דיון - סוסים ואמצעים

• פותח הנושא jgut
  • פורסם בתאריך

vet

New member
אין לך מושג גם כאן

מספר ניתוחי הקוליק ב12 השנים האחרונות לא השתנה ועומד של כ 80 בשנה רק אתמול פגשתי את גיורא בספרד וזה ישירות ממנו לא יודע מאן את שואבת את השטויות האלה

תםטםOHIO

New member
נתון מעניין

יש לי ספקות משלי, מה גם שאם המחיר היה סביר יותר היו הרבה יותר ניתוחים מצילי חיים. האם נתון לך המספר לגבי מקומות אחרים שמבצעים ניתוחים? לפני 12 שנה לא קיימו ניתוחים בעומר או בכפר הירוק, אולם פייר יהיה להגיד שנסיון בתחום הזה הוא לטובה.

vet

New member
לא נוח לך עם העובדות

אז את הופכת אחרים לשקרנים. זה מזכיר לי את ויכוח הלמיניטיס מלפני שנהץ אין לי מושג על המקומות האחרים, ואני רק תוהה מי הכירורגים שם.

תםטםOHIO

New member
דר' אוהד

הויכוח הזה הגיע לסופו. בשפה עממית אני אגיד את זה: לא יודעת "מה נחת עליך" אבל כפי שאתה מעוניין בעובדות חותכות וברציונאליות אני מבטיחה לך שאני כמוך, נצמדת לעובדות מוצקות. "גיורא (אבני? קדמי?) אמר" זה לא נתון מדויק. יש לי את הזכות לספקות שלי, בדיוק 1.גם בתוספת העובדה שאין לך נתונים ממקומות אחרים בארץ שעושים ניתוחי בטן שלא ידעת על קיומם ו2.גם לאור הויכוח משנה שעברה שבו צורת הדיון מולה התמודדתי לא הניחה לעובדות לבלבל אותך.

מיס לי

New member
התהיה שלך נכונה, לפחות חלקית.

אני רק רוצה להגיד שאני בד"כ לא נכנסת לויכוחים כאלה או אחרים אבל כשמתחילים עם כאלה סילופי אמת ויציאה מפרופורציות זה כבר בלתי נסבל להמשיך לקרוא ולא להגיב. ד"ר אהוד, אין לך שמץ לגבי המקומות האחרים מפני שלפחות באחד מהשניים שהוזכרו על ידי ליאת (בית החולים בעומר) לא מתבצעים ניתוחי קוליק (ובאופן כללי נדיר שמנתחים שם סוסים)! אני חושבת שזה רק מוכיח עד כמה גם שאר הדברים שהיא כותבת אינם אמינים... במקרה אני מכירה את הבית חולים הזה היכרות קרובה, בוודאות יותר ממנה, זה מדהים אותי לקרוא באיזה בטחון היא כתבה שמבצעים שם ניתוחי קוליק ועוד במחירים זולים יותר מאשר בבית דגן (לטיפולים שלא מבצעים בדרך כלל גם אין מחירון, ליאת). אולי היא לא עושה זאת במזיד, אולי היא חושבת שהיא מבינה משהו מסויים אבל במציאות לא כך הם פני הדברים ואולי היא סתם לא מעודכנת. ליאת, בהתחלה הערכתי מאוד את כל רצונך הטוב ואת המרץ בו את פועלת למען הסוסים שלך והסוסים בארץ בכלל... דברים כאלו שאת כותבת כאן הורסים! אני רוכשת לך הרבה כבוד אבל כל פעם שמתעורר ויכוח מעיין זה את רק גורמת לעצמך להראות רע יותר. מה שכתבת על בית דגן העליב והכעיס אפילו אותי, אני שאין לי שום קשר למקום- אני לא סטודנטית לוטרינריה, לא עובדת או מתנדבת שם. יצא לי לבקר שם מספר פעמים לצורך ולא לצורך טיפול ועל אף שהסטודנטים הם באמת אלה שמקבלים את המטופלים ומבצעים פרוצדורות מסויימות תמיד הרגשתי שהיחס הוא טוב ומקצועי ותמיד תמיד היה פיקוח מצד וטרינר מסומך, שלא לדבר על כך שהניתוחים בוצעו ע"י הוט' עצמם ולא ע"י סטודנטים. לא להצליח להכניס קטטר לוריד ולנסות את הרגל השנייה זו לא נחלת סטודנטים בלבד, אני מבטיחה לך שגם הרבה וטרינרים מנוסים מתקשים לפעמים. נכון אולי שהסיכויים של סטודנט לא להצליח הם גבוהים יותר אבל זה באמת לא סוף העולם (וגם לי קרה בקופ"ח מקרה כזה השבוע כשאחות מוסמכת ומנוסה חוררה לי את שתי הידיים
) כי אחרת אם הם לא יתנסו וילמדו, מי יהיו הוטרינרים בעתיד? הרעיון של להתאמן על חיות ללא בעלים נשמע לי כמו אפלייה מגעילה ואין לי מה להוסיף בעניין מלבד העובדה שאת לא הבן אדם ממנו הייתי מצפה לשמוע כזה דבר. זהו, הייתי חייבת לכתוב משהו כי הרגשתי שאם לא אגיב אתפוצץ... לא התכוונתי להעליב או לפגוע באף אחד ואני מצטערת מראש אם עשיתי זאת. שבת שלום!

NTL

New member
וואלה ליאת...

אין לי הרבה מה להגיד חוץ מכל הכבוד. הכל נכון... אם אפשר להוסיף שאני מכירה מעל ל20 חיות שנשלחו לבית החולים לטיפול ולא יצאו בחיים? (בינהם גם 4 סוסים). האמת? שאני מכירה רק כלב אחד שנכנס לשם ויצא חי, הבעלים הוציא אותו בזמן הטיפול ולקח אותו לוטרינר אחר. הבית חולים טען שיש לו משהו בכליות ובסוף הסתבר שבכלל זה משהו אחר. בכל אופן ישר כוח ליאת וכנראה שהיה לי משהו להגיד בסוף...

תםטםOHIO

New member
תודה אנטי אבל אני בכלל לא התחלתי

את הויכוח הזה. אני מוצאת את עצמי נגררת קודם כל להבהרת דברים שיוחסו לי ולא אמרתי ואח"כ להעמדת הדברים על דיוקם. ברור לי שהמעורבות של דר' אוהד פוגעת בו ונתתי את האפשרות שלא להכנס לעומק. באופן אישי אני מאוכזבת מבית דגן כבי"ח וכאקדמיה אבל אין לי שום צורך אישי "להכנס בהם" על טעויות או התנהלות. אם אזדקק לשירותיהם אגיע לשם ואטפל שם או בכל מקום שאקבל טיפול טוב גם במסגרת הליקויים. אני אישית מכירה הרבה וטרינרים, סטודנטים ומורים, אין לי שום כוונה לפגוע בם ולטעמי העימות הזה היה מיותר ותפל בעיקר כי רובו נסיונות להקצנה וחריגה מנושא הדיון עליו עניתי לשאלתה של סש"ן. בקיצור, סתם בזבוז אנרגיה, זו לא חזית עבורי, אני עסוקה מדי בתחום שלי ובעבודה שלי מלהתווכח על דברים שלא משתנים ושאין בכוחי לשנות..

vet

New member
לפחות תקראי לי בשמי הנכון

מינימום של יחס

תםטםOHIO

New member
סליחה דר' אהוד כמובן.

אני כותבת מהר ומ5 בבוקר על הרגליים אבל סליחה על הטעות בשם. אבל אחרי יום של המון תגובות אל תטען בבקשה למינימום של יחס :)

תםטםOHIO

New member
ואנטי

תודה רבה על התמיכה. הכלבה שלי אובחנה שם כחולת סכרת אחרי 3 וטרינרים פרטיים שונים שבדקו אותה במשך 3 חודשים מתחילת הסימנים המובהקים (שתן מימי, קשיי נשימה)ולא עשו בדיקת דם פשוטה לסוכר. רק כשהיא התעוורה הם קלטו מה יש לה. הוצאתי אז 10000 ש"ח בבי"ח ועברתי לרופא פרטי שלקח פחות משליש. גם אם נסעתי מטל שחר לצפון ת"א הטיפול של דר' עופר ישראלי היה שווה את זה. ולא רק במחיר. בטיפול האישי, בגישה הצמודה באחריות והאהבה. אדם יקר.

סוני DSCH1

New member
את אולי לא אבל יש אנשים

שכן אני מכירה מישהו שבעצם אני טיפלתי בסוסה שלו אז הם שילמו יותר מי איזה 50 אלף שח על סוסה אחת וסייח

jgut

New member
מסכימה בהחלט

במיוחד עם ההשקפה של good enough parenting אני לא יכולה להגדיר את הסכום שהייתי מוציאה על הסוס שלי אבל אני מניחה לדוגמא שרוב האנשים לא היו מוציאים סכום על ניתוח שעלותו מאתיים אלף שקל, וגם אני לא. כי קיימות מגבלות המציאות. ובעיני לכל דבר יש גבול, גם על הסכומים שהייתי מוציאה על עצמי במקרה דומה.

תםטםOHIO

New member
כולם ענו כמו שאני חושבת,

לגבי טיפול רפואי, לרוב במקרים לא סטנדרטיים הייתי מתייעצת עם יותר מרופא אחד. שאלות טובות, לא על כולן אני מסוגלת לענות (איפה הגבול וכו') אבל הגבול בערך עובר במקום בו נראה לי שאין יותר הרמוניה. נניח, אם חיה סובלת מאד והטיפול קשה, מתמשך ואינו מראה סימנים של החלמה לאחר זמן שקבעתי לעצמי, אז שם הגבול עובר. היה בשיקום אחד סוס שלא סבל אבל לא יכל לדרוך על הרגל. אחרי מספר נסיונות טיפול הוא הפסיק לגרור אותה והתחיל לדרוך על הקצה ובטיפול נוסף דרך דריכה טובה יותר ויותר.. היתה לי מוכנות אין סוף עבור הסוס הזה אך כאשר נהיו בעיות בירוקרטיות עם הבעלים הקודמים שלו והבנתי שהוא עלול לחזור לבעלים מזניח ויתרתי. כך שהגבול הוא לא תמיד במקום שעובר הכסף. לדעתי יש דילמות מוסריות שמשקלן כבד יותר ממחיר השקעה כספית. הרשויות צריכות להתערב כאשר מתקיימת הזנחה פושעת ויש לרשויות את הכלים לטפל יותר טוב בסוס.

נכון. קראתי שנה שעברה (2005) כתבה

על חווה שנסגרה כי הייתה הזנחה נוראית בסוסים. הם היו פשוט שלדים מהלכים, מצע כל-כך נוראי שאי אפשר לתאר כמה זה היה נוראי. האגודה שמצאה את החווה- צער בעלי חיים בת"א נראה לי, לקחה את הסוסים ותבעו את בעל החווה (אני לא בטוחה). מה שאני כן בטוחה זה שנתנו לו איסור על גידול בעלי חיים. מוזר שכשהגיעו תלונות על אותה חווה לעירייה של אותה עיר (נראה לי ת"א אבל שוב אני לא בטוחה) העירייה לא עשתה שום דבר. אולי רק אחרי שהסוסים היו מתים אז העירייה הייתה באה אליו ואומרתש אין מה לעשות כי הסוסים מתו.

gideonh2

New member
חוות סוסים שמזניחות את

הסוסים שלהם בדרך כלל שייכות לעבריינים ואיתם המועצות והעיריות לא מתעסקות. שפנים כאלה תמיד "גיבורים" על אזרחים טובים כאלה שמעיזים לזרוק את גזם הגינה יום לפני היום שהוקצה לאותו רחוב ואז בשנייה מגיעים כל הפקחים אוכפי החוק ומפעילים את סמכותם. איחס ענק מה שקורה בעיריות ובמועצות לגבי אכיפה.חוץ מזה בעיניין ניתוחים יקרים קיימים ביטוחים לניתוחים שמוגדרים ניתוחים מצילי חיים וקוליק נחשב ניתוח כזה. אני ביטחתי את מלודי ביטוח צד ג' והוספתי ממש סכום זניח בעבור "שקט" מכיוון של ביטוח מציל חיים. ככה זה נכנס בהוצאות השוטפות ונראה ממש קטן

כן. גם בפטנט יש אפשרות לעשות ביטוח

צד ג' ויש להם גם ביטוח לייבסטוק (livestock).בשביל למצוא את זה אני אשים הדרכה ולא קישור- כי אי אפשר לשים שם קישור לדף מסויים, הכל אותה כתובת.טוב, אז נכנסים לאתר של פטנט ומשם למחלקת סוסים (יש כפתור שכתוב עליו סוסים למעלה בדף ומעליו תמונה מצויירת של סוס). מסם למטה יש כל מיני קישורים ומצד ימין למטה יש 'ביטוח סוסים'. לוחצים על זה ומגיעים לדף של שני הביטוחים שהם נותנים.

תיקון. למעלה יש כפתור עם המילה

סוסים ולידו פרסה. יותר למטה יש כפתור עם המילה סוסים ולידו הציור.

למעלה