמן שלו.

אבל זה שהם לא מקבלים פקודות מה לעשות עם החומר אומר שהפיקוד שלהם מהעתיד יודעים שהם פתרו/יפתרו את הבעיה בעצמם ובזמן.
(יש כאן פרדוקס אבל ככה זה תמיד עם מסעות בזמן).

מחליטים להחזיר את האנטי חומר למתקן היצור המקורי שלו ומצליחים, למרות שדילייני המדענית שיצרה את האנטי חומר תופסת אותם ומשתפת איתם פעולה, והיא חושדת שהם לא סתם FBI בגלל שהטכנולוגיה של המיכל שלהם מתקדמת מדי, והיא גם משקרת למפקד מהצבא שהחומר בכלל לא היה קיים, מה שאפשר לקוות שיוריד אותו מחקירת העניין לפחות עד שהנהג יתעורר...

בסוף מגיע נוסע בגוף של ילדה להעביר למקלרן מסר מהפיקוד שמרוצים מתוצאות המבצע לאור הנסיבות ולהזהיר אותו לא להפר יותר את הפרוטוקול (פניה לא מאושרת לצוותים אחרים).
אבל משהו מוזר שם כי זה נראה שרגע אחרי המסר, שגם הועבר בקול מאוד רובוטי, הילדה כאילו חוזרת לעצמה האמיתית.
כלומר אולי זה לא נוסע רגיל, אלא צורה אחרת של העברת מסרים מהעתיד, דרך ילדים חיים?
(גם כשהם דיברו בצוות מוקדם יותר על למה לא שולחים להם שליח עם מסר אז נרמז שהיו מצפים שזה יהיה ילד, נדמה לי).

למעלה