גיוס לצה"ל

בורחים ממה?../images/Emo13.gif

אולי האנשים האלה פשוט לא אוהבים את המדינה שלך? אתה באמת רוצה שמי שלא חושב שהמדינה הזאת שווה קיום יילך ויעמיס נשק על משאיות? יאללה, בכיף שלך. אם אתה אוהב משהו, תכריח את כולם לאהוב אותו. קצת דיקטטורי, אבל מי אני שאגיב.

אתה יודע כמה אני מת להיות מיליונר?

למה אתה כופה עלי את החוק ואוסר עלי לקחת כסף בכוח מאדם אחר? קצת דיקטטורי הייתי אומר...

למה? אבל לך יש דרך.

תקים עסק ותרוויח כסף. כמו שיש דרך להשתמט מהצבא. עכשיו, אפשר להפסיק עם הדוגמאות המגוחכות שלך?

למה מגוחכות? אתה לא מסכים עם חוק

אחד ואני לא מסכים עם חוק אחר. ולמה שאני אחכה 20 שנה שיצא משהו מהמפעל? אני צריך את הכסף עכשיו לסבתא החולה שלי.

שוב,

דוגמא של סבתא חולה ומפעל ורצון למליון דולר לא משתווה אפילו למישהו שרוצה לא לשרת בצה"ל. מסיבה מאוד פשוטה: כדי להיות מליונר, יש לך את האופצייה להרוויח את הכסף, בלי לעבור על החוק. בצבא אתה חייב לעבור על החוק כדי להשיג את המטרה שלך. במליון דולר? ממש לא. להיפך, מס הכנסה יחגוג על התחת שלך. תמצא דוגמא טובה יותר. בבקשה, כי זה מצחיק נורא.

חחח מה? אתה רציני?

רואים שאתה אדם אגואיסט. אם סבתא שלי במצב בריאותי קשה ואני רוצה להשיג כסף לתרופות שהמדינה לא נותנת, זה פחות חשוב מאי רצון לשרת בצבא? אגואיסט, במקרה הטוב.

חס וחלילה!

פשוט הדוגמא לא מתחילה להתקשר ו/או/ להתחיל להקביל למה שקורה עם השתמטות בצה"ל. את שניהם אתה רוצה, שניהם זה חוק. אבל חוץ מהדמיון הזה אלו שני דברים שונים לגמרי.

אז אני לא מבין למה

האנשים האלה גרים במקום שהם לא אוהבים שיעזבו בכיף אני יעזור להם אפילו למצוא דירה בכל ארץ אחרת

אה.. וכאן הבעייה!

אחרי גיל 18, כשמתים לעוף מפה, מכריחים לגייס אותך לצבא. איזה בעסה, הא?

לי אין בעיה

שכל מי שלא מתגייס חוץ מאנשים שבאמת סובלים מכל מיני מחלות ונכות כלשהי. שכל אדם כזה יעזוב את הארץ ויחזיר את האזרחות ויעבור למדינה אחרת העיקר שלא יהיה פה

שוב, אין בעייה.

אבל אחרי שהוא מסיים תיכון ורוצה לעזוב לארץ אחרת, הוא לא יכול. כי צבא רוצה לגייס אותו. אבל אני בטוח שהוא היה שמח לקבל את העזרה שלך!
וגם בטח יהדות התורה וש"ס היו שמחות לקבל את העיצה על האזרחות שתוחזר. צריך למנות אותך לשר הפנים.

אני מוכן לצאת להלחם בשבילך ובשביל

כל המשתמטים לצאת ולהלחם על חוק שנותן לכם אפשרות אחרי היום שאתם מסיימים ללמוד להחזיר את האזרחות ולחזור לפה רק בתור תיירים אם תצאו להפגנות על זה אני איתכם!!

זה בסדר, דווקא

עם אזרחות אמריקאית אני חושב שאני אסתדר גם בלי העזרה הממש, ממש גדולה שלך.
אתה רוצה לאכול חרא ולשרת בצבא? אחלה, אף אחד לא עוצר אותך. רק שלא תחשוב אפילו על לגרור אנשים שלא רוצים לעשות את זה יחד איתך. להיפך, אתה צריך לשמוח על אנשים שמשתמטים. כי אם הם היו משרתים בצבא שלך, הם בטח היו עושים את העבודה שלהם חרא. אפילו טועים. אולי בכוונה? הורסים לך הכל! תגיד תודה שלא הרסו לך.

ומישהו שלא רוצה לשרת בצבא,

ומשרת בכל זאת. הוא עושה את העבודה עם אפס התלהבות, ואז יום אחד הוא גם טועה. כי לא אכפת לו. הוא ייכול להרוס צבא שלם. וזה מה שאתה רוצה, לא? שהוא יהרוס את כל הצבא בגלל הגחמות שלך.
אה, וזה לא קצת עצוב לשלול ממישהו אזרחות כי הוא מאמין במשהו שאתה לא?

אני אומר עוד פעם

שלא בכלל יחשוב לשרת אם הוא לא מעוניין אבל העיקר שלא יגור פה שילך יהנה לו במדינה אחרת שהוא כן אוהב.....

קקטוסץ

New member
אתה סתם מסתלבט, נכון?

למה שלא יגור פה? אולי עדיף שאתה לא תגור פה? אתה חי באיזו בועה ורודה שבה כולם קופצים בחצאיות טוטו במעגל ושרים "אני אוהב את ישראל"? ואם אני משרתת בצבא אבל לא אוהבת את המדינה זה בסדר? או שאותי צריך להגלות מהארץ אחרי השירות?

אני חושב שבן אדם שלא אוהב את המדינה

לא צריך לגור פה גם בלי קשר לצבא איזה סיבה יש לבן אדם כזה לגור במדינה שהוא כל כך שונא ומתעב?

קקטוסץ

New member
בוא נראה

אני שונאת את מקדונלדס אבל עדיין עובדת שם. למה? כי זה כסף ואני זקוקה לכסף. יש לי אופציות תעסוקתיות אחרות אבל זו האופציה הכי זמינה כרגע. מישהו אחר לא אוהב את המדינה/לא מסכים עם הממשלה אבל עדיין חי בה. למה? כי יש לו יציבות כלכלית, הוא מכיר את השפה, יש לו כאן משפחה וחברים, הוא נולד/גדל כאן. הוא יכול לעבור לכמעט כל מדינה אחרת אבל זה מצריך ממנו יותר מידי אנרגיה אז הוא מעדיף להישאר במקום שיש לו כבר שורשים בו.

למעלה