דו קיום בספורט

masorti

New member
כדאי לך לעיין בלינק...

על מבצע חמץ בויקיפדיה. תלמדי ממנו שהאצ"ל כבש את מנשיה וההגנה כבשה בעיקר את הפריפריה של יפו לפני שהחלה בריחה המונית של הערבים. לא דחיקה לנמל, ולא ירי והרג של אלפים, ולא בטיח. הנה לך קטע מהלינק: "בערב פסח 28 באפריל 1948 החל כוח "ההגנה" מחטיבת אלכסנדרוני לכתר את העיר יפו, כדי להשתלט על מבואותיה המזרחיים והדרומיים של תל אביב. ההנחה הייתה שכיתור יפו, יביא לכניעת תושביה מבלי שהדבר יגרור התנגשות עם הכוחות הבריטיים. ב-30 באפריל הוכרע הקרב ומפקד "צבא ההצלה" בעיר נמלט ממנה בדרך הים. החלה בריחה המונית מיפו שנמלטו 70,000 מתושביה הערבים וב-13 במאי חתמו מנהיגיה על הסכם כניעה."

NorthernStar

New member
את הבלופים של הפושעים שמעתי

אבל מה לעשות, אני מכירה את החומר קצת יותר טוב ממך, כולל כל הורסיות.

masorti

New member
א. המידע נפסל בגלל מקורו המפוקפק.

ב. להזכירך שמנשיה היא לא בדיוק "דחיקה לנמל".

masorti

New member
רגע של עברית...

"הופצצה" זה מהאויר. "הופגזה" זה מהקרקע. כמדומני שלאצ"ל לא היה באותה תקופה כוח אוירי. ובלי קשר, המידע שהבאת פסול מעיקרו בגלל מקורו המפוקפק.

masorti

New member
ושכחת את ג'...

אני מניח שלדעתך האצ"ל הפעיל במנשיה כמות דיביזיות שקולה לצבא הגרמני בסטלינגרד. (האנלוגיה הותאמה במיוחד לצורת החשיבה שלך, כולל מי אנלוגי למי)

השתגעת? איזה רעיונות אתה נותן לה...

יש לך ספק שהיא תצטט אותך בהרצאותיה בחו"ל כ"מקור ציוני"?

masorti

New member
ודאי ודאי...

את מכירה כל כך טוב, שלדעתך חטיבת כרמלי היתה שייכת ללח"י. ו"כל הורסיות" זה כמובן בעיקר התעמולה הפלשתינית.

דור ראשון לא, דור שני ומעלה כן

בכל מקרה, הרעיון הציוני הוא בדיוק זה: לכל היהודים בעולם יש זכות להגדיר עצמם חלק מהלאום הישראלי ולהתרכז בתוך גבולות מדינת ישראל.

masorti

New member
השומרונים הם לא יהודים...

הם גויים מיובאים (ע"י מלך אשור) שאימצו חלקים מהדת המקומית.

NorthernStar

New member
לא נראה לי

הם גם מתבדלים, ודואגים לחיות בתוך מסגרת הקהילה בתוך מרכזים מוגדרים היטב בתוך תחומי הקו הירוק וחלק בתוך פלסטין. סופי צדקה היא לא בדיוק דוגמא...

masorti

New member
ממש לא.

שומרוני שרוצה להיות יהודי צריך להתגייר. (תשאל את השחקנית סופי צדקה) אפילו הקראים במצב טוב יותר מבחינת ההלכה היהודית מאשר השומרונים.

למעלה