דו קיום בספורט

masorti

New member
תושבי יפו וחיפה *ברחו* ולא גורשו...

ביפו גרה האצולה של ערביי א"י, ואלה דאגו לתחת הפרטי שלהם ונמלטו בסירות ללבנון. בחיפה למיטב זכרוני ההגנה אפילו ביקשה מהערבים להישאר.

NorthernStar

New member
כוחות הכיבוש הציוניים דחקו אותם

לנמל ואז עוד ירו עליהם, על הפליטים. כתוצאה נהרגו עוד אלפים רבים. בחיפה הטילו עליהם טרור ואיימו עליהם ב"דיר יאסין שנייה" (הגירוש אירע זמן קצת מאוד אחרי הטבח).

masorti

New member
לא דחקו ולא בטיח...

ערביי יפו ברחו עוד לפני ש"כוחות הכיבוש הציוניים" הגיעו לשם. ועל הקרב בחיפה כבר ערכנו דיון בעבר, ובו הוכח שהקשר בין גרסתך לאירועים לבין המציאות הינו מקרי בלבד.

NorthernStar

New member
אתה לא עורך דיונים

אתה עושה דמוניזציה. בתור מי שזהו הלוקיישן של המחקר שלה, קראתי הרבה יותר ממך, ומה לעשות, אני גם פתוחה ממך לנרטיבים אחרים.

NorthernStar

New member
אני מכירה ומכבדת הרבה מאוד ציונים

כולל המנחה שלי. להם אין קרניים. לך יש. קרניים של גזען חשוך.

גרסא אנטישמית ל"יש לי חברים ערבים"

בינתיים לשיטתך גם המנחה שלך, ככל ציוני אחר, הוא ימני, גנב אדמות גזען התומך בכיבוש. כנראה שהוריד הקרניים בניתוח פלסטי יחד עם הגבנון באף, ומכאן האשליה שלך.

NorthernStar

New member
בניגוד אליך,

המנחה שלי הוא אדם פתוח, המסוגל לנהל דיון תרבותי בלי להרגיש מאוים. בדיוק מהסיבה הזאת אין בינינו חילוקי דעות על רקע אישי והעבודה המשותפת מוצלחת מאוד.

"פאשיסט" זה חלק מדיון "תרבותי"?

הסיפור על הסבתות שלך בשואה שנשארו שם בלי הרכוש וההשוואה המטופשת עם ערבים שעזבו את חיפה - זו תרבות זו? בניגוד מוחלט למה שאת חושבת, מעולם לא הרגשתי מאויים אלא לכל היותר משועשע.

NorthernStar

New member
ברמה העקרונית אין הבדל

בין סביי וסבתותיי, שהפכו פליטים חסרי רכוש כתוצאה מגזענות, לבין פליטי חיפה ויאפא.

שום הבדל. אושויץ היה מחנה פליטים

של האו"ם.. היהודים דורשים עד היום לחזור בדיוק לאותם בתים שהיו לסביהם לפני מלחה"ע ה- II... ובמקביל דורשים פיצויים.... ובמקביל מפוצצים אוטובוסים בפולין...... רוצה התייחסות רצינית? לא נראה לי. לא שהיו לי ציפיות מגזענית מוטה שכמוך - אבל בכל זאת...

NorthernStar

New member
רוע הוא רוע

גזענות היא גזענות, עקירה היא עקירה. בניגוד אליך, אני מסוגלת להביע אמפתיה עם סבל אנושי באשר הוא, לא כפונקציה של השתייכות דתית או אתנית.

המשפט הראשון נכון אך לא שייך לעניין

השני בהתייחס אלי הוא שקר גס. אני מביע אמפתיה עם כל סבל, כולל של בעלי חיים (אני צמחוני מילדות, אגב). פשוט לא קושר הבעת אמפתיה עם סבל אנושי -יחד עם עקירת דור שני ושלישי של יהודים, שסבלו ויסבלו לא פחות מאותם עקורים פלסטינים. לגבייך, דרך אגב, המשפט שכתבת נכון לחלוטין. עם סבלם של מתיישבי גוש קטיף את לא מזדהה, ואני כן. אני עקבי ואף טוען שלמרות שמדובר בדיוק באותו סוג של סבל אוניברסלי לגבי עקירה, אני מסכים עם השינוי שנעשה - בהנחה שהוא יביא ליציבות רבה יותר בטווח הארוך. אגב, בזכרון הקולקטיבי של היהודים לגבי השואה לא מזכירים כלל עקירות. כנ"ל לגבי יתר העקירות שנעשו באותה התקופה. רק הפלסטינים ממשיכים להתבכיין - והכי גרוע, לא מודים שהיתה זו טעות מרה עבורם, לא להשתתף בתוכנית החלוקה. לא נורא, שימשיכו לסבול עד שיתפכחו או עד שינצחו - אני בטח לא אשם. זו בחירה שלהם ואני מכבד אותה.

NorthernStar

New member
האמפתיה ממש זועקת מדבריך

האשמת הקרבן "הערבים נחשלים" "האוריינט" ושאר דברי בלע גזעניים מכוערים.

את עושה קשרים דמיוניים משלך

בין אמפתיה לשאיפות אוטופיות. אני לא. הערבים אינם קורבן אלא צד בסכסוך שהם עצמם מסרבים לסיים אלא עם הצד השני ייכנע לכל דרישותיהם המוגזמות.

כנראה - אבל אין חיה כמו מכחישי נכבה

מכחישי שואה יש ולא מעטים, גם ובעיקר בתוך האוריינט.

למעלה