בנוגע לפטריות

Berethor

New member
אממ

כי בבאפי יש מיקס בין ערפדים לשדים? ושדים ובמיוחד שדות ידועים כמאוד מיניים בין היתר
. בתכלס ערפד לא אמורים להיות מיניים כלל, משום שהם אל-מתים, יעני אנשים שמתו וחזרו לחיים בתור ערפד(כמו זומבים רק פחות נורא). מתים חיים שהם מאוד מיניים זה לא בדיוק דבר הגיוני לא. לערפדים יש הרבה מאפיינים של גופה, הם לא נושמים, ליבם לא פועם, הם קרים בדרך כלל וכו, וכן גם לא יכולים להיות להם ילדים, כל זאת ועוד זה משום שבאופן טכני הם כבר מתו בעבר, אבל יש לזה גם יתרונות מסויימים כמו חיי נצח והכוחות של הערפדים, כי מעצם כך שהם מתו והמשיכו לתקיים בעולם הזה, הם סוג של הצליחו 'לרמאות על המוות'.

מקמיקא

New member
האמת שאני לא זוכר את הפרק הזה ../images/Emo2.gif

באיזה עונה זה היה? זה מצלצל לי בזכרון, אבל אני לא זוכר את הנסיבות. ובכל מקרה, זה לא שאין מיניות בסדרה, יש לא מעט - גם פיית' היא די מפלצת מין שכזאת... ההבדל שזה פשוט חלק מהעולם, שזה הגיוני ובסדר, כי גם בעולם האמיתי יש בחורות מיניות מאוד ויש בחורות 'רגילות'. אני חושב שהעולם של באפי מייצג את זה די טוב
ראית את פיירפליי? עוד סדרה מבית היוצר של ווידון, סדרה פשוט מעולה!

queen helen

New member
לא, גם את באפי הפסקתי לראות מזמן

אז אני לא זוכרת עוד פרטים על הפרק הזה. נדמה לי שזה היה בעונה השניה או השלישית, אבל אני לא סגורה על זה.

מקמיקא

New member
יש מצב

העונה הראשונה והשנייה הן הכי פחות מוצלחת, הסדרה פחות או יותר מגיע לשיא בעונה החמישית ונשארת שם, לפחות לדעתי. זה הגיוני שזה קרה בעונה השנייה, כי אותה ראיתי רק פעם אחת, ומזמן

לגבי דולהאוס

לצערי עוד לא יצא לי לראות סדרות של ג'וס ווידון. אני מתכוונת לראות את באפי כבר מאתיים שנה, ועוד לא יצא לי. אז אני לא יכולה לשפוט. אבל לגבי דולהאוס- ראיתי ביקורת מאוד קשה עליו בוידאו הזה- http://www.youtube.com/watch?v=nvDg8VeGWJs&feature=results_video&playnext=1&list=PLFBBFF5C904A4C5EC אני לא ראיתי בעצמי, אז לא יכולה לשפוט

queen helen

New member
ואם יש דמות כזאת, יהרגו אותה

*מסקנות שגיבשתי אחרי שראיתי את העונה הראשונה של 24*

Berethor

New member
אממ

מה הקשר אם הוא מיני או לא? שאני מדבר על יצוג נשי חזק, אני לא מדבר אני נשים שעושות מניפולציות מיניות, זה בכלל לא מראה על חוזק לדעתי. אני מתכוון לנשים שחזקות בדברים שגברים חזקים בהם, בין אם זה משהו מנטלי, ובין אם זה משהו פיזי, ובין אם זה משהו שדורש כישורים מסויימים. מלבד זאת אם יציגו את כל הגברים מיניים וכל הנשים א-מיניים, זה יהיה יצוג הרבה יותר סקסיסטי, לא חושבת, כי זה יהיה סטראוטיפי ולא לחלוטין נכון. אם כי באחוזים או/ו ברמות אני מניח שזה כן נכון אבל, זה ממש לא משהו טוטלי ונכון לגבי כולם. עדיף כבר שיציגו אישה מינית שיודעת מה היא רוצה, ועושה דברים מיניים גם בשביל עצמה(כי היא נהנת מהם), מאשר אישה שעושה משהו רק בשביל הגבר.

אין בעיה עם אישה מינית

יש בעיה עם אישה שמוצגת כאובייקט מין, שכל עיצוב הדמות שלה, כמו איך שהיא לבושה, תנועות גוף, וכו' נועדו כדי לגרות מינית גברים, ואז זה לא משנה אם היא לכאורה האישה הכי עצמאית בעולם, אם היא עורכת דין, או רופאה, או שהיא לוחמת בסרט אקשן שמכסחת לכל הרעים תצורה. כל עוד היא עושה את זה עם ענטוזים ושרבובי שפתיים, אין שום דבר חזק או שוויוני בדמות שלה. וגברים בסרטים הם מיניים, אבל כמו שאמרתי, לא פה הבעיה, הכמות של גברים שמוצגים כאובייקט מיני מול הנשים שמוצגות ככה הוא רחוק מאוד.

מקמיקא

New member
תראי באפי ../images/Emo3.gif

או בכלל, כל סדרה של ג'וס ווידון. הוא פמיניסט מושבע, וגם כותב מעולה!

Berethor

New member
לא טענתי שזה שוויוני בסרטים

ברור שיש עדיין יותר סרטים עם דמיות מרכזיות גבריות, במיוחד שבסרט הגיבור הראשי וקרובים שלו הם אנשים חזקים. אבל את בוחרת לסתכל על הצד השלילי ולא על הצד החיובי, כי יש לא מעט סרטים עם דמיות נשיות חזקות, אפילו סרטי פעולה למינהם. קחי לדוגמא את אליס מresident evil, היא ממש קשוחה(פיזית ומנטלית). http://www.youtube.com/watch?v=IA-AXSS3iug

יש *כן* מעט סרטים כאלה

את הסרט שקישרת אליו, אני לא מכירה. אני בעצמי יכולה לתת לך דוגמאות לדמויות נשיות שאהבתי בסרטים. אבל זה פשוט טיפה בים.

טוב, אני כנראה צדיקה

כי צדיקים מלאכתם נעשת בידי אחרים
ואני רואה ששוב ענו לך במקומי. אגב, סרט שבו הבחורה היא הדמות הדומיננטית שמאוד אהבתי, הוא הסרט הקוריאני 'החברה החצופה שלי' סרט נדיר ביותר ובעיני פשוט מוצלח מאוד!

Berethor

New member
אני יודע

וזאת גם אחת הסיבות שיש בו דמיות נשיות חזקות, זה יותר במשחקי מחשב מאשר בסרטים..

למעלה