בוא נבדוק את העובדות
כמה ניתוחים היו ב1990 בשנה? כמה היום? תבין, הדיון התחיל להגיע למחשבה שאם אדם לא יכול לממן ברפרוף ניתוח קוליק עבור סוס אז הוא לא צריך להחזיק סוס. אתה יודע שפחות מ%10 קוליקים מגיעים לצורך בניתוח. אם סוס צריך ניתוח אז דחוף לניתוח. ואם יש קוליק אז דחוף לוטרינר. זה כן, אבל מפה להגיע לחשוב שאי אפשר להחזיק סוס בלי להתכונן להוצאות ניתוח זו הגזמה מיותרת. כל שאר הדברים שכתבתי על ניתוח קוליק מוסכמים - מותיר צלקת? כן. סבירות גבוהה לקוליק נוסף? - כן, סיבוכים? כן כן כן אז, לעולם לא תוציא שאטען שלא לשלוח סוס שצריך לניתוח. ועוד איך שכן. אבל בין זה לבין כל אחזקה של סוס כוללת בתוכה הוצאות ניתוחים?? ממש לא. מה אני מציעה? מניעה. וזה אומר פחות תערובת יותר מזון טבעי, תוספים מתאימים - ומינרלים, (סילבר) פעילות יומיומית טובה ושפע מים טריים. אני מציעה תמיכה של הומאופטיה והרבליזם. ואם יש קוליק, להזמין וטרינר ויפה שעה קודם. ואם צריך ניתוח, אז להכנס ישר ולדבר על כסף אח"כ. אני באופן אישי הוצאתי ב10 שנים אחרונות יותר מ100,00 ש"ח טיפולים וטרינרים לחיות שהיו אצלי או אצל אחרים. אז אני לא נוהגת במזדה. סו ווט.? ואל נא תפקפק ישר בהכשרה של וטרינרים אחרים רק כי דעתם שונה. דליגיטימציה לא מתאימה כאן. הוטרינרים שאני מדברת עליהם, בינהם עמיתים שאתה מכיר אישית או ששמותיהם הוזכרו ביננו חוץ מהם, והטענה הזו היא נפוצה גם בין וטרינרים שלא הוזכרו ביננו. הטענה של הוטרינרים היא לא על ניתוח קוליק (לדעתי האחוזים יותר גבוהים, להצלחה, אבל הסיבוכים השונים שגם גורמים למוות עומדים על בין 50% ל30% ) אלא טענתם על המחיר.