בנים- בנות.

הנתונים

של משרדי ערכים מורים על יותר בנות חוזרות בתשובה. לפרשנותכם,

בעולם החילוני

התכונות שהתרבות הטביעה בבנות מוציאה את הפוטנציאל שלה בדמות רגשות אינטואטיבים. במקרה של העולם החרדי הדברים מתועלים למקום אחר.

Dear Selected

Well, i think there are few reasons, most of them already posted by the community, and i have some more. All the reasons together can explain WHY more guys than girls going out. In addition i have to ask you. where did you got those statistics from? Did someone ever succeed to PROVE it? But anyway, I think the MAIN reason is that there isn't way back for girls! it is one way ticket for them. they'll have to wait to make sure this is the way they want to go, in 100%, which take time. time to discover the outside, the new world. time that they bearly have since they been supervised and over protected 24/7 if you'll add this to the other reasons already posted, and try think from the point of view of religios girl you'll stay woundering how come there are still some girls succeed to get out... BTW you can take it and ask anywhere, from business administrator, investors, layers, you can also check it in the flight course of the IAF(althogh it IS open for girls), or in the lines of the fighters at Golani, did you ever wounder why the number of the famales overthere is low? i'm pretty sure that the reason is the same, and it have nothing to do with BESHRIRUT LIBI... it is a fact , males dares more... OH, and yes, of course big part of the YOTZIM left because it was hard for them to resist the world out there, but it doesnt say it is a mistake for itself. they still did the right thing, maybe for the wrong reason, but still the right thing when i'll get a hebrew keyboard i'll be able to explain.

חלקיקה

New member
גברים מעיזים יותר...

אני לא חושבת שגברים מעיזים יותר ולכן אחוז היוצאים גבוה מאחוז היוצאות...אם "כל כבודה בת מלך פנימה" היה "כל כבודו בן מלך פנימה" וכל ההלכות הנלוות לכך שאישה מקומה בבית היו הלכות לגברים אז אחוז היוצאים ממין זכר היה נמוך יותר. ממש פשוט אין כאן תאוריות עמוקות מידי...ככל שמרגילים אותך להיות יותר בבית, בבועה ..כך זה נהפך כמעט לבלתי אפשרי לקום ולצאת..אפשר היה למדוד מי מעז יותר אם הגברים והנשים בציבור החרדי היו בנקודה שווה מבחינהת הלכות, מצוות, מיקום, תזוזה וכ"ו..

חלקיקה

New member
אתה סותר את עצמך...

רשמת שגברים מעיזים יותר ואז...הסכמת איתי שטענתי שלא ניתן לבדוק זאת עד שלא נבדוק מנקודה שווה......? אני עשיתי זאת בהדרגתיות...נתתי לעצמי את הזמן ולמשפחה...

You've got to the point

The point is that there are many reasons why i would expect less girls going out Generally, in life, i think men dares more Not only this, the girls stays home under supervision all the time, (this is what you said, right?) Not only they are supervised, daeres less, also they have the "one way ticket, and it is wayyyyy hard for girl to go back to be religios, than to man. In addition to these reasons , girls also audicated to BELIVE oposite to men, which learning to KNOW logicaly there is god. When you'll synchronize all the assumptions you'll wounder how come there are so many girls succeed leaving the religion. Make sence? My question about you was how did you success to discover the outside world? where from did you got the initial ideas...?

סיטרא

New member
תגיד,

למה כתבנו את אותו הדבר? אולי כי פגשנו את אותן בנות פה ושם? אולי אנחנו לא 'יצריים' מספיק?

סיטרא

New member
זו כבר שאלה אחרת,

ודינה לדון על (את רושמת?): 1 ג'וינט ענק, 1 תה מתוק 3 פרוסת נקניק 8 עגבניות שרי

סיטרא

New member
אני יודע,

הבנות החרדיות מתחנכות לאמונה דתית תחושתית. ואילו הבנים לאמונה דתית לוגית. ואידך זילי וגמרי. (פה אמורים להיכתב המון תתי-סעיפים והסברים, אלא שלא בא לי עכשיו) זהו.

טעות באמתחתך

לא הייצריות היא הסיבה, אלא סלידתם להיות נשלטים תחת האינקוזיציה היהודית ולהיות מוכתבים ע``י המה יגידו, היא שגרמה להם לצאת בשאלה. לעומת הבננות שאפילו החילוניות בקושי השתחררו מכבלי שלטון גברי וכל הגיגיה נתונים לגחמות סביבתה, וחוששת למה יגידו?

freshyoung

New member
|זהיי לכולם התשובה שלי היא "ממש לא"

דבר ראשון אני עזבתי ישיבה מאוד נחשבת ובזמן שבעיצומה של הצלחה בלימודים כך שאם הייתי ממשיך הייתי מקבל גם בחורה יפה והרבה כסף ואני ויתרתי על זה בגלל העניין של השקר המגעיל הזה ללגבי הבנות יש בזה 2 חלקים 1)הן כל הזמן גרות עם ההורים כך שגם אם מאוד ירצו הן לא יוכלו אפילו לחשוב לעזוב 2) מגיל 0 בדיוק שטפו להן אתהמח בעניין הצניעות כך שהן נושמות את זה ולפי דעתן זהו התפקיד שלהן בעולם וביחד יש כאן מנעול ענק שמשאיר אותן בתהום....

הא בהא תליא

אני חושב שזה מתחלק, אחד יצא בשביל בנות, אחד יצא כי כפר, אבל בסופו של דבר שניהם יפגשו בנקודה אחת כשדבר אחד יתרץ את השני. במה דברים אמורים, גם מי שלא כפר, ויצא בשביל מאות אלפי הבנות שחשב שיקבל אחרי שראה את מדגם חלקיתן קודם, כשהיה עדיין בחולצה לבנה ומכנסיים שחורים מגולח למשעי באוטובוס כשהן מחזיקות בעמוד ומביטות בו במבטים חצי מחוייכים, ומייד חשב שהן רוצות אותו, ומוחו הקודח כבר פינטז על בנות רוקדות על העמוד, בהנחה שראה כבר סרט או שניים שהיו שם סצינות כאלה, ועשה את הצעד, ויצא בשאלה, ופקח את עיניו וראה שהאכילו אותו בלוקשים והוא האמין להם, והעולם יותר גדול ומפותח ממה שקרא או שמע עד עכשיו, והוא באמת בורג קטן מול המערכת, מול מליארדי האנשים של אוכלוסית העולם ולא רק בגלל שהוא נמצא תמיד מתחת למישהו אחד גדול ויחיד, אז ממה נפשך כבר אינו אותו מאמין אדוק , הלהוט בלהט קדושה בלתי מוסבר. בהחלט ייתכן שהשאריות שדובקות ב"מהגר" כי שכמה קוראים לזה, אצלו יהיו יותר גדולות, והוא יתקשה בחיי חילוני גמור, אבל לקרוא לו מאמין אני סבור שזו טעות. מאידך, כיון שנתפכח גם הוא וגם הכופר הגדול, מצאו שבנות זה לא בדיוק כמו שחשבו תמיד, כשהיו בחורים צעירים עדינים וביישנים. בנות זה לא כזה דבר טהור טמיר ונעלם, יש כל מיני בדיוק כמו שיש כל מיני גברים, יש פחות טובות, ויש יותר. ולא כל אחת שנראית כוסית בהחלט מתאימה לך, ולא כל אלפי הבנות שיש בעולם יקפצו עליך מיד כשתצא, כי אולי היא מתקשטת כדי שיהיו עליה קופצין, אבל בהחלט יתכן שלא אתה תהיה מן הקופצין, גם לא מן הקופצין שלה, וגם לא מן הקופצין שהיא רצתה שיקפצו עליה, ונמצאת קופץ מאחת לאחת, בשיטת הדילוגים והמינגלינג, דבר כשלעצמו גורם למשבר אמון חזק מאד, ואפשר גם על הדרך משבר אמונה, שיש גם שחוזרים בתשובה בגללו ומתחתנים עם אשה אחת וזה מתאים להם מאד.

למעלה