דו קיום בספורט

תיקון קטן: הצדק תמיד עם החזקים

זה עבד הרבה פעמים לטובת הערבים ו/או לרעת היהודים, אגב...

האומנם?

אם ככה אז למה היישוב היהודי בארץ שערב מלחמת תש"ח היה נחות הן מספרית, הן אסטרטגית והן צבאית הצליח לנצח את המלחמה? למה הוויטקונג שהיו נחותים מהאמריקאים בכוח אש וציוד סילקו את האמריקאים מוויטנאם? למה אותו דבר קרה לסובייטים באפגניסטאן? למה העזתים עם כמה מוקשי נ"ט מנופחים והסתערויות התאבדות שיכנעו את הציבור בישראל וראשיו שצריך לצאת מעזה? העולם שייך למנצחים, בין אם הם חלשים או חזקים כי כוח הוא לא פרמטר מדיד לאורך זמן. טרויה הייתה חזקה, בבל היתה חזקה, קרטגו היתה חזקה, עזר להן משהו? שורה תחתונה- לא. זה למה אני גם לא אוכל יותר את הבולשיט הזה של "מה אתה רוצה?! ישראל חזקה פי #!@$$!%224235! מה היא מתרגשת מכמה קלאצ'ים שבסך הכל ישמשו לירות לעבר הרגליים?..."

NorthernStar

New member
נו, כבר מזמן הוכח שלא הייתה

נחיתות אסטרטגית או צבאית. לציונים היו בריגדות חמושות שעברו אימונים. הם קיבלו שיתוף פעולה מהבריטים, וכך, עם עזיבת החיילים הבריטיים הם השתלטו על מחנות הצבא. ובאביב 1948 הגיע משלוח נשק עצום מצ'כוסלובקיה, כולל מטוסי קרב, שלחלוטין היטה את הכף לטובתם.

masorti

New member
זו ההסטוריה שקרתה ביקום מקביל? ../images/Emo6.gif

"לציונים היו בריגדות חמושות" "הם קיבלו שיתוף פעולה מהבריטים" "באביב 1948 הגיע משלוח נשק עצום מצ'כוסלובקיה" האם תוכלי להביא נתונים מספריים על הסד"כ של הצבאות שפלשו לא"י ב-15.5 מול הסד"כ שהעמיד מולם היישוב היהודי? לי אין ספק שהארמיות הציוניות נהנו מעדיפות של 10:1 על פני הצבא המצרי הזעיר. ולחלוטין ברור שהאימונים שעברו הדיביזיות הציוניות היו איכותיים ומשובחים בהרבה מאימוני הלגיון הירדני.

NorthernStar

New member
אה מוזמן לקרוא קצת

Second phase: 1 April 1948–15 May 1948 Jewish forces proved to be militarily stronger than the Arabs expected, and, by May, their forces were attacking Arab towns and villages controlling roads to isolated Jewish populations, especially in Jerusalem. Both sides increased their manpower over the following months, but the Israeli advantage grew steadily as a result of the progressive mobilization of Israeli society and the influx of an average of 10,300 immigrants each month. Israeli Forces 1948 Initial strength 29,677 4 June 40,825 17 July 63,586 7 October 88,033 28 October 92,275 2 December 106,900 23 December 107,652 30 December 108,300 As the war progressed, the IDF managed to field more troops than the Arab forces. By July 1948, the IDF was fielding 63,000 troops; by early spring 1949, 115,000. The Arab armies had an estimated 40,000 troops in July 1948, rising to 55,000 in October 1948, and slightly more by the spring of 1949.

זה נקרא 'הדחקה'

להרבה מאוד אנטי ציונים זה מתנגש חזיתית באמונתם העובדה שהציונות היתה הצד החלש מתישהו לאורך כל ה100 שנות סיכסוך, אז הם מדחיקים את זה- מוצאים כל מיני תירוצים מדוע הציונים 'בכל זאת' היו הצד החזק/התוקפן/הבולי/המנסה-לכבוש-ולנשל על ידי מכבסה של מילים ומספרים. ככה למשל נשלפים המספרים הבומבסטיים של הצבא הציוני המורכב מ"מעל 100,000 לוחמים מאומנים וחמושים עד השיניים בנשק צ'כי", בלי שום התייחסות לזה שהמספרים נקובים מהחודשים האחרונים ללחימה, מתייחסים לכלל הצבא ולא רק לחיילי החזית(כן, מהרגע שהוקמם צה"ל נוסדו הג'ובניקים הראשונים), שמרבית החיילים היו עולים לא מאומנים שבקושי ודיברו עברית, ושהציוד הצ'כי לא השתווה לא בכמותו ולא באיכותו לנשק הבריטי של הערבים. גם אין התייחסות לעובדה שהצבאות הערביים הרכיבו כוח צבאי נ-ט-ו שכבר מתחילת המלחמה עמד על מעל ל80,000 חיילים בחזית(ועוד לא מצויין מספר הפלאחים שפשוט תפסו קראבין ושאבריה ויצאו לתקוף שיירות), ועד לסופה עוד התעצם לכדי 120,000 חיילי חזית כשברשותו עשרות מטוסי קרב בריטיים, ומאות טנקים ומשוריינים... לא, כל זה פרופגנדה ציונית שנועדה להשכיח את הנכבה! הציונים הארורים מעולם לא היו בסכנת תבוסה! הם התוקפן ותמיד היו כאלה! תמיד!

את זה ניתן היה להסדיר בקלות יחסית

עם הדור הראשון של מי שחוו את העוול על בשרם. אי ההכרה הערבית הכוללת בהפסד - היא שמונעת עד היום את הפתרון.

כמה באמת נעקרו מהמולדת?

כשנאלצים לעבור מעיר אחת בפלסטין לעיר אחרת - זו, עם כל הכבוד, בסה"כ אי נוחות זמנית ובטח לא עקירה מהמולדת. כשניזכר באיזו תקופה זה קרה - אחת האפלות בתולדות האנושות - זה באמת לא מה שאת עושה מזה.

NorthernStar

New member
וכמה נעקרו בפולין?

"כשנאלצים לעבור מעיר אחת בפלסטין לעיר אחרת" - תחליף "פלסטין" ב"פולין" ואולי תבין את האטימות באמירה כזאת.

שמעת פולני שמתלונן עד היום

על כך שבמלחה"ע ה- II נאלץ לעבור מהחלק הגרמני לרוסי? לא מדברים היום על דברים כאלה בכלל.

NorthernStar

New member
האמת, כן

אתה בטח מתפלא גם על גירוש יהדות פולין "מזרחה". "מה הם מתלוננים", אתה תוהה, "כולה עברו דירה."

מה זה בכלל גירוש יהדות פולין?

אני מכיר אישית מישהו שהוא דור שלישי של יוצאי פולין. לא שמעתי אותו דורש לא פיצויים ולא אזרחות פולנית. בטח שלא מפוצץ שם אוטובוסים ושונא את הפולנים. את השואה אנו זוכרים כג'נוסייד - השמדה המונית - לא כהכרח לעבור דירה ממחוז פולני אחד למשנהו.

NorthernStar

New member
מבחינתך כנראה זה "לא אסון גדול"

אם אתה עקבי. מעבר לזה, ניצולים קיבלו התנצלות, הנצחה ופיצויים. לא מעט פיצויים.

על מעבר דירה או על פשעים אחרים?

וכאמור, נרדפי הנאצים קיבלו פיצויים בתמורה לסיום הסכסוך. הערבים מסרבים עד היום להודות שבכלל עשו טעות כשתקפו את ישראל במקום להסכים לחלוקה.

אם הוא מוכיח שבעבר גירשו אותו

ובאחד החדרים בבית מתגורר מזה שנים קרוב משפחתו, ואני רואה שהוא נחוש להיכנס, כוחו במותניו והוא מוכן לשפץ לי את הבית קומפלט בתמורה לכך שאקצה לו עוד חדר - כן, אחרי שאתרגל לרעיון בהחלט אסכים. אני משוכנע שכל אחד פרט לאוריינט היה מודה, במיוחד לאחר אותה נכבה שאת טוענת לשווא שאני מכחיש, שטעה בשיקוליו.

אני ציוני- זה לגיטימי? התשובה ידועה

בכל מקרה תעשי לי דמוניזציה מתוך שנאה עצמית.

למעלה