בנים- בנות.

מובחרת

New member
בנים- בנות.

סטטיסטית, יוצאים בנים יותר מבנות. חשבתי, שבנים יצריים יותר, קשה להם לדחות סיפוקים. יש מצב, שחלק נכבד מהיוצאים- נטשו שלא מתוך רציונל, אלא, משום ``בשרירות לבי אלך``?

ללא נושא

לא הייתי בלב של אף אחד בכדי לדעת למה הוא יצא. אבל בחברה החרדית לבנים יש הרבה יותר חפשיות מה שנותן יותר אפשרות יחסית לצעד, וגם יותר החשפות לעולם החילוני.

מובחרת

New member
לא יודעת מה רע בחרמן!

השאלה היא, אם יצאת בשביל האפשרות להזדיין, או שגילית שהתורה לא באמת ניתנה בהר סיני?

יש סיבות רבות לרוב הגברי של היוצאים

היוצאים החרדים הם בחורי ישיבות, ודווקא מתוך העיסוק בלוגיקה המגוחכת של התלמוד - עולות השאלות. כך לפחות היה אצלי. אילולא הייתי תלמיד ישיבה, יתכן שאני, ובני, ובני בני עדיין היינו בלעבתים כשרים. הלמדנות הישיבתית גם מכשירה אותך לחשיבה ביקורתית - מה שלא הייתי אומר על הלימודים בבית יעקב, בלשון המעטה. נראה שבנות גם קשורות רגשית למשפחתן וחוששות מניתוק יותר מגברים. כך לפחות נדמה לי. וחוץ מזה, כל כבודה בת מלך פנימה...

בתש1

New member
הלמדנות הישיבתית גם מכשירה אותך לחש

אני חושבת שזאת הנקודה העיקרית..שבנות מאז צעירותן מלמדים אותן לא לחשוב בצורה עצמאית..הגבר הוא זה שיודע..והוא זה שמחליט.. וידוע המשפט השנון שעל פיהן של המורות, כשבת היתה שואלת אותן שאלה שונה במקצת "אני אשאל את בעלי"... כל החינוך החרדי ,אצל נשים..הוא חינוך של חוסר חשיבה עצמית והסתכלות לעבר העולם הגברי החכם..

ועולה בדעתי סיבה נוספת

הגברים החרדים הרבה יותר עצמאיים מן הנשים. הם הרבה פעמים לומדים בישיבה בתנאי פנימיה מחוץ לבית, וחיים את חייהם, בעוד שהאשה לא יכולה אפילו לצאת לשעתיים בערב בלי שידעו איפה היא. זה לא סוד שהיציאה היא דבר מאיים למדי, מבחינת היכולת להסתדר לבד, ופה תחושת העצמאות מאד קובעת.

האם הגודל של ה"גדולים" קובע?

הנה סיבה נוספת. יוצאים מכירים את ה"גדולים" שלהם מקרוב, ויודעים כמה שהם קטנים וטפשים מופלגים לעתים (בדידי הווי עובדא). לעומת זאת, לנשים אין בדרך כלל נגישות קרובה, ולכן קל יותר להזין את המיתוס ואת האידאליזציה של גדול התורה.

הגודל לא קובע

אתם ממחזרים חומר שנטחן לפני כמה ימים. מה זה משנה לעאזאל מדוע בנות פחות יוצאות? הרי אתה לא יכול לשנות את המצב. יוצא שכול הפיתפוטי ביצים האלה ישארו בתאוריה לנצח. ודוגרי. שורש כול הויכוח הוא הניסיון לדעת האם הנשים נולדו עם אופי דפוק או האם זה השפעה של החברה.

rigoletto111

New member
../images/Emo45.gif

קשה לחוש יראת כבוד עצומה למישהו שאותו אתה מכיר. הערכה רבה - כן. אבל אמונה בקדושה של האיש? פחות.

מובחרת

New member
ממש כך...

מתפחלצת כל פעם מחדש, כשאחותי מדברת על בן זוגה:`` הבעל שלי``, היא אומרת. הג`ורה שלי נפתח אז, ובגדול! נראה, שהיא תלויה בו רמ``ח ושס``ה.

אנילה1

New member
גם אשה חילונית אומרת בעלי.

הצעירות קוראות לבעל, החצי, בן הזוג, זוגי מלשון זוגתי,

ויש אומרות "אישי"

וזה הכי נכון בעיני כמה דאת אמר "ואל אישך תשוקתך" (ההמשך "והוא ימשול בך")

ephi79

New member
אני לא חושב שזה קשור לחשיבה,

בחינוך שקיבלתי לא הדגישו את עניין החשיבה העצמאית יותר מדי.. מה שכן, נדמה לי שבנות באופן כללי מתחברות לאמונה יותר. אם זה עניין סביבתי או תורשתי, אינני יודע. אבל מאלו שאני מכיר - זה ככה.

אני חושב שיש מצב

שבגלל בשרירות ליבי אלך כמו שאת קוראת לזה.. מגיעים לרגעים יותר אמיתיים ואז ההחלטה מתיישבת על הלב. או במילים אחרות רוח המרידה יוצרת רגעים של מחשבה אישית ומבט החושב אל תוך עצמו.

מתלבט13

New member
אצל בנות הדת פחות מרכזית

בנות לומדות לימודי חול, וצורת החיים שלהן פחות קשורה לדתיות (לפחות עד החתונה). בנים תקועים בדת, בתורה, במחשבה היהודית, לכוין בתפילה. ללמוד מוסר, לדקדק במצוות. זה נותן הרבה יותר מצב לא להתחבר לדת.

מובחרת

New member
קשה להם מידי,

או שמגיעים להכרה ש``הכל בולשיט``? כתב לי אחד הגולשים במסר, שלנשים ניתנה `בינה יתירה`...לכן יוצאות פחות.

מתלבט13

New member
"בינה יתירה"

יכולה לגרום לא לצאת בשאלה.
מהסיבה הפשוטה שבהרבה מקרים זה באמת לא כדאי. אז מי שיש לו יותר שכל אומר "מה לי ולצרה הזאת?" ובגלל פרינציפים וכאלה לא הולכים לדרך ארוכה.

למעלה