גמילה

ענתנוי

New member
גמילה

זה נושא שלא מדברים עליו, במיוחד לא בפורום הורים, אבל לכל התחלה יש סוף, ואתם נשארים עם הילדים כל החיים. בנושא הזה יש מעט מדי מידע, והרבה דיעות קדומות ואפילו שקרים והטעיות בכוונה תחילה. למשל: מריחואנה ממכרת פחות מטבק והגמילה קלה יותר. סוכר ממכר יותר מקפה והגמילה מחייבת השגחה רפואית. הירואין משתחרר מהגוף ב"מכה" והגמילה קשה ומהירה, אבל יכולה להיות מוחלטת. אלכוהול משתחרר לאט, הסבל נמרח על פני שבועות וחודשים וההתמכרות נשארת לכל החיים. ומכאן לסמים שמשנים את התודעה: סמי הזיה לא ממכרים אבל יכולים להשאיר "שריטה" לכל החיים. זה תלוי בהקשר הנפשי והחברתי בזמן השימוש בסם. תרופות פסיכיאטריות יוצרות תלות קשה ו"שקופה" והתחליפים השונים שצצים כל הזמן הם תוצאה של החיפוש אחר הסם המושלם - עבור היצרנים שמרוויחים מהמכירה, כמובן.... ויש קשר הדוק בין גישה התנהגותית לשימוש בתרופות כאלו, כי אם מטרת ה"טיפול" היא שינוי הזהות של הילד, תרופות יכולות להיות מהירות ויעילות יותר. וככל שהתרופה יעילה יותר, כך התלות תהיה קשה יותר והנזק גדול יותר. החיים בזהות אחרת איומים כל כך שמעט מאד אנשים מעיזים לחשוב אפילו על גמילה, ותהליך הגמילה הוא מסלול עינויים ששם את האינקוויזיציה ב"כיס הקטן", ומחייב ליווי והשגחה של מישהו ש"היה שם". זה העתיד שאתם רוצים לילדכם? יש משהו שמצדיק את זה? אתם באמת מוכנים לקחת אחריות על כל ההשלכות החמורות?.....

schlomitsmile

Member
מנהל
אני חושבת שאת עושה הכללה לא נכונה גם אני לא מחסידי התרופות, וגם לדעתי האצבע של רופאים (ומשום מה גם מורים לפעמים מרשים לעצמם להתערב בעניין) קלה מדיי לעיתים לרשום תרופות פסיכיאטריות, אבל יש אנשים שבשלב כלשהו של חייהם, התרופות האלה הן קרש הצלה עבורם. בלעדיהן לא יוכלו לשרוד, או שישרדו תוך סבל נורא. אני גם לא בטוחה שכל מי שמאמין בABA מפריז בשימוש בתרופות, או כל מי שמפריז בשימוש בתרופות מאמין דוקא ב ABA . תרופות פסכיאטריות הן כלי רב עוצמה, כלי לא מדוייק (אי אפשר לחזות מראש מה בדיוק תהיה השפעתן על אדם מסויים, ובמיוחד אם הוא א"ס). לכן לדעתי, עדיף לנסות כל דרך אחרת לפני ששוקלים שימוש בהן. אבל אם כלו כל הקיצין, אם האדם סובל איומות או נמצא במצב סיכון חמור, הרי לפחות לתקופה כלשהי, זה הכרח בל יגונה.

ענתנוי

New member
עובדות ולא הכללות

יש מי שנעזר ב-ABA כדרך חינוכית ויש מי שמשתמש בזה כדי להשיג שליטה, ויש גם כאלו שמנסים, ביודעין ובכוונה ברורה, לשנות את הזהות של הילד. הנושא העיקרי האו שינוי זהות, עם או בלי תרופות, והמחיר הגבוה שנדרשים לשלם אנשים שעברו את זה. הנזק כבד יותר ככל שהאדם צעיר יותר, כפי שאראנה כתב, כי הזהות נמצאת עדיין בתהליכי גיבוש. "זהות" זה דבר ממשי גם אם לא מוחשי ואם יש אי התאמה בין ה"זהות" (מפת ה"אני" השלם במוח) לבין הזהות (הגנטית, פיזיולוגית) נוצר פרדוקס תמידי בין גוף לנפש שגורם לסבל נפשי, לקושי בקבלת החלטות, ולמגוון שלם של מחלות כרוניות נלוות, שהגוף "מייצר" בניסיון לתקן את המעוות. אני לא יכולה לחשוב על שום סיבה שמצדיקה את זה, אבל זה לא שולל כמובן את השימוש בתרופות שבאמת עוזרות או מטפלות בבעיות שקשורות לתפקוד המוח. (למשל, ליתיום עבור אנשים שסובלים ממחלות נפש). זהות נפשית שונה היא לא מחלה, ואם אדם בעל זהות חריגה סובל מבעיות "נפשיות" (דיכאון, חרדה, התקפי זעם וכ"ו) צריך לטפל במקור הבעיה ולא לנסות לשנות את האדם או להשתיק את המוח שלו. אי-ידיעה לא פותרת את הבעיה, רק מחריפה אותה - זה כמו משככי כאבים לדלקת בשן, עד שמגיעים לטיפול שורש...

schlomitsmile

Member
מנהל
הכללות ולא עובדות
בהודעתך הראשונה כרכת את כל מי שמשתמש ב ABA יחד ולא עשית את ההפרדה שעשית עכשיו. זו היתה הכללה שלדעתי אינה נכונה. הכללה לא נכונה נוספת היתה לטעון שכל מי שנותן לילדו תרופות פסיכיאטריות עושה זאת כדי לשנות את הזהות של הילד. שוב, אני מסכימה שתרופות פסיכיאטריות הן כלי שצריך להזהר בו מאד-מאד, ופי כמה כשמדובר בילדים, רצוי ביותר להמנע ממנו, אבל יש ילדים שבתקופות מסויימות של חייהם אם לא יקחו תרופה יתאבדו או יסבלו נוראות או יסכנו את סביבתם. זה לא אומר שהתרופה פתרה את הבעיה, אבל היא נותנת שהות כדי שאפשר יהיה לחפש מענה משמעותי ועמוק, מה שבד"כ לוקח זמן.

ענתנוי

New member
הבנת הנקרא

הכללה זה "כל מי ש..." אם תקראי שוב את ההודעה שלי תראי שלא השתמשתי בביטוי הזה.... בלי מילת ההכללה "כל" יש רק ציון עובדה, ללא פרטים או הבחנה בין אפשרויות שונות ואת ההכללה מבצע הקורא על דעת עצמו.

schlomitsmile

Member
מנהל
אפשר להכליל גם בלי לכתוב במפורש 'כל מי ש' פשוט להתייחס ל'כל מי ש' בחבילה אחת. את יכולה להביע את עמדתך (שכאמור- אני נוטה להסכים איתה בעקרון, רק לא עם הטוטאליות והנחרצות), אבל גם אם תתעקשי שהיא עובדה, עדיין היא עמדתך ולא עובדה.

arana1

New member
בי נגע משהו שמישהו אמר בסרט שהזכרת

אחד הנוירולוגים שם אמר שבעוד שתרופות פסיכיאטריות למבוגרים עשויות לעזור להחזיר אותם לפסים אז לילדים ,בגלל שהם במצב רך של יצירת זהות ואישיות,הם פשוט משנות את הפסים,וכל סטייה של אלפית המעלה בשלב ההתחלה יכולה להתבטא בפערים של אלפי קילומטרים בסופה אולי הוא הגזים אבל לי זה נשמע נכון במידה מסויימת ואני מפחד מההשלכות של התמודדות עם דור שלם של ילדים שיתבגרו לא שום מגע עם היושר הפנימי שלהם זה עשוי להיות מאוד לא נעים לכל הנוגעים בדבר

dorit73

New member
בא לי לכתוב בעדינות אבל אני לא יכולה

בא לי להקיא ממה שכתבת כאן. וזה בא ממישהי שעד היום כיבדה את רוב מה שכתבת. תתביישי לך.

dina199

New member
אפשר להסכים ואפשר לא להסכים למה שנאמר כאן.

אבל אין כאן שום בעיה של ניסוח. לכן גם אם מישהו לא מסכים בצורה נחרצת לכל מה שכתוב כאן , אין לכותב מה להתבייש.

dina199

New member
אני אומרת שכל אחד יכול להביע דעה שונה.

וכל אחד יכול להסכים ולא להסכים. האם זה נקרא 'לחנך אותך' ? האם בא לך להקיא גם ממני ? האם גם אני אמורה להתבייש ? ואם את אומרת לה 'להתבייש' את לא מנסה לחנך אותה ?

dorit73

New member
בסדר. תשובות:

1.כן 2. לא ממך, מהכתיבה שלך. 3. לא יודעת, תעשי מה שאת רוצה. 4. כן. סתומה שכמוני. לילה טוב.

Navva

New member
הרעיון של הפורום הוא הצגת דעות שונות,

אפשר להסכים ואפשר להתנגד, אבל חלק מהעיניין הוא לכבד. גם להנגד אפשר, ויש לכך דרכים רבות, ועדין לשמור על רמת שיח מכובדת.

ענתנוי

New member
תגובה מעניינת

את מסוגלת להיות מספיק ישרה עם עצמך כדי להבין מאיפה זה מגיע?....

dorit73

New member
מזה שאחרי שהילד שלי הוריד בגן כאפה

לילד אחר ועילף אותו. גרם לו לאיבוד הכרה זמני. ואם הוא לא היה מתחיל ריספרדל, הייתי בעתיד מטפלת באסיר ולא בבוגר אוטיסטי. יש מאפיש למה רשמת שטויות?

ענתנוי

New member
מה זה הכל?

אני מצטערת לשמוע את זה, אבל אלימות של ילדים היא תמיד תוצאה של מצב ויש לזה סיבה, ויש דרך לטפל בבעיה. לצערי, רוב ה"מטפלים" לא מכירים בכלל בקיומה של נפש, אז זה לא מפתיע שלא מגיעים לשום תוצאות....

למעלה