דיוני סדרות #145

dilly snake

Well-known member
דיי בקצרה...

הסיפור עם ד"ר דוש היה צפוי, אני חושבת שאין שם שום הפתעה רצינית(אולי חוץ מהקטע שגם אבא שלו מת אלכוהוליזם). גם עם הסיפור הטראגי קשה לקבל הרבה מההתנהגות שלו, להפך כאילו אם הוא כ"כ לא רוצה להיות כמו אוליבר למה הוא הולך להקצנה השנייה? ומתנהג כמו בהמה לקולגות שלו ולמטופלים? זה מרגיש כאילו הוא אומר "אוליבר אמפתי ואכפתי אז אני אהיה ה*ין הכי גדול בסביבה".

אני ממש מחבבת את האח הראשי.

וזו הייתה האקסית של ואן בתאונת דרכים? אני לא יודעת אם אני אעמוד נפשית בזה שהוא יאשים את עצמו כל מה שנשאר מהעונה בזה שהוא הרג אותה או וואטאבר.

וזה רק אני או שהרופאה מהדסון אוק כל הזמן מפלרטטת עם קרול? 8-*

טוני החתול

Well-known member
מנהל
אבל בסוף עד שכתבתי על מוחות מבריקים את מבריז לי.
צודקת
האמת שהיה לי מאוחר כבר ביום רביעי ושכחתי מזה בחמישי,
אבל גם הוריד לי שפחות אהבת את זה ממני

הסיפור עם ד"ר דוש היה צפוי, אני חושבת שאין שם שום הפתעה רצינית(אולי חוץ מהקטע שגם אבא שלו מת אלכוהוליזם). גם עם הסיפור הטראגי קשה לקבל הרבה מההתנהגות שלו, להפך כאילו אם הוא כ"כ לא רוצה להיות כמו אוליבר למה הוא הולך להקצנה השנייה? ומתנהג כמו בהמה לקולגות שלו ולמטופלים? זה מרגיש כאילו הוא אומר "אוליבר אמפתי ואכפתי אז אני אהיה ה*ין הכי גדול בסביבה".
זה היה לך צפוי?!?
לחלוטין לא חשבתי בכיוון הזה. כלומר זה באמת מסביר את הקטע המוזר שראו בפרק האלווין שהיה נראה כאילו דוקטור דוש רואה את האישה שאוליבר ראה (כלומר סוג של בערף - היא רודפת אחרי שניהם במובן מטאפורי).
ממש לא ציפיתי שיהיה משהו כזה.
אם כבר אז במהלך הפרק היה נראה עוד יותר שהוא רוצה להרשים את אוליבר. היה את כל העניין ההשוואתי עם המנטורית של הבלרינה. כלומר אומנם הבלרינה אמרה שהיא רוצה להרוס את המנטורית שלה והיה נראה שזה קורץ לדוקטור דוש, אבל הוא גם דיבר על כך שאוליבר לא מעריך אותו מספיק.
עם הסיפור זה ברור למה הוא רוצה להרוס אותו, אבל אם ככה לא נראה שהוא ירצה לקבל ממנו הערכה.
הסיפור לחלוטין טראגי ואומנם לא מוצדק, אבל אני לחלוטין מבין את דוקטור דוש שהוא רוצה נקמה. אני גם מבין את מה שהוא אומר מבחינה מקצועית - לתת תקוות שווא למטופלים זה באמת נראה לי רע. ואני כן חושב שבמצבים מסויימים נכון לתת לאדם לעזוב באופן מכובד במקום להלחם בקרב אבוד. יכול להיות שאוליבר צדק במקרה של מנקה החלונות בגלל שהוא מנוסה יותר מדוקטור דוש, ויכול להיות שהיה לו מזל שהוא באמת התעורר.

בכל מקרה לאט ציפיתי לקטע שדוקטור דוש נתן לו את הכתובת של איפה שאבא שלו נמצא (אם זה באמת מה שהיה ולא סתם גרם לו לפרוץ לדירה כלשהי כדי להפיל אותו)

בכל מקרה דברים מסויימים לא מסתדרים לי. קודם כל החולה ההיא בפירוש נחרטה לאוליבר בזיכרון כי ראינו שהוא חושב עליה. וברור שהוא לא יזהה את הבן שלה בין זה שהוא התבגר וזה שיש לאוליבר עיוורון פנים. אבל האם לדוקטור דוש אין עדיין את אותו שם משפחה שהיה לה? כי זה מוזר אם הוא לא שם לב לשם המשפחה.
עכשיו ראינו שבעתיד דוקטור דוש מנהל את המחלקה של אוליבר. האם השאירו אותו למרות שידעו שיש לו מטרה די מוצהרת להרוס את אוליבר? או שאוליבר לא סיפר לאף אחד? (שזה מוזר כי היה נראה שקרול לפחות קולטת)
אני ממש מחבבת את האח הראשי.
כן כן נחמד
וזו הייתה האקסית של ואן בתאונת דרכים? אני לא יודעת אם אני אעמוד נפשית בזה שהוא יאשים את עצמו כל מה שנשאר מהעונה בזה שהוא הרג אותה או וואטאבר.
אני רואה סיבה שהוא יאשים את עצמו, אבל הוא בטוח יהיה בדיכאון.
בכל מקרה אומנם זה עצוב, אבל היה לי ברור שמשהו רע יקרה ואני פחדתי שאחרי כל השיחה שלהם אז ואן יבין שהוא עדיין נמשך אל אריקה ויחזרו לכל המשולש אהבה הזה.
בעצם אולי הגיוני יותר שהיא לא מתה אלא סבלה מנזק מוחי והיא תהיה מטופלת שלהם.
כך או כך אני מסכים עם מה שאמרת מוקדם יותר על הפרק הקודם - ממש לא מנצלים מספיק את הקטע של ואן ובכלל לא רואים אותו עם מטופלים
וזה רק אני או שהרופאה מהדסון אוק כל הזמן מפלרטטת עם קרול? 8-*
לא ראיתי את זה ככה.

אבל בהחלט יש שם איזה קטע משמעותי עם הבית חולים הפסיכיאטרי הזה. למה שהם יתרמו כל כך הרבה לבית חולים הזה רק בשביל שהם יפנו אליהם מטופלים? מה הקטע עם מה שהם עושים עם אוליבר? איך הם יכולים לשמור אותו שם כשיש לו את אמא שלו וקרול לפחות מבחוץ שהגיוני שירצו לדבר איתו והוא יגיד להן שהוא רוצה לעזוב?
לפחות עכשיו ברור יותר שהגיוני שהסיבה שאוליבר התאשפז תתגלה כקשורה אל אבא שלו, דוקטור דוש או שניהם.

אבל אני ממש ציפיתי שפרק האמצע עונה יסתיים בזה שהוא מתאשפז ואני מופתע שנראה שזה עדיין לא מתרחש.

חוץ מזה - אמא של אוליבר חמודה ושרה ממש יפה (אני חושב שאולי היא שחקנית ברודווי).
אין מספיק ג'וש.

העלילה עם חולה הסכיזופרניה שהיה צריך החלפת כבד פשוט לא הייתה מספיק מושכת בשביל עלילה רב פרקית.
גם העלילה ל הבלרינה לא הייתה משהו.

dilly snake

Well-known member
זה היה לך צפוי?!?
לדעתי כן, מהרגע הראשון היה ברור שהיה לו משהו נגד אוליבר ומהרגע שהראו את האישה הזאת שגססה מסרטן הייתה לי תחושה שזה הולך לכיוון הזה.
הסיפור לחלוטין טראגי ואומנם לא מוצדק, אבל אני לחלוטין מבין את דוקטור דוש שהוא רוצה נקמה. אני גם מבין את מה שהוא אומר מבחינה מקצועית - לתת תקוות שווא למטופלים זה באמת נראה לי רע.
הסיפור הזה מאוד אפור לדעתי, דווקא מצד אני יכולה לקבל את זה שאוליבר היה מתמחה צעיר והייתה לו טעות בשיקול הדעת והוא באמת ניסה לתת להם תקווה (גם אם מדובר במקרה ברור שזה סופני) ואצל חלק מהמטופלים הם צריכים את ה-0.0000000000001 שיהיה נס. אבל אני יכולה גם לראות למה זה כ"כ נוראי מה שאוליבר עשה.
אבל עדיין זו לא סיבה להרוס לו את הקריירה והמוניטין.
אם כבר אז במהלך הפרק היה נראה עוד יותר שהוא רוצה להרשים את אוליבר. היה את כל העניין ההשוואתי עם המנטורית של הבלרינה. כלומר אומנם הבלרינה אמרה שהיא רוצה להרוס את המנטורית שלה והיה נראה שזה קורץ לדוקטור דוש, אבל הוא גם דיבר על כך שאוליבר לא מעריך אותו מספיק.
אולי הוא רוצה שאוליבר יבין שהוא(דר דוש) רופא יותר מוצלח ממנו.
בכל מקרה לאט ציפיתי לקטע שדוקטור דוש נתן לו את הכתובת של איפה שאבא שלו נמצא (אם זה באמת מה שהיה ולא סתם גרם לו לפרוץ לדירה כלשהי כדי להפיל אותו)
נראה לי זה רק יהיה כדי להוכיח שהמצב הנפשי של אוליבר לא משהו.
או שאוליבר לא סיפר לאף אחד? (שזה מוזר כי היה נראה שקרול לפחות קולטת)
קרול קלטה את ד"ר דוש, אבל אוליבר בטח ירחם עליו ולא יגיד עליו כלום, כי גם ככה ראינו שהוא מרגיש נורא אשם.
*וגם ד"ר דוש ממש צעיר להיות ראש מחלקה. זה ממש מוזר, אולי הוא גם סוחט את ג'וש.
בכל מקרה אומנם זה עצוב, אבל היה לי ברור שמשהו רע יקרה ואני פחדתי שאחרי כל השיחה שלהם אז ואן יבין שהוא עדיין נמשך אל אריקה ויחזרו לכל המשולש אהבה הזה.
אני מדחיקה את העניין עם המשולש, במיוחד שג'ייקוב עושה מהלכים ברורים על אריקה.
לא ראיתי את זה ככה.
כאילו, היא ממש רוצה למצוא חן בעיניה.
אבל אני ממש ציפיתי שפרק האמצע עונה יסתיים בזה שהוא מתאשפז ואני מופתע שנראה שזה עדיין לא מתרחש.
אני גם חשבתי.
חוץ מזה - אמא של אוליבר חמודה ושרה ממש יפה (אני חושב שאולי היא שחקנית ברודווי).
אני חושבת שראיתי משהו על זה באיזו כתבה על העידן המוזהב.
העלילה עם חולה הסכיזופרניה שהיה צריך החלפת כבד פשוט לא הייתה מספיק מושכת בשביל עלילה רב פרקית.
גם העלילה ל הבלרינה לא הייתה משהו.
גם לא היה ברור מה היה בסוף ומי צדק, ד"ר דוש או אוליבר וקרול.
(והיה עדיף אם במקום האיש עם הסכיזופרניה היו חוזרים לאח מהתאונה)

Reutk

Active member
אני גם שוקלת לקרוא את הספר אחרי שאסיים את מה שאני כרגע קוראת,
זאת גישה מעולה שאני לא מצליחה ליישם. כרגע ממקבלת יותר מ6 ספרים בו זמנית |פנים|.
אבל אני גם חוששת שזה יהרוס לי את הסדרה אז אולי אוותר בינתיים
אני גם חושבת שעדיף לסיים את הסדרה לפני שקוראים את הספר.

אגב, אני ראיתי כבר מלא ראיונות עם שני השחקנים והם שניהם נורא מצחיקים.
גם ראיתי מלא ראיונות וגם מלא וקטעים חמודים שלהם באינסטגרם |מאוהב|.

אבל הדבר הכי מצחיק בעולם זה סרטוני היוטיוב שקונור העלה בעצמו כשהוא היה ילד:
:-D :-D חמוד |לב|

אני שמחה שניק אהב את הפרק מבינה את ליאורה שפחות אהבה אבל לא יכולה להגיב על כלום |אילם|

dilly snake

Well-known member
אין ממש מה לומר על הפרק, כי הוא פשוט הכנה גדולה לשאר העונה(ואני עייפה ועצלנית).

אנחנו פוגשים את טייסון קיקלופ ואח למחצה של פרסי מצד האבא.

גרובר נחטף.

פרסי טייסון ואנאבת' מגיעים למחנה אחרי נסיעה מופרעת במונית מותקפים ע"י יצורים שלא קלטתי מה הם.

לוק מרעיל את העץ ששומר על המחנה(שפעם היה מישהי בשם תאליה).

יש להם מנל חדש כי כיירון פוטר בגלל שהוא הבן של קרונוס(גם זאוס, הוא בן של קורונוס, כמו שפרסי אומר).

והמנהל החדש הוא סשה מרק לא זה?

גרובר מתקשר עם פרסי ואז פרסי מבין גם איך להציל את גרובר וגם את תאליה.

הסוף.

דיברגנט חדש

Well-known member
סיפור רקע, סדרה בת 6 פרקים על שוטרת שזייפה את נתוניה בכדי להתקבל אקדמיה, הצליחה דיי טוב שם עד שמפעיל של סוכנים סמויים רצה אותה, דאג לגלות שהיא זייפה וזרקו אותה מהאקדמייה וכך משך אותה אליו להתחבר לכסמויה לאשתו של סוחר סמים בכדי להגיע אליו ולהפילו.

limors2

Well-known member

גרובר נחטף.

פרסי טייסון ואנאבת' מגיעים למחנה אחרי נסיעה מופרעת במונית מותקפים ע"י יצורים שלא קלטתי מה הם.

יש להם מנל חדש כי כיירון פוטר בגלל שהוא הבן של קרונוס(גם זאוס, הוא בן של קורונוס, כמו שפרסי אומר).

הסוף.
איזה ענק הוא נהיה 😱😱

אין לי יותר מדי מה לומר, מעבר לזה שכיף שהסדרה חזרה והיא עדיין מצויינת. וכאמור, פרסי ענק

dilly snake

Well-known member
איזה ענק הוא נהיה 😱😱

אין לי יותר מדי מה לומר, מעבר לזה שכיף שהסדרה חזרה והיא עדיין מצויינת. וכאמור, פרסי ענק
חחח כן, הוא ממש גבוה העונה 8-* :-D .

זה קצת חירפן אותי, כי הוא לא כ"כ נראה בן 13 |בוקס| .

טוני החתול

Well-known member
מנהל
רק תזכרי שאני לא יודע מה הולך לקרות (אפילו את הסרט לא ראיתי)
אני זוכר שקראתי כשהוא לוהק בתוןר האח של למחצה של פרסי,
אז היה לי מוזר שלא מתייחסים אליו בתור אח שלו, ורק בהמשך היה את הגילוי הזה.
גרובר נחטף.
תמנון חוצפן.
ומגלים שיש ללוק איזו קבוצה של עוקבים
דווקא ציינו את השם שלהם. אבל אני לא זוכר מה אמרו
התחושה שלי היא שהוא רוצה שפרסי וחבריו יצאו למצוא את גיזת הזהב על מנת לרפא את העץ וככה הוא ישיג אותו.
כולם בני משפחה שם
אה כן?
התספורות שלו רק הולכות ונעשות יותר משונות
זה היה לי די ברור שהמספרים הם נ.צ.
יש איזה מתח רומנטי בין פרסי ואנאבת' ואני לא זוכר איך זה הסתיים בעונה שעברה (ראיתי ריקאפ, אבל לא עסקו בזה) והיה איזה עניין עם כך שלכל אחד היו מטבעות שהיו יכולים להשתמש בהם כדי לתקשר ולא עשו את זה

לסיכום - אני ממש אוהב את טייסון.

ורגע? המחנה הזה הוא רק בקיץ?
כלומר בשאר השנה הם בבתי ספר רגילים? אז למה מפלצות לא תוקפות אותם בשאר השנה?

limors2

Well-known member
הם כן, אנחנו פשוט לא רואים את זה
אם אני זוכרת נכון יש מספר מצומצם של חניכים שנשארים במחנה כל השנה כי אין להם בית אחר ללכת אליו, אבל עקרונית זה באמת מחנה קיץ. ויש מקרים של תקיפות מפלצות במהלך השנה, במיוחד אם הדמיגוד חזק במיוחד (צאצא של אל בכיר למשל)- פרסי ספציפית מחליף בתי ספר בקצב מסחרר כי המפלצות מריחות אותו והקרבות/בריחה שלו הרסניים. בספרים מן הסתם יש יותר זמן לפרט על זה, הסדרה צריכה להתמקד בסיפור המרכזי

dilly snake

Well-known member
רק תזכרי שאני לא יודע מה הולך לקרות (אפילו את הסרט לא ראיתי)
חמוד, בטח עברו 5 מאז שקראתי את הספר אם לא יותר, אני ביליתי חמש דקות מהפרק הראשון בלנסות להיזכר מה השם של הספר השני.
התחושה שלי היא שהוא רוצה שפרסי וחבריו יצאו למצוא את גיזת הזהב על מנת לרפא את העץ וככה הוא ישיג אותו.
סביר להניח.
כולם בני משפחה שם
בטח הליל סדר שלהם ממש מוזר.
כאילו יש כאלה שגם ההורים האנושי שלהם לא בסביבה או כל מיני סיבית והם גרים שם תמיד, אבל הרוב יש חיים נורמליים יחסית ואז הם הולכים רק לקיץ ובמהלך השנה יש להם חיים רגילים.

*ראיתי גם את 2, אבל לא היה לי כוח לכתוב עליו.

דיברגנט חדש

Well-known member
קוגל, סדרת קדם לשטיסל, בת 8 פרקים על שטיסל, האח של שולם, על חייו באנטוורפן ועל ביתו ליבי שהתנהלותו בחייו משפיעים עליה.

למעלה