גן בשיטת גדעון לוין

אריאל30

New member
גן בשיטת גדעון לוין

שלום לכולן - אני די חדשה פה אבל מקווה שתוכלו לעזור לי מהידע והנסיון שלכן. יש לי ילדה בת שנה וחצי שכרגע נמצאת במסגרת של משפחתון קטן. התחלתי לחפש לה גן לשנה הבאה והגעתי לגן שפועל בשיטת זרימת הפעילויות של גדעון לוין. אני קצת מתלבטת האם זו השיטה שמתאימה לנו וחשבתי לשאול אתכן אם אתן מכירות את השיטה - את יתרונותיה וחסרונותיה? תודה מראש.

irisgh

New member
אני לא מכירה ../images/Emo13.gif

את יכולה לתאר קצת? ומעבר לשיטה, מה יש לך לספר על הגן?

אוֹי אָ- בּרוֹךְ

יש לי רעיון לצמצום נזקי המיתון - אני אפתח גן בשיטת ליליה והגמדים....סליחה על הציניות אבל באמת יש איזה גדעון אחד שחושב שהוא המציא משהו חדש?

מאיו

New member
למה הציניות??

הוא אחד מאנשי החינוך בארץ. למרות שאני לא מסכימה עימו בכל דבר, כבודו במקומו מונח. זה כמו להגיד: נו, יש איזה אחד פרופסור משיח, אולי גם אני אפתח מרפאה ואקרא לעצמי פרופסור מאי.

לפרופ' משיח לא הייתי נותנת לגעת

גם בחתולות הרחוב שמסתובבות אצלינו בשכונה. חראם. האיש פשוט נוראי בעיני. ו"אחד מאנשי החינוך" לא מצדיק את היוהרה המגוחכת של "שיטת החינוך של...". מי הוא בכלל? מה הוא כבר יכול להמציא שלא ידוע לפניו? הנטייה השרלטנית לקחת את הידוע, לנסח אותו מחדש, להשתמש בגישה נחמדה או טובה לילדים ולעשות מזה "שיטת גדעון לוין" על מנת שהתרנגולת תפיק ביצי זהב, היא לא יותר מניצול ציני של החרדתיות ההורית בעיני.

עמית@

New member
את זקוקה לטיפולי פוריות?

אם לא- הרי שקצת קשה להחליט רק בגלל שהאיש לא מוצא חן בעינייך שלא תתני לו לגעת בחתולות.

יאללה, בואי נלך על זה ../images/Emo6.gif

זה בטוח עוזר לפרנסה. יש לי את שיטת ליליה להצחקת ילדים בוכים למשל. ייחודי ועם פוטנציאל כלכלי עצום

מאיו

New member
גדעון לוין

הוא אחד מעמודי התווך בנושאי חינוך לגיל הרך בישראל. הוא כתב ספרים שונים ומרצה במכללת אורנים. אני ממליצה לך לגשת לספריה של מכללה לחינוך ולקרוא חלק מספריו וכן לשאול בפורום גננות

אם הוא אחד מ"עמודי התווך"

איך זה שלא שמענו עליו עד כה? בחיאת, מאיו, יתכן שהוא איש נחמד, חכם וידען, ידוע בקרב תלמידיו וסטודנטיות לחינוך שספרות החובה שלהם כוללת את כתביו, אבל בואי לא נגזים עם הפיכת כל איש/אשת אקדמיה ליוצרי שיטה ייחודית. איזה פריצת דרך הוא ביצע בדיוק? לו היתה כזו, היינו יודעים מזה.

לאה_מ

New member
קראי את המאמר שצרפתי למטה.

הוא באמת לא מצדיק השתלחות מהסוג הזה

זה לא הוא, לאה

זאת ההאלהה (מלשון אלוהים) הזאת של כל מיני גורמי חינוך/רפואה/חברה/כלמיני שהמניע שלה הוא כלכלי גרידא (כי זאת הסיבה שמתודה "זורמת" נרשמת כ"שיטה"). מקפיץ לי ת'פיוז. המעון של רעות זורם לאללה ב- 1300 ש"ח לחודש. כמה עולה "גן זורם"? בתשובה טמונה כנראה התשובה אם צדקתי או לא....האיש עצמו והרבה כמותו בכל מיני תחומים מתחומי החיים לא מעניין אותי. הלקוחות שלו כן. כשכולם ינומו כאן אני אקרא את המאמר ואתייחס עניינית לתכניו.

לאה_מ

New member
ועוד דבר,

הואיל וגדעון לוין נולד בשנת 1921, אני יכולה לשער בזהירות שהוא לא משמש כמחנך בגן זה או אחר "בשיטת גדעון לוין". אני משערת שהגננת בגן הזה למדה את תורתו בסמינר, התרשמה והחליטה לפעול לפיה בגן שלה. תני לי לנחש שגדעון לוין לא מרוויח אגורה שחוקה מהגן הזה.

לא רק גננת אחת אלא רבות מאד,

זאת השיטה הדי נפוצה היום. מה שרואים קבוצות למידה קטנות וללכת עם הילד - זה זה. לא רק אורנים מלמדים אותו, אל גם סמנרים נוספים לחינוך והוא בהחלט שם במערכת החינוך לגיל הרך כיום. קצת פחות גסות בכתיבה, ליליה, לא תזיק. עדין תוכלי להגיד שהאלהה של כל מיני פסולה בעיניך...(לוחמנות, מכל מקום שהוא, צורמת)

עמלתי וקראתי שוב את כל השרשור

הגסות היא כנראה בעיני המסתכל/ת. הכל מנומס, מנומק ובעברית תקנית. זו נטייה סבירה בעיני, though, לייחס לישירות נשית גינוי ברמות שונות ו"לוחמנות" לסגנון שאצל גבר היה מוגדר אסרטיבי. אז תחשבי שקורים לי ליל ולא ליליה והכל יהיה בסדר.

לאה_מ

New member
מנומק ובעברית תקנית, כן. ../images/Emo13.gif

מנומס? לדעתי לא ממש. אבל עזבי, בסופו של דבר אין לנו ויכוח, לא?

למעלה