דיון - סוסים ואמצעים

• פותח הנושא jgut
  • פורסם בתאריך

תםטםOHIO

New member
P: כמו שכתב למטה לוג'יין אבלר,

אחזקה נכונה כוללת דברים מסוימים. אם יהיו מקרים יוצאי דופן, יש תשלומים או שחוצים את הגשר כשהוא מגיע.

vet

New member
אני לא סלחתי

מה זאת אומרת ה"נפוצות"? או "האופציה" שפחות קיימת? האם את רומזת או אומרת שמנתחים יותר כיום ללא סיבה? יש לך בסיס למה שאת אומרת? "הניתוח מותיר צלקת שעלולה לגרום לקוליקים נוספים". יש לך דרך אחרת? סיכויי הצלחה בניתוחי קוליק עומדים על למעלה מ80%, זה לא נחשב בינוני. יש לך דרך יותר טובה? אנא גלי לנו עלויות הניתוח עצומות מעבר לכל מה שאת חושבת ועדיין אני מוכן להתערב איתך שכמו כל מוסד אקדמי בעולם הם מפסידים כסף. חורה לי שאנשים חושבים שחמדנות היא הגורם המניע מאחורי בית החולים. אני עדיין זוכר כשהייתי שם שערב אחד הגיע אדם עם סוסו וכנדרש לשלם שאל: מה משלמים פה? על מנת לאזן את הדברים, למה שלא תתקשרי להדסה לשאול כמה יעלה ניתוח בטן למי שלא מבוטח ע"י קופת חולים? אני משוכנע שאז תגידי שגם זו שערוריה

תםטםOHIO

New member
זה לא מה

שטוענים וטרינרים אחרים. גם לגבי המחיר, אני יכולה לצטט מס' וטרינרים שהציעו ניתוחים בפחות מחצי מחיר והביעו פליאה גדולה ותרעומת על המחיר בבי"ח. ואנא, אל תכניס מילים בפי, לא רמזתי ולא אמרתי שמנתחים ללא סיבה. מה שהילטון מנהל ביה"ח בתקופה שלו ויוני פרס זה שני דברים שונים מכל הבחינות.

תםטםOHIO

New member
בנוסף, זה שהחיות

שמגיעות לשם משמשות להתלמדות הסטודנטים מעלה בעיות קשות. ואני כמובן מדברת מנסיון. לא טוענת שהסטודנטים לא צריכים ללמוד ולקבל נסיון אבל כאשר זה בא על חשבון חיה פרטית שלי זה לא אמור לעניין אותי, ולראות סטאזר נאבק עם החדרת מחט לוריד ומעביר ליד השניה זה מראה נפוץ ומעצבן. אם הם מלמדים על החיה שלי את אימוני הסטודנטים, יש לזה מחיר עבור הלקוח- להמתין יותר, לקבל יחס פחות מקצועי ולסבול ביחד עם החיה עד הגעת הוטרינר. מנסיוני הרב עם הביה"ח, אני מעריכה את עבודתם אך הם לא חפים מביקורת. ידוע לי על מס' ניתוחים שהיתה בהם רשלנות, למשל ניתוח קוליק בו הושארה גזה בפנים. ביקורת זה דבר חיובי וגם בית החולים דגן לא חף מדברים שאפשר לשפר, כולל היחס בין מחיר למחירי השוק.

תםטםOHIO

New member
ועוד דבר - נושא הדיון היה

או יותר נכון סש"ן העלתה שאלה אם אדם שלא יכול לעמוד בהוצאות הניתוח לא רשאי להחזיק סוס (חוקית ומוסרית). אז לפני שאתה קופץ, תבדוק את ההקשר של התשובה שלי לסש"נ.

vet

New member
אני קופץ כי את שוב

מכפישה, ללא שום בושה. נדמה לי שכאשר זה היה מכוון אליך איימת בתביעה

תםטםOHIO

New member
ממש לא

אתה קופץ כי לא הבנת את ההקשר. ככה זה נראה. לא טענתי שהניתוח לא רצוי אלא שאחזקה של סוס לדעתי לא צריכה לקחת בחשבון חסכונות לעלויות ניתוח קוליק ואף טענתי כי את עלות הניתוח הגבוהה ניתן לשלם בתשלומים.

vet

New member
לטעמי את מכפישה

ועדיין לא אמרת לי היכן עוד בארץ ניתן לבצע ניתוח קוליק. ובינינו נראה לי שאני קצת יותר מוסמך ממך לקבוע מהי ההכשרה שצריך לעבור על מנת לפתוח ולסגור בטן ולדעת מה עושים (הפתיחה והסגירה כשלעצמם אינם מסובכים).

תםטםOHIO

New member
ולטעמי אתה מכפיש

כאשר דר' (שאתן לך את פרטיה במסר אם תחפוץ) מהדסה טוענת באוזניי שזו שערורייה לגבי ניתוחי סוסים אני מאמינה שאפשר להסתמך על דעתה. ניתוחי קוליק אפשר אצל יוני פרס בקליניקה שלו בביה"ח הוטרינרי בכפר הירוק שכל מחיריו הם כמעט ב50% נמוכים מעלויות אשפוז בית דגן. אפשר גם בבי"ח בעומר שם עלויות נמוכות מבית דגן. אתה טוען שהוטרינרים שם לא מתאימים בשביל ניתוחי קוליק? אגב, באחוזי הצלחה תלוי מי הרופא לא? לא מוכרת לי סטטיסטיקה מהארץ. אני מסתמכת על רופא מומחה מאנגליה דווקא, שאני קוראת את כתביו קבוע. האחוזים שהוא מדבר עליהם טובים מאד. בקיצור דר' אוהד, בנושא הזה הזה של תשלום מחירים לוטרינרים ההסמכה שלך לא קשורה. אבל להאשים אותי בהכפשה שאני טוענת שמחירים של 50,000 ש"ח עבור ניתוח אינו שערורייה? לדעת רופאים אחרים רבים (שמות במסר בלבד) זו שערורייה. כולנו מכפישים? כולנו לא מקצועיים? אני מוכנה באופן אישי לא לרשום כך קבל עם ועדה אם זה פוגע בך אך אני בהחלט חושבת ככה.

תםטםOHIO

New member
למען הסר ספק

אני חייבת פה הערה. כאילו יד הגורל התערבה, אותה מנתחת כירורגית כף יד שעובדת שלושה ימים בשבוע בהדסה --לומדת אצלי רכיבה. שלא יובן שלא כהלכה, לא התקשרתי להדסה בהמלצת אוהד. המקרה פשוט לא יכל להיות יותר מוצלח מבחינת מקריות השימוש במילים ספצפיות.

vet

New member
נוכחות הסטודנטים

מאפשרת לך לקבל השגחה 24/7. בחינם. האם אותם שמציעים לך חצי מחיר מסוגלים גם להבטיח לך שיהיה מי שיבדוק שהסוס שלך חי ב4 לפנות בוקר, שימדוד חום, יאזין לקולות מעי, יחליף עירוי ויתן תרופות, ועוד ירשום הכל בתיק כמו שצריך. הם יכולים? לא. יהיה להם במקרה הטוב עובד זר שמחויבותו והענין שלו בבעל החיים שונה לחלוטין מזה שמנסה ללמוד. אבל אם את והאחרים לא מסוגלים להבין שזה התמורה שאתם מקבלים לכך שהסטודנט מפספס וריד ומנסה שוב, את מוזמנת ללכת לחצי מחיר. אני מבטיח לך שכמו שחמי נהג לומר את צגלי שהזול הוא היקר.

תםטםOHIO

New member
השגחה 24/7 אינה בחינם. מחיר יום אשפ

מחיר יום אשפוז הוא מלבד המחיר לטיפול או כמובן מחיר העלות.

vet

New member
ליאת את לא יודעת על מה את מדברת

בכל מקום בעולם יש טכנאים/אחיות/אחים המשגיחים על הסוס. במוסד אקדמי יש סטודנטים. העלות שאת משלמת היא עבור אחזקת התא, מצע, חשמל, טרקטור וכו'. הסטודנטים עובדים ללא תמורה. המוסד לא רווחי למרות הכל

תםטםOHIO

New member
הם עובדים תמורת

נסיונות בחיה הפרטית שלי וזה מפריע לי. צר לי אם המוסד לא רווחי. כלכלה נכונה יותר אולי היתה שוקלת מחירים רלוונטיים למצב הכספי הממוצע של האזרחים במדינת ישראל ומאפשרת לאנשים רבים שאינם יכולים לעמוד בתשלום, טיפול כפי שהוא היום. כאשר רבים נושאים בנטל, או במילים אחרות, כשהתשלום מתאפשר לרבים יותר, כך גם הרווחים מתאפשרים. אתה טוען על עלויות אבל ביה"ח הוא לא לחלוטין מופרט, חלקו הגדול עדיין עובד תחת משרד החקלאות וממומון מכספו של משלם המיסים.

vet

New member
נסיונות???

תתביישי לך. זה שקר שאין כדוגמתו הגובל בהוצאת דיבה. אם אני הייתי עובד שם לא הייתי עובר על זה בשקט. אין מילים בפי, בושי והכלמי לך.

תםטםOHIO

New member
באמת אין מילים בפיך

אם זה לא נסיונות אז מה זה? הם לומדים והניסוי והתנסות שלהם על הלקוח. הם, הסטודנטים, משלמים על שעות העבודה שלהם למוסד אקדמי שנותן לסטודנטים עבודה של אנשי מקצוע כפי שכתבת, של מטפלים/טכנאים/אחיות/אחים כפי שכתבת בעצמך. אני כלקוחה לא צריכה לקחת אחריות על הלימודים של סטודנטים שלא מקבלים משכורת על עבודתם. אני כלקוחה מצפה לקבל יחס מקצועי, מהירות בשירות ותנאים נוחים לתשלום ביחס לעלות, מה שלא קיים היום בבית דגן, לא משנה כמה תסובב את הבושה עלי.

KRUEGER

New member
אבל אם הם לא ייתאמנו

הם לאיוכלו להגיע למצב בו הם יכולים לעשות ניתוח ללא וט' מוסמך או וואט אוור... הכוונה היא.. שכדי שהם יוכלו בעתיד לעשות ניתוחים בצורה טובה הם צריכים להתאמן לא? ואם ימנעו את זה מהם, זה עלול לעלות במוות של סוסים אחרים בעתיד... וכל עוד יש בניתוח וט' מוסמך שיכול לתקן את השגיאות של המתלמד, ולהסביר לו איך לעשות זאת בצורה נכונה, אני לא מבינה מה הבעיה פה... ואפילו חושבת שזה רצוי...

תםטםOHIO

New member
שיתאמנו על חיות של צב"ח.

לא חרים בעלי חיים שמשוועים לטיפול וטרינרי אוהב ומסור בהתנדבות (כמו שהסטודנטים עושים בבית דגן). כלקוחה פרטית בכסף מלא מגיע יחס מקצועי מלא. זה לא האינטרס של הלקוח בבית החולים - כיצד מתפקד המוסד האקדמי. ביה"ס ובית חולים הם שני תחומים שונים. בית דגן משלב אותם בהצלחה אומנם, אבל הלקוח משלם את המחיר, ומחיר מלא. וזה לא פייר.

למעלה