בנים- בנות.

שלומפער

New member
מעניין

הסיפור. אגב, לי פעם אמרו שהאינטואיציה הנשית התפתחה במשך מליון שנה של אי חשיבה. (אפשר תרגום ל"אקזיסטנציאליסטית"?)

Le Fay

New member
חוששתני שמה שקורין "אינטואיציה",

"חושישי" ובשאר כינויים חנפים, זה סוג הקשב שמפתחים כדי לשרוד בתנאי דיכוי. הוא איפיין במובהק את המשרתים בבריטניה ועבדים בכל מקום ובכל זמן שהוא, וקל מאד לזרז את התפתחותו באמצעות חינוך: "את לא רואה שהוא לומד? אל תציקי לו עכשיו." "אולי תגשי אליה? את לא שומעת איך היא בוכה? וקחי איתך את הבקבוק" "אין לי זמן לשטויות שלך, במקום להסתובב בין הרגליים עשי משהו מועיל." במשך הזמן לומדים לתרגם במהירות שפת גוף, טון דיבור, אפילו עפעוף. מזכיר לי רופא שיניים שבדק אותי פעם, וזיהה מתי הוא מכאיב לי לפי התרחבות הנחיריים. מי לעזאזל טורח ללמוד איך אנשים מגיבים לכאב, אם הוא יכול לחכות שהם יאמרו בעצמם כשכואב להם? על התפיסה האקזיסטנציאליסטית חשבתי שדיברנו כבר, אבל על רגל אחת ובפשטנות רבה: אדם הנולד לעולם נתפס על פיה כמי ש'הוטל' אליו, ועדיין אינו בבחינת 'קיים'. ההזדמנות להתפתח ממצב ה'הטלה' מתרחשת רק לאחר ההיתקלות במוות. רק כשאדם תופס את סופיות החיים, הוא עשוי להיעשות מודע לאבסורד הקיומי: הלידה, החיים והמוות שרירותיים ואין להם משמעות ולא תכלית מובנית משל עצמם; וגם היכולת ליצור קשר עם אנשים הוא אשליה, שאינה יכולה לחפות על הניכור. מכאן ואילך יש בפניו ברירה בין שתי דרכים: - האחת היא "אכול ושתה כי מחר נמות" (המיוצגת היטב בדמותו של דון ז'ואן). - האחרת היא ה'מרד' באבסורד הקיומי, באמצעות התעקשות על מתן משמעות לחייו. המרד באבסורד כרוך במאבק יומיומי סיזיפי, ואין לו שכר מלבד עצמו; אבל זוהי הדרך המאפשרת לאדם להיעשות מ'מוטל' ל'קיים'.

Le Fay

New member
צ"ל: "היכולת ליצור קשר היא"

והמקורות הספרותיים שעשויים להאיר את עיקרי התפיסה האקזיסטנציאליסטית, מלבד המסות של קאמי, סארטר ודה-בובואר, הם הרומנים של אלבר קאמי. השניים שנראים לי קריאת חובה הם "הַדֶּבֶר" ו"הַזָּר".

אפשר גם לקרוא על הנושא

בספרים של האוני' המשודרת: "מבוא לפילוסופיות הקיום - אקזיסטנציאליזם", יעקב גולומב. "אלבר קאמי והפילוסופיה של האבסורד", אבי שגיא.

שלומפער

New member
גזרתי ושמרתי

מאלף, תודה. ובעניין הראשון - נדמה לי שלקרוא שפת גוף, דוגמת התרחבות נחיריים מכאב עדיין לא מעיד על אינטואיציה מפותחת.כלומר, אנשים מדברים. חלקם במילים חלקם בסימנים וחלקם במכות, רק שלא כל אחד מבין כל שפה (כאמור, מלבד מכות שכולם מבינים) לקרוא תחושות של כאב בהבעות פנים זה סוג של שפת סימנים, עדיין לא אינטואיציה שהיא בעיני תחושה פנימית בלתי מוסברת ולחלוטין לא רציונאלית. כמו אדם המשקיע סכום גדול במניה מסויימת מתוך תחושה שזה הולך להיות סיפור הצלחה.

Le Fay

New member
העונג כולו שלי. ותרגול (לאו דוקא

מודע) של עירנות מתמדת ופיענוח מהיר של סימנים, הוא מה שבונה לדעתי את המיומנות הקרויה אינטואיציה. להערכתי זו תכונה נרכשת שמתפתחת בעקבות צורך. כשמדובר בצפיית התנהגות או רצונות של אנשים הסימנים יהיו למשל טון דיבור, התרחבות או התכווצות אישונים ושפת גוף (זה שכיח ביותר אצל ילדים מוכים ובעלי חיים שעברו התעללות, די מפחיד); כשמדובר בחיזוי מזג אוויר אלה תהיינה תופעות מטאורולוגיות; כשמדובר בשוק המניות יהיו פרמטרים אחרים. בסופו של דבר התגובה נעשית כמעט אוטומטית, ולמי שאינו מבחין בסימנים המקדימים, היא תיראה בלתי רציונלית למשעי.

מובחרת

New member
ובעניין שאלת רב:

חשבתי, לשאול ב``אגרות קודש`` של הליובאוויטשער, אם אי פעם אהיה רזה...הייתי בטוחה, שתצא התשובה הבאה:``שמנה! תאכלי דגים...!!! הרבי לא פרייער.

Le Fay

New member
לא ידעתי.

לא שזה מפתיע, אינטואיציה לא הצד החזק שלי. את רוב הנתונים אני מעבדת לאט וכנראה במודע. כן ידעתי שלילידי מזל דגים מייחסים אינטואיציה חזקה. ושזה לא עושים אותם אנשים מאושרים... נ.ב. סכולסטים שאני מכירה גורסים שאינטואיציה היא בעצם הוראה-עצמית (אנאגרמה: in-tuition). לדעתי זו התחכמות נטולת ערך מוסף.

עוד מזלות

עלה לי רעיון אתמול. אם המדע יצליח להוכיח שהמזל בו נולד התינוק משפיע על אופיו. במידה ויאשרו את זה. אפשר להסביר את זה שמזג האוויר בזמן בו התינוק נולד קובע כניראה משהו. הבדלי מזג אויר משנים מאוד סגנון מחשבה ראה אירופה ואפריקה. מוח התינוק מתחיל לאסוף נתונים מרגע שהוא נוצר.

uri80

New member
האמת שהרמב"ם סבר כמוהו

כתב פעם משהו על הכושים והטורקים "הנחותים" בגלל הבדלי מזג האויר בארצותיהם. חשבתי שהסברה הזו קצת נעלמה אחרי שהיתה נפוצה כל כך במאה ה-12 אבל הנה היא לפנינו, קורמת עור וגידים.

ephi79

New member
אגב זה הגיוני שהבדלי טמפרטורה

קיצוניים כן משפיעים על תהליכים מנטליים, בגלל שינויים בכמות החמצן/תזונה שמגיעה למוח. ובטח כשתינוק נולד, אם נגיד הוא נולד בפסגת האוורסט ייתכן שלא יקבל מספיק חמצן, הוא יכול להיפגע מוחית. אמנם הגוף האנושי יודע להסתגל לכל מיני סיטואציות, אבל עדיין ייתכנו השפעות שלא ניתן להתגבר עליהן. מעבר לזה שיש השפעות פסיכולוגיות של מזג האויר (שינויי עונה באותה מדינה אפילו) שמן הסתם גם משפיעים על יכולות חשיבה. מצד שני די ברור לי ששינויי מזג אויר רגילים לא ישפיעו על ערכי חמצן/תזונה של יילוד, שזה מה שמופרך במה שאנדרואיד הציע.

ephi79

New member
בכל מקרה מה שכתבתי זה סתם השערות

שלי, ולא שום דבר מבוסס.

גם אני חשבתי פעם על רעיון זה

העניין הוא שככל שאני יודע יותר על אסטרולוגיה, יותר אני מבין שרחוק הרגע שבו המדע יצליח להוכיח שהמזל בו נולד התינוק משפיע על אופיו. אם להיות בוטה- בעיני אסטרולוגיה היא קישקוש. בעבר היה לה תפקיד לוואי בהתפתחות האסטרונומיה. אך זה היה וחסל.

uri80

New member
לזה אתה קורא בוטה?

לא ראוי לשים על גבי הפורום את מה שאני באמת חושב על זה.

אתה הרי

מכיר ת'נפשות הפועלות

למעלה