דחוף!!! גיץ בעין

דחוף!!! גיץ בעין

וסליחה שלא משרשרת.. איתי עמד קרוב מידי לאבא שלו שהדליק מנגל וחטף גיץ בעין. אפשר לראות את הכוויה, היא בחלק של הצבע, לא באישון (תודה לאל). במוקד אחיות של הכללית אומרים - מיון. מה עושים?

Neo Me

New member
מיון. מה השאלה ?

ברור שמיון. שירגיש טוב, תעדכני.

פשוט הילד שמח וטוב לב

רק ממצמץ יותר מהרגיל. מידי פעם מתלונן שכואב לו.

Neo Me

New member
אני מקווה שאתם כבר במיון.

זה מסוג הדברים שיכול להזדהם ולהסתבך. ממש כדאי שרופא יראה את זה ולא לסמוך על התחושה הטובה הנוכחית של הילד. מחכה לשמוע עדכון.

היינו, חזרנו, הכל בסדר

פצע בקרנית מהגיץ, אבל אין גוף זר והטיפול די פשוט. הלך זריז במיון של סורוקה. הילד חבוש ושונא את זה

לתת לו להיות בחושך

לא לאמץ את העיניים. פגיעה בקרנית כואבת מאוד בעיקר באור. אם יש לו משקפי שמש תכיני אותם

גילור

New member
שאלה רפואית
שמטרידה אותי

אנחנו עוברים סדרת בדיקות עם רוני (בת ה-3) עקב כאבי בטן שאינם עוברים לאורך תקופה ממושכת מאוד. הערכים שאני רואה שהם חריגים (התוצאות הגיעו רק אתמול כשכבר לא היה רופא בקופ"ח לשאול): platelets- 403 lipase - 17 hemoglobin - 11.80 מישהו יודע אולי להסביר? אולי עזרת הרופאות פה בפורום?

platelets= טסיות, עד כמה שאני יודעת עד 450000

לילדים נחשב תקין. ההמוגלובין קצת על הצד הנמוך (לזכרוני אצל ילדים הסף התחתון של הנורמה הוא 12-12.5), אבל לא מאוד חריג. אבל תכף יגיעו הדוקטוריות...

micpri

New member
דלקת בלבלב

יכולה להיות כרונית ויכולה להגרם מכל מיני סיבות כמו אכילה שומנית. אצלי (אחרי מספר התקפים כאלו שלא התגלתה הסיבה) חושבים שזה בגלל שאני נשאית cf. בכל מקרה, אם אלו לא כאבים ברמה של להגיע למיון כאן ועכשיו - זה כנראה לא זה:)

עוד שאלה

האם בדקו גם amylase? ליפאז זה האנזים שמפרק שומן. עמילאז זה האנזים שמפרק פחמימות. אמור להיות איזשהו יחס מספרי ביניהם. האם אחד מהם גבוה או נמוך משמעותית מהנורמה?

גילור

New member
עמילאז לא בדקו. הליפאז נמוך משמעותית מהנורמה

ועוד משהו מוזר: הכולסטרול הרע נראה לי מאוד גבוה יחסית לטוב (מדובר בילדה בת 3 להזכירך). האם יכול להיות קשר? ובכלל, זו ילדה שאוכלת מאוד מאוזן, ללא מזון תעשייתי, מעט בשר. כמעט וללא ממתקים/חטיפים ולכן משהו פה לא נראה לי.

מוזר...

גם מהמעט שאני יודעת, ליפאז אמורים לבדוק בצמידות לעמילאז, וזה במסגרת חשד לדלקת הלבלב. אבל אצלכם, את אומרת שבדקו רק ליפאז. והתגלה שליפאז נמוך, וכולסטרול גבוה. אני לא מתמצאת בתחום הזה, אבל מתוך ידע בסיסי בפיזיולוגיה, נשמע לי שאולי בתך סובלת מאיזו בעיה בעיכול שומנים. לפי מה שאת מתארת, יש לה מעט מדי מהאנזים שמפרק שומנים, והרבה מדי שומנים בדם. את אומרת גם שהיא סובלת מכאבי בטן. זה נשמע לי קשור... אם היא אוכלת שומן (אפילו קצת) , ומתקשה לעכל אותו שוב -- רק מתוך ידע בסיסי בפיזיולוגיה -- הייתי מנחשת שזו בעיה דווקא במרה ולא בלבלב. למיטב זכרוני, מיצי המרה הם אלו שאמורים לפרק את השומנים. אבל -- אנא קחי את דבריי בערבון מוגבל. כמובן שיש להתייעץ עם הרופא ששלח אתכם לבדיקות. כנראה היה לו איזה רעיון שאנחנו לא יודעים מה הוא... תרגישו טוב.

גם לי שאלה רפואית על ונטולין

בעיקר לוותיקות האינהלציות/ונטולין פה, כי אצלנו זה משהו חדש ולא מוכר (לבכור שלי יש סימפונות מפלדה. אחיו המצפצף ומחרחר (בן שנה וחצי) הוא חידוש בשבילנו). בשנה שעברה, החורף הראשון שלו, עשינו אינהלציות כמה וכמה פעמים, כמובן בהוראת הרופא, והבנתי שבסך הכל, מינון הפעמים שעושים הוא די לפי תחושת ההורים, שך כמה צריך. השנה הוא שדרג אותנו לאירוצ'יימבר ונתן שני משאפים עם מינונים. הוא אמר שכשהילד מתחיל לצפצף ולחרחר, צריך להיכנס למשטר שאיפות בוקר וערב. עד עכשיו כמעט לא הצטרכנו את זה. עכשיו אנחנו צריכים, כי הילד נשמע כמו קטר ישן מאוד וחורק במיוחד, ויש לי הרגשה שפעמיים ביום זה לא כל כך מספיק. יש מניעה להוסיף עוד פעם אחת כשהוא מתעורר באמצע הלילה מהשיעולים ולא מצליח לחזור לישון? אני אנסה לתפוס מחר את הרופא ולשאול אותו, אבל שאני אדע להלילה. אתמול בלילה היה קשה
.

אנחנו בהתקפים קשים גם שואפים ארבע

פעמים ביום, כאשר המשאף הכתום (מה שהחליף את הבודי קורט) רק פעמיים. תביני, במשאף אחד כתום יש כמות סטרואידים כמו בכדור אחד בלבד של בטנזול שמגיעים אליו עם קוצר חריף. אני מוסיפה גם אינהלציות מי מלח, ומתחילה עם טיפול הונטולין כשיש נזלת ולא כשמצפצפים, כי אצלי יומיים אחרי זה כבר יש סמפונות סתומים. תרגישו טוב,

למעלה