לא תמיד
דווקא בסרטים, סדרות ומשחקי מחשב יש הרבה פחות שובינזם וחינוך מגדרי מאשר מבמציאות. קחי בחשבון שמשחק כגון מריו הוא משחק קלאסי, הוא קיים משנת 1981, עוד לפני המחשב, זה היה משחק לטלוויזיה או משהו כזה במקור. כך שברור שיש בו יותר עניין מגדרי. גם הדרדסים זה סדרה מלפני המון זמן. בקיצור יש בו אולי קצת סקסיזם, אבל לא כזה נורא, הרי הוא מציל תנסיכה כל הזמן.
בימנו יש לא מעט סרטים עם דמיות נשיות חזקות, בעיקר סרטים אמרקאים, דיי אוהבים את זה שם. במשחקי מחשב מודרנים לא מעטים יש אפשרות לבחור מין, במיוחד במשחקי תפקידים, כחלק מבחירת הדמות, השיוך, והתפקיד שלה, ולרוב אין שם מקצועות שמוגבלים רק לנשים או גברים(אפילו לוחם לדוגמא), וכך גם לגבי השיוך, לכל שבט/גזע או ווטאבר יש דמות נשיות וגבריות. פלוס במשחקי מחשב ההבדל בין הגברים לנשים הוא בעיקר ויזואלי/פיזי, וכוחות והכישורים של הדמיות זהות שם. רק במשחקי סימולציה, כגון משחקי הסימס, כאלה שהדמיות יכולות שהיה להן ילדים שם, אז יש תקטע שרק אישה יכולה ללדת, אבל חוץ מזה הכל כמעט זהה. בכל אופן זה הפך למשהו רגיל בהרבה משחקים חדשים, שאפשר לבחור מין של דמות, כלל משחקי פעולה, הרפתאות ולחימה למינהם. אני חושב שזה יפה, כי ככה מתחשבים גם בקהל הנשים שמשחקות, ונותנים להן אפשרות לבחור דמות בת מינם. אם כי יש גם הרבה גברים שבוחרים לשחק דמיות נשיות, וזה דיי מוזר יש לציין. אני בדרך כלל משחק דמות גברית, אם כי יצא לי פעם לשחק דמות של אישה, גם בשביל חוויה קצת שונה ובעיקר משום שבאותו שבט הדמות של הגבר היה נראה רע לטעמי, משום מה.