בנוגע לפטריות

הקיצור זה משחק מחשב שבו הוא גדל וקטן

שהוא אוכל פטריות? וכמובן שהוא מחפש את הנסיכה... כי נשים כידוע צריכות שיצילו אותם וגברים כידוע עושים את זה הכי טוב

Berethor

New member
האמת יש הרבה פרודיות על הקטע של הנסיכה

כי בכל משחקי מריו היא שוב ושוב נחטפת והוא שוב ושוב מציל אותה, אז בפרודיות נמאס לו להציל אותה כל הזמן. בכל אופן מריו זה משחק קלאסי, דיי מוכר. וכל העלילה מתרחשת שם באיזו ממלכת פיטריות, הוא אוכל פיטריות וגדל מזה, ברגע שהוא חוטף מכה ממישהו במקום לפסל הוא חוזר להיות קטן יותר, ובפרודיה ההיא צחקו על כל מיני אלמנטים במשחק. שהוא היה מהבהב כזה אז זה שיש לו בלתי פגיעות לזמן מוגבל, ואז במקום לקפוץ על הראש של יצורים הוא פשוט יכול לעבור לידם ולנגח אותם
. הנה וידאו של המשחק עצמו.
http://www.youtube.com/watch?v=rlo3rKuoy24

פשוט חשבתי על זה בהקשר של הסרט על מגדר

שמאיה הסגולה פתחה. תכלס', משחקים שוביניסטים לא פחות וכשחושבים על זה זה נמצא סביבנו בכל מקום. החינוך המגדרי שמסביר לנו בדיוק מה תפקידנו לפי אברי המין שלנו.. עצוב...

Berethor

New member
לא תמיד

דווקא בסרטים, סדרות ומשחקי מחשב יש הרבה פחות שובינזם וחינוך מגדרי מאשר מבמציאות. קחי בחשבון שמשחק כגון מריו הוא משחק קלאסי, הוא קיים משנת 1981, עוד לפני המחשב, זה היה משחק לטלוויזיה או משהו כזה במקור. כך שברור שיש בו יותר עניין מגדרי. גם הדרדסים זה סדרה מלפני המון זמן. בקיצור יש בו אולי קצת סקסיזם, אבל לא כזה נורא, הרי הוא מציל תנסיכה כל הזמן.
בימנו יש לא מעט סרטים עם דמיות נשיות חזקות, בעיקר סרטים אמרקאים, דיי אוהבים את זה שם. במשחקי מחשב מודרנים לא מעטים יש אפשרות לבחור מין, במיוחד במשחקי תפקידים, כחלק מבחירת הדמות, השיוך, והתפקיד שלה, ולרוב אין שם מקצועות שמוגבלים רק לנשים או גברים(אפילו לוחם לדוגמא), וכך גם לגבי השיוך, לכל שבט/גזע או ווטאבר יש דמות נשיות וגבריות. פלוס במשחקי מחשב ההבדל בין הגברים לנשים הוא בעיקר ויזואלי/פיזי, וכוחות והכישורים של הדמיות זהות שם. רק במשחקי סימולציה, כגון משחקי הסימס, כאלה שהדמיות יכולות שהיה להן ילדים שם, אז יש תקטע שרק אישה יכולה ללדת, אבל חוץ מזה הכל כמעט זהה. בכל אופן זה הפך למשהו רגיל בהרבה משחקים חדשים, שאפשר לבחור מין של דמות, כלל משחקי פעולה, הרפתאות ולחימה למינהם. אני חושב שזה יפה, כי ככה מתחשבים גם בקהל הנשים שמשחקות, ונותנים להן אפשרות לבחור דמות בת מינם. אם כי יש גם הרבה גברים שבוחרים לשחק דמיות נשיות, וזה דיי מוזר יש לציין. אני בדרך כלל משחק דמות גברית, אם כי יצא לי פעם לשחק דמות של אישה, גם בשביל חוויה קצת שונה ובעיקר משום שבאותו שבט הדמות של הגבר היה נראה רע לטעמי, משום מה.

מעניין. אני אישית ממש לא בקיאה בתחום המשחקים

אבל בתקופה שאני הייתי ילדה זה תמיד היה גבר שמציל נסיכה. או משהו בסגנון.. בכל אופן, זה נחמד לשמוע שהיום זה כבר לא ככה ואני לא מבינה מה מוזר בזה שגבר ירצה לשחק דמות של אישה? אם בכל מקרה הוא יכול להיות מה שהוא רוצה, אז זה רק עניין ויזואלי. ואם זה רק עניין ויזאולי למה שהוא לא יבחר אישה? אגב: "קצת סקסיזם, אבל לא כזה נורא, הרי הוא מציל תנסיכה כל הזמן." - זה לא 'קצת' וכן נורא.. כי זה אומר שנשים חלשות וזקוקות לגבר. עוד כל מיני דברים נוספים, אבל זה העיקר. זה שהוא מציל אותה לא הופך את המשחק לחיובי.

Larik

New member
או בחורה שמצילה את הגלקסיה!

אני כמובן מדבר על Metroid שיצא לראונה ב1986 מדובר כמובן בבחורה הפרוטגוניסטית לראשונה בתולדות משחקי מחשב, ולא סתם בחורה! בחורה חזקה, לבושה בשריון רובוטי ויורה בכל מני דברים מפוקסלים על המסך.

מקמיקא

New member
../images/Emo45.gif

הבחורה הכי kickass בהיסטוריית הגיימינג
והחלק הכי מגניב - במשך כל המשחק, מכיוון שהיא לגמרי לבושה בשריון, אתה לא יודע שזאת בחורה, עד שממש בסוף המשחק היא מורידה את הקסדה ואתה מגלה שהיא אישה
ככה שאפילו רמיזות מיניות לא היו שם!

Larik

New member
Portal

ואם כבר מדברים על זה....זה רק נרא לי או שPortal זה משחק פמיניסטי בטירוף?

מקמיקא

New member
לא יודע...

אמנם שני הדמויות הראשיות (GLADOS והפרוטגוניסטית), אבל לא הייתי אומר שזה בא לידי ביטוי כ"כ...

Larik

New member
דווקא הייתי אומר שכן

בגלל שאחד מהאנשים המרכזיים שהגו את הרעיון למשחק היא בעצם אשה

Berethor

New member
הנה מספר דוגמאות

Lord of the Rings Online http://www.youtube.com/watch?v=TxfO9_pQhCg Dragon Age: Origins http://www.youtube.com/watch?v=8ShexlTrurg Neverwinter Nights 2 http://www.youtube.com/watch?v=736mRftsMeU The Sims: Medieval http://www.youtube.com/watch?v=fbtjwQeh9r4 וזה רק על קצה המזלג. אגב המשחקים הספציפים שקישרתי עליהם הם באופן פנטזיה ימי בניימי, אחת התקופות האהובות עליי, אז בעיקרון היוצרים בקלות יכלו לתת תפקידים מגדריים לדמיות, אבל הם כולם בחרו לעשות גרסה 'מעודכנת/משופרת' של ימי הבניים
. בכל אופן אני יודע שאת לא בקיאה בתחום המשחקים, ולכן אני מסביר לך, שהמצב היום הוא ממש לא כמו שחשבת. כאילו אני בטוח שיש גם משחקים סקסיסטים, אבל יש גם הרבה שלא, וזה מספיק טוב לדעתי. עובדה שפעם ראשונה שאני נתקלתי בנשים חזקות היו בטלוויזיה ובמשחקי מחשב ולא במציאות, זאת אומרת שדווקא שם מראים שזה אפשרי. לגבי דמות אישה, לא אמרתי שזה רע, סתם זה נראה לי מוזר משום שהוא גבר, ואם המשחק נותן לבחור מין. האמת שזה לא תמיד רק עניין ויזואלי, אם זה משחק תפקידים מושקע, יש בו גם קולות שונים כמובן, ואם יש במשחק דיאלוגים(במחלק מהמשחקים האלה יש אפילו דיבוב לדמיות האחרות), אז לפעמיים יש דברים קצת שונים שהNPC אומרים, אבל זה סתם בקטע של דיבור. הדמיות לרוב לא יפלו מישהו על רקע מיני, אלא אם כן ינסו לפתות אותם והם סטרייטים, אבל זה לא באמת אפליה
. חוץ מזה יש לבושים שונים, כמו למשל שגבר לא יכול ללבוש שמלה, אלא אם כן הוא מכשף או כוהן דת(במשחק שמתרחש בימי הבניים)
, אבל נשים יכולות ללבוש מכנס חופשי.

מקמיקא

New member
יש עוד כמה הבדלים

למשל - במשחקי תפקידים, שבהם לעיתים קרובות יש רומנים בין דמויות, מן הסתם עצם הבחירה בגבר/אישה משמעותית. בדרגון-אייג', מעבר לכך, יש גם דיאלוגים מיוחדים שמכוונים לנשים (למשל, "זה לא תפקיד בשביל אישה!" וצריך לשכנע אותו שהיא מסוגלת לזה, או לחלופין אנשים יותר ששים לדבר עם אישה מאשר עם גבר). יותר מזה, יש אפילו הבדלים בסוף בהתאם לדמות אישה/גבר... אני שיחקתי את המשחק גם כאישה וגם כגבר, אני אוהב דווקא לנסות את ה'צד השני'

Berethor

New member
עדיין לא מאוחר ../images/Emo8.gif

אל תגזימי זה לא סינית, תודי שאנחנו מסבירים יפה..

מקמיקא

New member
טוב, הייתי ממליץ לך לשחק, אבל

הבנתי שאת נגד משחקי מחשב שכוללים אלימות... מה שמצמצם את זה לכל המשחקים שאני לא כזה מת עליהם
אבל דווקא אני חושב שהיית אוהבת משחק תפקידים טוב, כמו דרגון אייג'.

../images/Emo6.gif כן, אלימות בהחלט מצמצמת את האפשרויות...

אבל בכל מקרה אין לי זמן לזה. [אולי בפנסיה
] משחקי התפקידים נשמעים מעניינים. ואחד הדברים שאני תמיד מרגישה במשחקים האלה - זה למה לבזבז זמן על משהו חסר תכלית כשיש כ"כ הרבה לעשות ~באמת~ בעולם. כ"כ הרהב 'נסיכות' אמיתיות להציל....

Berethor

New member
יש הרבה דברים בחיים שהם חסרי תכלית ../images/Emo3.gif

ואותו דבר אפשר להגיד גם על סרטים ועל ספרים. ההבדל בין משחק מחשב לסרט או ספר, זה שהעובדה שאת משחקת תדמות בסיפור, וזה חלק מהיופי שבזה. בכל אופן זה שאת לא יכולה לשחק במשהו אלים לא מוציא שם טוב לנשים
, רואה עכשיו יחזירו אותך 'למשחקי בנות'..

למעלה