שווה לקרוא את הספר של יעל דיין(ד"ר)
בו היא מראיינת את גדעון לוין. שם הספר- "מחנך אחר". מי מכם/ן שיודע קצת על ד"ר יעל דיין, שמאמרה "כיצד לבחור מסגרת חינוכית טיפולית עבור ילדך" נמצא אצלנו בפורום - יודע שמדובר באשה, כן מרצה מהאקדמיה(מלמדת גם את נעה...), אבל בנוסף מרצה במכללת ילין בירושלים, ובעוד מקומות. לד"ר יעל דיין יש אכן רווח כלכלי- לא רב (ואולי כמעט שלא), מכתיבת הספר, שהוא שיחות עם גדעון לוין. הוא נולד בעיר בה חיו הורי, בגרמניה. קצת יותר צעיר מהם(הם נפטרו מזמן). לא למדתי בסמינר. יש לי גישה מסויימת, אישית, לעבודה עם קטנים. כאשר קראתי את הספר של יעל דיין- התרגשתי מאד- מצאתי בכתובים ממש את הנימוקים שלי לדרכי העבודה שלי. כדוגמא: תמיד טענתי, כמו שאומר הבלשן חומסקי, לגבי היכולת השפתית- שהיא מצויה במטען הגנטי של הילד- והשפה שהילד ידבר- תלויה בשפה אליה יחשף. אני טענתי זאת לגבי כישורים נוספים, והבאתי תמיד את נושא בנית המגדל, קוביה על קוביה בגיל שנה. התרגשתי מאד, לקרוא את גדעון כותב בדיוק על דוגמא זו, ומציין שזו יכולת מולדת, הילד זקוק לחשיפה, כדי לחקור, לא צריך ללמד אותו לבנות בקוביות. נו, מי שכבר מכיר אותי- ציצלתי מיד לגדעון לוין, לקיבוץ, ודיברתי איתו על הספר, על ההתרגשות, על עיסוקי עם קטנים ועל העמותה(וגם על הורי). כן, אני מתפרנסת מעבודתי במשפחתון. הוא אלא משווק כמשפחתון זורם. המילה "זורם" הפכה למשהו איני, שבכלל אינו מתקרב למשנתו של גדעון לוין. דסי