בנוגע לפטריות

queen helen

New member
ברור שהצד שלילי!

אם חצי מאוכלוסית העולם היא נשים, זה שלילי שבחצי מהסרטים אין דמויות "רציניות" נשיות! וגם לא ב40% מהם... וגם לא ב30% מהם... וגם לא ב20% מהם... אולי ב10% מהם...

Berethor

New member
ומה את מגדירה כדמיות רציניות בדיוק?

גם דמיות לא ראשיות יכולות להיות רציניות. חוץ מזה 'בחצי מהסרטים' אין דמיות רציניות באופן כללי, לא גברים ולא נשים. חוץ מזה למי את באה בטענות, רוב היוצרים בעולם הבידור הם גברים, כך שכל דמות כזאת היא משהו שאת צריכה להעריך, ולא תמיד לבוא בטענות של לא מספיק לי. חוץ מזה לא חסר 'דמיות נשיות רציניות' בסרטי דרמה, רומנטיקה, טלנובלות או ווטאבר, בסרטי פעולה יש פחות, אבל זה לא מנותק מהמציאות, נשים חזקות זה לא משהו כל כך נפוץ, וזה אגב נותן יותר קרדיט ויחוד לאלו שכן.

queen helen

New member
דמות שהתפקיד שלה מסתכם ביותר מ...

לעפעף ולהתחנחן (או לחכות שיצילו אותה).

Berethor

New member
שהיה

לדעתי המצב לא כל כך נורא כמו שאתם עושים ממנו. חוץ מזה אם מרבית היוצרים גברים זה, ברור שיותר קל להם לעשות סרטים על דמות של גבר. אז במקום לעריך את אותם סרטים, במאים ותסרטאים שיש בהם דמיות נשיות טובות, מתלוננים על אלו שלא, זה דיי קטנוני. אגב 10 אחוז נראה לי הערכה מוגזמת. במיוחד בסרטים, וסדרות מודרנים.

מקמיקא

New member
אני חושב שלא הבנת את הבעיה שהן מדברות עליה

זה לא קשור לזה שיש יותר במאיים מבמאיות (או תסריטאים לצורך העניין), כי גם אם יש, זה לא אומר שכל דמות נשית צריכה להיות עדינה ושברירית וזקוקה להגנת הגברים שסביבה/מינית ופתיינית. עצם זה שכל הנשים בסרטים האלה הן כל כך חלשות רק מבליט את איך שהבמאים רואים נשים, ופה נעוצה הבעיה, כי מבחינתם נשים הן משהו שלא יכול למלא תפקיד חזק (או שלא צריכות, אני לא יודע), ולכן הם לא בונים דמויות נשיות חזקות. ואתה יודע, ברגע שהבמאים מציגים אותם ככה, זה מחלחל לתוך התרבות ולתוך התפיסה של הבמאים הבאים שיבואו לעשות סרטים וכן הלאה...

זה דווקא גם קשור לעובדה שרוב התעשייה היא

גברית. כלומר זה גם קשור למה שאמרת, אבל לדעתי הפתרון האמיתי יבוא שיותר נשים יכנסו לתעשייה הזאת (וגם זה לא מבטיח כלום, כי הרבה נשים גם שבוייות בקונספט הנשי שמוכרים בהוליווד, וגם אם הם חושבת אחרת, הם צריכות להיות ממש רוב כדי שיוכלו באמת להכניס אלמטים נשיים כפי שהיו רוצות, מבלי שמפיקים ישנו להם את התסריט ויציגו מה שהם רוצים להציג, ממש לא סתם הבמאית היחידה שזכתה באוסקר על בימוי, זכתה על סרט גברי בטירוף- מטען הכאב (ושיהיה ברור, אין לי בעיה עם סרטים "גבריים", או עם הסרט הזה ספציפי, זה פשוט קצת אירוני בעיני שבשנה שככל הנראה רצו לעשות "תיקון" ולקדם אישה בתעשייה ההוליוודית, לעובדה שהיא אישה , אין ואילו שמץ השפעה בסרט))

../images/Emo4.gif

"רוב היוצרים בעולם הבידור הם גברים, כך שכל דמות כזאת היא משהו שאת צריכה להעריך, ולא תמיד לבוא בטענות של לא מספיק לי." כן, ובכלל, מה רוצות כל הנשים האלה. נתנו להם את הזכות להצביע, מה עוד הם רוצות? מצטערת, ההודעה הזאת כ"כ גורמת לי לרצות לדפוק את הראש בקיר..

מקמיקא

New member
זה בגלל כפיות טובה של נשים כמוך

שאני לא מציל נסיכות יותר! בחיי, אם עוד פעם *אחת* יבוא אליי שליח של מפלצת רשעית מהאבדון ויגיד לי שהוא חטף את הנסיכה ואני היחיד שיכול להציל אותה, אני אגיד לו שימסור לנסיכה שתציל את עצמה!

מקמיקא

New member
אהה!

הצלחתי למצוא קליפ באפי מתאים, בהקשר הזה! בבאפי כל הזמן צוחקים על זה שהיא לא ממש עלמה במצוקה, ויותר יוצא שהיא מצילה את הבויפרנד שלה מאשר להפך. בכל מקרה, בפרק המחזמר (שבו כל הפרק הוא שירים מסיבות שלא נכנס אליהם
), צוחקים על זה: http://www.youtube.com/watch?v=tO7J2knk4Ew

../images/Emo6.gif אהבתי ../images/Emo13.gif

נראה לי שקרה כאן מה שקרה עם המלאכיות של צ'רלי... בסדרה היא אולי לא מינית, אבל מחוץ לסדרה [פרסומות וכד'] הפכו אותה למינית.. או שאני פשוט מבלבלת אותה עם דמות אחרת, כי אחרי שראיתי את זה, אני כבר לא בטוחה שזו אותה אחת כמו הדמות שיש לי בראש שראיתי פעם.

מקמיקא

New member
יכול להיות שאת חושבת על הסרט

היה סרט שג'וס ווידון כתב, שהיה הרעיון הראשוני של באפי, שזה בגדול 'גיבורת על' שהיא גם מעודדת ו'פרחה' כזאת, והוליווד לקחו את זה ועשו עם זה משהו נוראי... http://www.youtube.com/watch?v=wuL7oJA66XI הרעיון אבל התפתח הרבה משם, למרות שעדיין יש ממנו שאריות, ובסדרה ג'וס ווידון גם כתב וגם ביים

Berethor

New member
כן הסרט היה לפני הסדרה

והוא לא נחשב למוצלח כל כך. אחר כך היוצרים של הסדרה לקחו חלק מהרעיון של הסרט ופתחו אותו למשהו יותר מוצלח.

למעלה