גרמניה

ליאתA2

New member
אני מסכימה עם בגדדי

שישראל זו מדינה גזענית. לא מסכימים איתי? תשאלו את הפועלים הזרים(רומנים, סינים, גנאים ועוד) תשאלו את האתיופים, תשאלו את הערבים, תשאלו את הדרוזים, את הרוסים ואת... ואת... אני מצרפת לינק למשהו שכתבתי בפורום השכן (ישראלים בקנדה) כתגובה למשהו שמישהו כתב שם. מצד שני כשאני קוראת את מה שבגדדי כתב על הגרמנים קצת יותר למעלה בשירשור הנוכחי אז זה ממש מעצבן אותי שהוא מרשה לעצמו חופשי חופשי להיות גזען לגבי עמים אחרים. למה מה? אם עשו לך את זה אז מוצדק לעשות את זה לאחרים??? למה שלא תלמד מזה שגזענות זה רע לא רק אם זה נגדך אלא גם נגד אחרים

zoti

New member
לא הבנת אותו ואותנו

ישראל אכן מדינה גזענית. אבל היא כזאת בגלל אנשים כמוהו.

ליאתA2

New member
נכון שהוא דוגמה מאוד גרועה

אבל אני מכירה אנשים טובים ממנו בהרבה שלא מרחמים על עצמם והגיעו להרבה בזכות עצמם (תארים מתקדמים באוניברסיטה, דבר שאני למשל לא הצלחתי לעשות ורק באשמתי - זה לא בגלל שאני אשכנזיה...) ובכל זאת כשהם מגיעים למקומות מסויימים בארץ מתייחסים אליהם כמו אל זבל. שלא תבינו אותי לא נכון - גם המרוקאים גזענים - ועוד איך! יש לי חברה בארץ שנשואה לגוי ובזמן שש"ס היו בשלטון (במשרד הפנים) היחס שהם קיבלו היה גזעני בצורה קיצונית ומוצהרת. אתם לא תאמינו איזה מכתב היא קיבלה ממשרד הפנים על נייר רשמי של המדינה. אם הייתם מחליפים את המילה "גוי" או "לא יהודי" במכתב הזה במילה "יהודי" הייתם מקבלים משהו ישר מתוך משרד הפנים של הרייך השלישי. אז יש גזענים מהרבה סוגים וצבעים בארץ...

stardustit

New member
אני לא מבינה מה הקשר לגזענות

לכל מדינה יש חוקי התאזרחות משלה. אז בארץ למי שלא יהודי קשה להתאזרח. זה עדיין לא הופך את ישראל לגזענית - שנאת אדם על סמך מוצאו. בגלל שהחברה הישראלית מאוד קולקטיבית וסגורה, קשה לה לקבל זרים לתוכה, ועדיין זה לא הופך אותה לגזענית. וקצת מוזר לי כל הזמן לשמוע את ההשוואת לרייך השלישי. גרמניה לא נכנסה להסטוריה בגלל שהיתה סגורה בפני זרים, אלא בגלל שהיא ביצעה רצח עם. אז בבקשה להפסיק כבר עם ההשוואות הללו. אין כמו הישראלים אשר גורמים לזילות השואה.

ליאתA2

New member
אם היית רואה את המכתב

היית מבינה מה זה גזענות. יש בפורום הזה אנשים שמקללים את האמריקאים בגלל שמזמינים אותם לראיון כדי לקבל גרין כארד. בישראל אפילו לא מזמינים לראיון. בתקופה שש"ס היו במשרד הפנים פשוט לא נתנו לגויים להתאזרח גם אם היו נשואים לישראלים. וכשברבנות שואלים אומרים לעולים מרוסיה דברים כמו: "האף שלך לא נראה כמו אף של יהודי", מה אני אגיד לך, אני רוצה לראות איך היינו מגיבים אם היו אומרים את זה במדינה אחרת. היו עשרות זוגות מעורבים שהיו תקועים שנים מבלי שלבן הזוג הגוי היתה אפשרות להתאזרח וזה אומר שהוא לא יכול להיות מבוטח בקופת חולים וצריך לשלם ביטוח פרטי שהיה גם יקר וגם לא שווה הרבה. למשל - זה ביטוח שבתוקף רק לשנה ולא מכסה מצב קיים. אבל אם היית מבוטח וקרה לך משהו בזמן תקופת הביטוח (שנה) אז עדיין בסוף השנה הביטוח היה נגמר ופתאום מצב שקרה לך בזמן שהיית מבוטח הופך למצב קיים כי אתה מחוייב להתחיל מחדש כל שנה. שלא לדבר על נשים בהריון שהביטוחים האלו לא מכסים. בית המשפט קבע שמה שמשרד הפנים עשה באותה תקופה הוא לא חוקי אבל עדיין פשוט הפקידים היו מעכבים את הניירות לנצח והשר לא היה חותם על דברים שעל פי החוק הוא אמור לחתום וזהו. לא חוקי, לא שמוקי, זה לא הזיז להם. כשאהוד ברק עלה לשלטון תוך שבועות ספורים הוסדר מעמדם של כל הזוגות המעורבים שהיו תקועים שנים. חוץ מזה לגבי "לכל מדינה יש חוקי התאזרחות משלה" חוקי ההתאזרחות שלנו אומרים שרק ליהודים (או כל מי שאחד מסביו או סבותיו יהודים) מותר להתאזרח. שוב, אם החוק בצרפת או ארה"ב היה אומר אותו דבר לגבי, נאמר, פרוטסטנטים - מה היית אומרת על זה?? ויש גם ערבים במדינת ישראל (למי ששכח) ערבי-ישראלי שמתחתן עם מישהי מחו"ל אין לו הרבה סיכוי לחיות חיי משפחה נורמלים אי פעם (וזה אם הוא מתחתן עם שבדית, אני לא אתחיל אפילו לדבר על מה קורה אם הוא מתחתן עם ירדנית...)

סלסרו

New member
ע"פ החוק אינו יהודי יכול להתאזרח

רק שהוא לא תחת חוק השבות, כלומר שהוא לא מקבל אזרחות אוטומטית. הוא צריך לעבור פרוצדורה הדומה לפרוצדורות במדינות מערביות אחרות. וזה בלי להכנס לשאלה האם חוק השבות עצמו הוא גזעני, והאם הגיע הזמן לבטלו. צבי

bagdadi

New member
תקראו שוב מאוד חשוב

ליאת ולכולם אני לא מצדיק את השואה אבל תסבירי לי איך איך אשכנזים שסבלו מהשואה סבלו מגזענות רק בגלל שהם היו יהודים,מתנהגים באות צורה גזענית למיזרחים או כהים.לא ראיתי ום אשכנזי קם וצועק על עוול שנעשה למיזרחים בכניסה למועדון לילה לו נראה לי שתחרימי מועדון שלא מכניס מזרחים מפני שזה נח לך חבריך האשכנזים אמרו לי שזה צודק לא להכניס אותי למועדון, בגלל שאני נ ר א ה ערס הבנת שוב נ ר א ה ערס!!! היו המון אנשים שמתו בגרמניה בגלל שהם היו ניראים יהודים גזענות היא גזענות נקודה. זה מתחיל באיך אתה ניראה ונגמר בשש מיליון

stardustit

New member
אבל אתה מפרש "נראה ערס"

ל- "נראה ספרדי". והרי גם אשכנזי יכול להיות ערס. ערס הוא גורם לא רצוי, לא משנה מה עדתו. ומי שמאמץ לו סגנון דיבור והתנהגות ערסית (כפי שאתה כבר העדת על עצמך - נוסע במכונית עם מוזיקה בפול ווליום, יוצא עם אשכנזיות כדי להתנקם במישהו לא ידוע), שלא יתפלא שלא מכניסים אותו למועדונים. ואני לא טוענת שלפעמים לא מכניסים אנשים שהם בסדר בגלל שטועים וחושבים שהם ערסים. אבל בגדול אני מסבירה את המגמה. ואתה גזעני קטן, עושה רושם שאתה בוחר את הבחורות שלך רק אם הן אשכנזיות, לא?

bagdadi

New member
למה זוהר זה ערס וsnoop dog זה cool

למה אני לא יכול לשמוע זהר ארגוב בעוד שאת יכולה לשמוע כל דבר שבה לך כולם קוראים לי ערס ומצדיקים את אי כניסתי למועדון בגלל סוג מסוים של מוזיקה ש אתם הנאורים לא אוהבים או שתקשיב למה שאנחנו אוהבים או אתה ערס שהייתי חי בארץ הייתי חי בשקר כמו כל ספרדי ממוצע שונא מוזיק ה מזרחית שינוי שם וכל שאר התרגילים של מר מיזרחי ממוצע וכנוע היום שאני חי חיי תענוגות עם ביטחון כספי קרעתי את המסכה ואני עושה כמעט מה שבא לי אפילו לנסוע בתל אביב עם מוזיקה מזרחית ולצאת עם אותם בחורות שקראו לי צח צח היום הם קוראות לי נשמה מלאך ואני מסתכל עליהם וצןחק איך שגלגל משתנה הבנת גזענית קטנה שלי

stardustit

New member
לא הבנתי

אם האשכנזים היו גזענים כדברייך, הרי שאלפי האשכנזיות איתן אתה יוצא כנקמה לא היו מוכנות לצאת איתך גם אם היית רוטשילד, עדיין היית מוקצה מחמת מיאוס. אבל עכשיו שיש לך כסף אתה טוען שכן יוצאות איתך. אז אולי האשכנזים לא גזעניים אלא רק קפיטליסטים? אולי קודם לא ענינת אף אחת כי היית עני מרוד? אגב, הנה עוד הוכחה שגם בקרב האשכנזים יש ערסים/פרחות: מי שיוצאת עם ערס רק כי יש לו כסף, היא פרחה מדופלמת.

anatul

New member
אם אתה חושב שערסיות זה דת,צבע

או כל מניע גיזעני אחר, כניראה שהבעיה היא באמת אצלך!! אנחנו מדברים על נימוסים, ואני בטוחה שאף אחד לא יכניס אותך למועדון שלו אם תקלל אותו או תהיה אלים ולא נחמד, כמו שנראה לי שיש לך נטיה לעשות לפי התנהגותך כאן בפורום. לי היה חבר מבת-ים, ממוצא עירקי, "שחור" ומשום מה אף פעם לא הייתה לנו בעיה להכנס לשום מקום... והוא לכאורה ענה על כל הקריטריונים של הגזענות.. הוא פשוט לא היה ערס.

bagdadi

New member
קילו שטויות שא...

אני לא ניגש למועדון ואומר לשומר, שלום זבל תןלי להכנס. איך את קובעת שאני אלים, או לא נחמד ,רק בגלל שאני צועק המלך ערום! אחרי שש שנים חזרתי לארץ לביקור, חשבתי שדברים השתנו הגעתי לארץ עם שתי ידידות שכל כך רצו לראות את חיי הלילה בתל אביב ,נגשתי לשומר הסף במועדון ברחוב הארבעה ,ביקשת להיכנס הוא הסתכל היסס והחליט זה ערב חברים בלבד. בעוד שאשכנזים נכנסים ומשלמים אמרתי לו שאני בביקור קצר ושאני עונין להראות ל ידידות שלי איך נראה מועדון ישראלי הוא היסס קלות ואמר אני אני מצטער, אבל אתם לא יכולים להכנס. אמרתי תודה והלכתי אחת מהבחורות שאלה מה קרה? אמרתי להשהמקום מלא. לך תסביר לה שהייתי קרבן לגזעות במדינה ששיבחתי את נפלאתיה בשך שש שנים אז תגידי לי מי אלים אני או שומר הסף

anatul

New member
אז איך אתה מסביר שאני ראיתי בהרבה

מועדונים אנשים שהם לא אשכנזים?? איך אתה מסביר שעם חברי לשעבר במשך כל השנתיים מעולם לא נתקלתי בבעיה?? יכול להיות שאתה פשוט ערס??

forglemmigej

New member
אתה כל כך מריר

למה ,בעצם? הרי לפי עדותך, עשית את זה !ואתה חוזר ומדגיש את זה כל פסקה שניה. אז מה עכשו אתה ערס אמריקאי????

bagdadi

New member
לה אתה חושב שאני

מריר אני רק מדגיש בדרכי שישראל היא מדינה גזענית תשאל את האתיופים א ת הסינים וכל מי שלא נראה אשכנזי ציונות גזענות ככה קבעו בעולם תסתכל על האתיופים והמזרחים תבין שהעולם צדק

נשמה, בפעם הבאה תוריד את השרשר

ואת הגורמטים - אולי אז יתנו לך להכנס. אם יש לך סממנים חיצוניים שצועקים לרחוק על מידת ערסיותך (טונה של זהב על כל פיסת גוף אפשרית, צורת לבוש, שיער...), לא יעזור לך כלום. ואתה לא חייב להיות כהה עור בשביל זה. אתה יכול להיות באותה מידה רוסי, פולני, רומני או מכל מוצא אחר. ערס הוא ערס. נקודה. בא אני אספר לך, שצד אחד של משפחתי הוא מזרחי לחלוטין (אפילו שם המשפחה הוא מזרחי). מעולם, אבל מעולם, אף אחד מבני משפחתי לא נתקל בבעיה להכנס למועדונים. למה? כי הם לא ערסים. וכן, הם שומעים המון זוהר ארגוב וזהבה בן, ואפילו אום כולתום אם תרצה. אבל הם מכבדים את הזולת, והם לא חושבים שהכל מגיע להם, והם לא משדרים לכל העולם "אנחנו מקופחים". לא!!! רוצה לשמוע קוריוז קטן, אפרופו גזענות? סבא שלי ז"ל, סורי מלא גאווה, נכנס לדכאון עמוק כשכל ארבעת הילדים שלו התחתנו עם פולנים, לא עלינו. אז בא תגיד לי אתה איפה כאן הגזענות...

ליאתA2

New member
ודאי וודאי

זה לא מדיניות כתובה (כי זה לא חוקי) אבל זה מדיניות בפועל. יש גם מסעדות שלא מכניסות נכים (למשל פגועי שיתוק מוחין) כי הם לא נראים טוב.

bagdadi

New member
שמתם לב שאין שום תגובה של מזרחים

כנראה שהאשכנזים לא חילקו להם מחשבים, או שהם מפחדים משגיאות כתיב . קומו והתעוררו מזרחים יקרים ודפוקים, תכתבו אם אני צודק או אני טועה . רק תתעוררו ואל תפחדו אף אחד לא יודע מי אתם זהותכם חסויה אל תפחדו מזרחים דפוקים וכנועים

למעלה