כל מי שיש לו משהו להגיד על סדרת טלוויזיה ולא רוצה לפתוח נושא במיוחד מוזמן לכאן
יעניין אותך אולי להציץ על מה שכתבנו בשרשור על העונה בזמן שהיא יצאה.אז בשעה טובה ומוצלחת מצאתי את הטיימינג המתאים לעשות בינג' ל- ניתוק עונה 2.
היות וזאת סדרה שבמהלך הצפייה בה המוח עובד וצריך להיות סופר מרוכזים בה , אז המתנתי לטיימינג המתאים שיהיה לי את הכוח והזמינות המחשבתית לצפות בה...והנה המלחמה הזאת איפשרה את זה וסיימתי את העונה תוך 3 ימים.
בהחלט הייתה עונה מוצלחת כפי שכבר קראתי שהיללו אותה, כולל פרק הסיום שהיה פרק מרשים בדיוק כמו סיום העונה הקודמת...
בעיני, הפרק המיותר/המשעמם ביותר העונה- פרק 4, הפרק המוצלח ביותר ביותר העונה- פרק 7.
ועל כך ארחיב במסגרת הספויילרים, יש הרבה מידע בראש...מקווה לסקור ולזכור כל מה שעלה לי במהלך הצפייה...
בהמשך השבוע אחפש את הפוסט שפתחתם כאן לדיוני הסדרה ואקרא את התאוריות והתגובות שלכם, מעדיף קודם לשפוך את הרעיונות והתאוריות שיש לי בראש לפני שאני מושפע ממה שאני קורא.
אני כבר לא זוכר אם אהבתי את הפרק הזה או לא.וול, אז מאיפה להתחיל?
הפרקים הראשונים היו בעיקר עם עוד ועוד אינפורמציה ואירועים מוזרים שרק סיבכו את הראש של הצופה עוד יותר...פרק 4 היה המרכזי שבהם (יום הגיבוש של הצוות) שבהרגשה שלי היה מיותר ומשעמם...אם כי סביר להניח שהסיפור שסופר שם על איגן (או שזה היה קיר?) והאח התאום שלו שמת בדרך מוזרה- מסמל משהו על הקו המנחה של ארגון לומון באיזשהו אופן.
נכון שהייתה הסצינה הדרמטית שאיכשהו אירווינג מבין שהיילי היא המנהלת של תעשיית לומון ומי שנמצאת איתם זאת החיצונית ולא הפנימית...אבל מעבר לכך...
אני כן זוכר שלא ממש אהבתי את פרק 8.פרק 8 גם כן היה פרק מיוחד (הפרק שהתמקד כולו בקובל), אך בניגוד לפרק 4- הוא כן טרם עלילתית לכאן שהתברר שכל תעשיית לומון התחילה בעיירה שלה (?), שהיא מקושרת למשפחת איגן, והשוס- היא זאת שהגתה את כל הקונספט של תעשיית לומון, ונראה שאיגן הוא זה שגנב לה את הרעיון...אם כך נשאלת השאלה- למה שהיא תעבוד תחתם כמנהלת ותקבל את זה? ורק עכשיו אחרי ש"זרקו אותה לכלבים" היא מחליטה לעשות איזשהו צעד בנושא?
בזכות זה שהיא נזרקה- קיבלנו מידע על הנעשה בלומון...מסתבר שכל ה"זיקוק מידע" שהעובדים עושים (ובעיקרם- מארק) יוצרים תודעות חדשות שעליה עושים ניסויים בחדרים שבהם ג'מה נמצאת.
כן, בהחלט משהו כזה. אבל ממש ממש לא ברורעם כל המידע שהתפרש במהלך העונה, כולל הפרק של ג'מה- יש לי תיאורה שכל הנעשה בלומון סובב סביב נושא הגוף והנפש. עד כמה הנפש משפיעה על הגוף ולהפך...כלומר נראה שכל המהות של לומון היא לבדל ב-100% בין הנפש/תודעה של החיצוני, לבין הגוף של הפנימי, כלומר, שיהיה מנותק מכל זכרון/רגש/וכו' שיכול לזלוג בין הפנימי לחיצוני...ובעצם להשיג את העובד המושלם (?), רובוט המנותק מכל השפעה חיצונית...שכן זאת הסיבה הנראית לעין שהם עושים כ"כ הרבה ניסויים על ג'מה- גירוי העצב/כעס/וכל קשת הרגשות...
לא נראה לי שחשבתי על שיבוטים.אך השאלות שלא קיבלנו עליהן מענה- למה דווקא ג'מה? למה היא נחטפה ? מה מיוחד בה ובמארק? מוזר לי שכשמארק קיבל את הגילויים מקובל הוא לא שאל את השאלות האלה...
אני מניח שקובל היא זאת שהגתה את כל הקונספט הזה ואיגן לקח את זה צעד קדימה...כלומר הרי יש לו אינטרס אישי בכל זה, בטוח יש איזשהו רעיון מוטרף/הזוי/משוגע בכל הקשור לקיר שהם מהללים אותו...אולי האח התאום שלו שהם מנסים באיזשהו אופן להחזיר לחיים (?) כל ההקרבה של הגדיים האלו- יש קשר לשיבוטים?...יש עוד איזשהו המשך תהליך שנועד לאינטרסים של משפחת איגן לטעמי, כך זה נראה.
נראה לי שזה היה פרק שאהבתי.הפרק שסבב סביב ג'מה ותחילת הקשר שלה עם מארק היה מרגש והיה עשוי מבחינה עריכתית ובימתית ברמה מטורפת! אין ספק שכל הסדרה הזאת משגעת את המוח ומפעילה אותו במהלך הצפייה...אבל הפרק הזה בפרט היה יצירת מופת.
כן, זכור לי שהרגיש שלא מספיק נכנסו לסיפור של אירווינגמטורף כל מה שגילינו על ה"מנהרה השחורה" הזה מאז הציורים של אירווינג בתחילת העונה ועד לנק' זמן הזאת עכשיו שאנחנו יודעים על כל מה שמתחולל שם...כל השינויים שקורים במעליות מבחינת הניתוקים עם הפנימי והחיצוני וחוזר חלילה...העובדה שג'מה נמצאת שם וכל ההתעללות שעוברת שם.
אך לא הבנו איך אירווינג מכיר את המנהרה הנ"ל...האם היה שם, גם הוא עבר ניסויים? ואיך זה מתקשר לבארט ? שנראה שגם לו יש קשר באיזשהו אופן למשפחת איגן...
אם אני זוכר נכון הקטע הוא שאיני מארק מרגיש שאם יעשו את האינטגרציה אז בגלל שהוא חי כל כך הרבה פחות זמן אז בעצם האישיות שלו כמעט תמחק על ידי האישיות של אאוטי מארק.הנחתי לעצמי שנגלה באיזשהו שלב אולי שהאסייתית הצעירה שעושה התמחות שם בלומון היא בעצם הבת של ג'מה ומארק אבל לא...
הפרק האחרון- הרעיון של סרטוני הוידאו שהפנימי והחיצוני של מארק עשו אחד לשני היה מעניין...אבל באיזשהו שלב עייף. גם כל הויכוח ביניהם לא ברור, אם העלו את הרעיון של האינטגרציה בין הפנימי לחיצוני שבעצם אמור לפתור את הכל, לא? כלומר בכל שלב שמארק היה עולה/יורד מהמעלית, הוא היה אותו אחד...בלי כל הדילמות מי זוכר/עושה מה...אז למה הוא פשוט לא עשה את האינטגרציה במלואה? זה לא הוסבר או שפספסתי...
בהחלט עלתה לנו ההשוואה לסדרות הקלאסיות הנותרים ואבודים.כך או כך- הנחתי לעצמי שפרק הסיום יסתיים בכך שהוא/הם יראו את ג'מה ב"מנהרה החשוכה", אבל יפה שעוד המשיכו והוא הצליח להציל אותה...עד לשלב המתבקש שהפנימי שלו יעדיף להישאר בחיים יחד עם היילי ולא לוותר על מה שיש ביניהם.
עכשיו צריך לראות איך הסדרה תסתעף עוד יותר בעונה הבאה...ושנגיע כבר ל"פתרון" של כל הסדרה...לשלב שנדע האם התאוריות שלנו נכונות ומה האמת שמסתתרת מאחורי לומון וכל האידיאולוגיה של הסדרה, הרי בטוח שיש איזושהי מטאפורה/דימוי לכל זה בהקשר של חיינו...אתאכזב אם זה יהיה סתם איזשהו בולשיט, כפי שכתבתי מעלה, על חיי נצח/החזרה לחיים של "האח התאום"/משהו מונפץ בסגנון הזה...שבגינו משפחת איגן משתמשת בכל הניתוקים האלה.
נזכרתי בסדרה "הנותרים" המעולה! שגם כן בראה עולם וכל פרק היה הזוי/מעורר מחשבה...הסוף שלה לא אכזב אותי בזמנו, וכן "הפתרון להכל" היה איזשהו דימוי/מטאפורה לחיים...שכן אהבתי. הייתה סדרה כ"כ מצויינת. מקווה שגם "הניתוק" לא תאכזב, והלוואי ועונה 3 תהיה האחרונה. לא צריך לסעף מעבר לכך.
יעניין אותך אולי להציץ על מה שכתבנו בשרשור על העונה בזמן שהיא יצאה.
או רק בעמוד האחרון לגבי פרק סיום העונה.
אני אישית יצאתי עם תחושה יחסית שלילית לגבי העונה.![]()
Severance - ניתוק - עונה 2
לא, עוד לא ראיתי את פרק 2X01 כי אני עושה קודם צפיה חוזרת בעונה 1. ובמקביל קוראת דברים שכתבנו על הפרקים שלה, אז למי שגם רוצה להזכר, זה מתחיל בשרשור הזה: https://www.tapuz.co.il/threads/%D7%93%D7%99%D7%95%D7%A0%D7%99-%D7%A1%D7%93%D7%A8%D7%95%D7%AA-85.15550962/ (אני אוסיף קישורים לאיפה זה ממשיך...www.tapuz.co.il
אני כבר לא זוכר אם אהבתי את הפרק הזה או לא.
אגב אני הייתי מאלו שחשדו כל הזמן שהיילי שאיתם היא בעצם האאוטי
אני כן זוכר שלא ממש אהבתי את פרק 8.
אגב, קובל הגתה את הרעיון, או את הפטנט, של כיצד לעשות את הניתוק. תעשיית לומון כללה כנראה הרבה דברים לפני כן.
כן, בהחלט משהו כזה. אבל ממש ממש לא ברור
לא נראה לי שחשבתי על שיבוטים.
נראה לי שזה היה פרק שאהבתי.
טוב שיש את התיעוד בשרשור ההוא שאני יכול לחזור לבדוק מה חשבתי לאחר צפייה.
איזה מספר פרק זה היה?
כן, זכור לי שהרגיש שלא מספיק נכנסו לסיפור של אירווינג
אם אני זוכר נכון הקטע הוא שאיני מארק מרגיש שאם יעשו את האינטגרציה אז בגלל שהוא חי כל כך הרבה פחות זמן אז בעצם האישיות שלו כמעט תמחק על ידי האישיות של אאוטי מארק.
בהחלט עלתה לנו ההשוואה לסדרות הקלאסיות הנותרים ואבודים.
כאשר לדעתי לפחות אבודים היא דוגמה מעולה לסדרה שהתחילה מאוד מסקרנת אבל עם הזמן התברר שהתשובה לכל השאלות היא עוד שאלות והרבה בולשיט.
בעוד הנותרים רק השתבחה כל הזמן ולא היה בה קטע של יותר ויותר שאלות וגם הייתה תחושה שזה בסדר והגיוני שאנחנו פשוט לא נקבל תשובות להרבה מאוד מהדברים וזה לא היה חסר.
לרוע המזל עונה 2 של ניתוק גרמה לי להרגיש שהיא קצת יותר מתקרבת לצד של אבודים, אבל אני כן מקווה שהיא תהיה כמו הנותרים. אם כי כבר עכשיו לדעתי היא פחות טובה ממנה כי הנותרים הייתה לדעתי מושלמת בכל שלושת העונות שלה.
אני יודעת מה אתה, אבל מה אני?טעות
או סופסוף אתה זזראיתי עוד 4 פרקים של האחיין שלי בנץ
זה בוטלג או צילום מקצועי?ראיתי את המחזמר Next To Normal שיש לה גרסה באיכות מעולה של PBS.
יש שיר אחד שאני חושבת שאני מכירה משם רציתי לשאול אם זה זה ואז פתחתי את הספוילר ושמת בדיוק את השיר הזה.רציתי לראות את זה כבר כמה זמן כי זה נראה לי מעניין ועם שירים טובים.
גם יצא לי לראות בעבר קטעים מזה עם ארון טבייט ששיחק באחד התפקידים הראשיים בהפקה המקורית.
היה בהחלט מרגש מאוד והביא אותי לדמעות בקטעים. יחד עם זה הרגיש גם ארוך מידי.
יש עוד כל מיני דברים שאני אשמח לדבר עליהם שיש שם אם מישהו אחר יראה את זה
והאם אני מקבל מחיאות כפיים?או סופסוף אתה זז
צילום מקצועי. ועשוי ממש טובזה בוטלג או צילום מקצועי?
כן, גם אני ראיתי את זה בעבר בביצוע של ארון ואני עכשיו לא יכול להשוות בינהם כי מצד אחד ג'ק וולף הוא עכשיו הדמות הזאת בשבילי והוא מבצע את זה מעולה. מצד שני ארון טבייט הוא ארון טבייט.יש שיר אחד שאני חושבת שאני מכירה משם רציתי לשאול אם זה זה ואז פתחתי את הספוילר ושמת בדיוק את השיר הזה.
אבל אני מכירה את הביצוע של ארון כמובן
(אגב אני לא חושבת ששיר בלי קונטקסט הוא ספוילר)
אוליוהאם אני מקבל מחיאות כפיים?
אה רגע אז זה לא עם ארון?צילום מקצועי. ועשוי ממש טוב
כן, גם אני ראיתי את זה בעבר בביצוע של ארון ואני עכשיו לא יכול להשוות בינהם כי מצד אחד ג'ק וולף הוא עכשיו הדמות הזאת בשבילי והוא מבצע את זה מעולה. מצד שני ארון טבייט הוא ארון טבייט.
שמעתי את השיר הזה מלא אין לי מושג מה העלילהונכון שבלי קונטקסט זה לא ממש ספוילר. אם כי אם תשימי לב ממש לכל מה שנאמר ונראה שם אז תביני דברים לגבי העלילה.
יש מצבבכל מקרה אני מקווה שתראי. (אני אמחא כפיים עבורך)
דודיםאה רגע אז זה לא עם ארון?
טובנו בכל זאת איפה רואים?
יוטיוב? דודים? סטרימינג?
נורא מעצבן שאם מגיבים למשהו זה פותח את הספוילר, מזל שראיתי רק קטעים מסוף ההודעה אז לא הבנתי כלוםראיתי גם את הפרק החדש של Murderbot
כל פרק אני אוהב את הסדרה הזאת יותר. אבל אני ממש חושב שהיה עדיף לראות אותה בבינג' מאשר הקטע הזה של לחכות שבוע בין פרק לפרק.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.