דו קיום בספורט

masorti

New member
גם יהודי שהתנצר הוא יהודי...

תנסה לשכנע רב לחתן יהודיה עם קראי. (אבל בדיעבד הנישואים תקפים וצריך גט לגירושין.)

masorti

New member
למיטב ידיעתי לא הוסמכת לרבנות...

יהודי שהתנצר נשאר יהודי לפי ההלכה, אך הוא מנודה מהקהילה. כשיחזור ליהדות יצטרך לעבור טקס מקוצר ("חידוש הברית") שעיקרו טבילה במקווה והצהרה בפני בי"ד, ולא גיור מלא.

NorthernStar

New member
דת היא בחירה של היחיד

והיהדות, מתוקף היותה דת, היא עניין של בחירה. ברצותו, יבחר להיות יהודי, וברצותו - יבחר בדת אחרת. זה שאנשי הדת היו רוצים לכפות עליו את דתם - זאת כבר הבעיה שלהם. אני, למשל, אינני מגדירה עצמי כיהודיה מתוך בחירה, ואיש לא יאמר לי אחרת.

תתפלאי - עפ"י ההלכה אין כל דרך

עבור יהודי עפ"י ההלכה לוותר על יהדותו. יותר מזה - אף אדם בעולם לא יכול לשלול ממנו את יהדותו. לכל היותר הוא מנודה מהקהילה. אם ההלכה היהודית אינה מעניינת אותך (גם אני לא בדיוק פועל על פיה, בלשון המעטה) נסי לזכור שגם הנאצים פעלו כך, ואני לא חושד בהם שהציצו בחוקי ההלכה.

motyka

New member
גם ישואי כהן וגרושה תקפים

ואין רב שיחתן אותם. אם הנושאין תקפים - בן הזוג יהודי

masorti

New member
בוא וננסח זאת כך...

קראי הוא "יהודי חלקי". הקראים לא הוצאו מכלל ישראל, אבל מעשית הם מטופלים בהלכה במרבית הנושאים כבני דת אחרת. נישואי כהן וגרושה הם סיפור אחר. הבעייה שם אינה נישואים עם גוי אלא איסור אחר, ולכן אין פקפוק ביהדות שני הצדדים.

NorthernStar

New member
רק כדי לסבר את האוזן

גם מקורות ציוניים אמדו את מספר התושבים הפלסטינים בשנות ה80 של המאה ה19 בכ600 אלף.

שכחת שגם שטח ירדן נכלל אז בספירה

וכמובן גם הגדה. כמה כפרים ויישובים ערביים הוקמו בפועל מראשיתו של הרעיון הציוני (אמצע המאה ה- 19) ועד 1948, וכמה מהם היו קיימים "מאות שנים" כחלק מיישות פלסטינית עצמאית - התשובה ידועה.

NorthernStar

New member
אנחנו מדברים על פלסטינה

בתקופת האימפריה העותמנית והמנדט. לא היה אז ה"קו הירוק".

ראוי שנדבר על השטח בו התרחש האסון

לא על שטחים בהם היו ערבים ולא קרה להם דבר.

NorthernStar

New member
לא התרחש אסון בגדה ובעזה?

ולאן גורשו הפליטים? לא ברובם לגדה ולעזה?

זה חלק מפלסטין - לא אסון כ"כ גדול

אפשר היה לפתור את העניין בקלות באמצעות פיצויים ובנייה מחדש. במושגים של היום זה באמת אסון - אבל בתקופה ההיא היה מקובל לעקור אוכלוסיות במהלך מלחמת הגנה עצמית.

NorthernStar

New member
לא אסון גדול?

עקירה מהמולדת, והותרתם בחוסר כל, חיים במחנות פליטים על צדקה זה "לא אסון גדול"? אתה מצדיק את אלה שאומרים על מחנות העבודה של הנאצים - "למה הם מתלוננים? קיבלו עבודה." את זה שמעתי במו אזניי, אגב.

masorti

New member
עקירה מהמולדת?

האם את טוענת שהשטחים הם מחוץ למולדת של הפלשתינים? אני לתומי חשבתי שפלשתיני שעבר מיפו לשכם נשאר בתחומי המולדת.

NorthernStar

New member
אדם שנעקר מביתו,

נאלץ להשאיר את כל רכושו מאחור, את חייו, את ההיסטוריה המשפחתית שלו... אתה יודע, כמו הסבים והסבתות שלי, שנעקרו כך. רק שבמקרה שלהם תסכים אתי שזה אסון, אבל במקרה הפלסטיני - מה פתאום? הגיע להם, לא? אתה כ"כ נותן לגיטימציה לכל מיני ניאו נאצים. פשוט אין לך מושג.

למעלה