דיון - סוסים ואמצעים

• פותח הנושא jgut
  • פורסם בתאריך

jgut

New member
דיון - סוסים ואמצעים

כמו שרובכם יודעים גידול סוסים הוא עסק יקר, ולכן עולות פה שאלות לגבי איך אנחנו מכלכלים את הסוסים שלנו. הפעם רציתי לפתח דיון על הטיפול הרפואי בסוסים שגם אינו זול. איזה טיפול רפואי ניראה לכם חובה (גם בשוטף כגון חיסונים וגם במקרה של מחלה)? איפה עובר הגבול של מה\כמה הייתם מוכנים להוציא על סוסכם? מתי לדעתכם אי טיפול בסוס היינו בגדר הזנחה פושעת? ומתי הרשויות צריכות להתערב?

אחלה דיון ../images/Emo45.gif

אבל הילדים כאן צועקים עלי
, אז אחזור אחרי שבבית תשתרר דממה

jgut

New member
טוב אז אני אגיב ראשונה...

לדעתי טיפול רפואי שחובה מתחיל בכל הטיפולים השוטפים כמו חיסון כלבת, שפעת, טטנוס והרפס לסוסים שיוצאים לתחרויות וכמובן תילוע. בנוסף טיפולי שיניים. כל אלה דברים שצריכים לקחת אותם בחשבון להוצאות הטיפול השוטף. בנוסף כל מקרה שבו הסוס חולה\נפצע וזקוק לביקור וטרינר ותרופות (שגם הן הוצאה לא קטנה בכלל). בעיני זה המינימום אחריות ולדעתי אדם שאינו יכול להרשות לעצמו את הטיפולים האלה לא צריך לקחת סוס. בנוסף כל מקרה שמצויין מעל ולא בטיפול זו אכן הזנחה של בעל החיים וזקוקה להתערבות במציאות אדיאלית. ברמה האישית אני הייתי מוכנה להוציא על הסוס שלי על ניתוחים יקרים אים יזדקק בתנאי כמובן שזה יהיה מחיר שידי משגת (כח אחד בהתאם ליכולתו, אבל כמה אלפי שקלים בודדים ניראה לי סביר). מצד שני אנחנו חיים בעולם שבו בני אדם מביאים ילדים כשאין להם אמצעים לטפל בהם, אז למה שלא יקחו סוס ויזניחו גם אותו...

אין לי סוס אז בקשר לטיפולים מה שאני

יודעת. שחייבים תילוע, טיפול וטרינר ותרופות כשצריך, חיסונים. אם יש עוד אז אני לא ממש יודעת. הזנחה לדעתי זה שכאשר הסוס צריך טיפול וטרינר ולא מקבל אותו ובכלל כשהוא לא מקבל את הצרכים שהוא צריך (מזון, מים נקיים, תרופות כשצריך, טיפולי וטרינר וכו'). אם אי אפשר לספק לסוס את הטיפולים שהוא צריך למשל אז לא לגדל סוס. בקשר להוצאות לדעתי כשהסוס צריך טיפול ותרופות למשל צריך לתת לו את זה ולא ממש משנה כמה שזה עולה. אבל שוב- אין לי סוס.

fliperit

New member
דיון מעולה ../images/Emo45.gif

טיפול חובה? כל החיסונים שדרושים ע"פ החוק ועל פי ההתאחדות, וטרינר בכל פעם שמשו נראה לי בסדר (אם זה צליעה, נזלת או סוס ירוד). מעבר לזה- כל המלצה של הוטרינר לגבי טיפול רפואי נחוץ חייבים לקבל ולא להתקמצן. אין גבול של השקעה כספית בעיני. מי שלוקח על עצמו סוס צריך לקחת את כל הסיכונים הכלכליים הכרוכים בכך (ובגלל זה אני לא מבקשת מההורים שיקנו סוס..כי עקרונית הם יכולים להרשות לעצמם אם זה יהיה בראש סדר העדיפויות). הזנחה פושעת? כשלא מפלים בצליעה או מחלה, וכאשר הוס באופן קבוע במצב ירוד או תת תזונה

popi199

New member
עונה

טיפולי חובה זה כל הטיפולים השוטפים כמו חיסונים, תילועים וכ'ו ובנוסף אם אני רואה שלסוס יש איזו מצוקה או משהו כזה ואני לא יודעת לזהות מה זה אני מתייעצת עם וט' ואם הוא מוצא לנכון להגיע הוא מגיע. בנוסף לדעתי חשוב גם לטפל בכל מה שנראה לי כבעלת הסוס חריג לדוגמא לסוס שלי היו פתאום "קנקים" בצוואר, דיברתי עם וט' והוא המליץ לדבר עם כירופרקטית- היא ראתה לנכון להגיע וטיפלה בו ועל הדרך בדקה וטיפלה גם בסוס השני ויש כאלה שיקראו לזה פינוקים או מותרות אבל אם הסוס באחזקתי אני אוודא שהוא נשמר כמו שצריך ושאין לו כל מיני כאבים. לגבי סכומים שהייתי מוכנה להוציא על סוס- מה שיש לי ויותר, גם אם לא היה לי הייתי הופכת עולמות בשביל לטפל. אז מבחינתי אין גבול. לדעתי הזנחה זה כשהסוס לא מקבל טיפול מקצועי כשהוא צריך, כשמנסים לקצץ בהוצאות וזה נופל על הבריאות של הסוס. אם הייתי רוצה לקצץ אז לא הייתי מוציאה נניח על ציוד מאוד יקר או משהו בסגנון אבל בבריאות לא מקצצים. עניין הרשויות הוא קצת יותר מסובך...כי לא הכל נראה להם כהזנחה. בעקרון מבחינתם הם יפעלו כשקיימת סכנה ממשית לחיי הסוס. מבחינתי הזנחה שמצריכה התערבות זה כשיש אנשים שהם פשוט לא בעלי סוסים אחראיים.

primetime1

New member
../images/Emo45.gif

חח זה כאילו כתבת את זה בשמי... בכל אופן רק רציתי להוסיף שבד"כ שמנסים לחסוך ולא להזמין וטרינר הרבה פעמים העניינים מסתבכים ובסוף זה רק יוצא יותר יקר. מי שלא יכול לדאוג לרווחת הסוס שלו עדיף שלא יחזיק סוס.

לא שאלה פשוטה

אני נורא רוצה לומר ש"הייתי עושה הכל בשביל סוס שלי", אבל זה לא נכון. יש גבול. כי יש לי אחריות גם כלפי עצמי וכלפי ילדי. ואנחנו קודמים לבעלי החיים שלנו. אני יודעת כמה עולה האחזקה השוטפת. לא הייתי מתפשרת על תנאי אחזקה נאותים. לא הייתי מוותרת על האפשרות של הסוס להיות משוחרר. לא הייתי מוותר על טילוף-פרזול סדיר. חיסונים ותילוע. ציוד תקין. תזונה הולמת. לא הייתי מוותר על לקרוא לוטרינר כל אימת שמתגלים בסוס שלי סימני מצוקה. כשמעט-כמעט היה לי סוס - בדקתי את עלויות הביטוח הרפואי, והגעתי למסקנה שהן סבירות. אני חושבת שהייתי מכלכלת מראש גם עלויות ביטוח כזה למקרה ניתוחים או טיפולים יקרים יותר ואשפוזים. אני זוכרת את ההתגייסות של חברת פורום עבור סייח פצוע שלה. זה מאוד נגע לליבי. אבל בניגוד לפופי למשל, אני לא הייתי עושה בשביל סוס שלי ה-כ-ל. אני לא חושבת שהייתי יכולה להוציא סכומים של עשרים ושלושים אלף ש"ח. היום, בענייני הורות, מדברים על good enough parenting. אני חושבת שזה נכון גם לפה. האחריות צריכה להיות טובה דיה, בשביל להחזיק סוס בריא ושמח. היא לא חייבת להיות מעולה, היא לא חייבת לכלול פינוקים, אבל היא צריכה להיות טובה דיה. ואם אין בידי לעמוד בהוצאה הכלכלית הכרוכה בזה - אני מוותרת.

תםטםOHIO

New member
../images/Emo23.gif

תודה :) וההענות של חברי הפורום ואנשים סביבי נגעה מאד לליבי. וגם, שקראתי את כולם ובלב אמרתי - טילוף.., טילוף.. :) טיפול בפרסות זה מאד מאד חשוב. לא לשכוח :) אז קבלי ח"ח שזכרת

גם לי הבהב טילוף,וגם טיפול נגד

זבובים,או כל טיפול לרווחת הסוס (מאוורר,טיפול חצר) יש לי דילמה עד לאן מגיע טיפול. אם נניח יש לי סוס,ואני לא אוכל לממן עבורו ניתוח קוליק,יש לי את הזכות להחזיק אותו?

primetime1

New member
הדיון הוא לגבי טיפול רפואי...

טילוף וזבובים זה בשוטף, לדעתי לפחות.

אבל זה משפיע

אם את לא מטלפת ולא מנקה לסוס את התא,מן הסתם שיהיו לך בעיות רפואיות אחר כך.

primetime1

New member
לא מתווכחת על זה

אבל זה כבר קשור לאחזקה שוטפת ולא לווטרינר.

vet

New member
אם הסוס צריך ניתוח קוליק

ולא יהיה כסף, אין לך מה לדאוג לגבי זכות להחזיק כי הסוס קרוב למדי ימות

אבל זהו בדיוק

האם אתה פסול מלהחזיק סוס, משום שאתה יודע מראש שאת לא תוכל לממן ניתוח מאוד יקר (שסבירותו, יש לקוות - נמוכה)? מהו הסטנדרט המינימלי שראוי לקחת בחשבון מבחינת עלויות גידול (אחזקה וגם צפי טיפולים רפואיים) שהוא סטנדרט אחראי?

תםטםOHIO

New member
סליחה אבל

ה"נפוצות" של ניתוחי הקוליק היא לאחרונה, 15 שנים אחורה לא היה נהוג כל כך לשלוח לניתוחי קוליק גם בעלי אמצעים. האופציה היתה "פחות" קיימת. ויש לציין ש הניתוח בערך של כ-10,00 ש"ח עם אחוזי הצלחה בינוניים ואפשרות לסיבוכים לפני ואחרי וגם, מותיר צלקת במעי שעלולה להיות טריגר לקוליקים נוספים במקום. כך שלא הכל שחור או לבן. על הוצאות גדולות של ניתוחים אפשר לשלם בתשלומים במידה ויקרו, ובלי כל קשר לשאר, המחירים של ביה"ח בית דגן הם שערוריתיים. אז, לדעתי אין פסול באחזקת סוס כל זמן שיש מודעות לטיפול ואפשרות כלכלית להוצאה השוטפת שכוללת את הטיפולים שהוזכרו כאן. ויש דרכים להתפשר, אני, אישית, מוציאה על האוטו פחות מעל הסוסים. ואני משתדלת לחשוב בכיוון הזה גם בעבור עצמי, לעומת חלק ממכריי, שמוציאים על הרכב בשנה פי כמה ממה שהם מוכנים להוציא עבור עצמם.

סלחתי ../images/Emo3.gif

אבל התכוונתי לדון בזה מההיבט של היכולת הכספית, נגיד בניתוח שאינו שנוי במחלוקת. (ברורים לי הסיכונים של ניתוחי בטן, סיכויי ההחלמה הם עניין של המקרה המסויים, אבל חשיפה לזיהומים, הידבקויות, סיכונים למחלות חוזרות וצרות אחרות - נו, אם אפשר בלי, אז עדיף. )

למעלה