בנוגע לפטריות

אני נגד אלימות באופן עקרוני

אני חושבת שהמשחקים האלה מחנכים אנשים לזילות בחיי אדם ושחלק מהאלימות הגועה בחברה קשור קשר ישיר לאלימות בסרטים ובמשחקים. במציאות אין לי שום בעיה להלחם פיזית עם צריך. למרות שלא עשיתי צבא [מסיבות דתיות], במסגרת השירות לאומי שלי עברתי קורסים במצבי חירום [איך בורחים באוטובוס תקוע/עולה באש, איך מפעילים ציוד לכיבוי אש, איך מגיבים לכל מיני תרחישים של אסונות שמאיימים על החניכים עליהם הייתי אמונה] עברתי מטווחים במטווח הצבאי שליד הישוב בו שירתתי. יריתי גם באקדח וגם ברובה. למדתי לפרק ולהרכיב רובה. וכו' וכו'... זו לא הנקודה בכלל. אני שונאת בובות עוד יותר!!

Larik

New member
לא מסכים בקשר למה שכתבת על משחקי מחשב.

אני דווקא חושב שמשחקי מחשב תורמים לאנושות באופן כללי. להלן מס' דוגמאות: קראתי בזמנו כתבה על איך שבצבא ארצות הברית נאלצים להוריד את דרגת הקושי באימוני הכושר שעושים למתגייסים חדשים. (לצערי זה היה מזמן ואין לי את הכתבה הרלוונטית.) למה זה? כי דור המתגייסים חלש יותר פיזית יחסית לדורות קודמים. זה כי הם משחקים במשחקי מחשב כל היום במקום לצאת החוצה. סביר להניח שאותם בני נוער הביעו את הדחפים האלימים שלהם במשחקי מחשב ולא במציאות. בנוסף ראיתי פרק בתוכנית של Pen& tellers Bullshit שעסק בדיוק בנושא הזה. בחלק אחד מהתוכנית נתנו לילד בן 13 שמשחק במשחקים אלימים לירות ברובה M16. הילד ירה כדור אחד והפסיק, אחר כך הראו אותו מאחורי הקלעים והילד בכה - בגלל שהוא ירה. זאת אומרת שאם במשחק לומדים לירות בM16 ולהרוג אנשים זה לא אומר שבמציאות אותם אנשים יהיו מכונות הרג. לכן אני לא חושב שמשחקי מחשב אלימים גורמים לנו להיות יותר אלימים, אלא ההפך. עוד משהו - לפני כמה שנים (8-7) קראתי כתבה, על כך שמתמחים בניתוחים בעזרת מערכת רובוטית השיגו ניקוד טוב יותר במבחן. אם יום לפני המבחן שיחקו במשחק בשם Quake 3. זה כי כששיחקו משחק מחשב, זה שיפר את הקורדינציה שלהם ועזר להם לתפעל את הרובוט טוב יותר. ובקשר לכל אותם המקרים שילדים יצאו למסעות הרג בהשראת משחקים - אני יכול להגיד שרוצחים סדרתיים היו גם לפני עידן משחקי המחשב והטלויזיה. פעם האשימו סרטים אלימים, לפני מוזיקה.... עכשיו זה משחקי מחשב. בקיצור, שורה תחתונה. משחקי מחשב עוזרים לאנושות, נקודה. לפי דעתי הם כמו תרופות/סמים - במינון קטן הם יכולים לשפר את איכות החיים שלנו, ובמינון גדול להרוג. זה רק ענין של נקודת השקפה.

Berethor

New member
נכון, אבל לא רק זה

משחקי מחשב גם נותנים עיסוק נוסף לאנשים שהם נמצאים בבית, וככה הם פחות/אם בכלל מסתבכים בצרות ברחובות, אם הסיב לכך היא סתם שיעמום. חוץ מזה משחקי מחשב יכולים לתת לאנשים להוציא כל מיני אגרסיות שלהם בתור משהו לא אמיתי במקום במציאות, ואפשרות לתנסות בדברים מסוכנים מבלי באמת לסתכן פיזית. כל שחקן שפוי יודע, שמציאות אי אפשר להתחיל משחק חדש, או לשמור, במציאות יש להכל יותר השלכות, אבל שם זה סוג של "ארגז חול" כמו שאומרים, אנשים יכולים לעשות דברים בלי לפגע או לפגוע במציאות.
שלא לדבר על כך שגם במשחק הדמות שלך יכולה להרג וכו, זה לא שנותנים לך אשליה של מישהו בליתי פגיעה, אם כי יש משחקים שנורא קשה להרוג בהם תדמות הראשית
. בכל אופן אני חושב שמרבית האנשים נהנים מהאקשן עצמו, מהקרבות ומהאתגר, לא דווקא מלפצוע או להרוג מישהו, זה בדיוק כמו שיש את פיינטבול למשל, או טורנירים למינהם. חוץ מזה בהרבה משחקי מחשב יש משימות ומטרות, בחלקן זה בכלל להגן על אנשים. זה לא שהולכים והורגים שם סתם אנשים חפים מפשע, אלא נלחמים שם באוייבים, או פושעים למינהם, אז יש תכלל הפשוט של להרוג או לההרג, לעשות צדק, או להיות 'יפה נפש' שפוחד לפגוע בזבוז
. כמו נחתי החלל מוורהאמר למשל, אף אחד(חוץ מהשמאלני הכי גדולים) לא יכול להגיד שהם נלחמים סתם ככה..
http://www.youtube.com/watch?v=aFHKIFDjk9I

אממ... יכול להיות

מעניין הדברים שציינת. אבל אני עדיין חושבת שמשחקים וסרטים משפיעים על הנפש שלנו והתפיסות שלנו ולהרגשתי זה כן יכול להיות קשור. אני יודעת שיש מחקרים שמראים שכן יש קשר. בכל מקרה, ככה אני מרגישה בהרגשה הפנימית שלי. לגבי קורדינציה - ברור שמשחקי מחשב משפרים את זה פלאים. אני לא חולקת על זה. כל תחום הסימולטורים בנוי על זה והוא תחום מעולה! אני אישית בכילדה מאוד אהבתי משחקי מרוצים של מכוניות. [היה לי חלום להיות נהגת מירוצים
] כשהגעתי לגיל 17 והלכתי ללמוד נהיגה בשיעור הראשון עשיתי ה-כ-ל לבד. העברתי הילוכים לא רק מבחינת היכולת להעביר הילוכים, אלה גם בלי שיגידו לי ~מתי~ להעביר... סיבובים, חניות, עצירות, ה-כ-ל! המורה שלי לנהיגה לא האמין לי שמעולם לא ישבתי בכסא הנהג קודם. במשך 5 דקות הייתי צריכה לשכנע אותו שאפילו לא ידעתי איזו דוושה היא של הגז ואיזו של הבלם. בסוף הזכרתי אין עניין המשחקים ושאולי זה קשור - אז הוא אמר שכנראה שכן..

Berethor

New member
משחקי תפקידים זה אחלה

כי יש שם לא רק קרבות, ברבים מהם יש גם דיאלוגים יפים. לפעמיים יש גם דרכים לפתור דברים מסויימים בדרכים לא אלימות, אם כי עדיין צריך שהדמות תע גם ללחם, משום שבמקום שבו המילים נכשלות או לא יעילות, פונים לפתרון הקונפליקטים האולטימטיבי..XD

Berethor

New member
עדיין מדובר בדברים שוליים

נו מה אתה לא מצפה שלחלוטין יראו בא גבר, זה כבר יהיה מוגזם, וגם לא מושקה מצד היוצרים. אבל אין שום דבר שם שגבר יכול לעשות והיא לא יכולה לעשות, ככה שזה לא סקסיסטי בכלל. חוץ מזה הסקילים והמקצועות, וכל הכוחות שם זהים אצל גבר ואישה. ככה שרוב ההבדלים הם בתחום הרומנטי, מין הסתם לא כל הדמיות שם ביסקסואליות
, אם כי בדרגון-אייג' יש לא מעט כאלה
, כלל הדמות הראשית שיכולה להיות(אם כי זה לא משהו שאני בוחר בו)
. במשחק המחשב vampire the masquerade bloodlines, היה קטע שאם הדמות שלך אישה, מישהו בשם בקיוריו אומר לה "Call me old fashioned, but I don't believe in talking about that stuff in front of a woman". והיא עונה לו " Call me old fashioned, but I believe a knee to the balls tends to make a guy talk."

אני לא מבינה הרבה במשחקי מחשב

אבל בסרטים, במיוחד בסרטים האמריקאים המיינסטרימים, המצב רחוק שנות אור מלהיות שוויוני, הן בכמות הנשים מול כמות הגברים, והן בייצוג הנשים מול הגברים

../images/Emo45.gif וכמו שהוא ציין יפה בסרט

גם כשיש ייצוג נשי חזק, בסוף איכשהו תמיד רומסים אותו וכמובן שתמיד, אבל תמיד(!) הוא יהיה סופר מיני!

Berethor

New member
אוליי זה רק נדמה ככה

בגלל שהיא לא פסיבית, ובגלל שהיא לא עושה הכל רק בשביל הצד השני, אלא קודם כל גם בשביל עצמה?

עוד לא נתקלתי אפילו בדמות אחת נשית לא מינית

נתקלתי בחזקות ועצמתיות אבל תמיד תמיד מיניות... אשמח לראות משהו אחר.

Berethor

New member
הנה לך גם מישהן גם קשוחות וגם לא מיניות

אומנם זה בגלל שהן נזירות לוחמות, ולא דווקא ככה מלידה, אבל עדיין. בDawn of War, שמתרחש ביקום של Warhammer העתידני מצד אחד, והאנושות שם נורא קשורה לדברים קלאסים מצד שני. יש מסדר אחד(למעשה יש להן הרבה מסדרים) שנקראה Sisters of Battle, בעיקרון כמעט כולן שם נשים לוחמות, אומנם הן נורא פנאטיות אבל הן גם נורא מגניבות וקשוחות..
http://www.youtube.com/watch?v=bCj9MJ5orwo http://www.youtube.com/watch?v=waEqHEebqbo

מקמיקא

New member
את חייבת לראות סדרות של ג'וס ווידון!

באפי/קורדיליה/פיית'/אניה/ווילו/טרה בבאפי, פרד וקורדיליה באנג'ל, זואי/קיילי/אינרה/ריבר בפיירפליי, בערך כל הקאסט בדולהאוס...

אה? לא הבנתי כלום ממה שכתבת...

ובאפי - לא ראיתי את הסדרה אבל ראיתי את הבחורה בתמונות והיא בהחלט משדרת מיניות.

מקמיקא

New member
טוב, תראי

זה שהשחקנית היא מאוד יפה לא עושה את הדמות מינית... אני מחפש קליפים מהסדרה, אבל אני פשוט לא מצליח למצוא ביוטיוב! גרררר אני ממליץ לך להוריד את העונה השלישית או הרביעית ולראות קצת. אם בא לך להתחיל עם משהו יותר מודרני - תורידי את פיירפליי, גם זאת סדרה מצוינת עם הרבה דמויות נשיות חיוביות (אם כי פחות).

זה שהיא נראת טוב בהחלט לא הופך אותה למינית

זה שהיא לובשת בגדי עור צמודים שמבליטים אזורים מסויימים כן... מבט מסויים בעיניים - כן. תנועות גוף - כן. כל זה לא קשור ליופי. גם אישה מכוערת יכולה לעשות את כל זה ולשדר מיניות.. אז אם אני לא בלבלת, זה מה שעולה לי בראש כשאני שומעת באפי. זו ציידת הערפדים - לא?

מקמיקא

New member
כן

אבל למרות שהיא מתלבשת יפה, ובהחלט יש בה משהו מיוחד, אני חושב שזה פשוט קשור לשחקנית. בכלל לא הייתי אומר שבאפי זאת דמות מינית.

יכול להיות. לא ראיתי את הסדרה.

אם יצא לי לראות אני אגיד לך מה אני חושבת על זה. ויש גם הבדל בין להתלבש יפה ולהתלבש מיני. למרות שהגבול הוא מאוד דק לפעמים... ולמרות שרוב הגברים לא יודעים להבדיל וישר מחברים גם יופי למיניות.

Berethor

New member
אממ

בגדים צמודים לא באמת מבליטים משהו, הם לא מסתירים/יוצרים צורה שונה אם כבר, רק מחשופים סלקטיבים זה דברים שמבליטים.

queen helen

New member
זוכר את הפרק שווילו הפכה לערפד?

המיניות נטפה ממנה (בליטרים). בכלל מה הקטע של זה שכל הערפדים מיניים על גבול הנימפומניות/נאקרופיליות?
מצד שני - בגדול אהבתי את באפי, סדרה חמודה להפליא

למעלה