דיוני סדרות #145

Reutk

Active member
Heated Rivalry פרק 1:
Rookies
אתה מתכוון לקרוא את הספר? אני יכולה להגיב לך על סמך הספר והקטעים שעלו ביוטיוב, אם זה לא מפריע לך שיקרו מצבים שאני אציין משהו שלא מופיע בסדרה אבל היה בספר.

זה מצחיק (או עצוב), אני די בטוחה שאת כלללללללללל מה שכתבת ראיתי בטריילר
מצטרפת לשאלה.
בספר עצמו יש הרבה קטעים מצחיקים ובמאי עצמו התייחס לזה שזה משהו שהוא אהב בספר אז אני מניחה שהוא שמר על הקו הזה, אבל עדיין מדובר בדרמה קומית לא קומדיה.

limors2

Well-known member
אתה מתכוון לקרוא את הספר? אני יכולה להגיב לך על סמך הספר והקטעים שעלו ביוטיוב, אם זה לא מפריע לך שיקרו מצבים שאני אציין משהו שלא מופיע בסדרה אבל היה בספר.

מצטרפת לשאלה.
בספר עצמו יש הרבה קטעים מצחיקים ובמאי עצמו התייחס לזה שזה משהו שהוא אהב בספר אז אני מניחה שהוא שמר על הקו הזה, אבל עדיין מדובר בדרמה קומית לא קומדיה.
אני לא שאלתי אם זה מצחיק או עצוב, התכוונתי שזה מצחיק או עצוב שהטריילר חשף את כל עלילת הפרק 😅

Reutk

Active member
אני לא שאלתי אם זה מצחיק או עצוב, התכוונתי שזה מצחיק או עצוב שהטריילר חשף את כל עלילת הפרק
חחח סליחה לא הבנתי אותך. אבל זה דווקא לא עצוב לדעתי, כי אני לא יודעת אם יצא לי בכלל לראות את הפרקים עצמם. אולי קצת חבל שטריילר באמת הוא כמעט כולו על הפרקים הראשונים ולא קטעים כללים מכל הסדרה.

דיברגנט חדש

Well-known member
התחלתי את העונה השנייה
צצה לה משום מקום אימה הביולוגית שמספרת לה שמנסים לרצוח אותה, היא לא מאמינה לה וגם לא רוצה קשר לאחר שנטשה אותה.
אביה המאמץ בכלל סיפר לה שהיא נפטרה. בינתיים, היא מנהלת קשר רומנטי עם גיבס, הבלש מבוסטון שרדף אותה בעונה הקודמת.
לאחר שבאמת רוצחים אותה, היא מתחילה לחקור את הרצח ומשתמשת בגיבס ולאחר מכן, חוזרת ל-FBI מבלי שמספרת את סיבתה לחזרה.
היא מקבלת שותף ולאחר מכן, הם יוצאים לסוכנים סמויים למולדובה.
עד כאן ראיתי בינתיים, המשך יבוא ...
אני כבר לקראת סיום העונה השלישית של אבסנטיה, אך אני רואה שאין תגובות לספוילר של על העונה הקודמת, לכן לא רואה טעם לפרט על העונה הזאת, אלא אם כן, תכתבו שיש התעניינות.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
אתה סבור שזה יהיה זמין בשירות הHBO ?
הרי לא בהכרח כל סדרה זמינה בכל המדינות...כך זה גם באמזון למשל.
הלוואי שכן / לפחות שאיזושהי רשת בארץ תרכוש אותה
ראיתי קצת קטעים, וזה כבר מעורר הרבה הייפ...איך לא? אכן לוהטת :p
אם הבנתי נכון אז HBO רכשה את זכויות ההפצה של הסדרה בכל המדינות חוץ מחוץ לקנדה. אני אל רואה סיבה שזה לא יהיה גם בארץ.

בהחלט מעוררת הרבה הייפ. כבר ראיתי גיף-סטים של כמעט כל הסדרה בטאמבלר.

זה מצחיק (או עצוב), אני די בטוחה שאת כלללללללללל מה שכתבת ראיתי בטריילר |פנים|
תכלס זה לא מסוג הסדרות שאתה תוהה מה כיוון העלילה שלהם. כלומר די ברור משורת הסבר אחת מה הולך לקרות. (ההפך המושלם מפלוריבוס למשל שאין מושג)
אבל כן יש דברים לגבי עומק הדמויות כמובן שנכנסים אליהם יותר בסדרה עצמה וממש החלקים הקטנים במערכת היחסים שלהם (כלומר גם מעבר לפירוט מה קורה ביחסים שלהם שיש הרבה יותר בסדרה).
אבל גם כמו שרעות כותבת בהמשך - הטריילר בטח מכסה בעיקר את הפרקים הראשונים, ולא את המאוחרים יותר.

אני לא מתכוון לקרוא את הספר, אבל אני לא רוצה שתצייני דברים שהיו בספר ובנתיים לא בסדרה כי אולי יהיו בעתיד (בין היתר כי לפעמים בסדרות משנים קצת את סדר הדברים)
אז אומנם לא הבנת נכון את השאלה של ליאורה (גם אני לא לפני שקראתי את התגובה שלה אחר כך),
אבל אני יכול להגיד שהסדרה בהחלט לא מרגישה קומית בשום מידה.
כן יש קטעים מצחיקים תוך כדי מידי פעם. למשל כשאיליה מקבל טקסט בחדר ההלבשה ואחד השחקנים האחרים צוחק עליו שהוא מסמיק ואיליה טוען בתוקף שזה משהו שלא קורה לרוסים.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
אוקי במקרה (או שלא) יו-טיוב בדיוק המליץ לי על סרטון של קומפילציה של כל הקטעים המצחיקים שהיו בשני הפרקים האלו. מהרוב שכחתי (אם כי חלק מצחיקים בעיקר בגלל ששמו אותם עם מוזיקה ברקע שרומזת שזה מצחיק:

טוני החתול

Well-known member
מנהל
אני רק רוצה לומר שיש לי מיליון דברים לומר על ארבעת הפרקים החדשים של Stranger Things אבל לא מספיק זמן או אנרגיה לכתוב אותם.
(העובדה שאני מבזבז חלק גדול מהזמן שיש לי על צפיה בסרטונים של מאחורי הקלעים וראיונות עם השחקנים היא גם בעיה)

טוני החתול

Well-known member
מנהל
Brilliant Minds פרק 2X08
The Upside Down
*האם זה מקרי שזה שם הפרק שבוע לפני שיוצאת עונה חדשה של Stranger Things?

טוב, אני תמיד מעדיף להגיב לעדי|נחש|, אבל אני אחרוג ממנהגי
אויש הטייס הראשי היה מגעיל. בהתחלה קיוויתי שזה סתם קצת דיבורים אבל זה נעשה מגעיל יותר ויותר.
אבל לא ציפיתי שנגלה שיש לזה קשר למה שקרה לה. אבל זה מרגיש לי בהחלט הגיוני שמשהו מלחיץ כזה שמטרגר טראומה ישנה יכול לגרום למשהו כזה.
אני כן מופתע שזה מוגדר מיגרנה, אבל אני לא יודע מה באמת ההגדרות של מיגרנה.

בכל מקרה שמחתי שהיא נוקתה מאשמה ושהטייס המגעיל קיבל השעיה.
וכמתאים לסדרה זה משהו שהיא צריכה ללמוד לחיות איתו.

בחדשות אחרות יש את הבחור שנפל איזה 30 קומות ועדיין מחזיק בחיים.
איכשהו אמא שלו עכשיו פתאום כן מדברת אנגלית.
דוקטור דוש מנסה לשכנע אותה לוותר על תקווה. לא שהוא במאה אחוז טועה, יש בהחלט משהו במה שהוא אומר. אבל כן מרגיש לי ש3 שבועות זה די מהר בשביל לוותר.
חוץ מזה צריך להיות ברור שהוא טועה. אחרי הכל קוראים לו דוקטור דוש.
אז ממש שמחתי כשהמטופל התחיל להגיב בסוף הפרק. אני מקווה שעכשיו האמא תטיל קללה על דוקטור דוש.

אגב, בכלל לא ראו את ג'וש בפרק הזה ואני לא מוכן.

בעניין אריקה - היא סוף סוף מספרת לכמעט כולם על ההתמכרות כדורים שלה. כלומר היא מספרת לאח ולואן, ונראה לי לקרול. תכלס כנראה אוליבר היחיד שעוד לא יודע. אם כי אולי הוא ניחש. מה שחשוב זה שהיא לא הולכת בדרך של רמאות והחלפת שתן ואומרת את האמת ומקבלת דחיה בבדיקת דם (שאני לא יודע למה האח הוא זה שאחראי על זה ויכול להעניק דחיות).

ויש עוד עניינים עם הבית חולים הפסיכיאטרי ההוא שהוא סופר סאס וקרול הולכת לבדוק מה קורה שם וכאילו מקבלת תשובות מרצות, אבל נראית עדיין חשדנית. ואז בפלאשפורוורד אנחנו רואים שמנהלת הבית חולים הזה לא מאפשרת לאוליבר לעזוב. מה קורה, למה החברים שלו לא מצילים אותו?
אני ממש רוצה להבין מה קורה שם בעצם.
אבל זה כל כך מטריד כי לפחות אנחנו יודעים שלאוליבר יש חברים שדואגים לו (ואני מניח אמא שלו) אבל מי מטפל בכל האנשים שאין להם אנשים כאלו?

בשיחה בין קרול והמנהלת של הבית חולים הזה הן מדברות על כך שבעבר בתי חולים פסיכיאטריים היו לוקחים את כולם ואז זה השתנה ועכשיו רק העשירים מקבלים כזה טיפול. אבל להבנתי העניין היה שהיו כולאים אנשים עם בעיות פסיכיאטריות בבתי חולים כאלו ובהם פשוט היו מחזיקים בהם אבל לא ממש מטפלים בהם. הסיבה שכבר לא עושים את זה היא כי הבינו שהדבר הנכון הוא להחזיר את המטופלים לחיים בקהילה במידה האפשרית. ונראה שהמנהלת המגעילה מנסה להחזיר את השעון לאחור.
היה לי אירוע משפחתי ועכשיו אני שיכורה ועייפה כי גם הייתי בעבודה גם בבוקר ואז גם עד שש.

מחר, אולי.
עכשיו אני קולט שלא כתבת בסוף כלום על הפרק ההוא.

ועל פרק 2X09 שנינו לא כתבנו - תכלס לא היה הרבה מה לומר.

אבל ראיתי עכשיו את פרק 2X10, שהוא גם הפרק האחרון לפני הפגרה (כלומר הפרק הבא יהיה עוד יותר מחודש) ויש המון מה לומר עליו.

אני פשוט כרגע עסוק

dilly snake

Well-known member
עכשיו אני קולט שלא כתבת בסוף כלום על הפרק ההוא.

ועל פרק 2X09 שנינו לא כתבנו - תכלס לא היה הרבה מה לומר.

אבל ראיתי עכשיו את פרק 2X10, שהוא גם הפרק האחרון לפני הפגרה (כלומר הפרק הבא יהיה עוד יותר מחודש) ויש המון מה לומר עליו.

אני פשוט כרגע עסוק
אני לאחרונה לא מרגישה טוב בערבים, ואז אני רואה ולא מצליחה לכתוב אחרי זה ואז איך שהוא למחרת זה מתפספס לי.

כן היו לי דברים לכתוב על פרק 9, כי היו דברים שדיי הציקו לי
לא אהבתי שלא הייתה התייחסות לבחור מהתאונה(זה שאח שלו מת) זה היה מוזר במיוחד בגלל שזה כן תפס מקום גדול עד עכשיו וזה היה קשור באופן משמעותי לג'וש. אני מניחה שהם תכננו את הפרק מראש והיו להם אילוצים כי הם רצו לקשור את זה לחג הודיה וכ'ו, אבל עם העלילה של הALS והבחור ההוא שאריקה וקרול טיפלו בו ועכשיו הוא צריך השתלת כבד וכל הדרמה, הם היו צריכים להקליל טיפה את הפרק ולמצוא דרך לאזן אותו איך שהוא כי הכול היה כ"כ רציני.
וזה מעצבן אותי לא ששמים את ואן בכלל ליד מטופלים.

את 10 לא ראיתי, כי העדפתי לראות FBI שמצריך פחות תאי מוח ולא הייתי מסוגלת לראות משהו רציני אחרי העבודה וקיוויתי שהיום יהיה בסדר, אבל אני שוב עם מגרנה וסחרחורת. אני כן אלך לראות מאוחר יותר, אבל נראה מה יהיה מצב הצבירה שלי עוד שעה.

dilly snake

Well-known member
דיי בקצרה...

הסיפור עם ד"ר דוש היה צפוי, אני חושבת שאין שם שום הפתעה רצינית(אולי חוץ מהקטע שגם אבא שלו מת אלכוהוליזם). גם עם הסיפור הטראגי קשה לקבל הרבה מההתנהגות שלו, להפך כאילו אם הוא כ"כ לא רוצה להיות כמו אוליבר למה הוא הולך להקצנה השנייה? ומתנהג כמו בהמה לקולגות שלו ולמטופלים? זה מרגיש כאילו הוא אומר "אוליבר אמפתי ואכפתי אז אני אהיה ה*ין הכי גדול בסביבה".

אני ממש מחבבת את האח הראשי.

וזו הייתה האקסית של ואן בתאונת דרכים? אני לא יודעת אם אני אעמוד נפשית בזה שהוא יאשים את עצמו כל מה שנשאר מהעונה בזה שהוא הרג אותה או וואטאבר.

וזה רק אני או שהרופאה מהדסון אוק כל הזמן מפלרטטת עם קרול? 8-*

טוני החתול

Well-known member
מנהל
ראיתי עכשיו את Heated Rivalry פרק 3 ואני מת מהסדרה הזאת

אם הייתם אומרים לי מראש שזה יהיה פרק שלם שבו כמעט לא רואים את שיין ואיליה (במיוחד כשיש רק 6 פרקים בעונה הזאת) אז הייתי אומר fuck that noise.

אבל הולי שיט זה היה פרק מדהים.
חוץ מהעובדה שהוא הסתיים באופן כל כך עצוב.

אבל אני מקווה שהם יחזרו להיות יחד בהמשך.

חוץ מזה אליה ושיין אומנם הופיעו לשניות, אבל ההופעות של שניהם היו אייקוניות

Reutk

Active member
אבל אני יכול להגיד שהסדרה בהחלט לא מרגישה קומית בשום מידה
מעניין שאתה מרגיש ככה כי צפיתי בתגובות של אנשים שראו את הפרקים ודווקא המשפט, "that so funny" חזר על עצמו הרבה פעמים. בספר הקטעים המצחיקים (ובאופן כללי הכי מעולים) זה חילופי דברים בין שיין ואייליה וזה דבר שלפי הקצת שראיתי דווקא כן עבר גם לסדרה. זה מוזר שבכלל לא ראיתי את הפרקים עדיין אבל אני אובססיית על הסדרה בצורה קשה. אני ממש נהנית לצפות בתגובות של האנשים לגבי מה שהם רואים. אני גם תוהה בקשר לאם אני באמת איהנה מהסדרה כמו שאני נהנית לצפות בקטעים הקצרים שעלו ובסרטונים האלו של אנשים מגיבים לסדרה. כי כפי שכבר ציינתי זה היה חלום חיי שיעבדו את הספר הזה (ועוד יותר את הספר השני!) לסדרה, אבל חשבתי שזה לא סביר שזה יקרה בגלל כל הסמאט ואיך הולכים להעביר דבר כזה לסדרת טלוויזיה, וגם חשבתי שאם זה אכן יקרה אז בסדרה יחתכו את כל הקטעים האלה ומסתבר שלא. זה לא שיש לי בעיה עם סמאט כל עוד יש במהלך רגשות חזקים שעוברים טוב אבל קשה לי לראות איך זה קורה בסדרה בלי שיש לנו גישה לעולם הפנימי של הדמויות.

לא ממש הבנתי מהתגובה שלך לפרקים אם אהבת לא? נראה שחשבת שזה בסדר לא יותר מזה אבל אולי לא הבנתי נכון.

לסיכום היה מאוד טוב ולוהט.
טוב, כנראה פספסתי את זה בקריאה הראשונה.

אוקי רושם ראשוני מהפרק הוא דווקא השוואה מוזרה לאחוזת דאונטון.
ספציפית לשתי העונות הראשונות של אחוזת דאונטון שבהם עוברות איזה 7 שנים (1912 עד 1919) בשתי עונות של 7 פרקים.
אני ליטרלי לא זוכרת כלום מאחוזת דאונטאון |פנים|. שקראתי את השורה הראשונה שלך חשבתי שהתכוונת שהפרק התחיל עם מלא מלא דמויות (טוב, אז אני כנראה כן זוכרת משהו מהפתיח של אחוזת דאונטאון :-P: ).
הקטע הוא שכל איזה חמש דקות בפרק יש קפיצת זמן של כמה חודשים. כאילו באופן מטורף. אז חלק מהפעמים זה יותר מחמש דקות, אבל חלק זה ליטרלי חמש דקות. וחלק מהקפיצות הם רק של איזה שבועיים, אבל לפחות פעמיים קופצים 6 חודשים.
זה בגלל שבין הזמנים האלה שיין ואייליה לא אמורים להיפגש. הקבוצות שלהם נפגשות 4 פעמים בשנה ויש עוד קצת אירועים כמו הטקסים ואולסטאר ששם הם גם נפגשים.
אני חושב שבסה"כ הפרק הראשון הזה מתרחש על פרק זמן של שנתיים.
הפרק הראשון הסתיים בזכייה של שיין ברוקי העונה? אם כן, אז כן שנתיים.
זה מתחיל כשאיליה ושיין נפגשים בפעם הראשונה. ואהבתי את זה שזה ממש מתחיל מהפגישה הראשונה שלהם - אם כי שניהם כבר מודעים אחד לשני כי שניהם כוכבים עולים בעולם ההוקי וצפו במשחקים אחד של השני.
אני ממש אוהבת את המפגש הראשון שלהם ואיך שיין כזה קנדי מנומס ואייליה הכי שחצן ומנוכר כלפיו, אבל לגמרי אובססיבי על שיין אפילו שהוא מנסה לא להראות את זה.
אז בשלב הזה נראה לי שהם משחקים עבור קבוצות נוער או משהו כזה. שיין בשביל קנדה ואיליה עבור רוסיה.
אכן
שיין מגויס (מגויס היא המילה?) לקבוצה של מונטריאול בעוד איליה מגויס לקבוצה של בוסטון.
זאת אכן המילה הנכונה. זה בעיקרון כמו גיוס למקומות עבודה. השחקנים החדשים מציעים את המועמדות שלהם והקבוצות מגייסות אותם.
כל הפרק הם באותם מלונות בכל מיני אירועים ואם אני זוכר נכון זה במלון אחרי אירוע הדראפט שהם מגיעים לאותו חדר אימון של המלון ואומנם זה לא שבדיוק המתח המיני בינהם לא היה קיים במבטים לפני זה, אבל הוא בהחלט עולה מדרגה כשהם יושבים זה מול זה מיוזעים ושותים מים מאותו בקבוק (אבל מה עם החיידקים?)
לגמרי מה אם החיידקים!! :-D . זה היה ממש עיבוד טוב לקטע בספר ואני חושבת שבשלב הזה בספר העדיין הייתי ממש בהתלבטות בקשר לרגשות שלי כלפי אייליה.
יש איזה קטע במהלך הפרק שבו הם בראיון משותף ומחככים רגליים מתחת לשולחן. ובמקביל עיתונאית שואלת את איליה שאלה בעייתית כלשהי שהוא לא יודע ממש איך לענות עליה ושיין מציל אותו בכך שהוא נותן את התשובה שהוא היה נותן אם היו שואלים אותו ואז איליה אומר בערך "אותו דבר". בקיצור זה גם חמוד.
אני כל כך שמחה שהקטע הזה עבר לסדרה כי הקראש הרציני שלי עליהם התחיל בקטע הזה, אבל אני לא בטוחה אם זה עבר בסדרה טוב כמו בספר. אני ממש רוצה לציין כאן משהו שאני לא בטוחה אם זה מובן בסדרה כמו בספר, אבל אני מתאפקת כי אולי זה באמת עדיין לא מובן ויובן בהמשך.
מעבר לכך תוך כדי הפרק אנחנו גם נחשפים למשפחות של שניהם.
שיין הוא קנדי אבל אמא שלו היא אסייתית אז הוא חצי אסייתי ומנהל הקבוצה שלו אומר משהו על כך שהם שמחים על להיות מגוונים. אמא שלו גם מדגישה בפניו שהוא מייצג את הקהילה שלהם והוא סוג של דמות חיקוי עבור צעירים אסייתים קנדים.
זה דבר שדווקא הפריע לי בסדרה שהם רק מציינים שהוא אסייתי כאילו מה שחשוב ליוצרים דומה מאוד למה שחשוב לבעלים של הקבוצה של שיין, לתת ייצוג לאוכלוסייה הזאת רק כי זה מעיד על כמה שהם מתקדמים ונאורים. זה לא שהייצוג באמת כל כך חשוב לי, אבל מפריע לי שהם אומרים שזה היה חשוב להם אבל אפילו לא מציינים את המוצא המלא, שהיה להם כביכול כל כך חשוב לייצג. כאילו כל האסייתים הם אותו הדבר. אבל יכול להיות שזה כן מוזכר בפרק וסתם יצאתי ברנט עכשיו על כלום.

בעניין הזה אני גם חייבת לציין שבהתחלה הייתי קצת מאוכזבת מהליהוק של הדסון לדמות של שיין כי לא ככה דמיינתי את שיין בכלל. וחלק מעניין הוא שתיארתי את שיין כחצי יפני והדסון בכלל קוריאני, אבל גם בגלל שהיופי של הדסון הרבה יותר מחוספס מאיך שתיארתי את שיין, והוא גם הרבה יותר מוחצן ממנו. אבל בקטעים שראיתי הוא עושה ממש עבודה מעולה הוא ממש הרשים אותי. זה ממש לא פשוט לשחק משהו כל כך מופנם כמו שיין, שהרבה מאיך שהוא מרגיש אפשר להעביר רק בהבעות פנים.

העיניים שלו |מאוהב|

[/ISPOILER]

Reutk

Active member
ראיתי עכשיו את Heated Rivalry פרק 3 ואני מת מהסדרה הזאת

אם הייתם אומרים לי מראש שזה יהיה פרק שלם שבו כמעט לא רואים את שיין ואיליה (במיוחד כשיש רק 6 פרקים בעונה הזאת) אז הייתי אומר fuck that noise.

אבל הולי שיט זה היה פרק מדהים.
חוץ מהעובדה שהוא הסתיים באופן כל כך עצוב.

אבל אני מקווה שהם יחזרו להיות יחד בהמשך.

חוץ מזה אליה ושיין אומנם הופיעו לשניות, אבל ההופעות של שניהם היו אייקוניות
לא ראיתי אבל לפי האינסטגרם אני חושבת שאני יודעת למה אתה מתכוון.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
לא ממש הבנתי מהתגובה שלך לפרקים אם אהבת לא? נראה שחשבת שזה בסדר לא יותר מזה אבל אולי לא הבנתי נכון.
אוקי אז כנראה אני לא טוב בלהביע את רגשותי.
מאוד מאוד אהבתי את זה. כלומר זה לא הדבר הכי טוב שראיתי בסופש שעבר, כי הפרקים של Stranger Things היו לא מהעולם הזה, אבל זה היה לחלוטין מעולה ואני מאושר שזה היה.

ולמקרה שזה לא ברור גם השבוע - אני מאוד מאוד מאוד אהבתי את הפרק של השבוע. (אני לא חושב שיותר, אבל קשה לומר)

*אוקי, עכשיו אני חוזר לקרוא את מה שכתבת

אז סקוט וקיפ הם הדבר הכי מדהים.
איך שסקוט מפלרטט איתו.
והנאום שלו על זה שהוא רוצה שהוא ישאר איתו בדירה לעד (שבאמת נשמע קצת כאילו הוא רוצח סדרתי).
ואבא של קיפ כזה חמוד.

אוף, אבל אני לחלוטין מבין את סקוט שמפחד לצאת מהארון. ואני מבין את קיפ שלא רואה איך הוא יכול לחכות שנים, אבל אני רוצה שיעשה את זה בכל זאת.
רציתי שסקוט יציע שיזמינו את אבא של קיפ לארוחה בדירה.

לחלוטין לא קלטתי בפרקים הקודמים שסקוט באמת חושד בקשר בין שיין ואיליה, אבל עכשיו נראה שכן.
ואיך ששיין הגיב 😆😤
אבל סקוט צודק שהוא התנהג מגעיל כמו איליה.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
אבל בסוף עד שכתבתי על מוחות מבריקים את מבריז לי.
צודקת
האמת שהיה לי מאוחר כבר ביום רביעי ושכחתי מזה בחמישי,
אבל גם הוריד לי שפחות אהבת את זה ממני

הסיפור עם ד"ר דוש היה צפוי, אני חושבת שאין שם שום הפתעה רצינית(אולי חוץ מהקטע שגם אבא שלו מת אלכוהוליזם). גם עם הסיפור הטראגי קשה לקבל הרבה מההתנהגות שלו, להפך כאילו אם הוא כ"כ לא רוצה להיות כמו אוליבר למה הוא הולך להקצנה השנייה? ומתנהג כמו בהמה לקולגות שלו ולמטופלים? זה מרגיש כאילו הוא אומר "אוליבר אמפתי ואכפתי אז אני אהיה ה*ין הכי גדול בסביבה".
זה היה לך צפוי?!?
לחלוטין לא חשבתי בכיוון הזה. כלומר זה באמת מסביר את הקטע המוזר שראו בפרק האלווין שהיה נראה כאילו דוקטור דוש רואה את האישה שאוליבר ראה (כלומר סוג של בערף - היא רודפת אחרי שניהם במובן מטאפורי).
ממש לא ציפיתי שיהיה משהו כזה.
אם כבר אז במהלך הפרק היה נראה עוד יותר שהוא רוצה להרשים את אוליבר. היה את כל העניין ההשוואתי עם המנטורית של הבלרינה. כלומר אומנם הבלרינה אמרה שהיא רוצה להרוס את המנטורית שלה והיה נראה שזה קורץ לדוקטור דוש, אבל הוא גם דיבר על כך שאוליבר לא מעריך אותו מספיק.
עם הסיפור זה ברור למה הוא רוצה להרוס אותו, אבל אם ככה לא נראה שהוא ירצה לקבל ממנו הערכה.
הסיפור לחלוטין טראגי ואומנם לא מוצדק, אבל אני לחלוטין מבין את דוקטור דוש שהוא רוצה נקמה. אני גם מבין את מה שהוא אומר מבחינה מקצועית - לתת תקוות שווא למטופלים זה באמת נראה לי רע. ואני כן חושב שבמצבים מסויימים נכון לתת לאדם לעזוב באופן מכובד במקום להלחם בקרב אבוד. יכול להיות שאוליבר צדק במקרה של מנקה החלונות בגלל שהוא מנוסה יותר מדוקטור דוש, ויכול להיות שהיה לו מזל שהוא באמת התעורר.

בכל מקרה לאט ציפיתי לקטע שדוקטור דוש נתן לו את הכתובת של איפה שאבא שלו נמצא (אם זה באמת מה שהיה ולא סתם גרם לו לפרוץ לדירה כלשהי כדי להפיל אותו)

בכל מקרה דברים מסויימים לא מסתדרים לי. קודם כל החולה ההיא בפירוש נחרטה לאוליבר בזיכרון כי ראינו שהוא חושב עליה. וברור שהוא לא יזהה את הבן שלה בין זה שהוא התבגר וזה שיש לאוליבר עיוורון פנים. אבל האם לדוקטור דוש אין עדיין את אותו שם משפחה שהיה לה? כי זה מוזר אם הוא לא שם לב לשם המשפחה.
עכשיו ראינו שבעתיד דוקטור דוש מנהל את המחלקה של אוליבר. האם השאירו אותו למרות שידעו שיש לו מטרה די מוצהרת להרוס את אוליבר? או שאוליבר לא סיפר לאף אחד? (שזה מוזר כי היה נראה שקרול לפחות קולטת)
אני ממש מחבבת את האח הראשי.
כן כן נחמד
וזו הייתה האקסית של ואן בתאונת דרכים? אני לא יודעת אם אני אעמוד נפשית בזה שהוא יאשים את עצמו כל מה שנשאר מהעונה בזה שהוא הרג אותה או וואטאבר.
אני רואה סיבה שהוא יאשים את עצמו, אבל הוא בטוח יהיה בדיכאון.
בכל מקרה אומנם זה עצוב, אבל היה לי ברור שמשהו רע יקרה ואני פחדתי שאחרי כל השיחה שלהם אז ואן יבין שהוא עדיין נמשך אל אריקה ויחזרו לכל המשולש אהבה הזה.
בעצם אולי הגיוני יותר שהיא לא מתה אלא סבלה מנזק מוחי והיא תהיה מטופלת שלהם.
כך או כך אני מסכים עם מה שאמרת מוקדם יותר על הפרק הקודם - ממש לא מנצלים מספיק את הקטע של ואן ובכלל לא רואים אותו עם מטופלים
וזה רק אני או שהרופאה מהדסון אוק כל הזמן מפלרטטת עם קרול? 8-*
לא ראיתי את זה ככה.

אבל בהחלט יש שם איזה קטע משמעותי עם הבית חולים הפסיכיאטרי הזה. למה שהם יתרמו כל כך הרבה לבית חולים הזה רק בשביל שהם יפנו אליהם מטופלים? מה הקטע עם מה שהם עושים עם אוליבר? איך הם יכולים לשמור אותו שם כשיש לו את אמא שלו וקרול לפחות מבחוץ שהגיוני שירצו לדבר איתו והוא יגיד להן שהוא רוצה לעזוב?
לפחות עכשיו ברור יותר שהגיוני שהסיבה שאוליבר התאשפז תתגלה כקשורה אל אבא שלו, דוקטור דוש או שניהם.

אבל אני ממש ציפיתי שפרק האמצע עונה יסתיים בזה שהוא מתאשפז ואני מופתע שנראה שזה עדיין לא מתרחש.

חוץ מזה - אמא של אוליבר חמודה ושרה ממש יפה (אני חושב שאולי היא שחקנית ברודווי).
אין מספיק ג'וש.

העלילה עם חולה הסכיזופרניה שהיה צריך החלפת כבד פשוט לא הייתה מספיק מושכת בשביל עלילה רב פרקית.
גם העלילה ל הבלרינה לא הייתה משהו.

dilly snake

Well-known member
זה היה לך צפוי?!?
לדעתי כן, מהרגע הראשון היה ברור שהיה לו משהו נגד אוליבר ומהרגע שהראו את האישה הזאת שגססה מסרטן הייתה לי תחושה שזה הולך לכיוון הזה.
הסיפור לחלוטין טראגי ואומנם לא מוצדק, אבל אני לחלוטין מבין את דוקטור דוש שהוא רוצה נקמה. אני גם מבין את מה שהוא אומר מבחינה מקצועית - לתת תקוות שווא למטופלים זה באמת נראה לי רע.
הסיפור הזה מאוד אפור לדעתי, דווקא מצד אני יכולה לקבל את זה שאוליבר היה מתמחה צעיר והייתה לו טעות בשיקול הדעת והוא באמת ניסה לתת להם תקווה (גם אם מדובר במקרה ברור שזה סופני) ואצל חלק מהמטופלים הם צריכים את ה-0.0000000000001 שיהיה נס. אבל אני יכולה גם לראות למה זה כ"כ נוראי מה שאוליבר עשה.
אבל עדיין זו לא סיבה להרוס לו את הקריירה והמוניטין.
אם כבר אז במהלך הפרק היה נראה עוד יותר שהוא רוצה להרשים את אוליבר. היה את כל העניין ההשוואתי עם המנטורית של הבלרינה. כלומר אומנם הבלרינה אמרה שהיא רוצה להרוס את המנטורית שלה והיה נראה שזה קורץ לדוקטור דוש, אבל הוא גם דיבר על כך שאוליבר לא מעריך אותו מספיק.
אולי הוא רוצה שאוליבר יבין שהוא(דר דוש) רופא יותר מוצלח ממנו.
בכל מקרה לאט ציפיתי לקטע שדוקטור דוש נתן לו את הכתובת של איפה שאבא שלו נמצא (אם זה באמת מה שהיה ולא סתם גרם לו לפרוץ לדירה כלשהי כדי להפיל אותו)
נראה לי זה רק יהיה כדי להוכיח שהמצב הנפשי של אוליבר לא משהו.
או שאוליבר לא סיפר לאף אחד? (שזה מוזר כי היה נראה שקרול לפחות קולטת)
קרול קלטה את ד"ר דוש, אבל אוליבר בטח ירחם עליו ולא יגיד עליו כלום, כי גם ככה ראינו שהוא מרגיש נורא אשם.
*וגם ד"ר דוש ממש צעיר להיות ראש מחלקה. זה ממש מוזר, אולי הוא גם סוחט את ג'וש.
בכל מקרה אומנם זה עצוב, אבל היה לי ברור שמשהו רע יקרה ואני פחדתי שאחרי כל השיחה שלהם אז ואן יבין שהוא עדיין נמשך אל אריקה ויחזרו לכל המשולש אהבה הזה.
אני מדחיקה את העניין עם המשולש, במיוחד שג'ייקוב עושה מהלכים ברורים על אריקה.
לא ראיתי את זה ככה.
כאילו, היא ממש רוצה למצוא חן בעיניה.
אבל אני ממש ציפיתי שפרק האמצע עונה יסתיים בזה שהוא מתאשפז ואני מופתע שנראה שזה עדיין לא מתרחש.
אני גם חשבתי.
חוץ מזה - אמא של אוליבר חמודה ושרה ממש יפה (אני חושב שאולי היא שחקנית ברודווי).
אני חושבת שראיתי משהו על זה באיזו כתבה על העידן המוזהב.
העלילה עם חולה הסכיזופרניה שהיה צריך החלפת כבד פשוט לא הייתה מספיק מושכת בשביל עלילה רב פרקית.
גם העלילה ל הבלרינה לא הייתה משהו.
גם לא היה ברור מה היה בסוף ומי צדק, ד"ר דוש או אוליבר וקרול.
(והיה עדיף אם במקום האיש עם הסכיזופרניה היו חוזרים לאח מהתאונה)

למעלה