דיון מענין וחשוב

EverMan

New member
היא ימין כלכלי ושמאל מדיני או להפך.

מפלגה מורכבת מ2 חלקים, שלרוב הולכים ביחד אבל בלא בהכרח. שילוב של השמאל/ימין כלכלי עם שמאל/ימין מדיני. באופוריה שלי היו 4 מפלגות בישראל שהיו נכנסות לנישות האלה, והיו מצביעים אידיאולוגית נטו.

very VIP

New member
אני מבין את מה שאתה אומר

אבל אתה אומר שאין מרכז, אז מה המפלגות האלה בדיוק?

very VIP

New member
לפי מה שאתה אומר-

האם תחזיר שטחים או לא ? אם תחזיר - אתה יוני. אם אתה מתנגד לכך - אתה ניצי. אין אמצע. אין מרכז. "מפלגת מרכז" זה השקר הכי גדול שנברא. אם ככה, מזה שינוי?

EverMan

New member
נכון.

שינוי היא מפלגת מרכז. היא חסרת דעות ברורות בנושא מדיני באופן מובהק. בנושא הכלכלי והאזרחי היא מייצגת קו נורא ברור. שהוא ימני ליברלי. עקרונית, מי שהנושא המדיני חשוב לו - לא היה צריך להצביע לשינוי. כי עקרונית (בפועל זה היה אחרת) לא היה להם אידיאולוגיה בנושא, והם היו עלולים להצביע בעד טרנספר או בעד כל השטחים כולם. אני מדבר יותר על מפלגות כמו קדימה, או מפלגת המרכז. שהן מפלגות ללא שום דרך, לא כלכלית, לא מדינית. הן "במרכז". שזה בהחלט שקר.

EverMan

New member
ובמצע לפניו ?

ובזה שלפניו ? מה ההתייחסות שם הייתה ? (ואם אתה לא יודע (וכנראה אתה לא יודע) - לא הייתה.)

אל תשקר

מפלגת העבודה לא סוציאל דמוקרטית. אני לא מבין במה היא יונית, אפשר לראות בעובדה גם מפלגה נצית -מתונה.

לשם שינוי, הפעם אני מסכים איתך

וזו בדיוק הסיבה שבגללה החלטתי שהפעם אני לא מצביע. אין שום הבדל בין קדימה, שהיא למעשה הליכוד ב', לעבודה ולליכוד. כל השלושה ניאו-ליברליות קפיטליסטיות ומקושרות חזק להון ולשררה. לצערי אף אחת מהן לא השכילה להבין שיש לנתק את הקשר המסוכן בין הון לשלטון, קשר שמאיים כבר בצורה קיומית על מדינת ישראל, ולמרות זאת אף אחת מהן עדיין לא מבינה זאת.

תמשיך להצביע, אבל תצביע לדרך שלך ולא של אחרים

הנה כבר אחד מסכים איתי! קדימה-ליכוד-עבודה.

יש לך שתיים../images/Emo45.gif

אני כמוך חושב שריבוי מפלגות גדולות שחושבות ועושות אותו דבר, זה מיותר לחלוטין. כולם מבטיחים דברים שונים, משקרים לנו, ואחרי הבחירות עושים בדיוק אותו הדבר. אבל, להבדיל ממך, אני לא חושב שצריכים לאחד את שלושת המפלגות למפלגה אחת. להיפך - צריכים להתחיל בפעילות שתפריד ותרחיק את המפלגות זו מזו, כדי שכל אחד יבחר במי שהוא מאמין בלי פחד שמשקרים אותו. אני חושב שאנחנו, אזרחי ישראל צריכים להפסיק לבחור. אם נפסיק לבחור הפולטיקאים יבינו שאנחנו מפסיקים לאכול את השקרים שהם מאכילים אותנו, ואז נתחיל לראות תהליך של היפרדות בין המפלגות הגדולות. המפלגות הגדולות יתחילו ליישם את המצע והאידאולוגיה שלהן ואז נראה הבדל אמיתי בין המפלגות. (כמובן שלקדימה אין זכות קיום במערכת כזאת, משום שאין אידאולוגיה במפלגה הזאת).

goanin

New member
ממתיק:

מרצ. אתה הרי הצבעת עבודה, והגעת למסקנה שהיא ליכוד ב'. אבל כל תפיסת עולמך מיוצגת יפה מאד על ידי אנשים שלא פוחדים להלחם עליה (אולי בגלל זה הם לא פופולריים). מרצ בשבילך.

69הרצל69

New member
לא ניתן להפריד בין הדברים

מי שנגד עוול לעובדים צריך להתנגד גם לעוולות כלפי הפלשתנאים בשטחים.

goanin

New member
גם אני חושב.

אבל היא משותקת ולא ברת השפעה בנושאים האלה. בנושאים החברתיים נראה לי שהיא יותר ברת השפעה. היא מייצגת את העובדים, החלשים, הנכים, המיעוטים. נראה לי שחבל לא לחזק אותה, במיוחד אם אין לך למי להצביע.

האמת שגם העומד בראשה מרתיע אותי מלהצביע עבורה

האיש, מלבד זה שהוא תככן לא קטן וקורא לדיבור עם החמאס שמבקש להשמיד את ישראל, הוא גם קפיטליסט ניאו-ליברל ואליטיסט בעצמו, ממש לא כוס התה שלי.

למעלה