בנים- בנות.

Le Fay

New member
אם בכלל, זה אמור להיות קשור לאיזו

טביעה של גרמי השמיים על היישות הרכה של היילוד המגיחה לראשונה ממעטפת הנוזלים שלה, ולא למטאורולוגיה. או ברגע היווצרות העובר. כי גוקלאן הראה שגם הקורלציה המובהקת שמתגלה לגבי חלק מהמרכיבים של מפת לידה (דוקא לא מזל השמש), מתפוגגת ככל שההתערבות השרירותית בכינון מועד הלידה דראסטית יותר: במקרה של גרימת ירידת מים יותר מאשר במקרה של עזרת מלקחיים, ואצל מי שנולדו בניתוח קיסרי - בכלל לא ניתן להדגים מתאם.

ephi79

New member
ודתיים שבינינו גורסים:

אינטואיצ-יה <ואני גם יליד מרץ/אדר..>

איזה בולשיט!

אני התחלתי לפקפק בדת מכיוון אחר לחלוטין. זה התחיל בישיבה קטנה ניסיתי להיות יהודי יותר טוב. נהייתי צדיק קטן ופאנט. רציתי לדעת את שורשי האמונה היהודית כדי שבוויכוח עם חילוני כופר אני ידע להראות לו את האמת. ופה החלו השאלות. אגב. לדעתי גם מי שיוצא בלי טיפת מחשבה כי נמאס לו. או סתם כי הוא חרמן ורוצה לזיין. כבודו במקומו מונח. אפילו ההיתי אומר שהוא הרבה יותר חכם ומעשי מכול הפלצפנים. הוא ישר מבין שהדת לא מתאימה לו לטבע האדם. ודת אמת צריכה להתאים לכולם. אז אולי הוא לא זוכה להגדרה ``יוצא בשאלה`` נו שויין. מה שברור שהוא ניקרא חילוני.

Le Fay

New member
הייתי אומרת את זה הפוך:

יוצאות פחות בנות מבנים. ולהערכתי לא כי בנות יצריות פחות אלא כי א. בנות יותר ממושמעות. ב. תחושת המחוייבות שלהן לאחרים עמוקה עוד יותר והן נוטות יותר להקריב את רווחתן לטובת זו של אחרים. ג. חופש התנועה והתמרון שלהן מוגבל יותר אז יש להן פחות הזדמנויות לחקור. ד. האמונה שלהן בצדקתן ובכושרן לחשוב עבור עצמן פחותה. ה. הידיים של רובן מלאות מגיל צעיר, מה שמשאיר להן פחות זמן לתהיות. נ.ב. לכל אחד מהסעיפים צריך להוסיף "בממוצע".

ephi79

New member
ומה את חושבת על מה שטענתי למעלה?

שבנות פשוט יותר מאמינות? את יכולה להגיד שהן יותר מאמינות בגלל הסיבות שציינת, אבל אני לא חושב שזה נכון לגמרי, או בכל המקרים. הרי אני פעם האמנתי באמת, ולא בגלל הסיבות שציינת, אלא - ככה. אין לי לזה הסבר. והעניין באמת מרתק אותי. אבל לגופו של עניין, בתור דתי, זה תמיד היה ברור לי שבנות מאמינות הרבה יותר מבנים. ובאמת יותר מתחברות לעניין. למשל ההורים שלי - אמא שלי מאמינה בצורה מאדד חזקה, מתפללת 3 פעמים ביום, באריכות, וזה לא שהיא לא אקדמאית, או מוגבלת חשיבתית. ואבא שלי לעומת זאת מתפלל בצורה חפיפה (למרות שהוא רב..), ובכלל לקח הרבה פחות קשה את עניין היציאה. מן הסתם זה לא מדגם מייצג.. אבל לפחות בציבור הדתי לאומי זה הרושם שלי. או למשל, תופעה שנתקלתי בה לא מעט, זוג דתיים שלאשה נורא חשוב שהבעל יניח תפילין ויתפלל בצורה מסודרת. והוא פשוט הרבה יותר ציני לגבי העניין. כמובן שאולי זה עניין של סטריאוטיפים שאנשים מפנימים, אינני יודע, אבל עדיין נדמה לי שזה המצב.

Le Fay

New member
חושבתני שאתה אולי צודק,

אבל לא בטוחה שזה עשוי להסביר למה פחות מהן יוצאות בשאלה. לכאורה אם הן מאמינות יותר כשהן מאמינות, אז גם כשהן חדלות להאמין היית מצפה מהן להיות יותר נחרצות, לא? ואילו הרושם שלי הוא, שרובן נוטות להצניע את הספקות ולהמשיך בחייהן כמות שהם. מלבד זה לא יודעת אם אני קונה את הלהט, יתכן שבשורה התחתונה ה"מה יחשבו" יותר חשוב להן מאלוהים. ככלל, להערכתי אלה שהכי מראים שהם צדיקים הם אלה שהכי חשוב להם שיחשבו שהם צדיקים, לאו דוקא הצדיקים הכי גדולים. מה שנכון, כל המחקרים המוכרים לי, שבחנו השפעה על עמדות על פי מין הנבדקים, קבעו חד משמעית שנשים "שכניעות" יותר מגברים. אבל מדובר במחקרים שבחנו מתאם, לא את הקשר הסיבתי שביסודו; אז הם אינם מבהירים אם יותר נשים מבטאות עמדות חדשות אחרי שכנוע כי הן יותר מאמינות בהן, או יותר מעוניינות לפרגן לסוכן ההשפעה, או יותר נלהבות להראות שהן למדו משהו חדש, או יותר חשוב להן להצדיק בפני עצמן את הזמן שהן ביזבזו בשמיעת עמדותיו של המשפיע. אני עוד תוהה על זה. אין לי תשובות.

ephi79

New member
כמה דברים

לא יודע לגבי מה שקורה עם אלו שמפסיקות להאמין ומצניעות את הספקות, אבל אין לי סיבה לחשוב שיש יותר כאלו (מתוך אחוז הלא מאמינות), מאשר אצל גברים. מן הסתם יש גם הרבה גברים כאלו. הנקודה היא שפשוט יש פחות "לא מאמינות" אצל הבנות. שנית, מי אמר שבנות שמפסיקות להאמין לא עושות גם את זה עם יותר להט מבנים? הבחורה שדיברה בסוף הערב מודעות בלהט על הל"ל וזכות הבחירה היתה.. בחורה. היה קשה לפספס
שלישית, היציאה בשאלה היא לא בדיוק רכישת אמונה חדשה. האמונה וההתלהבות הדתית ייחודיים לדתות, כתות ואולי גם במידה מסויימת לתנועות חברתיות שונות (סוציאליזם וכו'.. רציתי לכתוב גם פמיניזם אבל נמנעתי
). ומה שנראה לי שזה מה שנפוץ יותר אצל בנות (בהכללה מאד מאד גסה, מבחינה מספרית הייתי מנחש שזה אולי 10-20 אחוז יותר), או לפחות הן עושות את זה יותר בלהט, אבל איבוד האמונה היא פשוט השתחררות מאותו גורם ש"נמצא בראש" ומאפיל על שאר הקוגניציה, חזרה למצב אפס, אבל ללא משהו חדש להאמין בו. לגבי החלק האחרון, אני מסכים, שלא ברור מה הגורם. בלי קשר לכל הנ"ל, הסיבה שיקיר הביא בפורום היה גם די משכנע - לנשים בעולם הדתי יש הרבה יותר מה להפסיד מהצעד הזה, כי אם יתחרטו בעתיד, יהיה להם הרבה הרבה יותר קשה לחזור.

סלסרו

New member
סיבות אפשריות נוספת:

ו. בנות חרדיות לומדות לימודי חול (ואחוז גבוה מהן מקבל תעודת הוראה אף בלימודי חול), בניגוד לבנים המפסיקים ללמוד לימודי חול כמה שנים לאחרי הגן.. כך שלמרות שכמובן הן אינן נחשפות ממש לעולם החילוני, חשיפתן גדולה יותר מהבנים, ודרך זה הן לומדות להתמודד עם העולם החילוני. בתודעתן יש פחות קונפליקט בין עולם העשיה הדתי לחיים נורמליים. אצל הגברים הדיכוטומיה בולטת יותר, ומימלא מחייבת החלטה במדה והתעורר ספק דתי. ז. אצל הבנות ההזדמנות למימוש עצמי גדולות יותר מאשר אצל הבנים, כך שפחות מתעורר לחץ נפשי לחפש את המימוש במקומות אחרים: 1) בת חרדית יכולה לבחור איזה בגד שנראה לה יפה (כל עוד, כמובן, הוא במגבלות הצניעות ואינו בולט מדי). בחור חרדי חייב ללבוש את אותם המדים שכולם לובשים. מבחר האופציות שלו קטן בהרבה. 2) המבחר המקצועי גדול יותר בקרב הבנות - הבנים אמורים ללמוד בישיבה/כולל, ויש מהם הפונים לעסקים. אצל הבנות, בפרט בחוגים המצפים מהאשה לממן את המשפחה, תחום העיסוק רחב ומגוון בהרבה. 3) הדרישות מהנשים גבוהות יותר (גם לפרנס את המשפחה, גם לדאוג לילדים, גם לכבס, גם לבשל....) וזה מצד אחד אמנם "משאיר להן פחות זמן לתהיות", ויחד עם זאת מגוון יותר את חייהן (וגם מעמיס, כמובן). 4) נשים יכולות להתעסק בתחביבים שבקרב הגברים יתפסו כנחותים - למשל, סוגי אמנות שונים. בחור ישיבה שיתחיל לצייר יתפס כסוג ב'. בת לא. ח. דדרישות הלכתיות רבות ביחס לנשים אינן ציבוריות, כך האשה יכולה לחפף מבלי שתרגיש לחץ חברתי. למשל, הגבר חייב להתפלל במנין שלוש פעמים ביום. האשה אינה חייבת. אשה שלא בא לה להתפלל, יכולה לא להתפלל והדבר לא יעלה לה במחיר חברתי. מי ידע שהיא לא מקיימת מצווה זו או אחרת? מי ידע אם היא הלכה למקווה או לא? גבר שמפסיק להתפלל או להניח תפילין, מיד מושך תשומת לב. חבריו מיד ישימו לב שהוא לא מופיע לתפילה ואינו מניח תפילין. הדבר יעורר שאלות, ובשלב מסויים הוא יהיה חייב להחליט לאיזה כיוון הוא הולך.

Le Fay

New member
כל השלוש נשמעות לי נכונות, אם כי

"ההזדמנות למימוש עצמי" טובה רק לבנות שעשויות להסתפק מטבען באפשרויות האלה. לבחורות עם כישורים אתלטיים טובים, או עם כישורים טכניים מצויינים, בלי נטיות טיפוליות, יהיה קשה שם.

סלסרו

New member
מה שכתבת בסוף קשה עוד יותר לבחורים

חשבי על כל הטסטסטרון בגיל ההתבגרות שאינו יכול לבוא לידי שום ביטוי.. לגבי מימוש עצמי - כמובן שהמדובר יחסית למגבלות הרבות בחברה החרדית. במגבלות אלה, לבנות החרדיות יש יותר מגוון מאשר לבנים החרדים. זה לא אומר, כמובן, שהחרדיות מרגישות יותר ממומשות.

Le Fay

New member
חשבתי על כל האסטרוגן ../images/Emo13.gif

אתה צודק שלבנות יש יותר אפשרויות תעסוקה, אבל בניגוד לבנים הן לא רשאיות להשתמט מתעסוקות-החינם האולטימטיביות המצופות מהן (רעיה-יולדת-אם-בעלבוסטע) אלא אם הן יכולות לשלם למישהו שיעשה את זה במקומן. בנים יכולים לחפף. בנוגע ליצרים מיניים מאמינה שגם לבנות קשה להתאפק, רק שאצלן הביטוי לדיכוי של תשוקה הוא על פי רוב, לפי הסטטיסטיקה המקובלת בפסיכולוגיה, דיכאון קליני ומיני OCD (או שהן מנצלות מינית את בני ובנות חסותן הרכים בשנים ללא ידיעת הפסיכולוגים?).

אנילה1

New member
לאמהות של תינוקות יש פחות

דחפים מיניים. הטבע דאג שלא תזניח את הצאצאים בשביל להשתעשע. והחוקים דרשו ממנה לספור 7 נקיים. כך שיש לה מעט אפשרות לשעשועים.

בן הצבי

New member
ואולי משום ``בינה יתירה ניתנה לנשים``

לקחת ב``רצינות`` הראוי`, אנשים..

בן הצבי

New member
א סך, א סך צו זאגן.

אבל אני נוטה לאחרונה לחשוב שטילערהייט, בשקט, לעצמי, מבלי לבטא זאת החוצה. ואם כן - אז בצורת ווארט פולני - שתיים וחצי מילים, המובנות באמת רק למבינים..

מובחרת

New member
היות ואני ``רעגאטע חיה``,

לא קולטת ווארטים בפולנית... יש תרגום לרומנית?

בן הצבי

New member
בטח יש:

ce scoata din pisica - soare ce maninca.. ‏(מה שנולד מחתול - יאכל עכברים..)‏

למעלה