במחילה עוד שאלה

אז עברת מהמדע לחארטא בארטא ומשלים מגוחכים

היכן הוא האל כל יכול שלך ? תוכיח שהוא כאן ? בסדר אני תולעת שלא רואה אותו בעולם שלי , זה רק אומר שהוא בעולם אחר .
בשבילי ההוכחות הן השקרים של ספר בראשית , גם אם קיים אל אי אפשר להאמין בו לפי ספר בראשית .

קזרדי

New member
אני מבין שלדעתך תורת היחסות הכללית ותורת המיתרים אינם מדע...

כי אילו חשבת אחרת, היית מבין מה הפואנטה במשל שהבאתי.
לידיעתך, ליקום יש הרבה יותר מאשר שלושה מימדים אבל התודעה שלנו תופסת רק מרחב תלת מימדי.
מה שמגחיך את הטיעון שלך שכל מה שלא ניתן למדידה בעולמנו התלת-מימדי לא יכול להתקיים.

האם מתוך הסוף של הודעתך אני יכול להבין שאתה מסכים שאכן קיים אל, ואתה רק מתווכח האם הוא האל של ספר בראשית?

ואתה שלא ידעת כלום על המדע

כעת טוען להיות מדען ולהסתמך על המדע בכדי להציל את הדת שלך מכליון
הימים של בורות כללית פסו אי אפשר לעבוד על האנשים יותר עם השקרים של ספר בראשית
אז עברת למדע השנוא עליכם במשך הרבה שנים .
יש לך עוד המצאות בכדי לתמוך את השולחן ללא רגליים שלך ?

קזרדי

New member
אני לא אשם שאתה לא מתמצא בפיזיקה מודרנית...

את היקום הרב-מימדי לא אני המצאתי, וזה שאינך מסוגל לסתור את הטענות שלי לא ייפתר ע"י הטחת עלבונות.
פשוט תגיד שהובסת בויכוח ותפנה לארגון המחזירים בשאלה שאתה פועל בשמו לקבלת הדרכה נוספת.

לפי המדע יש לעולם שלנו גבולות

בדומה לבלון שמתפשט , אלוהים יצר את העולם הזה לפני 14 מליארד שנה ,
תוכיח שהוא כאן עדיין ולא עבר להתעסק עם עולם אחר .

אני לא צריך להחזיר בשאלה ובטח לא כאן - זה הגיון עקום שיש רק לדתיים .
דרך אגב חוזרים בשאלה ויש מהם די הרבה , אבל מבחינתי מספיק אחד כזה , הם ההוכחה שאין אלוהים

קזרדי

New member
אני לא צריך להוכיח כלום לגבי אלוהים...

אתה הוא זה שמנסה לשכנע אותי להמיר את דתי לאמונתך. אז תוכיח אתה שהוא כבר לא כאן.
(ומה קשור ענין הבלון המתפשט לדיון? ואם הבלון היה מתכווץ אז הטיעונים היו שונים?)

דרך אגב, יש די הרבה חוזרים בתשובה. הם ההוכחה שיש אלוהים.

חה , זה לא אותו הדבר בכלל

חוזרים בתשובה הם אנשים חלשי אופי שניתן להשפיע עליהם על פי רוב זו השפעה חיצונית, אמנון יצחק וכו'
חוזרים בשאלה נולדו לתוך עולם מסויים והבינו שהוא שיקרי ויצאו ממנו , במקרה של חרדים זה נעשה תוך הרבה סבל אישי ובכל זאת .
בלון זה תיאור המדענים לאנשים שלא מבינים בנושא .
לעולם יש גבולות אם לא היו לו גבולות הוא לא היה מתפשט
היכן האלוהים שלך נמצא ? בסדר אי אפשר לראות אותו אבל היכן הוא ?

קזרדי

New member
חה, זה בדיוק אותו הדבר...

חוזרים בשאלה הם אנשים חלשי אופי שהתקשו לעמוד בפיתויים של העולם החילוני (שהם השפעה חיצונית באבו-אבו-אבוה).
כדי שיוכלו לאכול כל מה שזז ולשכב עם כל מי שזז, הם אימצו לעצמם את האתיאיזם וכך הם יכולים לחיות עם עצמם בשלום.
הרי קשה לאדם לחיות חיי חטא תוך אמונה שהוא חוטא ללא הפסקה, והרבה יותר קל לשכנע את עצמך שזה בעצם לא חטא.
ענין של פסיכולוגיה בסיסית.

תודה על ההסבר המדעי בענין הבלון (או המשטח הרימני), אבל עוד לא הבנתי איך זה משנה את הטיעונים התיאולוגיים.
מה בדיוק הבעיה של האל לגור במימדים האורתוגונליים לשלושת המימדים שלנו (בין אם גם הם מתפשטים ובין אם לא)?
אתה לא תהיה מסוגל לראות אותו, ותהיה בטוח שיש שם מספיק מקום.

** אם אתה לא יודע מה זה "משטח רימני" או "אורתוגונליים", תחפש ברשת. ממש לא קשה למצוא.

איזה פיתויים יש לחרדים בסביבה חרדית ? סתם השמצות

בזמן האחרון יש כתבות עליהם אתה יכול לקרוא על כך .
אנשים בסביבה סגורה ומלחיצה בקושי הם מסתירים את הרצון שלהם לצאת משם .

מה שחשוב הוא שאלוהים לא כאן כבר אלפי שנים מינימום אם לא הרבה הרבה יותר .
לא משנה באם זה בפינה רחוקה של היקום הזה או ביקומים אחרים .
היכן הוא ? למה הוא זונח את יצירת הפאר שלו כאן ?
לי זה ברור שכמה מיקרובים על גרגר חול אחד מתוך טריליוני גרגרי חול , לא מעניינים אותו בכלל

pizi33

New member
מה שאני שומעת השכם וערב זה

שההוכחה לקיומו של האל היא ספר התורה. שהוכתב מילה במילה למשה על הר סיני על ידי אותו אל שאתם המצאתם ומתעקשים שהוא קיים.
אם אתה מסכים איתנו שהספר נכתב על ידי אנשים, שלא הכירו את העובדות המדעיות הנכונות, ולא על ידי אותו אל שלכם שאת השם שאותם אנשים נתנו לו אסור להגיד. אז כל הבסיס לאמונה ולקיום המצוות מתערער. אם לא השם, נתן את המצוות והחוקים, למה לקיים אותם בכלל. אם איזה חכם לפני 3000 שנה החליט ש"לא תבשל גדי בחלב אמו" זה ממש חשוב, למה אני צריכה להחזיק סט כפול של כלים ולחשוש שמא הסקוטש החלבי נגע בכלי בשרי, או שמה לא עברו מספיק שעות מרגע שסיימתי לאכול שניצל ועד שאוכל את הגלידה שאני אוהבת?
למה לשמור שבת אם זאת הוראה של אדם ולא של אל?
ולמה ולמה ולמה?
נו תתחיל לענות.

קזרדי

New member
מה שאת שומעת השכם והערב...

זה קבוצה של חרדים מזן מסוים.
תקשיבי קצת לדתיים אחרים ותשמעי דברים מסוג שונה.

בואי ונניח לצורך הדיון שהתורה כספר נכתבה ע"י אנשים.
זה לחלוטין לא אומר שהתוכן המופיע בה הומצא במלואו ע"י אנשים.
בקיצור... אלוהים נתן מצוות שעברו בע"פ מדור לדור או שנשמרו בכתבי יד של כוהנים, ובשלב מסוים מישהו החליט לרכז הכול בכמה ספרים שנודעו אח"כ בשם תורה. הדעת נותנת שגם אם החלקים הסיפוריים בתורה (למשל מה בדיוק אמר אברהם לשרה) נכתבו בלי הקפדה מיוחדת כי זה רק ה"מסביב", הרי שהמצוות תוארו במדויק כפי שניתנו ע"י האל משום שכל דור של כוהנים שימר את כל כללי הפולחן במדויק (כל סטייה תביא לתפישתם עונש חמור מהאל).
סיכום: גם אם נקבל את דעתך לגבי מקור הספרים, זה לא מצריך פיקפוק באל או במצוותיו.

נ.ב.
הסט של כלי בשר וחלב לא מופיע כמובן ישירות בתורה, ועל זה צריך לנהל ויכוח אחר.
כרגע אנחנו עוסקים בקבלת או דחיית הטקסט המקראי ולא בקבלת פסיקות חכמים.
(הקראים מקבלים לגמרי את דברייך על הסקוטש החלבי והבשרי, אבל בניגוד לך הם לא פחות מאמין באל היהודי ובתורה מהיהודים.)

pizi33

New member
מיקי* אשמח לקבל את תשובתך לשאלותיי תחת הכותרת

מעתיקים או לא מעתיקים.
בקיצור שאלתי שם.
אם כל האנושות התחילה מאדם וחווה, שגם היא נבנתה מאדם, איך הגענו לאנשים בכל מיני צבעים ובכל מיני צורות?
אשמח להתייחסותך.

זה קל ! גם לפי המדע האנושות התחילה מאם ואב אחד

אבל לא לפני 6000 שנה אלא יותר בסביבה של 60 - 70 אלף שנה באפריקה .
זה מוכח גנטית , האנושת התחילה מאם ואב אחד או מקבוצת אנשים קטנה מאוד כמה מאות , שחיו אז באפריקה כי הייתה הכחדה
של רוב האנושות ורק הם שרדו

pizi33

New member
לא יקירי

היתה הכחדה של רוב האנושות, ורק הם שרדו. זה לא אותו דבר כמו משני אנשים דומים מאוד מאוד התפתחו כל כך הרבה דברים שונים.
הייתה אנושות רבה ומגוונת לפני הרבה יותר מ60-70 אלף שנה ולא רק באפריקה.
לפני 60-70 אלף שנה לא ידענו על אמריקה ואוסטרליה ולא היו אמצעים להגיע לשם. אז איך זה שכשגילו את היבשות האלו היו עליהן בעלי חיים וגם בני אדם. שהיו שונים במראה במעלי חיים ובני אדם באזורים אחרים בעולם.

אתה בעצם תומך בסיפור נוח ובניו בתיבה. הבעיה היא רק במיקום על פני ציר הזמן.
שנינו יודעים שלא כך נוצרה האנושות.
הרי מה שאמרת עכשיו זה בדיוק מה שטוענת פרשת נוח.
שהאל השאיר רק את נוח ובני ביתו (קבוצה קטנה, עם הנשים הילדים והנכדים, תגיע לעשרות בודדות) ואת כל השאר השמיד. וממשפחת נוח נוצרה כל האנושות. המאמנים מגדילים לעשות ואומרים שלמרות שנוח היה אדם לבן חם היה כושי. ויפת היה ג'ינג'י. אז הם אומרים.

קזרדי

New member
רק סתם להשכלתך...

ילידי אמריקה ואוסטרליה לא נולדו שם.
ילידי אמריקה הגיעו מאסיה (רוסיה) דרך מיצרי ברינג, וילידי אוסטרליה (האבוריג'ינים) הגיעו מדרום-מזרח אסיה דרך מעבר יבשתי שהיה קיים לפני כמה עשרות אלפי שנים.

pizi33

New member
כל האינידאניים עזבו את אסיה (רוסיה)

עברו לאמריקה???
עוד לפני שמישהו גילה אותה בכלל?
אז למנ נם לא חזרו לספר שיש יבשת חדשה, ענקית, ומלאה משאבי טבע שכדאי להתיישב בה ולאכלס אותה.
לפני כמה עשרות אלפי שנים היה מעבר יבשתי בין דרום מזרח אסיה לאוסטרליה?
והוא נעלם לגמרי? מה זה אטלנטיס?
ושוב אם הם הגיעו לאוסטרליה למה לא חזרו לארצות המוצא לספר שיש אוסטרליה?
הרי האדם פחד לטייל בעולם מפני שהאמין שהוא שטוח ויש לו גבולות ואם יגיע לקצה יפול לשום מקום.
הידע שיש לנו בגאוגפריה ופיזהיקה היום לא היה קיים אפילו לפני 3000 שנה אז בטח שלא לפני כמה עשרות אלפי שנים.
ובכלל ממתי יהודי מאמין טוען שהעולם קיים יותר מ5775 שנה?

קזרדי

New member
נדמה לי שהשאלה שלי לא היתה...

מהי דעתך לגבי בריאת העולם, אלא איזה טיעון מחץ יש לך כדי להפריך בצורה חד-משמעית את הטענה שהמפץ הגדול והאבולוציה הם המנגנונים שבהם השתמש האל כדי לברוא ולנהל את העולם.

אז אנא תענה לשאלה במקום להציג את אמונתך האישית.

כל דבר שסותר את התורה והטיעונים שלכם

אתם מיד מוצאים חלופות . שנים טענו הדתיים שהמפץ הגדול הוא שקר , כעת אתה מאמץ את המפץ הגדול לטובתך
העניין הוא שעד לפני פחות ממאה שנה לא ידעו על המפץ הגדול , זה מה שאני טוען במשך כל השרשור
בספר בראשית חסר המידע הזה ולכן הספר לא אמין בקטע שהוא מתיימר להיות דוברו של האל .
אתה לא יכול לטעון שהאל יצר דבר שאתה לא ידעת עליו ואתה או קודמיך טענו אחרת /שזה שקר
זה לא יויו .

ב. איזה אל ? למה זכר ? למה רק אחד ? ומי ברא את האל ?

ג. עקב הסעיף הראשון אין בכלל להכנס לויכוח על כמה זמן היקום קיים , לזה יש לכם מליוני תירוצים
לכם אולי זה תופס לאחרים לא . קצת פחות מ 6000 שנה זה אפילו לא שבריר שניה בשביל היקום .
שוב פעם חסר מידע קריטי בספר בראשית . דבר שבאופן חד משמעי מערער את היסודות של הטענות שלך .
התירוצים של ספר אגדות והיסטוריה לא תופסים .
אתה רוצה ממני הוכחות אבל לך אין כלום רק השערות , אפילו המילה מאמין היא לא מדוייקת , מאמין זה לא אני יודע
זה אני חושב שאני יודע .
אני לא בדיוק האדם שיכול לענות לך על הכל מן הצד החילוני , כמו שדתי "רגיל " לא יכול לענות כמו רב גדול .

קזרדי

New member
בקיצור, אין לך תשובה לשאלה.

אם הבנתי נכון, עיקר התשובה שלך היא הבעת כעס שהדתיים לא משחקים את המשחק שלך ומסרבים להיות האהבלים שיתאימו לטיעונים שלך.

לגבי שאלותיך לגבי מהות האל...
לענייננו לא משנה האם זה אל אחד, או עשרה, ומה המגדר של האלים.
השאלה לא היתה מדוע אני מאמין באל אחד ספציפי, אלא האם אתה יכול לפסול את האופציה שאל כזה השתמש במפץ הגדול לצרכיו.
האם אתה יכול להוכיח שהדרך היחידה שבה ניתן להסביר את העולם מחייבת את אי קיומם של אל או אלים כלשהם?
אני חושב שלא.

אני חוזר , אני ואתה וגם הרב הראשי לישראל

לא יכולים להסביר כלום על הווצרות העולם , אף אחד לא יודע כיצד נוצר המפץ הגדול , ומה היה לפניו , בטח לא אחד שמסתמך על ספר נחמד של אגדות , זה שהגלקסיות מתרחקות זו עובדה מדעית , אמנם זה מוביל למסקנה שהיה מפץ , אבל זה גם יכול להשתנות עם הזמן .בטח לא ע"י המצאות דמיוניות של חברים דמיוניים שלך על סמך ספר אגדות שאין בו כלום ממשי בנושא בריאת העולם, גם לדבריך .
אתה אומר שזה אלוהים , אז אתה אומר , אין שום הוכחות לזה .

יש גם עוד כמה נושאים גם אם מסכימים שיש אלוהים . למשל :
היכן הוא ? לאן הוא נעלם מאז שדיבר למשה והנביאים ? הוא עסוק בלסובב גלקסיות ולהרחיק אותן אחת מהשניה ?
למה הוא ברא את היטלר ? טוב , לא זה, לזה יש לכם תשובות צולעות .
יותר ממליארד אנשים טוענים שיש ברית חדשה עם האלוהים, למה לא להאמין להם ולהאמין לך ? הרי ישו היה יהודי גם כן .
או לבודיזים או לאיסלאם ? או למליארדי האחרים שמאמינים ממש בשטויות .
מה שמוכח הוא שהרוב המכריע של בני האדם מאמינים בשטויות משטויות שונות בכדי להצדיק את הקיום החסר המשמעות שלהם .
זה הטבע האנושי .
על פי כל המדענים לאנושות יש סוף, היא תכחד מתי שהוא ( די בקרוב אפילו ) ומה יהיה לאחר שלא תהייה אנושות ?
מה יעשה אלוהים בלי אלו שאומרים לו תודה כל יום ? אי שם בחור נידח שבנידחים ביקום שיצר .

למעלה