גיוס לצה"ל

lithium1914

New member
זה שטויות.

גם המשטרה וגם בתי-החולים ועוד מגוון מוסדות אחרים מצמצמים את הסיכויים שלך להיפגע, אבל לא מכריחים אותך להשתעבד להם. למה?

יש הבדל קטן בינהם-

כוח העבודה בביה"ח ובמשטרה מבוסס על אנשים המוכנים לעבוד שם כלומר יהיו מספיק אנשים שיעבדו שם תמורת כסף. לעומתם חלק נכבד מכוח העבודה בצה"ל מבוסס על אנשים בני 18-21. אם האנשים האילו לא יתגייסו אז כמות כוח העבודה בצה"ל תקטן באופן משמעותי דבר שישפיע מן הסתם על הבטחון של אזרחי מדינת ישראל. כל עוד הצבא שלנו מתנהל כמו שהוא מתנהל כיום, אז אם אתה מחליט לא להתגייס אזי אתה פוגע בבבטחון שלך. (כמובן שזה נאמר אם יהיו עוד אלפי אנשים יחליטו לא להתגייס כמוך)

lithium1914

New member
נו באמת.

למה לא להפוך את עבודת ההגנה על אזרחי המדינה, כמו בבתי-חולים ובמשטרה, לעבודה אטרקטיבית בשכר? צריך לזה פחות כישורים (שכליים לפחות) מאשר עבודה בבתי"ח, ויקבלו על זה הרבה יותר כסף מאשר במשטרה. מה הבעיה?

תראה

אני מתארת לך מה המצב כרגע, כרגע צריכים את כוח העבודה של ח'ברה בני 18-21. האם להפוך את צה"ל לצבא בשכר זאת כבר שאלה אחרת.

אנשים מחזירים למדינה 3 שנים

ובהם מסייעים בהגנה על אלה שהגנו עליהם בעבר, ועל אלה שעוד יגנו. תזהר לא לטבוע בים הדמעות המוגזם שאתה שופך פה, מדובר כאן בסה"כ ב-3 שנים שאתה לא בהכרח "מבזבז". אפשר להתקדם המון בצבא, ולהמון תחומים. תתחבר קצת למציאות כי עושה רושם שאתה דיי מנותק- אנחנו לא בשוויץ ואנחנו לא יכולים להרשות לעצמנו צבא של 2000 פרשים בשכר. אנחנו במזרח התיכון, מוקפים באוייבים, וכדי שאנחנו והמשפחות שלנו נשרוד פה- צריך לוותר קצת על הנוחות [וגם על 3 שנים]...

lithium1914

New member
"ים הדמעות המוגזם"

שני סימני קריאה הופכים אצלך ל"ים דמעות מוגזם"? הגזמת, או שאני באמת קשוח. אנחנו לא שוויץ, אבל האימפוטנטיות של האויבים העיקריים של ישראל (ארגוני טרור בשטחים וסוריה) אומרת שאפשר להוריד כמה רבבות חיילים סדירים (כרגע יש מעל 150,000, אאל"ט).

קקטוסץ

New member
גם אני אמרתי את זה אתמול

כשניקיתי את כל המטבח המזורגג של סניף המקדונלדס הכי מחורבן במזה"ת. עד 1 לפנות בוקר!!

תחלואי העולם המערבי

רק הכסף מדבר. אם עוד לא הבנת, ההגנה על המדינה אמורה לנבוע מתוך הבנה מוחלטת שישראל היא הבית היחיד שלנו ואם לא נגן על עצמנו אף אחד לא יגן עלינו. את כל המלחמות שהיו לנו עד עכשיו, צלחנו בזכות האחדות, הרעות, וכן כן, כמה שזה יצרום לך באוזן- הציונות. כשהגיעה מלחמה הבנו שזו מלחמת קיום, ולהפסיד פירושו לחדול להתקיים. אם הצבא יהפוך לצבא שכיר, הפן האישי-לאומי [אני מקווה שלא מפריע לך שאני מדבר במילים גסות] ימחק. נראה הרבה פחות הקרבה, הרבה פחות מעוף, הרבה פחות רצון לתרום. אנשים יבואו לעשות ת'עבודה שלהם ולעוף הביתה. הצבא כמו שהוא עכשיו הוא מוסד מעולה- כשאתה חייל פשוט אתה מרוויח כמה מאות שקלים לחודש, אבל הצבא מציע לך את מסלול הקצונה, שאם תבחר להמשיך בו ותתרום יותר תזכה בסופו של דבר להכנסה קבועה ומובטחת, בסכומים לא מבוטלים. הצבא בקושי מתמודד עם 400-700 שקל לחייל, נראה לך שהוא יצליח לעמוד באלפי שקלים לחייל? אין הגיון במה שאתה אומר. ויותר גרוע מזה- אין ציונות, אין ערכים ואין שורשיות. ואני יודע שזה נורא לא מודרני, ליברלי, מתקדם...אבל חייבים שישארו לנו כאלה איפשהו.

lithium1914

New member
לא כסף, רציונליות.

אני מרשה לעצמי להתעלם מההשתפכות הציורית בשבחי הציונות. "הצבא בקושי מתמודד עם 400-700 שקל לחייל, נראה לך שהוא יצליח לעמוד באלפי שקלים לחייל?" טוב שלא הגזמת. עלות השכר הכולל של החיילים בסדיר היא פחות ממיליארד שקל בשנה (בהנחה של 600 שקל לחודש ל-130,000 חיילים -- אאל"ט זו הערכה המחמירה עם עמדותי, תקן אותי במידה וכן), שזה בערך 2-3% מהתקציב של צה"ל. אפשר בקלות, עם הורדה של כמה רבבות חיילים, להכפיל את השכר הזה פי כמה מונים בלי לקרוע את הכיס (בעיקר בהתחשב בתרומה של כוח עבודה צעיר למשק). ט'ינק אבאוט איט. אם בפסיכולוגיה עסקינן, אני מעריך שאדם יעבוד יותר קשה אם ייצא לו מזה תגמול כספי (על מבצע מוצלח, גילוי מודיעיני חשוב או פיתוח טכנולוגי חדשני), מאשר אם לא ייצא לו מזה תגמול בכלל (שירות סדיר). בעיקרון אני לא מאמין בפרסים כאלו, אבל אם כבר עוסקים בזה אז למה לא לשפר.

אתה מבין את הבעיה?

כל דיבור על ציונות ועל ערכים הופך אצלך ל"השתפכות ציורית". ובקשר לקיצוץ שאתה מציע בסד"כ, שוב, צבא קטן כמו שלנו לא יכול להרשות לעצמו את זה, לא במצב שאנחנו נמצאים בו ולא בכלל, כמדינה יהודית בלב מזרח תיכון ערבי. ובקשר לפסקה האחרונה- אני מניח שאין כוונתך להתנות את תשלום השכר באיכות המבצעית...אחרת תמצא את עצמך מפטר כוח עבודה יקר, ומביא במקומו...את מי בדיוק? אתה מבין, תהיה בעיה הרבה יותר גדולה למצוא תחליפים לעובדים מפוטרים, ויצא מצב שמערכת שאמורה להיות כמה שפחות תלותית [צבא מגן] יהפך למערכת שתלויה בגחמות עובדיה.

...

ממה שאני רואה בפורום הזה שתי הסיבות המרכזיות ביותר שבגללם אנשים מתגייסים זה- 1. אגואיזם 2. חוק מעניין לדעת אם זה משקף את דעת העם.

קקטוסץ

New member
מתגייסים מאגואיזם? מדוע ולמה?

החוק הוא הסיבה הראשונה לכך שאנשים מתגייסים, וזה כלל לא מפתיע.

Continuum

New member
תרומה למדינה?

יש שתי דרכים מרכזיות להסתכל על זה: א. אתה רואה את עצמך כאזרח המדינה קודם כל, בן הלאום היהודי ורק אחר כך אזרח העולם. ההשקפה הזאת היא קצת גזענית אבל במידה נסבלת ואנושית, ואתה תתגייס לצבא כדי להגן על הלאום *שלך*. "אני לא רוצה להילחם - אם כולם יגידו את זה, ישראל תהיה בצרה." ב. אתה רואה את עצמך כאזרח העולם וכבן-אדם לפני כל דבר אחר, שווה ערך לפלשטינאי ולכל בן-לאום אחר - ולכן לא תתגייס, דווקא מסיבות אידיאולוגיות - אתה לא רוצה לתרום למערכת שהורגת אנשים - לאו דווקא הצבא, אלא המלחמה כולה. "אני לא רוצה להילחם - אם *כולם* יגידו את זה, יהיה שלום." אם כך, תרומה למדינה - אולי, אבל מעשה מוסרי? זה מוטל מאוד בספק. ככה שהעניין היחיד שיכול להוות שיקול הוא דווקא האינטרס האישי - מה יקרה לך אם תשרת בצבא, מה יקרה אם לא.

GreatGTM

New member
תרומה למדינה

חשבתי יותר בכיוון של לנו יש רק אחת ולהם 20, לפחות מגיעים לנו גבולות הגיוניים וצבא נורמלי... כרגע אנחנו במלחמת התשה שנמשכת כבר 30 שנה מול הפת"ח ובשנים האחרונות גם החמאס. לעיתים יש שקט לעיתים אין, לדעתי העיקר שיהיה לנו איך להגן על עצמינו כשאין. לא ממש קשור אבל מישהו צריך להגיד חדרג המדיני שאם יש שקט זו לא סיבה להוציא כספים מהתקציב הביטחוני... להפך אם יש שקט מישהו מתכנן שם משהו... ולעניין הגזענות, כביכול, אין לי שום דבר נגד ערבי שאינו טרוריסט/תומך בטרור. אמ... "אני לא רוצה להילחם - אם *כולם* יגידו את זה, יהיה שלום." אני מניח שכאן התכוונת לכל אזרח ואזרח בעולם כי אחרת לא יהיה שלום... יהיה מאזן אימה או כוח הרתעה אבל לא יותר. אני שואף ליצירת כח הרתעה ישראלי...

למעלה